Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @drakia5, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Selamlar,
    Foruma çok yeniyim, önceki başlıkları okurken sağlık muayenesinde baya bir aşı gördüm,

    COVID-19
    Hepatitis A
    Hepatitis B
    Influenza
    Influenza type b (Hib)
    Measles
    Meningococcal
    Mumps
    Pneumococcal
    Pertussis
    Polio
    Rotavirus
    Rubella
    Tetanus and diphtheria toxoids
    Varicella
    kaynak: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/vaccinations.html

    Bu kadar aşıyı 30 gün içinde mi yapıyorlar yoksa biz küçükken bunları bizlere yaptılar da ben mi hatırlamıyorum, konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi acaba?

    Merhaba,

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5335/dv2023-2023-green-card-lotosu-aşamaları

    Sorunuzu bu kısımda sormanız daha iyi olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drakia5 vize için yapılacak aşıların listesini buradan kontrol edin.
    sağlık muayenesi olacağınız kurum burasıdır.

    olacağınız aşılara da muayeneyi yapan doktor karar verecektir.
    şimdiden hiçbir aşı olmayın.


  • Arkadaslar lutfen mulakat disi konularla ilgili sorularimizi DV2023 Asamalari, DV2023 Sohbet Odasi vd. basliklar altinda yazalim. DV2022 Mulakat Deneyimleri basliginda yuzlerce sayfa arasinda (konu disi postlar yuzunden) mulakat deneyimlerini bulup okumak cok yorucu oldu. Bari bu sefer ayni seyi tekrarlamayalim, insanlar rahatca mulakat deneyimlerini okuyabilsinler burada.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DS260 Açtırmak ve Vize Mülakatına Etkisi


    The American Immigration Lawyers Association (AILA) her iki üç ayda bir Department of States (DOS) ile soru cevap niteliğinde bir etkinlik yaparak sıklıkla gelen soruları cevaplıyor.

    son yaptıkları etkinlikle "DS260'ı açtırmanın mülakat almak sırasına etkisi nedir?" ve "DS260 formunun ne zaman açtırılması gerek?" sorularına açıkça cevap verdi.

    CEAC Issues Updating Form DS-260 18. Once Form DS-260 is submitted, it cannot be changed. Applicants submit DS-260s at the NVC stage for the case to become documentarily qualified and then wait for one to two years for an interview. In some cases, the information on the form becomes outdated during this time. However, given that the document is locked and there is no option to submit a new DS-260, please confirm how DOS prefers applicants update the information included to reflect updates from after submission but before the IV appointment?

    Response: Our systems are not designed to allow a DS-260 to be reopened after it has been received and reviewed by NVC. Reopening would take the case out of the intended processing path and further, if NVC were to re-open a DS-260 after a case was documentarily complete, the case would lose its ‘spot in line’ for scheduling, as a new documentarily complete date would be applied to the case. Instead, once the case has been scheduled the post can be informed that there are changes that need to be made to the DS-260, and post can reopen the document to allow updates to be made through the CEAC portal. Likewise, the visa applicant can and should inform the officer at the interview of any information on the form that has become outdated so that the form can be annotated or reopened to be amended by the applicant, as appropriate (see 9 FAM 504.5-3(A) for more information).


    kısaca, DS260 formunu açtırmak açıkça mülakat alma sırasını ciddi şekilde etkiliyor(muş) ve hiçbir şekilde bunu tavsiye etmiyorlar. bunu zaten DV2022 sürecinde açıkça gördük.

    ayrıca, DS260 formunda değişikliği ne zaman yapmak gerektiğini de çok açık şekilde belirttiler. bu değişiklikleri, mülakat aldığınızda; ya konsolosluğa mail atarak ya da mülakat sırasında evrak teslim ederken konsolosluk görevlisine bildirmek olarak açıkladılar.

    bütün DV2023 kazananları arkadaşlarımızın konu için azami önem göstermesi dileğiyle!


  • Forum yetkililerinden ricamdır;
    Bu başlıkta "Mülakat Deneyimi" dışındaki bir konuda gelecek olan postları silmeniz mümkün mü? Gerçekten bu başlıktaki bilgilere çok ama çok ihtiyacı olanlara büyük hizmet olur.
    Hatta bunu bile silebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SemihPehlivan, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Forum yetkililerinden ricamdır;
    Bu başlıkta "Mülakat Deneyimi" dışındaki bir konuda gelecek olan postları silmeniz mümkün mü? Gerçekten bu başlıktaki bilgilere çok ama çok ihtiyacı olanlara büyük hizmet olur.
    Hatta bunu bile silebilirsiniz.

    dediginiz gibi bu baslik sadece DV2023 mulakatlariyla ilgili soru-cevap ve deneyimler icin uygundur. Basligi amaci disinda kullanan kisileri uyarmaktan ve hatta eksilemekten cekinmeyin.

    Bunun disinda sadece deneyimlerin bulundugu su basligi da incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2888/çeşitlilik-vizesi-mülakat-deneyimleri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2023 mülakatlari az önce dağıtılmaya başlandı.
    CN1 ~ 1000 lütfen maillerinizi kontrol edin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ankara Konsolosluğu Yeni Binasında Hizmet Vermeye Başlıyor (1 Eylül 2022)


    ankara konsolosluğu 1 eylül 2022 tarihinde yeni binasında hizmet vermeye başlıyor.
    ekim mülakatı olan arkadaşların buna dikkat etmesi önemle rica ediyorum.

    herkese hayırlı olması dileğiyle.

    “We look forward to serving you at our new location at 1480 Sokak No. 1, Çukurambar Mahallesi 06530, Çankaya, Ankara as of September 1, 2022. Please visit our website for more information.

    When you reach the embassy, please proceed to the consular entrance at the corner of Öğretmenler Caddesi and 1480. Sokak. Please arrive 10 minutes in advance of your appointment to allow sufficient time for airport-style security screening.

    ilgili forum başlığı;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5700/ankara-konsolosluğu-nun-yeni-binasında-hizmet-vermeye-başlıyor-1-eylül-2022?_=1660885680208


  • Bizlerin bol bol sevincine, mülakatına şahit olan bir bina olur umarım uğur, şans getirsin


  • Merhaba mülakat alanlara evrak listesi e-maili bu sene gelmedi değil mi? Mülakat mailinin içerisinde mi yazıyor evraklar?

  • ⭐⭐

    @bestonway Mülakattan 8-10 gün kadar önce geliyor istenen evrak listesi henüz mail alan yok.


  • @achillesoag anladım. mülakat maili alan arkadaşlar süreci paylaşırlar umarım. teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bestonway bu başlığın ilk iletisinde hangi evrakları götürmeniz gerektiği detaylıca yazıyor zaten.
    kontrol edebilirsiniz..


  • @gucarslan süpersinz. çok teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2023'te KCC'ye Evrak Gönderimi Hakkında ÖNEMLİ DUYURU!


    bugün travel state tarafıdan yapılan resmi duyuruya göre, DV2023 mali yılında öngördüğümüz gibi KCC'ye evrak gönderimi olmayacaktır!

    talihliler DV2022'de olduğu gibi sadece DS260 formlarını submit edip, sadece mülakat maili bekleyecek ve gerekli evrakları sadece mülakata götürecektir.

    Diversity Visa 2023 update
    Last Updated: August 25, 2022
    Document Submission to KCC for DV-2023

    For the Diversity Visa (DV) program for fiscal year 2023 (DV-2023), selectees only need to submit to the Kentucky Consular Center (KCC) the DS-260 immigrant visa application form for themselves and any accompanying family members. Once a DS-260 is received from the selectee, KCC will next review it for completeness, after which that case will be eligible to be scheduled for a visa interview if the selectee’s visa case number is current as reflected in the Visa Bulletin. This continues the practice that began during the last program year, and a data-driven decision will be made later for future program years.

    Do not submit to the KCC any other required supporting documents. Rather, all supporting documents for DV-2023 selectees will be collected and evaluated in connection with the interview at the embassy or consulate where the visa application is made. U.S. law requires all immigrant visa applicants provide supporting documents necessary to establish eligibility for a visa. The list of documents is available here: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-prepare-supporting-documents.html.

    Failure to provide all required supporting documents to the embassy or consulate will prevent applicants from establishing their eligibility for the visa and will result in refusal of the visa application.; However, a refusal for lack of documents can be overcome by providing any missing documents to the consular section. We strongly encourage applicants to be prepared to demonstrate eligibility for the visa at the time of interview by having available all required documents.

    Selection to participate in the Diversity Visa program is not a guarantee of a visa or an interview, and each program year ends with some selectees receiving neither.

    resmi açıklama;
    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-2023-update.html


  • 12.09.2022
    Unganlar Randevu 10:20 ben ve 10:25 eşim.

    09.30 klinik yakınlarındaki bir otoparka aracımızı bıraktık.

    09:50 de 4.katta bulunan unganlar kliniğe geldik. Erken gelmemizi sorun etmediler, ve istenen gerekli belgeleri alıp hemen işleme başladılar. Gerekli belgeler size gönderilen randevu onay mailinde detaylıca yazıyor. Bu maili detaylıca okumanızı öneririm. Biz de ekstra eşimin aşı kartı İngilizce tercümesi ve asıl belgeler vardı. Benim aşı belgem yok. İkimizin covid aşılarını göstererir belgeler de vardı.

    10:10 test vermek için düzen laboratuvarına yönlendirildik.

    10:15 Düzen laboratuvarında 95 dolar -> 1730 TL Kredi kartı ile ödeme yaptım.

    10:30 Kan ve göğüs röntgen tersleri bitti , idrar testi yaşınıza göre sizden alınmıyor dendiği için alınmadı. Testlerden sonra 14:00 de fiziksel muayene için tekrar çağrıldık.

    13.45 te muayene kliğinine tekrar gittik. Bekleyen yaklaşık 8-10 tane İran vatandaşı, 1 aile de ukrayna veya rus vatandaşı olduğunu düşündüğüm insan vardı.

    Tam 14.00 da beni muayeneye aldılar,

    Muayene sırasında iç çamaşırı hariç tüm kıyafetlerinizi çıkartıyorsunuz. Vücudunuzu muayeene ediyor, sırtınızı dinliyor bu sırada sizinle konuşuyor. Bana Greencard çıkmış şanslısın ama geç kalmışsın Eylül bitiyor dedi, ben de yeni yılın kazananı oldğumu söyledim. Dosya numaran kaçtı falan diye ufak bir giriş sohbeti yaptıktan sonra sağlığımı sormaya başladı.
    Bir sürü sağlık ile ilgili ayrıca evlilik ile ilgili sorular soruyor , benim covid hariç aşı kartım yoktu , aşı ile ilgili hiç soru sormadı, 4 tane aşı yaptı. Sürekli bişeyler sorarken bir yandan da aşı yapıyordu.

    Daha önce hiç ameliyat olmamış ciddi hiçbir rahatsızlık geçirmeyen ve hiçbir bulaşıcı hastalık geçirmeyen biriyim.

    14.25 te muayenem bitmişti.

    14.30 da eşimi muayeneye aldılar . Onun aşı kartı ve İngilizce tercümesini( noter onaylı tercümandan fakat noter tasdikine gerek yok) vermiştik. Eşime de 3 tane aşı yapmış ve benzer sorular sormuş sağlık durumu ile ilgili. O da herhangi bir hastalık geçirmemiş veya ameliyat olmamış birisi.

    14.50 de eşimin muayenesi bitti.

    15.00 gibi tüm işlemler bitti.

    $95 dolar 1730 TL ilk başta düzen laboratuvarda ,
    $550 10.054 TL en son unganlar kliniğinde,
    Toplam 2 yetişkin için $645 dolar ödedik. Ödemeyi kredi kartıyla TL cinsinden yaptık.

    Eşimin aşı kartı çevirisini geri verdiler, ona da aşı yapmışlar aşı kartını çevirtmesek de olabilirdi diye düşündük ama pahalı birşey değildi dert etmeye değmez bence .

    Sonucu yarın alacağız. Sanırım herkesin en erken bir gün sonra çıkıyor. Akşam saatlerine kadar sizinle mail ile temasa geçmemişsek extra test istemeyeceğiz demektir dediler.

    Gönülden isteyen herkesin bu günleri görmesi dileğiyle. 🤟 🤟🏿 🤟🏻


  • @smk Ilkini gectiniz tebrikler umarim mulakatinizda sorunsuz ve cabuk gecer. 2023 un ilk Unganlar deneyimi sizden ☺

  • ⭐⭐⭐

    @smk 2023'ün ilk deneyimini aktardığınız için teşekkürler, umarım herkes için güzel bir yıl olur.

  • ⭐⭐

    @smk, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba, hayirli olsun mülakat deneyiminizi merakla bekliyoruz 😊


  • @smk geçmiş olsun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum