Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• Merhabalar,

Halihazırda vizesi olup Abd'deyken Green Card sahibiyle evlenip AOS yapan arkadaşlar ne tarz bir mülakata tabi tutuluyor? Başından geçen var mıdır acaba?

Evlilik, ülkeye girişten 90 gün sonra yapılsa bile çok sert mülakat yapıldığına dair söylentiler var. Gereksiz korku da oluşturmak istemiyorum. Tecrübeli arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirse çok memnun olurum.

• Merhaba, buraya turist vizesiyle gelmis birisi SSN ini Doordash vb. gibi uygulamalarda kullanip ABD vatandasi birisiyle evlendigi zaman AOS yapmayi denediginde sorun yasar mi? Cozumu nedir? Tesekkurler

• @yeuxdisent turist visesiyle abd'de ssn'li ya da ssn'siz çalışamazsınız, bu sahip olduğunuz vizeye aykırıdır.
    bu yüzden sorunuzun devamı için vereceğimiz cevapların pek bir anlamı yok.

• @gucarslan Yasa disi oldugunu biliyorum ama bu evlilik yoluyla AOS yapmaya engel mi?

• @yeuxdisent yasadışı olan bir konu için size tavsiyede bulunamam.

• Merhabalar,

DV 2022 talihlisiyiz
    Case numaramız 7xxx
    Submite tarihimiz Temmuz
    Mayıs ayı sonu açıklanan Haziran mülakatlarıda açıklanınca ve yine sıra yine gelmeyince 6 Haziran Washington, D.C. den Aos yapmak üzere ülkeye B1/B2 vize türü ile giriş yaptık, iki kişilik bir aileyiz adam başı 10 bin er dolar ile giriş yapabiliriz diye bildiğimiz için ülkeye 18 bin dolar ile girmeye çalıştık fakat daha sonra eşimin pasaportu bir kutuya koyup polisler çektiler benim geçmeme izin verdiler ama eşimi yalnız bırakmak istemediğim için bende onunla birlikte bekleme salonuna gittim düşünüldüğü kadar korkunç bir yer değil ama yine de insan tedirgin oluyor kapıda memur ne kadar para ile girdiğimizi sormuştu doğrusunu söyledik bizde adam başı 10 bin er dolar olarak bildiğimiz için sorun olacağını düşünmemiştik ama aile olduğumuz için aile olarak 10 bin dolar ile giriş yapabilirmişiz polisleri ikna etmek için eşim bayağı bir dil döktü iş yerinden aldığı çalışma belgelesi paranın bir kısmını iş yerinin verdiğini buarada bir fuara katılacağını (Fuar biletleri seyahat planımızın vb herşeyin çıktıları vardı hepsini gösterdik)
    söyledi. Buaradan sonra arkadaşımızın yanına Pittsburgh, Pensilvanya gideceğimizi ve araba kiraladığımızı gösterdik kiralama ücretlerin yüksek olduğunu vb gösterdi eşim sonunda polis ikna oldu ve geçmemize izin verdi( buarada isterse parayı sayma fazlasını alma hakkı varmış doğru söylüyorsun değil mi sayarım bakta dedi zaten) önemli olan kendinizden emin bir şekilde sorulanlara cevap vermek ayrıca ülkeye girmeden önce bütün uygulamaları, e mailleri, Green kart hakkında olabilecek herşeyi sildik, girişte benim parmak izimi aldılar ama eşimin almadılar sebebini anlayamadık.Sonuç olarak biraz stresli olsada giriş yaptık.
    Aos sürecimiz şuan Pittsburgh, Pensilvanya devam ediyor. Gelir gelmez hemen banka hesabı açtık ve kcc ödenmesi gereken fee ücreti için geçici Çek talep ettik ardından hemen fee ücreti için çeki doldurup kcc gönderdik.

Dosya Numarası: 2022EU000007XX
    KCC Fee ödemesi: 08/06/22
    Sağlık raporu:16/06/22 gelir gelmez randevu almaya çalıştık en erken tarih buydu, ve evrakların hazırlanması ile 21/06/22'de raporu teslim aldık. Ayrıca adam başı 3 aşı ve idrar,kan için 750 $ ödedik
I-485 Gönderim : 24/06/22 gönderim Usices eline 27/06/22'de ulaştı.
NOA Tarihi :07/07/22
Biometrics Randevusu : 03/08/22 olarak gelmişti ama walk in yaptık ve 25/07/22 verdik 
Mülakat Tarihi : 
Green Card :

Mülakat tarihimiz gelince tekrar bilgilendirmek amaçlı yazacağım, süreç şuan hızlı ilerliyor gibi biz gidişattan memnunuz inşallah biran öncede mülakat gelir veya mülakatsız kartın geldiği arkadaşlarda oldu umarım öyle olur daha hızlı olur bizim için öyle bir durum söz konusu olursa.
    Ayrıca sorusu olan arkadaşlar İçin Telegram kullanacı adımı paylaşıyorum: KSevvalCelik

• @gucarslan, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@yeuxdisent yasadışı olan bir konu için size tavsiyede bulunamam.

Merhabalar,

DV 2022 talihlisiyiz
    Case numaramız 7xxx
    Submite tarihimiz Temmuz
    Mayıs ayı sonu açıklanan Haziran mülakatlarıda açıklanınca ve yine sıra yine gelmeyince 6 Haziran Washington, D.C. den Aos yapmak üzere ülkeye B1/B2 vize türü ile giriş yaptık, iki kişilik bir aileyiz adam başı 10 bin er dolar ile giriş yapabiliriz diye bildiğimiz için ülkeye 18 bin dolar ile girmeye çalıştık fakat daha sonra eşimin pasaportu bir kutuya koyup polisler çektiler benim geçmeme izin verdiler ama eşimi yalnız bırakmak istemediğim için bende onunla birlikte bekleme salonuna gittim düşünüldüğü kadar korkunç bir yer değil ama yine de insan tedirgin oluyor kapıda memur ne kadar para ile girdiğimizi sormuştu doğrusunu söyledik bizde adam başı 10 bin er dolar olarak bildiğimiz için sorun olacağını düşünmemiştik ama aile olduğumuz için aile olarak 10 bin dolar ile giriş yapabilirmişiz polisleri ikna etmek için eşim bayağı bir dil döktü iş yerinden aldığı çalışma belgelesi paranın bir kısmını iş yerinin verdiğini buarada bir fuara katılacağını (Fuar biletleri seyahat planımızın vb herşeyin çıktıları vardı hepsini gösterdik)
    söyledi. Buaradan sonra arkadaşımızın yanına Pittsburgh, Pensilvanya gideceğimizi ve araba kiraladığımızı gösterdik kiralama ücretlerin yüksek olduğunu vb gösterdi eşim sonunda polis ikna oldu ve geçmemize izin verdi( buarada isterse parayı sayma fazlasını alma hakkı varmış doğru söylüyorsun değil mi sayarım bakta dedi zaten) önemli olan kendinizden emin bir şekilde sorulanlara cevap vermek ayrıca ülkeye girmeden önce bütün uygulamaları, e mailleri, Green kart hakkında olabilecek herşeyi sildik, girişte benim parmak izimi aldılar ama eşimin almadılar sebebini anlayamadık.Sonuç olarak biraz stresli olsada giriş yaptık.
    Aos sürecimiz şuan Pittsburgh, Pensilvanya devam ediyor. Gelir gelmez hemen banka hesabı açtık ve kcc ödenmesi gereken fee ücreti için geçici Çek talep ettik ardından hemen fee ücreti için çeki doldurup kcc gönderdik.

Dosya Numarası: 2022EU000007XX
    KCC Fee ödemesi: 08/06/22
    Sağlık raporu:16/06/22 gelir gelmez randevu almaya çalıştık en erken tarih buydu, ve evrakların hazırlanması ile 21/06/22'de raporu teslim aldık. Ayrıca adam başı 3 aşı ve idrar,kan için 750 $ ödedik
I-485 Gönderim : 24/06/22 gönderim Usices eline 27/06/22'de ulaştı.
NOA Tarihi :07/07/22
Biometrics Randevusu : 03/08/22 olarak gelmişti ama walk in yaptık ve 25/07/22 verdik 
Mülakat Tarihi : 
Green Card :

Mülakat tarihimiz gelince tekrar bilgilendirmek amaçlı yazacağım, süreç şuan hızlı ilerliyor gibi biz gidişattan memnunuz inşallah biran öncede mülakat gelir veya mülakatsız kartın geldiği arkadaşlarda oldu umarım öyle olur daha hızlı olur bizim için öyle bir durum söz konusu olursa.
    Ayrıca sorusu olan arkadaşlar İçin Telegram kullanacı adımı paylaşıyorum: KSevvalCelik

• @yeuxdisent, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba, buraya turist vizesiyle gelmis birisi SSN ini Doordash vb. gibi uygulamalarda kullanip ABD vatandasi birisiyle evlendigi zaman AOS yapmayi denediginde sorun yasar mi? Cozumu nedir? Tesekkurler

Turist vizesiyle gelip nasıl Ssn alabildiniz ve bir de kullanabildiniz?

• @Tugba, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@yeuxdisent, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba, buraya turist vizesiyle gelmis birisi SSN ini Doordash vb. gibi uygulamalarda kullanip ABD vatandasi birisiyle evlendigi zaman AOS yapmayi denediginde sorun yasar mi? Cozumu nedir? Tesekkurler

Turist vizesiyle gelip nasıl Ssn alabildiniz ve bir de kullanabildiniz?

Muhtemelen daha önce work and travel ile gelmişse ssn vardır. Daha sonra Tr den turist alıp ssn ile doordash yapabilir. Hatta artık ssn bile gerek yok kiralama yoluyla yapıyorlar. Haftalık 100-150$ a

• @meltemarsl neden yuksek cs lere aos onerılmıyor

• @altone, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@meltemarsl neden yuksek cs lere aos onerılmıyor

Çünkü, Aos yapmak isteyen kişi eğer turist vizesi ile giriş yapmışsa, işlemlerin uzun sürmesi yanı kişiye sıra gelmesi riskli. Haliyle , usa içinde sıra gelmesi beklenirken kalış zamanını geçerse kişi, out of status düşecek ve case yanı Aos başvurusu büyük ihtimalle iptal edilecek.

• @crazycells
    Merhaba, 2 yıllık koşullu kart sonrası , boşanma gerçekleşirse , yine de 10 yıllık GC alınabiliyor mu , onun süreci nedir ? Bir cevabınızda “ eğer boşanma gerçekleşmemişse 10 yıllığa geçiş” diye bir yorum yapmışsınız o sorguyu tekrardan bulamadığım için buraya yazıyorum. 10 yıllığa geçiş ya da vatandaşlık daha da zorlaşıyorsa ya da olmuyorsa , bilmiyorum be yapmalıyım ?
    Teşekkürler.

• @sumbul, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@crazycells
    Merhaba, 2 yıllık koşullu kart sonrası , boşanma gerçekleşirse , yine de 10 yıllık GC alınabiliyor mu , onun süreci nedir ? Bir cevabınızda “ eğer boşanma gerçekleşmemişse 10 yıllığa geçiş” diye bir yorum yapmışsınız o sorguyu tekrardan bulamadığım için buraya yazıyorum. 10 yıllığa geçiş ya da vatandaşlık daha da zorlaşıyorsa ya da olmuyorsa , bilmiyorum be yapmalıyım ?
    Teşekkürler.

İnceleyiniz…

https://www.uscis.gov/green-card/after-we-grant-your-green-card/conditional-permanent-residence/removing-conditions-on-permanent-residence-based-on-marriage

• @Tugba

AOS başvurusundan sonra hâlâ turist statüsünün kuralları mı geçerli oluyor? Yani;

• 'sen artık AOS sürecindesin. Turist değilsin. Süren bittiğinde çıkmana gerek yok' demiyorlar mı?

• @ICu, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@Tugba

AOS başvurusundan sonra hâlâ turist statüsünün kuralları mı geçerli oluyor? Yani;

• 'sen artık AOS sürecindesin. Turist değilsin. Süren bittiğinde çıkmana gerek yok' demiyorlar mı?

Hayır. Aos başvurusu yapılması hemen anında statu kazanılması demek degil. Başvurunuzun kabul edileceği garantisi hiç bir zaman yok, bu uscis ile ilgili bütün caseler icin geçerli. Yanı risk her zaman var.

“Süren bittiginde çıkmana gerek yok” demedikleri gibi aksine, out of status yanı kalış süresi aşıldığından hem turist vizesi hem de Aos başvurusu iptal edilir.

Çünkü turist vizesinin amaci ziyarettir. Amaci dışında kullanılması her zaman riskli. En azından bu forumda bizler, Aos başvurularını turist vizesiyle gelip yapma konusunda kimseye tavsiye vermiyoruz.

• @Tugba

Amacı başlangıçta ziyaret olan birisinin ülkeye girişinden 90 gün sonra gelişen koşullara göre statü değişikliği yapması gerekirse, onun için ne önerilir?

• @ICu, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@Tugba

Amacı başlangıçta ziyaret olan birisinin ülkeye girişinden 90 gün sonra gelişen koşullara göre statü değişikliği yapması gerekirse, onun için ne önerilir?

Change of status yapar.

• Merhaba, DS-260 göndermiş, bir önlisans mezunu bir lisans öğrencisi bankasında 15-20 bin dolar civarı gösterebilen Greencard kazananı bir Öğrenci profilinin AOS yapmak amaçlı Turist vizesi alma ihtimali var mıdır? Yoksa hiç bel bağlamayalım mı?

• @NINJAKEMAL travel.state.gov'a gore Istanbul su anda turist vizeleri icin 464 gun sonrasina mulakat veriyor. Bu da Kasim 2023'e tekabul ediyor. O yuzden ne yazik ki FY2023 bitmeden turist vizesi alabilmeniz mumkun gozukmuyor.

• @Tugba

Change of status'u duymamıştım sanırım. AOS'a alternatif olarak 'consular processing'i duymuştum.

Benzer Başlıklar

• green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 8 Oy
    294 İleti
    20k Bakış
    KalpK
    Ben bir soru sorucaktım da ben 16 yasındayım açık lise mezunuyum yani erken bitirdim green carda başvurabilir miyim uygun mudur?
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k