Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Chromium, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @arbalet, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Biz burada çıksın diye beklerken aramızdan binlerce insan hiçbirimize çaktırmadan Meksika üzerinden ABD ye giriş yaptı hepiniz biliyorsunuz olayı. Başka derdimiz yokmuş gibi birde bunları düşünür olduk. Ayrıca gördükki birbirini tutan bir millet değiliz. Şu olayı araplar ya da ortadoğulular yapsa herbiri yaşadığı süreci bir şekilde paylaşır. Youtube üzerinde almanyayı kötüleyip buraya gelmeyin diyen onbinlerce insanımızdan aramızda da varmış. Ben bu gidenlerinde Türkiye'de nasıl bir görüşe sahip olduklarını burada hangi siyasileri desteklediklerini çok iyi tahmin edebiliyorum. Yemin ediyorum soğudum kendi milletimden.

    Hocam Asyalılar olsun, Hintler olsun, Afganlar Pakistanlılar olsun yurt dışına çıktıkları zaman inanılmaz bir şekilde birbirlerini tutup destekliyorlar. Biri yerleşince kendi akrabalarını da yaşadıkları yere getirebilmek için her şeyi yapıyorlar. Bize bakıyorum bırak destek olmayı bir şekilde yurt dışına yerleşmeyi başaran akraban oraya gelmek istersin korkusuyla telefonlarına dahi çıkmaz olur. Türkiye’ye ziyarete gelince de aman sakın gelmeyin buralar çok kötü diye yalandan dövünmeye başlar. Türk’ün en büyük düşmanı gene Türk’tür.

    İşte bende bunun için sitem etmiştim hocam. Bencil bir milletiz. Kuzenlerim var Avrupa'da kötüleyip duruyorlar oraları. Sosyal medyd asla yaşadığı evi, nasıl vakit geçirdiğini paylaşmıyor 15 yıldır. Almanya'dan buraya gelirken aracıyla geliyor. 6000 km git gel dizel harcıyor. Buraya gelince bir ay ailesiyle kalıp sonra sahilde en az iki hafta tatil yapıyor. Burada işsiz bir kardeşi var tüm faturalarını kiralarını mutfak ihtiyaconı karşılıyor. Orda internetten kıyafet sattığını söyleyip duruyordu, yanlışlıkla ağzından kaçırdı otel sahibi olmuş beyimiz. Grlip hiderkende asla aramaz. Evleneceği zaman sürekli Ankaraya benden yardım almaya geliyordu sonra bir defa aramadı. Yakındır bir gün Amerika olmazsa onun yaşadığı ülkeye gideceğim. Kuyumcu ustasıyım var gücümle çalışıyorum elimde sanatım var. Aynı zamanda boya badana ve elektirik işlerinden çok iyi anlarım. Oraya gideceğim, onuda adam yurduna koymayacağım. Hak ettikleri şey bu zaten. Bizim milletimiz başkasının kendi seviyesine çıkmasını hazmedemiyor. Ben iyi yaşayım herkes sürünsün istiyor. Böyle karakteri bozuk insanımız maalesef çok fazla. Ama bu devran en azından benim için böyle sürmeyecek. Buna bir yerlerde müdaha edeceğim.


  • @Chromium hintlilerle pakistanlılar kendi ülkelerinde birbirlerine dalarlar, ama batıya gittiklerinde deli gibi desteklerler. Balkanlarda öyle.
    hatta anlaşmalı evlilik falanda gırla greencard için.
    bizim gemide de çok gördüm. Hintliler, rumenler, filipinliler vs. birbirlerini hep destekler, birisi terfi alınca öbürlerine referans olur vs.

    ABD'de mesela latinler arasında mükemmel bir organizasyon var. Meksikalıymış, kolombiyalıymış farketmiyor, hepsi birbirini destekliyor. Latinin biri iş kurunca hep latin alıyor yanına çalışan.

    türk mü? direk kaç. Bizde hazımsızlık ve kıskançlık inanılmaz derecede. Hoş birisi yardım edince de arkadan vuran çok oluyor.


  • @arbalet kuyumcu ustasıysan hocam karayip adalarına yerleş. Özellikle st.martin falan, deli gibi kuyumcu arıyor. Genelde oradaki magazalardan alışveriş yapan kuyum magazalarının yüzüklerini vs. ayarlarsın, yüzük başı 20 30 dolar alıyorlardı hatırladığım kadarıyla.

    Alaskada mücevher satarken her gün tek magazadan 10 15 yüzük götürürdüm ben. Bizim dışımızda 50 mağaza daha vardı. Yüzükleri ayarlayan da senegalli bir elemandı.

  • ⭐⭐

    bu ne biçim rezalet kardeşim! adamlarda trafik ışığı, yaya geçidi, tabela bile yok. Arabalar ucuz derlerdi neden olduğunu şimdi anladım... Amerika bizi kıskanıyor biz videodakinden biraz daha iyi durumdayız 😃

  • ⭐⭐

    @charon bizim insanımızda bir çekememezlik. hava atma, tepeden bakma isteği var ondan kaynaklı.Yardım bekler ama yardım etmez.


  • @Chromium Son cümleye katılıyorum. Dv2022 sürecinde de deneyimledik maalesef.


  • @charon
    Gitmeden deneyimlemeden kesin ve bilmiş yargılarla konuşmak istemiyorum ama durumu biz bu şekilde dile getirdiğimiz sürece bu artarak devam edecek. Herkes için bi ön yargı oluşacak ve o hareketlerimize yansıyacak. Mesela şimdi bu bizim yazıştığımız yazıları DV2024 talihlilerinden okumayan kimse olmayacağına eminim. Çıkmasının ardından bu forumu hatmeden giden yok sanıyorum. Eğer biz bu şekilde konuşursak ABDye giden her Türkün kafasına bu ön yargıyı sokmuş oluyoruz. Devamlı suretle birbirine yardım eden kişileri ön plana çıkartırsak yapısı bozuk bu kişilerin daha da dışlanacağı ve azalacağı kanaatindeyim.
    Gitmeden konuşmak kolay belki ama kendi adıma eğer olurda loteryi kazanırsam "Türkten uzak dur" mantığını kafamdan atmak için elimden geleni yapmak istiyorum. Tamam burdan elinden tutup herkesi götürücem gibi falan şeyler söylemiyorum ama çevremde bizden birilerinin olmasından kaçmayıda anlayamıyorum. Elbette herkesle hep süper geçmeyecek vakit ama TRdede gerşey süper gitmiyor zaten.


  • Bu sene sanki insanlarda loteryye karşıda bi umutsuzluk var. Geçen sene bu zamanlarda buralarda hayaller, umutlar, valize koyulacaklar vsvs havalarda uçuşurdu. Bu sene aşırı bi sakinlik var.

  • ⭐⭐⭐

    Maalesef gelecek kaygısından dolayı bunlar yaşanıyor. Çıksa bile maddi imkanı yetmeyecek çok insan var. Geçim derdi insanların en diplerine kadar işledi. @avar

  • ⭐⭐⭐

    @avar bence bundaki en büyük etkilerden biride kazananların bir çoğunun mülakat bile alamamış olması.Tabii ki önceden de kazanan sayısıyla mülakat alabilen sayısı eşit olmuyordu ama en azından belliydi kazandıktan sonra CNnize göre alırım veya alamayabilirim gibi bir fikriniz oluşuyordu. DV22 ortada bir çok belirsizlik olduğunu gösterdi. Bence bunun etkisi çok fazla


  • @avar son yıllarda kazananların durumuna bakınca insan çıkarsa da gidemezsem daha çok üzülürüm diye düşünüp belli olana kadar hiç heveslenmiyor. Kendi adıma böyle bir moddayım açıkçası


  • @avar Emre Bey'in söylediği gibi. Bu sene psikolojik eziyet gördük maalesef. Dv2022 ile kazandığımızda; Dv2021'den deneyimli arkadaşlar şunu diyordu :

    "Şanslısınız. Siz mutlaka mülakat alırsınız. Artık büyükelçilikler açık."

    Dv2022 tam bir eziyete dönüştü. 2021 Ekim, Kasım, Aralık'ta iki elin parmaklarını geçmeyen sayıda mülakat dağıtıldı. İlk buluşmada Yekta'yı hepimiz dualarla ağırladık. Şubat'ta Mart için 350 civarı dağıtım olunca "tamam, iki tane daha bundan dağıtılsa hepimiz gidiyoruz." dedik. Ha şimdi bakınca 1 tane bile dağıtılsa çoğumuz gitmiş olacaktık. Bir daha o sayılara ulaşılmadı. Ayrıca dağıtımlar adaletsiz yapıldı. Ds-260 gönderimine göre dağıtılması düşük numaralılara adaletsizlik olurken, Mayıs submit bitince başa dönmesi de Ds-260'ta sırası gelenlere adaletsizlik oldu. Hoş, başa da dönmedi. Rastgele bir blok seçip ona gönderdiler. Bu da birçok insana adaletsizlik demek. Diğer konsolosluklar en azından cevap dönerken, resmi bir açıklama yaparken, tweet yazarken; Ankara hep kayıtsız kaldı. 15 ay hayatımızı erteledik, ertelediğimizle kaldı. Dv2022 bir çoğumuza psikolog masrafı olarak döndü. "Keşke çıkmasaydı" diyecek noktadayız. En azından hayatımıza devam ederdik. Bir yılda işe daha fazla odaklanıp belki terfi alırdım. Belki aşık olur, ciddi bir ilişki yaşayıp evlenirdim. Belki evime almayı ertelediğim o kadar eşyayı alırdım. Kendime "yük olmasın" diye yapmadığım alışverişleri yapardım. 166xx numaralı seçilen olarak mülakat dağıtımları sıralı yapılsa, atıyorum 155xx'te bitse; "kısmet değilmiş, sıram gelmedi" diyebilecektim. Ama dağıtım şeklinin adaletsizliği insanı ayrıca üzüyor. Ha bu 26K arkadaşlarımızın gitmesine sevinmedik anlamına gelmiyor tabii ki. Bilakis, çok sevindiğim arkadaşlar oldu. Bir kısmımızın arkada kalacağı belliydi ama en azından %80 oranlara çıkmaları gerekiyordu.

    Dv2023 talihlileri için "şanslılar" diyen arkadaşlarımız var. Ben katılmıyorum. Ankara backlogta bekleyen vizelerin (yanlış hatırlamıyorsam) %25'ini eritmiş. Eee Dv2023'te de bu backlog olayı devam edecek demek ki. Üstüne Dv2022 sonrası Dv2023 kazananları erkenden Ds-260 formlarını doldurdular. Adil olan CN'ye göre mülakat dağıtılması olacak. Ya da rastgele "çekiliş içinde çekiliş" yaparak mülakat dağıtmaya devam edecekler.

    Dv2023'e başvurmamıştım. İki etken vardı. 1- 2022 ile gideceğime çok inanıyordum. Bir yerde hayatta şansım dönecekti, o gün bugündü. 2- Bir kişi dahi olsa kimsenin hakkını yemek istemedim. Sonuçta ben katılmadığımda katılanların şansı çok az da olsa daha fazla olacaktı.

    Pasaport şartı olmaması dolayısıyla şans çok daha düşük. Ama hadi Dv2024'e başvurdum, kazandım diyelim. Numaram da 22xxx oldu. Eee yine sancı çekeceğim. Formu muhtemelen o gece, olmadı ertesi gece dolduracağım. Ama yine sancı çekeceğim. Haliyle bundan sonraki DV süreçleri için şansımın çok çok az olduğuna inanıyorum. İnsanlarda genel olarak böyle bir şevk kırılması var ve bu çok doğal.


  • @edmond_dantes
    @waterman Bana çıkarsa nasıl giderimi pek düşünen varmış gibi gelmiyor aslında. Forumda bi kaç defa 50-100$ ücret alınsa keşke başvurudan yazdım. Çok sayıda kişi herkes nasıl vericek o parayı falan dedi. Bu da bana 100$ verme imkanı olmayan bi çok kişi olduğunu gösterdi bu kişiler nasıl gidecek ben anlamadım


  • @avar, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @waterman Bana çıkarsa nasıl giderimi pek düşünen varmış gibi gelmiyor aslında. Froeumda bi kaç defa 50-100$ ücret alınsa keşke başvurudan yazdım. Çok sayıda kişi herkes nasıl vericek o parayı falan dedi. Bu da bana 100$ verme imkanı olmayan bi çok kişi olduğunu gösterdi bu kişiler nasıl gidecek ben anlamadım

    Çıkma ihtimali %1 olan bir çekilişe $50-$100 (900-1800₺) bağlar mıydınız?

  • ⭐⭐⭐

    @Samet-Ünlü bu teoriler ortaya atılırken hiç kimse paranın yanacağını söylememişti zaten. Teorilerdeki ortak nokta kazananların bu başvuru parasını vize ücretinden düşülmesi yada GC kart basım ücretinden düşülmesi yönündeydi, eğer kazanamazsa da bir sonraki başvuru senesine devretmesi yönündeydi yani ortada her sene çöpe giden bi 50-100 dolar yok bu yüzden gayet mantıklı bir öneriydi bence


  • @avar ikinci başvurum olacak bu sene tam da anlattığınız gibi


  • @celica, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    bu ne biçim rezalet kardeşim! adamlarda trafik ışığı, yaya geçidi, tabela bile yok. Arabalar ucuz derlerdi neden olduğunu şimdi anladım... Amerika bizi kıskanıyor biz videodakinden biraz daha iyi durumdayız 😃

    aynı caddenin günümüzdeki hali: bağlantı metni


  • @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Samet-Ünlü bu teoriler ortaya atılırken hiç kimse paranın yanacağını söylememişti zaten. Teorilerdeki ortak nokta kazananların bu başvuru parasını vize ücretinden düşülmesi yada GC kart basım ücretinden düşülmesi yönündeydi, eğer kazanamazsa da bir sonraki başvuru senesine devretmesi yönündeydi yani ortada her sene çöpe giden bi 50-100 dolar yok bu yüzden gayet mantıklı bir öneriydi bence

    Bu haliyle mantıklı tabii ki

  • ⭐⭐

    @nicky bu videoyla ilgili komple gündem kısmına konu açmayı düşünüyordum çok da gerek kalmadı elinize sağlık!


  • @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @avar bence bundaki en büyük etkilerden biride kazananların bir çoğunun mülakat bile alamamış olması.Tabii ki önceden de kazanan sayısıyla mülakat alabilen sayısı eşit olmuyordu ama en azından belliydi kazandıktan sonra CNnize göre alırım veya alamayabilirim gibi bir fikriniz oluşuyordu. DV22 ortada bir çok belirsizlik olduğunu gösterdi. Bence bunun etkisi çok fazla

    Olabilir tabiki ama sohbet sayfasında heyecanlı olanlar genelde ilk başvurusunu yapanlar olurdu gibi sanki. Eskilerde valiz hazırlayayım heyecanı olmuyo 🙂 İlk defa başvuru yapanlarda da eski çekilişlerdeki çıkan sorunlarla ilgili pek bilgi olmuyor malesef 🙂
    Sanki yeni katılanlarda bi azalma var gibi geldi yani bana


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum