Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.4k 685
  • ⭐⭐⭐

    @mia Hem hayırlı olsun hem de gecmis olsun olsun. Bazı tatsızlıklar yasansa da dilerim bundan sonra hersey gönlünüzce olur.


  • Teşekkür ederim


  • American Airlines, Air France, Lutfhansa ve British Airways (THY haric) ile Amerikaya ucus tecrubelerini paylasmak isteyen var mi? Yemeklerler. koltuklar vs.. Saygilar


  • Abd ye ilk girisde sari dosyayi teslim gibi islemler ne kadar suruyor. Maalesef aktarmasiz bilet bulamadigim icin Arkansasa. 2 saatlik aktarma suresi cok riskli olur mu ? Aktarma yeri Chicago..

  • ⭐⭐

    @clubhasankara haberlere bakmadığınızı varsayıyorum.
    bu zamanda 2 saat aktarma?
    havaalanları karmakarışık, bavullar kayboluyor vs. ve 2 saat aktarmalı mı aldınız?


  • @clubhasankara bu konu değişkenlik gösteriyor. İlk kez giriş yapan ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlardan bazıları dosyalarının pasaport kontrolde teslim alınıp işlemlerinin tamamlandığını, bazıları ise ayrı bir odada bir süre bekletildikten sonra (mesela ben yaklaşık 15-20 dk. beklemiştim) tamamlandığını belirtiyorlar.

  • ⭐⭐

    @clubhasankara, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    Abd ye ilk girisde sari dosyayi teslim gibi islemler ne kadar suruyor. Maalesef aktarmasiz bilet bulamadigim icin Arkansasa. 2 saatlik aktarma suresi cok riskli olur mu ? Aktarma yeri Chicago..

    Riskli ve tamamen şans. Bence eylül sonuna kadar %70 uçağı kaçırırsınız, %30 yetişirsiniz. Daha önce 15 dakikada tamamlayanda oldu, bizim gibi Los Angeles’ta 3.5 saatte tamamlayanlarda. Bazen uçağın Chicago’ya planlanandan erken indiğide oluyor. Hangi ay giriş yaptığınızda önemli. Biz Eylül başında giriş yapmıştık. Grev vardı. Yıkılıyordu havalimanı. Kaçırırsanız bir sonraki Chicago-Arkansas uçağına binmenin maaliyetini araştırıp, ona göre riskte alabilirsiniz zararınız küçük olacaksa. Hem kaçırma cezası, hem bagaj hakkınızı araştırmanız gerekli.


  • @Rosenrot @Ryback @Charon Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim arkadaslar. Henuz bileti almadim. Cevaplariniz cok faydali olacak


  • Merhabalar
    1 aylık deneyimimi yazmak için bilgisayar almayı bekledim ve bilgisayarla yaptığım ilk iş bu yazıyı yazmak oluyor.

    YOLCULUK HİKAYEM
    28 Haziran'da yolculuğum LUFTHANSA ile ANTALYA-FRANKFURT-NEWARK olarak başladı ancak bu şekilde bitmedi 🙂 ANTALYA'dan 1.5 saatlik rötar ile uçak kalkış yaptı ve FRANKFURT havalimanına vardık. Aslında rötar öncesi rahattım çünkü 3-3.30 saat gibi bir bekleme sürem vardı FRANKFURT için. FRANKFURT'a vardığımda NEWARK uçağı için terminal değişmek gerekiyordu. Hemen yolu takip ederek terminali değiştireceğimiz trene vardım. Trene bindim tam haraket etti derken tren bozuldu ve 45 dakika trenin içinde kaldık. Ee haliyle NEWARK uçağını kaçırdım. Bunun üzerine LUFTHANSA masasına gittim. Böyle kolay anlatıyorum ancak öyle bir kuyruk vardı ki masaya ulaşana kadar belki 4 hatta 5 saat kuyruğu beklemişimdir. Sıra geldiğinde durumu anlattım ve yeni biletimi yarın 11.00'e JFK'e verebileceğini söyledi ve kabul ettim. Elime de bir yastık bir battaniye verdi 🙂 Geceyi FRANKFURT havalimanı banklarında geçirdikten sonra sabah JFK'e vardım. Uçaktan iner inmez pasaport vize kontrol noktasına gittim. 1 saate yakın da orada sıranın gelmesini bekledim. Sıra geldiğinde beni polis odasına yönlendirdiler. Polis odasında da 1 saat bekledikten sonra beni ayrı bir odaya aldı bir polis memuru ve yaklaşık 45 dakika sorular sordu. Resmen tüm formu baştan doldurduk beraber. Kimde kalacaksın - yanında kalacağın arkadaşın kim - arkadaşının instagramını göster - daha sonra kendisi bilgisayardan arkadaşımın fotoğrafını buldu ve "Bu mu?" diye sordu. nerede çalışacaksın - iş yerinin adını söyle - googledan buldu tabelasını gösterdi bu mu dedi - işi nasıl buldun - sana işi kim verdi gibi gibi uzattıkça uzattı. En sonunda sorunsuzca bitti. Sıra valizleri almaya gelmişti. Valiz yerine gittiğimde zaten ortalıkta kimse kalmamıştı ve valizlerin hepsi banttan indirilmişti. Ancak benim valizlerden 1'i kayıptı. Görevliye durumu belirttim ve kayıp tutanağı tuttu. Adresime 2-3 gün içinde gönderileceğini söyledi. Ancak aradan 1 hafta geçti hala yoktu. Havalimanına tekrar gittim ve durumu anlattım. Valizin ANTALYA'dan geç gönderildiğini. Hala FRANKFURT'ta olduğunun söyledi. Ve bize gelir gelmez size göndereceğiz dendi. Tam 17. günde valiz elime ulaştı.

    1 AYLIK YAŞANANLAR
    İlk 25 gün arkadaşımın ayarladığı paylaşımlı bir evde yaşadım. O sırada araba ve oda arayışım vardı. Türkiye'de plan yaparken ilk hafta arabayı alırım 2. hafta odamı ayarlarım vs diyordum ama işler öyle olmadı 🙂 Hergün internetten ev baktım. 1 emlaka gittim ancak çok fazla ücretler çıkınca emlaklara gitmekten vazgeçtim. 3-4 farklı odaya baktıktan sonra şu an oturduğum odayı buldum. Gelecek arkadaşlara ön bilgi olması açısında fiyatı da yazayım NJ'de her şey dahil $1K. Evde 3 kişiyiz. Herkesin özel odası var. Ayrıca eve girişte kira harici $1.5K depozito verdim.

    Özellikle araba konusunda çok zorlandım. Türkiye'den CARGURUS - CARFAX gibi sitelerden fiyatlara bakar ve belli planlar kurardım. Ancak buraya gelince gördüm ki galeriler o fiyatlar üzerine galeriden galerisine göre değişmekle beraber $1K $2K $3K gibi DEALER FEE koyuyorlar. Tabi buna VERGİ - SİGORTA KASKO eklenince planlar şaştı. En son bir tanıdık vasıtasıyla bir AL-SATÇI ile tanıştım ve o latin arkadaştan HYUNDAI SONATA 2013 120K Mil aracı $8K'ya aldım. 1 YILLIK VERGİ=$450, 6 AYLIK SİGORTA=$700 (Türk ehliyetliyle yaptırdım, en basit kasko ve 6 aylık peşin verdim), PLAKA ve RUHSAT=$150, EHLİYET=$40 (Tüm rakamları yuvarlayarak yazdım)

    Artık ehliyetimin gelmesini ve part-time olarak UBER EATS - DORDASH yapmayı bekliyorum. Herkese kolaylıklar.


  • Merhaba arkadaşlar. Seyahatten itibaren süresi 6 aydan az kalmış pasaport ile ABD'ye sorunsuz giriş yapabiliyor muyum?


  • @sadıkkurtoglu, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    Merhaba arkadaşlar. Seyahatten itibaren süresi 6 aydan az kalmış pasaport ile ABD'ye sorunsuz giriş yapabiliyor muyum?

    GC var ise sorun olmaz ama yoksa olabilir. Daha once benzer bir sorunun cevabi asagidaki linkte var.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/189/ucak-yolculugu-ve-ucak-bileti/751?_=1658003330496


  • DV vizesi basılmış yeşil (hususi) pasaportu ile ABD'ye girişte sorun yaşayan oldu mu? Yeşil pasaporta konsoloslukta DV vizesi basılmıyor veya pasaport polisimiz çıkışa izin vermeyebilir gibi şeyler okudum, en azından yeşil pasaportu ile sorunsuz giriş yapan birileri olduğunu öğrenebilirsem rahatlarım.

  • ⭐⭐⭐

    @gzm06 Neden sorun yaşansın ki ? Bunu kafanıza takmayın. İnanmayın öyle şeylere.


  • @gzm06 Eşim yeşil pasaportlu ve nisan ayinda şikago dan giris yaptı. Hic bir sorun olmadı. Anlamadım sorun yaşayan mi oldu. Abd yeşil ,bordo pasaporta bakmaz vizeye bakar.


  • @AYSY33 telegram grubunda bazı senelerde yeşil pasaportu olduğu için göçmen vizesi alamayanlar olduğu belirtilerek, riske atmayın yeşil pasaportu iptal ettirip bordo pasaport alın gibi tavsiyeler verildi. Ancak yeşil pasaportu olup vizesi buna basılan ve sorunsuz olarak ABD'ye giren kişi/kişiler olduğu anlaşılıyor, bu hususta soru işaretlerinin ortadan kalkması için önemli geri dönüşler bunlar, teşekkürler.


  • @gzm06 Yeşil pasaport göçmen vize süreçlerinde kesinlikle hiçbir aşamada sorun yaşamaya neden olmuyor.

    Aksi yönde yapılan yorumlar büyük ihtimalle kişisel tahminler ancak gerçeği yansıtmadığı için içinizi ferah tutabilirsiniz.

    Diğer yandan tam aksine sınır geçişlerinde olumlu izlenim yarattığını hissettim çünkü aktif/geçerli bir yeşil pasaport sahibinin ulusal/uluslararası bir suçtan aranmayan, hakkında adli/idari işlem olmayan biri olduğu anlaşılır en basitinden, bu sebeple halihazırda yerel bir filtreden geçmiş oluyorsunuz zaten.


  • @gzm06 yeşilin tek sıkıntısı süresi 5 yıllık. Sanırım onu da 10 yıllık yapacaklar yakında.

    Bordonun ne avantajı var derseniz 10 yıllık. Üzerinde işlettiğiniz vize ile 10 yıl boyunca giriş çıkış yaparken aynı pasaportu kullanmış olursunuz.
    Tabii 5 sene sonra vatandaşlık alacaksanız gerek kalmıyor buna.


  • @dilmel çok teşekkürler


  • @gzm06 İnsanlar yeşil pasaporta sahip olmak için can atıyor. Abd ve İngiltere dışındaki tum ulkelere vizesiz geçebiliyorsunuz.Dedikleri gibi abd vizesi alirken bile yeşil pasaporta red verdikleri çok nadirdir.


  • @AYSY33 bilakis faydalı bile oluyor diyorsunuz gibi anladım. Teşekkürler. Umarım sizin AP süreci en kısa sürede sonuçlanır.


Benzer Başlıklar

  • Mobil Pasaport Kontrolü (Mobile Passport Control) MPC uygulaması ile ABD ye giriş

    Taşındı Yolculuk
    1
    12 Oy
    1 İleti
    193 Bakış
    smkS
    Merhabalar, MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim. Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık. Uygulama basit, 1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor. 2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor. 3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz. 4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar) Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.) CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz. Ne kazandırıyor? En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz. Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor. Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut. MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry: Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH) Anchorage International Airport (ANC) Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL) Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA) Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA) Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI) Boston Logan International Airport (BOS) Calgary International Airport (YYC) Cleveland Hopkins International Airport (CLE) Charlotte Douglas International Airport (CLT) Chicago O'Hare International Airport (ORD) Dallas/Fort Worth International Airport (DFW) Denver International Airport (DEN) Detroit Metropolitan Airport (DTW) Dulles International Airport (IAD) Dublin Airport (DUB) Edmonton International Airport (YEG) Fairbanks International Airport (FAI) Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL) Halifax Stanfield International Airport (YHZ) Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL) Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH) Houston William P. Hobby International Airport (HOU) John F. Kennedy International Airport (JFK) Kansas City International Airport (MCI) Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS) Los Angeles International Airport (LAX) Miami International Airport (MIA) Miami Seaport (MSE) Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP) Montreal Trudeau International Airport (YUL) Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS) Newark Liberty International Airport (EWR) Oakland International Airport (OAK) Orlando International Airport (MCO) Ottawa International Airport (YOW) Palm Beach Seaport (WPB) Philadelphia International Airport (PHL) Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX) Pittsburgh International Airport (PIT) Port Everglades Seaport (PEV) Portland International Airport (PDX) Sacramento International Airport (SMF) Salt Lake City International Airport (SLC) San Diego International Airport (SAN) San Francisco International Airport (SFO) San Jose International Airport (SJC) San Juan Airport (SJU) San Juan Seaport (SAJ) Seattle-Tacoma International Airport (SEA) Shannon Airport (SNN) Tampa International Airport (TPA) Toronto Pearson International Airport (YYZ) Vancouver International Airport (YVR) Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG) https://www.cbp.gov/travel/us-citizens/mobile-passport-control
  • ABD Türkiye'ye Dönüşte Aktarmalarda Vize Almak Gerekiyor mu?

    Taşındı Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    Su konuda yazilanlari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/335/abd-ye-uçak-bileti-hangi-ulkeler-transit-vize-gerektiriyor/2
  • ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

    Sabitlendi Yolculuk
    286
    117 Oy
    286 İleti
    68k Bakış
    akaraA
    @akara ilave yapayim fafsanin kabul ettigi asagiya linkini biraktigim adresdeki firmalara once mail attim. Durumu anlattim uluslararasi kisi ve ogrenciler ile daha cok calisan firmalar zaten türk lise diplomasını biliyor. Bu firmalar orjinali gondermek şartı ile yapariz dediler. Burada translate ve noter yaptira bilirsiniz. Benim buldugum firma apostille bilgimiz var kabul ederiz dedi. Baska bir firma ile isleme baslamistik fakat firma benden bir suru bilgi isteyince iptal ettim. Ucretide sorgusuz sualsiz geri iade ettiler. https://naces.org/members/
  • Abd'ye DV ile ilk giris/valize konulmaması gerekenler

    Kilitli Taşındı Yolculuk
    14
    1 Oy
    14 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    basligi duzelttim arkadaslar, uyari icin tesekkurler. ama bu konudaki bilgiler sadece tek bir baslikta biriksin diye konuyu kilitliyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/128/bavul-hazırlama-yeni-hayat-yeni-bir-başlangıç
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum