Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @emirrr Vize mülakatları her yıl 1 Ekim'den itibaren başlar. Bir sonraki Eylül sonuna kadar devam eder.2023 kazananları önümüzdeki Ekim ayından itibaren mülakat almaya başlayabilirler.

  • ⭐⭐

    @arbalet, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Biz burada çıksın diye beklerken aramızdan binlerce insan hiçbirimize çaktırmadan Meksika üzerinden ABD ye giriş yaptı hepiniz biliyorsunuz olayı. Başka derdimiz yokmuş gibi birde bunları düşünür olduk. Ayrıca gördükki birbirini tutan bir millet değiliz. Şu olayı araplar ya da ortadoğulular yapsa herbiri yaşadığı süreci bir şekilde paylaşır. Youtube üzerinde almanyayı kötüleyip buraya gelmeyin diyen onbinlerce insanımızdan aramızda da varmış. Ben bu gidenlerinde Türkiye'de nasıl bir görüşe sahip olduklarını burada hangi siyasileri desteklediklerini çok iyi tahmin edebiliyorum. Yemin ediyorum soğudum kendi milletimden.

    Hocam Asyalılar olsun, Hintler olsun, Afganlar Pakistanlılar olsun yurt dışına çıktıkları zaman inanılmaz bir şekilde birbirlerini tutup destekliyorlar. Biri yerleşince kendi akrabalarını da yaşadıkları yere getirebilmek için her şeyi yapıyorlar. Bize bakıyorum bırak destek olmayı bir şekilde yurt dışına yerleşmeyi başaran akraban oraya gelmek istersin korkusuyla telefonlarına dahi çıkmaz olur. Türkiye’ye ziyarete gelince de aman sakın gelmeyin buralar çok kötü diye yalandan dövünmeye başlar. Türk’ün en büyük düşmanı gene Türk’tür.

  • ⭐⭐⭐

    @Chromium Almanya'da yaşayan akrabama, benimle aynı mesleği yapan tanıdığıyla görüşmek istiyorum, kafama uyarsa ben de gelmek istiyorum dedim. Klasik cevap "yiğenim buralar sandığınız gibi değil, bak memlekette işin var, kıymetini bil" dedi. O kişinin telefonunu vermedi ve sizce ne oldu dersiniz ? Artık mesajlarıma dahi cevap vermiyor. Bu yüzden son cümlenize katılıyorum.

  • ⭐⭐⭐

    Öyle biriyle muhattap dahi olmamanız sizin ruh sağlığınıza iyi gelecektir eminim:) su şartlarda yasamak isteyen bütün gurbetçiler geri gelebilir @Programmer

  • ⭐⭐

    @Chromium, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Türk’ün en büyük düşmanı gene Türk’tür.

    Maalesef 21. yüzyılda aydın Türklerin düşmanı Cahil bırakılan Türklerdir. Bazen milliyetçi karakterim beni gurbete gitmekten alıkoyacakken cahil bırakılan umutsuz vaka Türkler karşıma çıkmakta. Bu millet için emek verip fedakarlık yapmanın kendime saygısızlık olduğunu düşünüyorum.


  • Greencard Hakkında birkaç sorum olucakdı.
    1- greencard çıkdı diyelim amerikaya gidip işlemleri başladık greencardı almadan türkiyeye dönüp 6 ila 12 ay arası kalıp(okul nedeniyle) amerika geri gidersek iptal olur mu ?
    2- aile bireyi sayesinde greencard aldım diyelim 21 yaşını geçince iptal olur mu ?
    3- aile bireyi sayesinde greencard aldım aile bireyinin greencardı iptal oldu benimde olur mu ?
    4- greencard'a baş vururken 20 yaşındaydım ama mülakatlardan önce 21 olursam başvuru iptal olur mu ?

  • ⭐⭐⭐

    @ollqher 1- Uzun süre kalınması tavsiye edilen bir durum değil.
    2 ve 3 - Kazanan kişi ile beraber veya ilk 6 ay içinde Amerika'ya giriş yaptıktan sonra herkesin kendi süreci başlıyor. Yani iptal olmaz.
    4- Green Card başvurularında yaş sınırlaması yok ama en az lise mezunu olmak veya belirli işlerde son 5 yıl içerisinde en az 2 yıllık tecrübe istiyorlar. Belirtilen mesleklerin puanlaması var. Şu siteden mesleklere bakabilirsin. Onet . Eğer asıl talihli anne-baba ise o zaman yaş sınırı var, oda 21'dir.

  • ⭐⭐⭐

    @ollqher siz değil de anne veya babanız greencard talihlisi olursa sizin de bu haktan faydalanabilmeniz için 21 yaşından küçük olmanız gerekiyor


  • Bu ileti silindi!

  • haziranda doğudum diyelim 20 yaşında başvurdum greencarda ama anneme çıkdı greencard. ben mülakat daha sonra olduğu için mülakata kadar 21 yaşına giriyorum o zaman annemin greencardından yararlanabilirmiyim??


  • Merhaba arkadaşlar aktif varmı bı kaç şey sormak istiyorum

  • ⭐⭐⭐

    @ollqher forumda bununla ilgili bir başlık var zaten ufak bir aramayla bulabilirsiniz konuyu ve hesaplamanın neye göre nasıl yapıldığını kontrol edebilirsiniz

  • ⭐⭐⭐

    @ollqher, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    haziranda doğudum diyelim 20 yaşında başvurdum greencarda ama anneme çıkdı greencard. ben mülakat daha sonra olduğu için mülakata kadar 21 yaşına giriyorum o zaman annemin greencardından yararlanabilirmiyim??

    Mülakatta 21 yaşından gün aldığınızda artık yararlanamazsınız. Ancak anneniz gittikten sonra sizi almak için başvuru yapabilir ama bunun da bir süreci var. Bu konuyla alakalı aşağıdaki konuyu okuyun lütfen.
    Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

  • ⭐⭐⭐

    @Adem-Kaplan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Merhaba arkadaşlar aktif varmı bı kaç şey sormak istiyorum

    Uygun başlıklar altında istediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Bu arada imzanızda herhangi bir bilgi yok. DV kazananı mısınız ?


  • merhaba arkadaşlar uzun aralıklarla geliyorum ama çok ilerleme yok herkes bi içine dönmüş doğal olarak. bende öyleyim hayat telaşı nede olsa. bu gün yine ah be greencard neden çıkmadın ki dediğim günlerde birindeyim. şu ülkede bir evden başka bir eve taşınmıyorsan ne diye yaşayacak sin. adamlar 3+1 ev taşımak için 24 bin tl istiyor. hayır benzin mazot uçtu gitti biliyoruzda 800 km de ne yakıyor bu araba ki bir taşımada 2 ev taşır bu nakliyeciler. ha birde uçup giden ev kiraları depozitolar emlakçı paraları 50 bine ev taşır olduk bu ne ya . düne kadar 50 bini olan amerikaya gidiyordu. yeni evleneceklere burdan sesleniyorim eşya falan almayın direk eşyalı kiralık tütün. zaten eşya alınacak gibi değil. bide bizim gibi başınıza bela olur taşıyamazsınız 😂 ayyy sinirim bozuldu allahım tez zamanda g.c çıkar da şu eşyaları satıp 2 bavul kapıp amerika ya gidelim. amin yarabbi 🙏🤭😂


  • @Programmer kiraya çok para verdiklerinden dem vururlar ancak 250 euroya bir haftalık alışverişlerini et alkol vs dahil yapabildiklerinden hiç bahsetmezler 😃 Merak ediyorum biz gidersek orda yaşayanlara ne zararımız olacak da hep bir “burası eski avrupa değil yiğenim mark zamanlarıydı bolluk” edebiyatı.


  • Her geçen gün daha da koyuyor insana su green card çıkmaması.. insallah bu sene çıkar..

  • ⭐⭐⭐

    @bef_of_amerika Bana çıktı da ne oldu ?! Normal zamanda Ocak-Şubat gibi almam gereken mülakatı hala alamadım. Muhtemelen de alamayacağım. Çok ama çok değişik, karışık, anlamsız ve kötü bir yıl oldu 2022.

  • ⭐⭐⭐

    @edmond_dantes Mangaldan kebabını elinden birasını alırsın diye korkuyorlar. Dikkat edin oradaki yaşantılarından pek bahsetmezler. (Ne olduğunu siz anlayın). Olur da görürseniz memlekette anlatılmasından da korkarlar bunlar.


  • @Programmer sizin adınıza çok üzüldüm başka yerlerde mülakata girenleri okudum burdan sizde keşke öyle bir yol.izleseydiniz belki alırdınız vizenizi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

61
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum