Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhaba , ankara taşındımı randevu vermeye başladımı acaba ? Bilgisi olan varsa sevinirim .cr1 olarak ayrı ayrı ankaraya mail mi atsak kendimizi hatırlatmak için?
    Agustos ayı için turist f1 randevuları acılmış ama istanbulmu bakmadım.

• Merhaba arkadaşlar. Ben I-130 formunu 2 kasım 2021 de gönderdim. 3 haziran 2022 de dosyanız inceleniyor diye güncellendi.71 gün oldu hala inceleniyor. Toplamda formu yolladıktan sonra 10 ay ı geçti. Çok uzun bir süre değil mi bu? Nebraskada gösteriyordu evrakları. Baktığımda benden sonra yollayanların onaylanmış. Ne yapmam gerekiyor bilen var mı? Çok can sıkıcı bir durum😔

• ⭐⭐

@missy Ankara taşınmadı daha 3 gün önce oradaydım

• ⭐⭐

@ipek1907 zaten şuan ortalama 10.5 ay gösteriyor biraz daha sabredin

• @emirgenco neden peki randevu vermiyorlar bilgin varmi acaba ?

• @ipek1907, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Merhaba arkadaşlar. Ben I-130 formunu 2 kasım 2021 de gönderdim. 3 haziran 2022 de dosyanız inceleniyor diye güncellendi.71 gün oldu hala inceleniyor. Toplamda formu yolladıktan sonra 10 ay ı geçti. Çok uzun bir süre değil mi bu? Nebraskada gösteriyordu evrakları. Baktığımda benden sonra yollayanların onaylanmış. Ne yapmam gerekiyor bilen var mı? Çok can sıkıcı bir durum😔

Uscis hesabınızdaki Documents bölümüne baktınız mı? Genelde 2. AR'den sonra aynı gün içerisinde onay gelmiş oluyor? Maalesef günümüz koşullarında uzun değil hatta kısa bir süre. 2020'den beri bekleyenler bile var. Bol şanslar.

• @Samet-Ünlü günde 100 kere bakıyorum😔 işin garibi incelemeye aldık diye güncellenen mesajdan sonra 75 günde hala onaylanmaması.nasıl bir incelemek bu anlayamadım.hayırlısı ne diim

• Merhabalar nvc'ye dokümanları gonderdikten sonra bekleme süresi şuan 2.5 ay civarı görünüyor daha sonrasında randevu aşamasına mi geçiliyor? Randevu vermeleri ortalama ne kadar sürüyor?

• @Saadet-I evet yaklaşık 2,5 ay sürüyor nvc bir sonraki aşamada randevü emaili bekliyosunuz oda hiç belli olmuyor 1 haftayada gelebilir 1-3 ay arası sürenide gördük forumda

• @ipek1907 bence endişe etmeyin o guncellemeyi alıp ertesi gün onay alanda var fakat benim gibi o guncellemeyi alıp 8 ay sonra onay alanda. Ir1/Cr1 dosyaları ortalama şu aralar 1 yıl gibi bir sürede onay alıyorlar. Ama bu demek değil ki yarın dosyanızın onaylanma ihtimali yok. Dosyanızın bulunduğu güncel servisi sorgulayıp o servis centerin tarihlerini takip etmenizi öneririm çünkü bulunduğu servis değişmiş olabilir.

• @cokbekledik86 çok teşekkür ederim 😊

• Merhaba, Uscis Online Account Number Uscis hesabında yer alıyor mu yoksa I-797C'ye mi bakmam lazım?

• Mülakaat alan arkadaşlar ceac sisteminde durumumuz at nvc yazısı varkenmi direk randevu emaili geldi acaba yoksa o yazı bidaha değişicekmi

• Arkadaşlar merhaba. Hayat arkadaşımla K-1 ile bir süreç başlatmayı düşünürken bazı arkadaşların önermesiyle CR-1 düşünmeye başladık. İlk etapta I-130 ve I-130a formlarını dolduracağız ve ilk sayfada belirtilen diğer evrakları ekleyeceğiz. Şöyle baktığımda USCIS'te bu formun online doldurulduğunu gördüm, online mı doldurmalı yoksa posta yoluyla mı göndermeli?

• @MA-Yolcusu, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Arkadaşlar merhaba. Hayat arkadaşımla K-1 ile bir süreç başlatmayı düşünürken bazı arkadaşların önermesiyle CR-1 düşünmeye başladık. İlk etapta I-130 ve I-130a formlarını dolduracağız ve ilk sayfada belirtilen diğer evrakları ekleyeceğiz. Şöyle baktığımda USCIS'te bu formun online doldurulduğunu gördüm, online mı doldurmalı yoksa posta yoluyla mı göndermeli?

Merhaba, online doldurmak daha az zahmetsiz, ekonomik ve güvenli. Biz de online doldurduk.

• @Samet-Ünlü yani hiçbir postalama işlemi yapmadan tüm formları, delil vs evrakları online olarak sistem üzerinden halledebiliyor muyuz?

• @cokbekledik86 grupta hala randevu alan yok sanırım olsaydi yazarlardi ama @drserdar 2 aydan fazla olmus gelmemis

• cr1 için randevu bekleyenlerin dosyası at nvc mi görünüyor yoksa ankara yada ready mi yazıyor? 2 aydır birikme vardır sonucta, artık bizim randevulara başlanması gerekmiyormu

• At NVC de görünüyor benimki. Benim anladığım mülakat emaili geldikten sonra CEAC case status "In Transit" e geçecek, dosya konsolosluğa gönderilecek.

Hala gelmedi sabırsızlıkla bekliyoruz. 67 gün geçti benim DQ sonrası. Benim anlamadığım taşınma olayı oldu mu olacak mı, olduysa neden hala vermiyorlar olmadıysa neden bu kadar bekledik taşınmadan çoğumuzu mülakata alabilirlerdi.

Bir de bilgisi olan var mı, nvc sürecinde verdiğim adresten taşındım, mülakat tarihi verildiğinde eve bir posta geliyor mu, yoksa sadece email mi? Bir problem yaşar mıyım diye endişeleniyorum.

• @drserdar bize de haber gelmedi ama geldiği anda ilk buraya yazacağım belki bir faydası olur

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k