Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @NiTianErXing, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@NiTianErXing evet bende gördüm onu ama bu kadar da kötü olacağını düşünmemiştim sizin gozleminiz nedir orada kimseye vermedi mi

Ben siradayken iki kişiyle görüştü o, ilkine ret verdi, ikincisi yabancı bir ülke vatandaşı idi, onla şakalaştı muhabbet etti falan ona onay verdi. Gözlüklü bayan ve hafif kel olan abimizin sırası çok uzun sürüyordu, sıra boyunca aynı kişiyle görüştü onlar. En sağdaki bayan bi 4-5 kişiyi aldı, hepsi Güler yüzlü ayrıldı. Siyahi nick abimiz ise THY ekibi vardı bi 10 kişi, onlara baktı tamamen. Onlar da full onay alıyordu

Evet ben de bugün girdim en sağdaki 2 kişinin görüşmeleri çok uzun sürüyordu, THY ekibi biz oradayken gelmişti, aynI zamanlarda girmişiz demek ki

• @dytmelek, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@NiTianErXing, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@NiTianErXing evet bende gördüm onu ama bu kadar da kötü olacağını düşünmemiştim sizin gozleminiz nedir orada kimseye vermedi mi

Ben siradayken iki kişiyle görüştü o, ilkine ret verdi, ikincisi yabancı bir ülke vatandaşı idi, onla şakalaştı muhabbet etti falan ona onay verdi. Gözlüklü bayan ve hafif kel olan abimizin sırası çok uzun sürüyordu, sıra boyunca aynı kişiyle görüştü onlar. En sağdaki bayan bi 4-5 kişiyi aldı, hepsi Güler yüzlü ayrıldı. Siyahi nick abimiz ise THY ekibi vardı bi 10 kişi, onlara baktı tamamen. Onlar da full onay alıyordu

Evet ben de bugün girdim en sağdaki 2 kişinin görüşmeleri çok uzun sürüyordu, THY ekibi biz oradayken gelmişti, aynI zamanlarda girmişiz demek ki

Evet telegram'daki grupta da demiştim, sizden sonra sırada olan kişiydim ben

• @NiTianErXing Ah tamam Kullanıcı adı farklı olunca bilemedim, tekrar geçmiş olsun

• @dytmelek, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@NiTianErXing Ah tamam Kullanıcı adı farklı olunca bilemedim, tekrar geçmiş olsun

Teşekkür ettim, hatırlattığınız iyi oldu burada da değiştireyim nicki

• @meli çok teşekkür ederim.

• @dytmelek çok teşekkür ederim. Her zaman yardım etmeye devam edeceğim. Bundan hiç şüpheniz olmasın.

• Ben de deneyimimizi paylaşayım, biz nasıl öncekilerin deneyimlerini okuyarak bilgilendiysek bizden sonrakilere de umarım faydamız dokunur.
    Tüm forumdaşlara teşekkür ediyorum, herşey herkesin gönlünce olsun.

Ben ve eşim aile olarak bugün sabah 08:00'de mülakata girdik.
    30'lu yaşlardayız.
    Çocuğumuz yok.
    Yeşil pasaport sahibiyiz. Ben devlet memuruyum eşim şuan için çalışmıyor.

Yoğunluktan dolayı sanırım normalde 3.camda yapılan parmak izi işlemi için biz girdiğimizde 4. camdaki siyahi bey de parmak izi alıyordu. hemen 3 - 4 dakika sonra normale dönmüş ve vize görüşmesi yapıyordu, bunu sıraya girince fark ettim.
    önümüzde yaklaşık 15 kişi vardı, birçoğunun F1 olduğu pasaportlarının arasındaki sevis kağıdından anlaşılıyordu.
    Sıra ilerledikçe eşim birkaç kişinin red aldığını ve üzüldüklerini görmüş, ben dikkat etmedim, çevreme çok odaklanmadım.
    5 görüşme bankosu vardı en sağdakini hiç görmedim nasıl biridir, ancak arkadaşların da dediği gibi o bankoda duranlar genelde uzun kalıyordu.
    İngilizce mülakat yapan bir genç neredeyse önümüzdeki 15 kişi eriyene kadar en sağdaki bankoda kaldı. tam bize 3 kişi kala mülakatı bitti sonucu nedir bilmiyorum. o bankoya hamile bir hanımefendi geçti sıradan, sonra neredeyse aynı anda diyebileceğim şekilde bir erkek kardeşimiz (o da sanıyorum F1) en soldaki siyahi beye geçti ve önümüzde kalan son kişi başka bir hanımefendi (F1 olduğunu sevis kağıdından anladım) tam ortadaki bayan vize memuruna denk geldi. yaklaşık 20-30 saniye kadar sonra en soldaki erkek arkadaşın mülakatı bitti (sonucunu bilmiyorum tabi) ve biz de siyahi beye denk gelmiş olduk.

Bankolarda gözlemlediğim siyahi bey'in yanındaki ve en sağdaki banko uzun sürüyordu. tam ortadaki bayanın da mikrofona çok yakın olduğunu düşünüyorum, sorduğu soruları tüm bekleyenler duyuyordu :)) diğer bankolar buna göre daha sessizdi.

Biz siyahi beyle merhabalaşırken pasaportlarımızı uzattık. bir yandan incelerken bir yandan sorulara başladı. 4 soru sordu.
    Neden Amerika'ya gidiyorsunuz? --Gezmek için turistik amaçlı.
    Nereye gideceksiniz? -- New York.
    Ne iş yapıyorsunuz? -- 10 yıldır devlet memuruyum. Eşim: Şuan çalışmıyorum online eğitim alıyorum.
    Hiç yurtdışına çıktınız mı? -- Evet. Yunanistan'a gittik.

Vizeniz onaylandı dedi ve teşekkür ederek ayrıldık. Yaklaşık 1 dk. sürdü.

Sevgili @LordBolton lütfen bana başka soru sorma :) deneyimimi ve gözlemlediğim her şeyi anlattım.

• @Muammer-Özkan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Ben de deneyimimizi paylaşayım, biz nasıl öncekilerin deneyimlerini okuyarak bilgilendiysek bizden sonrakilere de umarım faydamız dokunur.
    Tüm forumdaşlara teşekkür ediyorum, herşey herkesin gönlünce olsun.

Ben ve eşim aile olarak bugün sabah 08:00'de mülakata girdik.
    30'lu yaşlardayız.
    Çocuğumuz yok.
    Yeşil pasaport sahibiyiz. Ben devlet memuruyum eşim şuan için çalışmıyor.

Yoğunluktan dolayı sanırım normalde 3.camda yapılan parmak izi işlemi için biz girdiğimizde 4. camdaki siyahi bey de parmak izi alıyordu. hemen 3 - 4 dakika sonra normale dönmüş ve vize görüşmesi yapıyordu, bunu sıraya girince fark ettim.
    önümüzde yaklaşık 15 kişi vardı, birçoğunun F1 olduğu pasaportlarının arasındaki sevis kağıdından anlaşılıyordu.
    Sıra ilerledikçe eşim birkaç kişinin red aldığını ve üzüldüklerini görmüş, ben dikkat etmedim, çevreme çok odaklanmadım.
    5 görüşme bankosu vardı en sağdakini hiç görmedim nasıl biridir, ancak arkadaşların da dediği gibi o bankoda duranlar genelde uzun kalıyordu.
    İngilizce mülakat yapan bir genç neredeyse önümüzdeki 15 kişi eriyene kadar en sağdaki bankoda kaldı. tam bize 3 kişi kala mülakatı bitti sonucu nedir bilmiyorum. o bankoya hamile bir hanımefendi geçti sıradan, sonra neredeyse aynı anda diyebileceğim şekilde bir erkek kardeşimiz (o da sanıyorum F1) en soldaki siyahi beye geçti ve önümüzde kalan son kişi başka bir hanımefendi (F1 olduğunu sevis kağıdından anladım) tam ortadaki bayan vize memuruna denk geldi. yaklaşık 20-30 saniye kadar sonra en soldaki erkek arkadaşın mülakatı bitti (sonucunu bilmiyorum tabi) ve biz de siyahi beye denk gelmiş olduk.

Bankolarda gözlemlediğim siyahi bey'in yanındaki ve en sağdaki banko uzun sürüyordu. tam ortadaki bayanın da mikrofona çok yakın olduğunu düşünüyorum, sorduğu soruları tüm bekleyenler duyuyordu :)) diğer bankolar buna göre daha sessizdi.

Biz siyahi beyle merhabalaşırken pasaportlarımızı uzattık. bir yandan incelerken bir yandan sorulara başladı. 4 soru sordu.
    Neden Amerika'ya gidiyorsunuz? --Gezmek için turistik amaçlı.
    Nereye gideceksiniz? -- New York.
    Ne iş yapıyorsunuz? -- 10 yıldır devlet memuruyum. Eşim: Şuan çalışmıyorum online eğitim alıyorum.
    Hiç yurtdışına çıktınız mı? -- Evet. Yunanistan'a gittik.

Vizeniz onaylandı dedi ve teşekkür ederek ayrıldık. Yaklaşık 1 dk. sürdü.

Sevgili @LordBolton lütfen bana başka soru sorma :) deneyimimi ve gözlemlediğim her şeyi anlattım.

Tebrik ederim hayırlı olsun vizeniz. Biz de ortadaki bayandan aldık bugün onayımızı, dediğiniz gibi sesi epey yüksekti hatta eşimle dedik ki herkes zor duyuyoruz diyor ama biz hiç zorlanmadık ses konusunda 😬Ama çok ılımlıydı şansımıza, hepimize geçmiş olsun sırası gelen arkadaşlara da kolaylıklar diliyorum

• ⭐⭐⭐

@MySea çok tesekkür ederimmm :)))

• @NiTianErXing top sakallı kisimiydi, hay aksi ya neler sordu ne dedi...

• @ahsenaydgdu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@NiTianErXing top sakallı kisimiydi, hay aksi ya neler sordu ne dedi...

Top sakallı dediğiniz hafif kel olansa o değildi. Sarışın sakallı biriydi, siyahi abinin yan bankosunda. Yalnızca iki soru (niye amerikaya gitmek istiyorsun, daha önce yurt dışına çıktın mı) sordu ve ret verdi

• @ahsenaydgdu Ahsencim senin görüştüğün sarışınla görüşmüş anladığım kadarıyla

• @LordBolton pasaportum boştu, bir de california da kaç gün kalcaksın dedi 2 3 gün dedim ikna olmadı galiba.
    bide yeşil pasaport sordu o da yoktu.

• @NiTianErXing memur olup sen alamadıysan bir sürü avrupa ülkesi gezmişsin ben de memurum ama reddim var hiç ümidim yok ikinciye almak daha zor diyorlar.
    benim bir de sadece gürcistan var.

• ⭐⭐

@dytmelek pembe pasaporta nasil vize basacaklar yahu?
    O belge sadece ulkeye Geri donmeye yariyor diye biliyorum

• @lfcali, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@NiTianErXing memur olup sen alamadıysan bir sürü avrupa ülkesi gezmişsin ben de memurum ama reddim var hiç ümidim yok ikinciye almak daha zor diyorlar.
    benim bir de sadece gürcistan var.

Ne iş yaptığımı bile sormadan ret verdi bana, tamam DS-160'da belirttim ama ne bileyim teyit etme ihtiyacı bile duymadı.. ikinci reddim, bir sürü Avrupa girişim de var ama yarın üçüncü başvuruyu yapıyorum. Alana kadar kesinlikle geri adım atmayacağım.

• ⭐⭐

@NiTianErXing ha sorunu anladım çünkü daha önce red yemişsiniz özellikle de daha önce hangi kod ile red yediğiniz çok önemli oluyor sizin kadar hızlı red yiyen biri daha vardı forumda 5 başvuru yapmıştı sanırım ilk başvurusunu sözde bir danışmana yaptırmış formu sadece pasaportunu alarak hiç bir şey sormadan kendi kendine doldurmuştu oda sizin gibi çok hızlı red almıştı

• @LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@NiTianErXing ha sorunu anladım çünkü daha önce red yemişsiniz özellikle de daha önce hangi kod ile red yediğiniz çok önemli oluyor sizin kadar hızlı red yiyen biri daha vardı forumda 5 başvuru yapmıştı sanırım ilk başvurusunu sözde bir danışmana yaptırmış formu sadece pasaportunu alarak hiç bir şey sormadan kendi kendine doldurmuştu oda sizin gibi çok hızlı red almıştı

Ben bayağı araştırıp doldurmuştum aslında formu ama yine de hiçbir şey sormaması insanın hoşuna gitmiyor. Nusret bile 9 ret aldıysa, hala yolumuz var demektir :d

Bu arada günün anlam ve önemine binaen atasözü benden gelsin;
    Kardeşim kitapta yazıyor kitapta. Küt saçlıdan, top sakallıdan ve Nick'den uzak durun. Ama sarışından kaçın diyor kaçın.

• ⭐⭐

@NiTianErXing o zaman daha önce ki reddiniz de sizi güvenilmez bulmuş olabilir o ara görüştüğünüz memur şuan görüştüğünüz memurda ona istinaden hemen red vermiş olabilir geçmiş gorusmenizde sizi guvenilmez bulmasına neden olacak bir şey oldu mu hatirliyor musunuz

• @LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@NiTianErXing o zaman daha önce ki reddiniz de sizi güvenilmez bulmuş olabilir o ara görüştüğünüz memur şuan görüştüğünüz memurda ona istinaden hemen red vermiş olabilir geçmiş gorusmenizde sizi guvenilmez bulmasına neden olacak bir şey oldu mu hatirliyor musunuz

Açıkçası çok hatırlamıyorum, formu da danışman doldurmuştu ne yazdı hiçbir şey bilmiyorum. Ankara'da girmiştim o görüşmeye birde, siyahi arkadaşla mülakat yapmıştık o ret vermişti.

Benzer Başlıklar

• EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    104
    1 Oy
    104 İleti
    8k Bakış
    S
    Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
  • Madem ki Greencard Olmuyor, B1/B2 deneme vakti

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    129
    10 Oy
    129 İleti
    7k Bakış
    celinesyC
    @metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k