Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan teşekkür ederim

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Erkan Gürsoy Erkan Gürsoy 
  • ⭐⭐⭐

    @tokga Merhaba, ilk öncelikle sürecinizi imzanıza taşımanızı tavsiye ederim.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

    Ayrıca bu iletinin ilk sayfasından gerekli talimalatları izleyerek, lütfen excel e kayıt olun.Süreci daha iyi takip etmeniz için faydalı olacaktır.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5335/dv2023-2023-green-card-lotosu-aşamaları

    Sorunuza gelecek olursak. Bu sene mülakatlar dağıtılmaya başladığına göre evrak maili gelmeyecek demektir.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Erkan Gürsoy Erkan Gürsoy 

  • @Erkan-Gürsoy ben kayıt yaptım fakat excel' e katıt olmadım onu nasıl yapacağız?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @burcugulsn doldurduğunuz formu biz direkt excele kayıt edeceğiz, sizin bi' şey yapmanıza gerek yok.


  • @gucarslan süper teşekkürler


  • Merhabalar
    Eşime mülakat maili geldi fakat hangi evrakları hazırlamamız gerekiyor bulamadık.Yardimci olabilir misiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Murat-aydın tebrikler, lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    sonrasında sorularınıza net ve açık cevaplar verebilelim.


  • Numarası 20 bin altı olup Mayıs ayı içinde submit edenlerin panik yapmasına gerek yok.

    Önce 11 Mayıs tarihi ortaya atıldı, sonra 13. Derken bakıldı ki 16 Mayıs submitli de mülakat almış. Şimdi 16 Mayıs cut off diye düşünülüyor.

    Bunun sebebi DV22'nin 3 Haziran'a kadar mülakat verdiği düşüncesi. İnsanlar haliyle korkuyor 16 Mayıs'tan sonrakileri çağırmayacaklar mı diye. Önce bakalım DV22'de gerçekten Haziran 3'ten sonra submit edenler mülakat alamamış mı?

    Numarası bin içerisinde olan Temmuz hatta Ekim submitliler mülakat almış.

    Numarası 9 binlerde olup Temmuz submitli mülakat almış.

    Numarası 20 bin olup, Eylül submitli de almış.

    Ama 3 bin, 5 binlerde olup Haziran içerisinde gönderen alamadı.

    Büyük haksızlık oldu. Tabii haksızlık demişken, verilmiş bir hak yok ortada. Ama insan numarasına ve submit tarihine bakıp, kendinden sonrakilerin mülakat almasına bakıyor ve ister istemez haksızlığa uğradığını düşünüyor. Belki ona göre hazırlık yapıyor.

    Bu hak olayı Telegram grubunda da konuşuluyor ve eminim bir çok arkadaşı rahatsız ediyordur. Ben erken submit ettim, o yüzden daha çok hak ediyorum, o yüzden DS'ye göre gitmeli gibi konuşmalar var. Formu farklı sebeplerden geç göndermiş ama gitmeyi çok isteyen insanlar yok mu?

    Azerbaycanlı, İranlı üyelerin alınabileceği için Ankara'nın başka ülkelere mülakat vermesiyle ilgili tartışmalara izin verilmiyor mesela. Ama bu durum da aynı değil mi?

    Ben alınmıyor çünkü sıra gelmezse hayatla ilgili başka planlarım da var. Benim geç gönderme sebebim Texas okul saldırısı oldu. Bir hafta elim gitmedi forma. Nerneyse.

    Bu sene geçen seneye göre zaten iyi başladı. Geçen sene süreç neredeyse Şubat'ta başlamış ama submit ne olursa olsun (Temmuz, Ağustos) ilk 3 bin ilk mülakatları almış.

    Tabii geçen sene Mart'ta rekor sayıda mülakat dağıtılmış ve bu diğer ayları biraz kapatmış. Ama yine de bir ay daha dağıtım yapılsa veya erken başlasa forumdaki bir çok arkadaş da mutlu bitirecekti süreci.

    Bu sene Ekim'de başlamış ve sadece forumdan 11 kişi var. Tahminim en az 20 kişi vardır. Bu da DV19'a benzer bir süreç gözüküyor.

    Benim tahminim 30 Mayıs'a kadar formu göndermiş ilk 20 bin sorunsuz mülakat alacağı yönünde.


  • @ahmet_ Merhaba , sanıyorum bazı kavram karmaşaları ve terim-anlam eksikleri yaşanıyor ki bu durum sizin yazınızdan da belli.
    Sn. @gucarslan ve diğer tecrübeli moderatör/forum kullanıcılarının da belirttiği gibi Dv23 süreci ile alakalı bir sonuca varmak çok da mümkün değil.

    İlk dağıtılan vize görüşmeleri ve current olma durumunun KCC nin izlediği herhangi bir değişik metodolojiyle alakası yok. Current olan CN ler verildi ve bu CN ler 5700 de bitiyor. Ekim ayı içinde +5700 olan hiçbir CN mülakat alamayacak. (farklı bir açıklama gelmezse) Buna ilave olarak yapılan mülakat açıklamasında da hangi CN lere kadar mail atıldığı belirtilmiş ancak bu durum 20k ya kadar rahat olunsun, 35k beklemesin gibi bir genellemeye maalesef vardırmaz.

    Yani sözün özü daha 2022 yılının Ağustos ayında bunları konuşmak çok anlamsız önümüzde daha 1 yıl var ve tüm CN lerin current olma durumu dahi mevcut hatta 55k vizenin tamamının dağıtılması bile olası. Kimse karamsarlığa kapılmasın, sabırla açıklamaları ve forumu takip edin.

    Sn. @gucarslan dan alıntı yaparak :

    *cut-off; vize bülteninde belirtilen sayı / dosya numarası (case number), sonraki ay için cut-off olarak kabul edilir. yine yukarıdaki örnekten yola çıkarak mart ayı'nda cut-off 12.000 olarak açıklanmış. bülteni okurken; "mart ayı'nda cut-off EU bölgesi için 12,000 olarak açıklandı" şeklinde kullanım doğru ve sağlıklı bir ifadedir.

    *current; bulunulan bölgedeki (region) bütün dosya numaralarının (case number) artık aktif olduğunu ve mülakat alabilir (alacak değil) olduğunu gösterir.
    örnek olarak mayıs 2021 vize bülteni'ne bir göz atalım. bültende görüyoruz ki bütün bölgelerde (bir kaç ülke hariç) bütün dosya numaraları aktif ve mülakat alabilir konumdadır. current bazen bütün bölgeler için, bazen de tek bir bölge için olabilir. bütün bölgeler current oldu ise "all current" tabiri kullanılabilir. bir talihlinin dosya numarası cut-off içindeyse, yani yayınlanan bültende belirtilen sayıya eşit ya da o sayıdan küçükse artık o talihlinin dosya numarası current olmuş demektir. hatta ve hatta; "ne güzeldir current olması, soğuk bir ekim ayında" şeklinde bir şiirde bile geçtiği de rivayet edilir.

    Herkese vizeli günler 🙂
    Kolaylıklar


  • @ahmet_ Söylediklerinizin çoğuna katılmakla birlikte, hatta benimde ds formunu geç submit etme gibi bir sebebim olmasına rağmen katılmadığım noktalar var.
    Mayıs submitli 20k mülakat alacak rahat olun demek bana polyannacılıkmış gibi geliyor. Sebebi de dediğiniz gibi ankaranın asya kontejyanından avrupa kontejyanı kadar mülakat dağıtması. Normalde dv'yi kazanıyor olmamız kesin gideceğimiz anlamına gelmesede en azından kazanan herkese mülakat verilmeli, ama ankara konsolosluğunun kişisel işleyişi bu yönde değil.
    Ondan dolayı kimsenin mülakat alacağı garanti değil, geçen seneyle veya diğer senelerle kıyaslamayı doğru bulmuyorum, çünkü her senenin kendi içinde dinamikleri var.
    KCC dekilerin bazen kafalarına göre numara atarak dosya seçtiğini düşüyorum en azından geçen sene en son dağıtılan mülakatlarda böyle olduğunu gördük. Tabi karamsar olmaya gerekte yok herkes mülakat alabilir. Ama imkanı olan başka konsolosluklara taşısın, vizesi olan aos yapsın. Geçen sene bu şekilde yapan her arkadaş mülakat alabildi, en azından kaderi kabullenmemek lazım. Göçmenliği kafaya taktıysak bunun üstüne gitmeliyiz...


  • @tohma31 Haklısınız.

    Yalnız şunu düşünüyorum. Geçen sene Ekim'de bankaya girmek istesek dışarda bekliyorduk. 3 kişi, 3 kişi alıyorlardı. Şimdi maskesiz vs. giriyoruz. Covid'in etkisi bu sene kırıldı.

    Konsolosluklar da bu yüzden sanırım Ekim'e hiç vermezken, Kasım-Aralık için 4-5 kişi vermiş.

    Savaş, yeni bir pandemi gibi olağan dışı bir şey olmazsa 20 bin (Mayıs ayı içinde submit edilmişse) rahatça gitmeli diye düşünüyorum bu yüzden. Hem bu sene en yüksek numara geçen yılki gibi değil, daha yüksek.

    Bu demek değil ki, her numara mülakat alacak. Geçen seneki gibi 3-5 bin olup da yine çağırılmayanlar olabilir. Bunu neye göre yaptıklarını zaten anlamak mümkün değil.


  • @ahmet_ 20 k ve üzeri için düşünceleriniz neler 13/05 submitliyim


  • @ahmet_ Genelde ankara kazananların %25-55 arasına mülakat dağıtmış geçen senelere göre, hadi bu sene birazcık iyi olacağını ümit ederek hesaplama yaparsak ve ortalama 1800-1900 case olacağını düşünsek 900 case e mülakat verirler tahminimce, tabi gene kazananların %50 si alamayacak(Sebebi 40 bin EU kotasından kazanan maks 19500 vize basılıyor) ve bu mülakatları dağıtırken örnek veriyorum 15k da kazanan 50 kişi var 25-30 tanesine verip diğer 20 kişiyi atlayabilirler, anlatmak istediğim buydu aslında nasıl ilerleyeceklerini kestiremiyoruz


  • @Tunay-GÜNAL, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ahmet_ 20 k ve üzeri için düşünceleriniz neler 13/05 submitliyim

    Daha bilgili insanları aşıp bir şey söylemek istemem ama yine de düşüncelerimi ileteyim.

    2016-2020 arasını yıl yıl takip etmiştim. O zaman herkesin söylediği şey şuydu. 30-35 binler riskli. Bunu yaşayıp görüyorduk da. Ya son dakika sıra geliyordu ya da gelmiyordu.

    Pandemi başlayınca bırakmıştım takip etmeyi ve kazanmasam bu sene de bakmazdım. O yüzden DV22'nin halini ilk defa Mayıs'ta gördüm.

    Geçen senenin durumuna bakınca Mayıs ayında submit etmiş 20 bin küsüre kadar problem olmamış. Numarası düşük olup gelmeyenlerin submiti geç olmuş.

    Bu sene yeni başladığı için şöyle olacak böyle olacak demek mümkün değil. Benim demek istediğim, olağan dışı bir şey olmazsa, Mayıs ayında submit etmiş olan en az geçen seneki numaralara gelmesi gayet normal olur.


  • Bu ileti silindi!

  • Benim tahminim herkesi case number göre çağıracaklar.bu sene pandemi,kısıtlama tarzı bir durum yok


  • @tohma31
    Merhaba
    “Vizesi olan aos alsın “ ile ne demek istediniz.
    Aos nasıl alınıyor .
    Tşk

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gökhan-Öz "aos yapsın" demiş, "alsın" değil.
    aos, vize sürecinizi abd'de devam ettirmeniz ve vizenizi orada almanızdır.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak/1472


  • @gucarslan
    Çok sağolun


  • Merhabalar 2023 kazananlar için mülakat tarihi belli olan var mı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum