Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

I-130 formu ile ilgili sorular

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
953 184 74.1k 156

• Herkese Merhabalar. Uscis online account number nereden bulunuyor bilgisi olan var mi? Herhangi bir mailimde ya da hesabin icinde numarayi bulamiyorum. Ya da forma bu bilgiyi girmesek oluyor mu? Daha once bu formu dolduranlar bu konuda nasil bi yontem izledi acaba yardimci olabilecek varsa cok memnun oluruz simdiden tesekkurler :)

• @Damla-Yalçın, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

Herkese Merhabalar. Uscis online account number nereden bulunuyor bilgisi olan var mi? Herhangi bir mailimde ya da hesabin icinde numarayi bulamiyorum. Ya da forma bu bilgiyi girmesek oluyor mu? Daha once bu formu dolduranlar bu konuda nasil bi yontem izledi acaba yardimci olabilecek varsa cok memnun oluruz simdiden tesekkurler :)

Merhaba, online account number, herhangi bir dosya doldurup gönderdiğinizde Uscis tarafından size özel sağlanan 12 haneli numaradır. A-number da greencard sahiplerine verilir ve kartın üzerinde bulunur. Eşiniz Abd vatandaşıysa SSN yani Social security number ile formu doldurabilirsiniz.

• Ben Green cardliyim esim TR'de. SSN ve A-number bilgilerini forma girdim. Ama daha once bir form doldurmadim online olarak. Aslinda adres degisikligi bildirmistim ama ordan gelen maili kontrol ettim ve online account number olmadigini gordum. Hangi formu doldurabilirim bu numarayi alabilmek icin bilginiz var mi?

• @crazycells Teşekkür ederim,Şu anda Bu aşamaya geldim;
    On August 1, 2022, we sent your case, Receipt Number IO*********, to the Department of State for visa processing. You can find general information on Consular Processing by visiting our website at www.uscis.gov . The website will provide information on what to do next, who to contact, and how to inform us of any changes in your situation or address.

Bu aşamadan sonrası mülakat randevusu mu acaba ?

Ben Green cardliyim esim TR'de. SSN ve A-number bilgilerini forma girdim. Ama daha once bir form doldurmadim online olarak. Aslinda adres degisikligi bildirmistim ama ordan gelen maili kontrol ettim ve online account number olmadigini gordum. Hangi formu doldurabilirim bu numarayi alabilmek icin bilginiz var mi?

Ssn ve A-number yeterli

• .............................

Ben Green cardliyim esim TR'de. SSN ve A-number bilgilerini forma girdim. Ama daha once bir form doldurmadim online olarak. Aslinda adres degisikligi bildirmistim ama ordan gelen maili kontrol ettim ve online account number olmadigini gordum. Hangi formu doldurabilirim bu numarayi alabilmek icin bilginiz var mi?

I-130 icin gonderilecek I-797 formda USCIS online account bilgisi yaziyor olacak.

• @Mehmet-Güzel, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

@crazycells Teşekkür ederim,Şu anda Bu aşamaya geldim;
    On August 1, 2022, we sent your case, Receipt Number IO*********, to the Department of State for visa processing. You can find general information on Consular Processing by visiting our website at www.uscis.gov . The website will provide information on what to do next, who to contact, and how to inform us of any changes in your situation or address.

Bu aşamadan sonrası mülakat randevusu mu acaba ?

Hayir, NOA2 belgeniz gelmis; sonrasinda DOS size DS-260 formu acacak ve bu formu dolduracaksiniz.

Hangi kategoriden basvuru yapiyorsaniz surecler icin o basligi takip etmelisiniz. Ayrica surecinizi imzaniza tasimanizi tavsiye ederim.

• @emredemirelgeo, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

Arkadaşlar merhaba.

Önümüzdeki ay nikah günü aldık. Müstakbel eşim hem Türkiye hem de USA vatandaşı. Türkiye'de evlenirken kendi soyadımı kullanacak. Nikah günümüzden 1 hafta sonra Ankara Büyükelçiliğinden randevu aldı. Soyadı değişimi için pasaportunu yenileyecek ve sonrasında CR 1 işlemlerimizi başlatacağız. Eşim, randevu alırken ve pasaport yenilemesinde gereken DS86 formunu doldururken kızlık soyadı/güncel pasaport bilgilerine göre mi soyadını girmelidir yoksa evlendikten sonra benim soyadımı alacağı için direkt benim soyadımla mı bu formu doldurup, pasaporrt yenileme randevusunu da benim soyadımı girerek almalıdır? Lütfen yardımcı olur musunuz?

DN: Eşim güncel pasaport bilgilerini girerek bu formu doldurdu ve randevuyu aldı. Eğer bu yanlışsa tekrar randevu alacağız.

Turkiye'deki isminizin degismesi ABD'deki isminizi otomatik olarak degistirmiyor. Yani ABD pasaportunu guncellemeden de surece baslayabilirsiniz. Insanlar farkli ulkelerde farkli isim/soyisimlere sahip olabilirler.

Eger esiniz soyismini iki ulkede de degistirmek istiyorsa o durumda dediginiz gibi once ABD pasaportunu guncelleyip sonra surece baslayabilir.

Esiniz ABD'de hangi isim ve soyismini kullanmak istiyorsa formlari bu bilgiye gore doldurmali.

• @crazycells Cevap için teşekkürler.. Ds260 sanırım avukatım dolduracak, Sizin tecrübelerinize ve Sizin diğer arkadaşların süreçlerini gözlemleyen biri olarak sormak isterim,acaba bu süreç rutin olarak devam ederse üç aşa beş yukarı mülakat tarihi kaç ayda belli olur ? Çünkü eşimi ekim ayında yollayacağım ve benim mülakat erken olursa. Eşim ve çocuğumla gitmek istiyorum Ankara’ya. (İmzayı becerebildim mi bimiyorum yapmaya çalıştım artık :)..)

• @Mehmet-Güzel, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

@crazycells Cevap için teşekkürler.. Ds260 sanırım avukatım dolduracak, Sizin tecrübelerinize ve Sizin diğer arkadaşların süreçlerini gözlemleyen biri olarak sormak isterim,acaba bu süreç rutin olarak devam ederse üç aşa beş yukarı mülakat tarihi kaç ayda belli olur ? Çünkü eşimi ekim ayında yollayacağım ve benim mülakat erken olursa. Eşim ve çocuğumla gitmek istiyorum Ankara’ya. (İmzayı becerebildim mi bimiyorum yapmaya çalıştım artık :)..)

I-130 tum aile sponsorlu gocmenlik islemleri icin kullaniliyor. O nedenle hangi kategoride oldugunuzu tam anlayamadim.

GC sahibi biriyle mi evleniyorsunuz (F2A) yoksa ABD vatandasi biriyle mi? (IR1/CR1). Mulakata sadece GC alacak kisiler katilabilir, siz kardes uzerinden mi (F4) basvuru yapiyorsunuz?

Forumdaki su bolumden kendinize uygun basligi bulun isterseniz:

https://yesilkartforum.com/forum/category/78/aile-dayanaklı-göçmen-vizeler

• @crazycells teşekkür ederim

@crazycells öncelikle teşekkür ederim hocam. Müstakbel eşim Türkiye'de evlendikten sonra soyadını sadece benim soyadım yapacak. Daha sonrasında evlendikten sonraki bir tarihte konsolosluktan randevu talebinde bulundu. Bu randevu talebini oluştururken kızlık soyadı ile doldurdu. Ayrıca randevu talebinin yanısıra DS82 adlı formdada surname kısmına kızlık soyadını yazdı. Bu durum doğru değil anladığım kadarıyla. Bizim randevuyu iptal edip tekrardan yeni randevu oluşturup, soyisim kısmını sadece benim soyismimi kullanmak istediğinden dolayı benim soyadımla mı doldurmalı. Randevu alırken ve diğer gerekli formlarda kullanacağı soyadı yazıp, güncel pasaport bilgisine göre doldurmamalı. Doğru mu anladım hocam? Emin olmak adına soruyorum.

Eger sizin soyisminizi kullanacaksa o durumda kesinlikle DS-82 formunu sizin soyisminizle doldurmasini tavsiye ederim. Eger forma ayni isim ve soyismi yazarsaniz, pasaportu da o sekilde basarlar.

@crazycells ek olarak şu aşamada almak istediğim bilgi aslında kısaca şu.

Eşim isim değişikliğinden kaynaklı pasaport vs ssn değişimi için randevu oluştururken ve gerekli belgeyi doldururken güncel pasaportuna göre değil, kullanmak istediği soyisme göre doldurmalıdır. Doğru mudur hocam?

Yenilenen pasaportta yeni bilgilere sahip olduktan sonra ABD için vize sürecini başlatacağız ve bunun için gerekli olan belgelerde de yenilenen bilgiler ile formları doldurup "maiden name" kısımlarında kızlık soyadını da yazmalıyız. Bilgim dahilinde olan şeyler bunlar. Doğru mudur? Yanlış veya hatalı bldiğim bir konu varsa bildirirseniz çok sevinirim.

Esiniz ABD'de degilse SSN kartini guncelleyemez diye dusunuyorum, onun icin ABD'ye gelmeyi bekleyecek.

Evet, genel olarak dogru anlamissiniz; hangi ismi kullanacaksa bundan sonra tum resmi belgelere bu isim ve soyismini yazmali ve "alias" bolumune de eski isim ve soyismini yazabilir.

dediginiz gibi "maiden name" kisminda eski isim ve soyismini yazacak.

Soyismine kanit olarak evlilik belgesini kullanabilir.

• Cevap: I-130 formu ile ilgili sorular

Merhaba, I-130 formunu online doldurmak istiyoruz. Ben Turk esim ise Amerikan vatandasi. I-130 formunu benim yani beneficiary'nin USCIS hesabindan doldurabiliyor muyuz? Yoksa Amerikan vatandasi kisi kendine USCIS hesabi acip I-130'u oradan mi dolduracak. Bu form Petitioner ve Beneficiary icin ayri ayri doldurulmuyor muydu?

• @Ozgur-Kartal, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

Cevap: I-130 formu ile ilgili sorular

Merhaba, I-130 formunu online doldurmak istiyoruz. Ben Turk esim ise Amerikan vatandasi. I-130 formunu benim yani beneficiary'nin USCIS hesabindan doldurabiliyor muyuz? Yoksa Amerikan vatandasi kisi kendine USCIS hesabi acip I-130'u oradan mi dolduracak. Bu form Petitioner ve Beneficiary icin ayri ayri doldurulmuyor muydu?

Merhaba, eşiniz uscis hesabı açıp I-130 formunu dolduracak siz de I-130a formunu doldurup eşinize göndereceksiniz. Eşinizin hesabından, aile cüzdanı, doğum belgesi gibi dosyalarla birlikte I-130a'yı da yükleyeceksiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k