merhaba
turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu?
6 aylık değil bu denilirmi?
-
Merhaba - Ben de herkese faydası olması açısından son B1/B2 vize görüşmemi anlatayım:
Önceki vizemle hiç ABD'ye gitmedim. (Bunu bana ısrarla sordu ve pandemi v.s. diye cevap vermiştim) Herhangi bir seyahat planım yoktu. (Fuar olursa gideceğim dedim) DV2022 case number 5XX4 ile kazananıyım, ama mülakat sırası gelmeyenlerdenim (Covid döneminden dolayı) (Bunu mülakatta sordu)
Ben üniversiteden mezun olduğumdan itibaren ABD vizesine sahiptim. İlk gidişim J1 vizesiyle "exchange instructor" olarak 1 yıl ABD de kaldım, TR de 2 yıl kaldıktan sonra sonra yüksek lisan için gitme planıyla F1 vizem oldu, gittim, ancak yüksek lisansa başlamadan geri döndüm (üniversitenin bana hazırlık okutmak istemesinden ve benim buna bütçemin olmamasından kaynaklanan nedenle).
Bundan sonra TR'de yeni bir şube açan bir ABD firmasında çalışmaya başladım, bundan dolayı çok fazla B1/B2 vizesiyle ABD'ye sehayat ettim, yaklaşık 2 yada 3 adet B1/B2 vizem oldu, en son B1/B2 vizem ise Kasım 2025 de bitti. Şu anda TR'de yeni bir firmada danışman olarak çalıştığım için uluslararası fuarlara katılacağımdan vize yenilemesi yapmak istedim. Önce mülakata girmeden vize yenileme hakkım olduğuna dair sonuç çıktı, ancak pasaportum konsolosluğa gittiğinde mülakata gitmem gerektiği sonucu çıktı, 2-3 hafta içerisinde mülakat randevusu alabildim ve geçen ay mülakata gittiğimde hayatımda ilk defa vize reddi aldım.(Üstelik pasaportumda yeni Almanya dan alınmış hala geçerli Schengen vizesi vardı)
Vize görüşmesinde çok kalabalık olduğu için İngilizce yapanlar çok beklemiyordu, ben de bunu tercih ettim. 13 numaralı sırada sarışın bir kadın konsolos bana yaklaşık 30-40 adet soru sordu,görüşme 15-20dk. sürdü, şu anda çalıştığım işimin bütün deteylarına kadar sordu, şimdiye kadar hiç bir mülakatımda 2-3 sorudan fazla bir soru hatırlamıyorum. Bu reddin bana göre nedenlerini şöyle sıralayabilirim:
Bana göre bu 3 nedenden dolayı vize alamadım, o nedenle seyahat planı mutlaka olması gerekiyor.
Konsolosluktan bir arkadaşım aracılığıyla aldığım bilgiye göre konsoloslukta yoğunluk olduğu için ABD'den takviye ekip gelmiş ve red oranları çok yüksekmiş.
Tabi ki tekrar başvuracağım 1-2 ay sonra. -
Merhaba, yakin zamanda ailem icin vize randevusu olusturdum fakat sonrasinda randevu tarihini one almak icin kisi sayisinin az olmasi daha mantikli geldiginden destek birimine ulasarak ortak randevuyu bireysel hale getirdim. Buraya kadar hersey sorunsuz ve profillerinde randevu gunu olmasi gerektigi gibi odemeler de yapilmis sekilde goruntuleniyor. Fakat Yeniden Randevu Planla basligini sectigimde RCE12 hatasi goruntuleniyor ve Istanbul icin takvim acilmadan yukleniyor kisminda takili kaliyor. Tum profillerde ayni sorun yasaniyor. Daha once bu sorunu yasayan var mi? Iptal edip tekrar randevu olusturmayi secsem yeniden odeme yapmam gerekir mi?
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@denizci10 hayırlı olsun Orçun bey yardımsever kişiliğinizle danışmanlara çözüm odaklı yaklaşacağınız aşikar. Malum pazardaki
Danışmanlar karşılayamayacakları kadar yük aldıklarından çözüm odaklılığı geçin çoğu kişi iletişime geçme şansını bile yakalayamıyor. Bu konudaki açığı layıkıyla dolduracaksınız ve şimdiden tebrikler.

🥰 -
@gokicatipars çok teşekkür ederim.
-
@tuncayarat merhaba sonucunuz nedir
-
@denizci10 Bugün mülakatımız vardı @denizci10 Orçun kardeşimin desteği ile korkmadan heyecan yapmadan kolayca aldık vizemizi. Tek bu değil bir sürü konuda verdiği bilgiler ve motivasyon için asla hakkını ödeyemem. Greencard çekilişi ile bir sonuca ulaşamayacağımızı ilk onun imzasında yazan ‘taktik maktik yok, BAM BAM BAM’ sözüyle anladım ve bunu kendime de motto edindim. O yüzden senden danışmanlık almak isteyecek kişilere istenilen ve beklenenden çok daha fazlasını vereceğini bildiğim için gözüm kapalı tavsiye ediyorum, kolay gelsin kardeşim, eşin Burcu ve sen iyiki varsınız


-
@dytmelek tebrik ederim ve iyi bir tatil dilerim size biraz görüşmenizin detaylarından bahseder misiniz kiminle görüşme yaptınız neler soruldu siz ne cevap verdiniz red alan insanlar çok muydu ve neden red aldılar bunu anlayabildiniz gibi
-
Merhaba arkadaşlar bugün eşimle birlikte 8.45’te vize mülakatımız vardı ve onay aldık çok mutluyum 🥰 Detayları eşimin yazdığı başka bir yerden kopyalayıp düzenleyerek atıyorum, umarım birilerinin işine yarar
Öncelikle bizimle kısa kahverengi saçlı kadın görevli ilgilendi. En solda Nick bey vardı, o hem parmak izi hem de ardından interview yapıyordu. Onun yanında sarışın erkek, ortada bizim görüştüğümüz kadın görevli, Sağımızda top sakallı saçı dökülmüş erkek ve onun yanındakini yani en sağdakini de bir türlü göremedim ama eşim sarışındı galiba dedi.Neyse gelelim görüşmeye.
Konsolosluk Görevlisi=KG
Burak=B (Eşim)
Melek=M (ben)KG: Pasaportlar lütfen.
Biz: Yeşil pasaportlarımızı ve geçen hafta Italya tatilinde pasaportlarımızı çaldırdığımız için elimizde olan pembe pasaportlarımızı ve İtalyadan aldığımız Polis Raporunu verdik.KG: (Raporu görünce) Benim için farketmez.
M: hırsızlık olayını açıkladık. (Burada Türkçe anlamayınca biraz İngilizceye kaçtık ama sakın siz yapmayın.)
KG: (Belgeye baktıktan sonra) Şimdi anladım.KG: Eşime dönüp Sizin eski vizeniz var, (Bana döndü) Sizin yok.
B: Evet, benim vardı 1999 yılında.KG: Ne iş yapıyorsunuz?
B: 11 yıldır Elekt... (KG araya girdi "Yavaş yavaş" dedi. )
B: 11 yıllık Elektrik Elektronik Mühendisiyim(tane tane:)
M: 14 yıllık Diyetisyenim.KG: Neden Amerika'ya gitmek istiyorsunuz? (İngilizce sordu, biz Türkçe cevapladık)
M: 10 yıllık evliyiz. Çocuklarımız da büyüdü. Artık seyahat etmek istiyoruz.
B: Başbaşa
KG: Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
M: İtalya, Almanya
B: Ve Amerika
K: Any other? (İngilizce'ye devam
)
M: Bu ülkelere gittik ama yurtdışına çıkmak için çocukların büyümesini bekledik. Artık büyüdüklerine göre çıkmaya başlayabiliriz.
K: Anladım.KG: Amerika'da nereye gideceksiniz?
B: 2 haftalık bir Los Angeles/California tatili planladık.KG: Vizenizi onaylıyorum.
B: Teşekkürler. (Normal)
M: Teşekkürler. (Aşırı
)
Bizim tecrübemiz bu kadardı arkadaşlar. Aslında 3 soru sorup bitiyor normalde ancak bizim özel durumlarımız(1- Eşimin daha önce Amerika vizemin olması, 2-Eski pasaportlarımızı çaldırdığımızdan dolayı yeni pasaportlarımızın damgasız olması) olduğundan dolayı ekstra birkaç soru daha ekleniyor.
Konsolosluk görevlisi arkadaşlar Türkçe'yi sizin kadar bilmedikleri için arada İngilizceye kaçıyor aklınızda bulunsun. Bize soruların birkaçını İngilizce sordu ancak biz ıslarla(!) Türkçe yanıtladık. İtalya'daki hırsızlık olayını Türkçe anlamayınca İngilizce anlatmak zorunda kaldığımızdan dolayı böyle oldu. Siz sakın böyle bir şey yapmayın. Tane tane, yavaş yavaş Türkçe konuşun. Bizim gibi spesifik durumunuz olmadıkça zaten zaten Türkçe olarak anlayabileceği cevapları vereceksiniz.
Bu arada profilimiz şöyle:
Ben 37 yaşındayım, eşim 38. İkimiz de kamuda çalışıyoruz yeşil pasaportumuz var. 2 kızımız var ama onlar için başvuru yapmadık henüz, sonrasında posta yoluyla onlara da alacağız. Yurtdışı sadece geçen hafta 3 günlük italya ve Almanya gezimiz vardı onlar da pasaport çalınınca tertemiz bir yeşil pasaportla girmiş olduk ama hem İtalya polis raporunu sunduk hem de Almanya mührünün olduğu pembe geçici pasaportu. Bu 2 belge çok destekleyici oldu bence. Aklımıza gelen her türlü destekleyici belgeyi götürmüştük ama hiçbirine bakmadılar, hatta pembe pasaport ve polis belgesini de o istemedi biz diğer pasaportla birlikte araya sıkıştırdık

Bize gelen kumral saçlı kadın Türkçeyi zor anlıyordu eşim başta hızlı konuştu bize yavaş lütfen dedi yavaş yavaş tane tane konuştuk, çoğu soruyu o ingilizce sordu biz Türkçe cevap verdik ama tavrı hep olumluydu en baştan onay vereceğini hissetmiştim.
3 onay gördüm 3ü de genç 25 30 yaşlarında genç kadınalardı. 1 tane sarı kağıt verilmiş AP gördüm o da genç bir kadındı. Ama o kişilerin profilleri ile ilgili yorum yapamayacağım çünkü hiç birini duyamadım. Bir de öncesinde cafede otururken bir gençle sohbet ettik geçen hafta Amerika’da bir üniversiteden %100 burs almasına rağmen F1dan red almış çok üzgündü, bugün de kuzeni için gelmiş onun sonucunu öğrenemedim.
Bizim deneyimimiz bu şekilde oldu, bu vesileyle bu forumda bilgi paylaşımı yapan sorduğumuz sorulara en ince detayına kadar cevap veren herkese çok teşekkür ederim

Vize görüşmesine girecek tüm arkadaşlara gönülden başarılar.
-
@LordBolton hemen yukarıya yazdım
️ -
@NiTianErXing ilginç olmuş ya çok geçmiş olsun, üzüldüm
-
@denizci10 Orçun bey son 2 aydır özelden her mesajıma gayet ayrıntılı cevaplar veriyordu sağolsun. kafama takılan herşeyi sordum ve cevapsız tek sorum olmadı. bu işi danışmanlık şekline dönüştürmesi çok haklı bir istek. ellerinize sağlık. şimdi daha güvenli hissediyorum. yanınızda birinin desteği önemli bu aşamalarda.
-
@NiTianErXing, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@NiTianErXing evet bende gördüm onu ama bu kadar da kötü olacağını düşünmemiştim sizin gozleminiz nedir orada kimseye vermedi mi
Ben siradayken iki kişiyle görüştü o, ilkine ret verdi, ikincisi yabancı bir ülke vatandaşı idi, onla şakalaştı muhabbet etti falan ona onay verdi. Gözlüklü bayan ve hafif kel olan abimizin sırası çok uzun sürüyordu, sıra boyunca aynı kişiyle görüştü onlar. En sağdaki bayan bi 4-5 kişiyi aldı, hepsi Güler yüzlü ayrıldı. Siyahi nick abimiz ise THY ekibi vardı bi 10 kişi, onlara baktı tamamen. Onlar da full onay alıyordu
Evet ben de bugün girdim en sağdaki 2 kişinin görüşmeleri çok uzun sürüyordu, THY ekibi biz oradayken gelmişti, aynI zamanlarda girmişiz demek ki
-
@dytmelek, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@NiTianErXing, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@NiTianErXing evet bende gördüm onu ama bu kadar da kötü olacağını düşünmemiştim sizin gozleminiz nedir orada kimseye vermedi mi
Ben siradayken iki kişiyle görüştü o, ilkine ret verdi, ikincisi yabancı bir ülke vatandaşı idi, onla şakalaştı muhabbet etti falan ona onay verdi. Gözlüklü bayan ve hafif kel olan abimizin sırası çok uzun sürüyordu, sıra boyunca aynı kişiyle görüştü onlar. En sağdaki bayan bi 4-5 kişiyi aldı, hepsi Güler yüzlü ayrıldı. Siyahi nick abimiz ise THY ekibi vardı bi 10 kişi, onlara baktı tamamen. Onlar da full onay alıyordu
Evet ben de bugün girdim en sağdaki 2 kişinin görüşmeleri çok uzun sürüyordu, THY ekibi biz oradayken gelmişti, aynI zamanlarda girmişiz demek ki
Evet telegram'daki grupta da demiştim, sizden sonra sırada olan kişiydim ben
-
@NiTianErXing Ah tamam Kullanıcı adı farklı olunca bilemedim, tekrar geçmiş olsun
-
@dytmelek, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@NiTianErXing Ah tamam Kullanıcı adı farklı olunca bilemedim, tekrar geçmiş olsun
Teşekkür ettim, hatırlattığınız iyi oldu burada da değiştireyim nicki
-
@meli çok teşekkür ederim.
-
@dytmelek çok teşekkür ederim. Her zaman yardım etmeye devam edeceğim. Bundan hiç şüpheniz olmasın.
-
Ben de deneyimimizi paylaşayım, biz nasıl öncekilerin deneyimlerini okuyarak bilgilendiysek bizden sonrakilere de umarım faydamız dokunur.
Tüm forumdaşlara teşekkür ediyorum, herşey herkesin gönlünce olsun.Ben ve eşim aile olarak bugün sabah 08:00'de mülakata girdik.
30'lu yaşlardayız.
Çocuğumuz yok.
Yeşil pasaport sahibiyiz. Ben devlet memuruyum eşim şuan için çalışmıyor.Yoğunluktan dolayı sanırım normalde 3.camda yapılan parmak izi işlemi için biz girdiğimizde 4. camdaki siyahi bey de parmak izi alıyordu. hemen 3 - 4 dakika sonra normale dönmüş ve vize görüşmesi yapıyordu, bunu sıraya girince fark ettim.
önümüzde yaklaşık 15 kişi vardı, birçoğunun F1 olduğu pasaportlarının arasındaki sevis kağıdından anlaşılıyordu.
Sıra ilerledikçe eşim birkaç kişinin red aldığını ve üzüldüklerini görmüş, ben dikkat etmedim, çevreme çok odaklanmadım.
5 görüşme bankosu vardı en sağdakini hiç görmedim nasıl biridir, ancak arkadaşların da dediği gibi o bankoda duranlar genelde uzun kalıyordu.
İngilizce mülakat yapan bir genç neredeyse önümüzdeki 15 kişi eriyene kadar en sağdaki bankoda kaldı. tam bize 3 kişi kala mülakatı bitti sonucu nedir bilmiyorum. o bankoya hamile bir hanımefendi geçti sıradan, sonra neredeyse aynı anda diyebileceğim şekilde bir erkek kardeşimiz (o da sanıyorum F1) en soldaki siyahi beye geçti ve önümüzde kalan son kişi başka bir hanımefendi (F1 olduğunu sevis kağıdından anladım) tam ortadaki bayan vize memuruna denk geldi. yaklaşık 20-30 saniye kadar sonra en soldaki erkek arkadaşın mülakatı bitti (sonucunu bilmiyorum tabi) ve biz de siyahi beye denk gelmiş olduk.Bankolarda gözlemlediğim siyahi bey'in yanındaki ve en sağdaki banko uzun sürüyordu. tam ortadaki bayanın da mikrofona çok yakın olduğunu düşünüyorum, sorduğu soruları tüm bekleyenler duyuyordu :)) diğer bankolar buna göre daha sessizdi.
Biz siyahi beyle merhabalaşırken pasaportlarımızı uzattık. bir yandan incelerken bir yandan sorulara başladı. 4 soru sordu.
Neden Amerika'ya gidiyorsunuz? --Gezmek için turistik amaçlı.
Nereye gideceksiniz? -- New York.
Ne iş yapıyorsunuz? -- 10 yıldır devlet memuruyum. Eşim: Şuan çalışmıyorum online eğitim alıyorum.
Hiç yurtdışına çıktınız mı? -- Evet. Yunanistan'a gittik.Vizeniz onaylandı dedi ve teşekkür ederek ayrıldık. Yaklaşık 1 dk. sürdü.
Sevgili @LordBolton lütfen bana başka soru sorma
deneyimimi ve gözlemlediğim her şeyi anlattım. -
@Muammer-Özkan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Ben de deneyimimizi paylaşayım, biz nasıl öncekilerin deneyimlerini okuyarak bilgilendiysek bizden sonrakilere de umarım faydamız dokunur.
Tüm forumdaşlara teşekkür ediyorum, herşey herkesin gönlünce olsun.Ben ve eşim aile olarak bugün sabah 08:00'de mülakata girdik.
30'lu yaşlardayız.
Çocuğumuz yok.
Yeşil pasaport sahibiyiz. Ben devlet memuruyum eşim şuan için çalışmıyor.Yoğunluktan dolayı sanırım normalde 3.camda yapılan parmak izi işlemi için biz girdiğimizde 4. camdaki siyahi bey de parmak izi alıyordu. hemen 3 - 4 dakika sonra normale dönmüş ve vize görüşmesi yapıyordu, bunu sıraya girince fark ettim.
önümüzde yaklaşık 15 kişi vardı, birçoğunun F1 olduğu pasaportlarının arasındaki sevis kağıdından anlaşılıyordu.
Sıra ilerledikçe eşim birkaç kişinin red aldığını ve üzüldüklerini görmüş, ben dikkat etmedim, çevreme çok odaklanmadım.
5 görüşme bankosu vardı en sağdakini hiç görmedim nasıl biridir, ancak arkadaşların da dediği gibi o bankoda duranlar genelde uzun kalıyordu.
İngilizce mülakat yapan bir genç neredeyse önümüzdeki 15 kişi eriyene kadar en sağdaki bankoda kaldı. tam bize 3 kişi kala mülakatı bitti sonucu nedir bilmiyorum. o bankoya hamile bir hanımefendi geçti sıradan, sonra neredeyse aynı anda diyebileceğim şekilde bir erkek kardeşimiz (o da sanıyorum F1) en soldaki siyahi beye geçti ve önümüzde kalan son kişi başka bir hanımefendi (F1 olduğunu sevis kağıdından anladım) tam ortadaki bayan vize memuruna denk geldi. yaklaşık 20-30 saniye kadar sonra en soldaki erkek arkadaşın mülakatı bitti (sonucunu bilmiyorum tabi) ve biz de siyahi beye denk gelmiş olduk.Bankolarda gözlemlediğim siyahi bey'in yanındaki ve en sağdaki banko uzun sürüyordu. tam ortadaki bayanın da mikrofona çok yakın olduğunu düşünüyorum, sorduğu soruları tüm bekleyenler duyuyordu :)) diğer bankolar buna göre daha sessizdi.
Biz siyahi beyle merhabalaşırken pasaportlarımızı uzattık. bir yandan incelerken bir yandan sorulara başladı. 4 soru sordu.
Neden Amerika'ya gidiyorsunuz? --Gezmek için turistik amaçlı.
Nereye gideceksiniz? -- New York.
Ne iş yapıyorsunuz? -- 10 yıldır devlet memuruyum. Eşim: Şuan çalışmıyorum online eğitim alıyorum.
Hiç yurtdışına çıktınız mı? -- Evet. Yunanistan'a gittik.Vizeniz onaylandı dedi ve teşekkür ederek ayrıldık. Yaklaşık 1 dk. sürdü.
Sevgili @LordBolton lütfen bana başka soru sorma
deneyimimi ve gözlemlediğim her şeyi anlattım.Tebrik ederim hayırlı olsun vizeniz. Biz de ortadaki bayandan aldık bugün onayımızı, dediğiniz gibi sesi epey yüksekti hatta eşimle dedik ki herkes zor duyuyoruz diyor ama biz hiç zorlanmadık ses konusunda
Ama çok ılımlıydı şansımıza, hepimize geçmiş olsun sırası gelen arkadaşlara da kolaylıklar diliyorum -
@MySea çok tesekkür ederimmm :)))
-
@NiTianErXing top sakallı kisimiydi, hay aksi ya neler sordu ne dedi...
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@NiTianErXing top sakallı kisimiydi, hay aksi ya neler sordu ne dedi...
Top sakallı dediğiniz hafif kel olansa o değildi. Sarışın sakallı biriydi, siyahi abinin yan bankosunda. Yalnızca iki soru (niye amerikaya gitmek istiyorsun, daha önce yurt dışına çıktın mı) sordu ve ret verdi
Benzer Başlıklar
139
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum