Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@mia Merhaba kusura bakmayin eger gec donus yaptiysam , 3250 Craig Dr, McKinney, TX 75070 (https://goo.gl/maps/f8GtFXd7ngD1t2oi7) burasiydi. Biz yaklasik 5 6 gun sonra kendi evimize gectigimiz icin tekrar gittik yeni adresi verdik oraya geldi. Ancak bir cok arkadasa TR de verdikleri adreslere geldigini okudum. 1 hafta 10 gune gelir. Gelmez ise gidersiniz. Ya da direk gidip numarayi ogrenebilirsiniz hem de teyid etmis olursunuz.
-
@Elif-Başargil Bilgilendirdiginiz icin cok tesekkuer ederim.
-
Herkese selamlar. ABD’ye giris deneyimim. Biraz geç oldu ancak idare edin

30 Haziran saat sabah 06:00’daki aktarmali ucusum iptal edilip yerine yine ayni gun 07:40 ucusu ayarlandi. 03:30’da yola ciktik, 04:15’te İstanbul Havalimani’na vardik. Zor ama sonunun guzel oldugu bir vedanin ardindan biletimi aldim, valizimi verdim toplamda 25 kg geldi tek ucak bagaji, bir kabin bagaji bir de sirt cantasiyla ciktim yolculuga. Sonra pasaport kontrol noktasinda ‘Oturumunuz var mi?’ diye soruldu. Dedim insallah olacak green cardimi almaya gidiyorum, yurtdisi cikis harc pulu almami soyledi polis ben de bircok kisinin odemedigini soyledim ‘Kimmis onlar, herkes odemistir. İnternette okuduklariniza inanmayin ve harc pulu alin lutfen’ dedi. Ben de ariza cikarmamak adina aldim harc pulumu ve cok detayli iki kontrolden sonra ucaga gectim.
Ucak tam saatinde kalkti THY bu isi cidden iyi yapiyor. Genis rahat bir ucus ortami yaratilmis. 10 saatlik ucusta sabah oldugu icin bir kahvalti bir de ana yemek verildi. Menude kahvalti vardi ana yemek de kofte makarna secenekleri sunuldu. Ben memnun kaldim. Zaten restoran kalitesi beklemiyordum fena da degildi ama. 9 bucuk saat suren yolculuk sonrasi new yorka vardim. Non US sirasi bekledim bir 20 dk civari pasaport polisi sari zarftaki dosyalarimi cok uzun inceledi biraz gerildim acikcasi. Sonrasinda yaninda alkol, sigara vb madde getirdin mi dedi, hayir dedim. Tekrar dosyama ve pasaportuma bakarak ‘Yaninda 10 bin dolardan fazla cash var mi?’ dedi ben de hayir dedim. ABD’ye hosgeldiniz dedi ve valizimi aldim sonrasinda. Acaba kirilmis midir diye dusunurken sapasaglam geldi cok sukur.
Sonrasinda sagolsun bir arkadasim karsiladi beni ev bulana kadar onun yaninda konaklayacagim. Tahmini olarak 1-2 haftaya yeni yerime yerlesmis olurum. Simdilik bircok sey benim icin pozitif duruyor. Dil problemiyle aman aman karsilasmamis olmam ve turist modunda takilmam bunda etken tabi. Muhtemelen birkac hafta sonra degisik yuzunu gorurum ABD’nin. 4-5 gün önce de SSN geldi. Bunu da aktarmış olayım. Umarım herkes dilediği hayatı yaşar. Sevgiler.
-
Detayli bir sekilde size yardimi olabilecegini dusundugum, Amerika'ya ilk giris tecrubemizden bahsedecegim. Amerikaya esim ve Loki (kopegimiz) ile giris yaptik.
Oncelikle hazirlik ve toplanma asamalarina ne kadar erken baslarsaniz o kadar iyi olur. Cunku toplanmak dusundugumuz kadar kolay degilmis, kisa surmuyormus. Valizlerimiz icin tarti ve dijital kantar alip kullandik. Ona ragmen sigamadik ve ekstra bagaj hakki almak zorunda kaldik ama buraya gelince bazi kiyafet ve urunleri getirdigimiz icin pisman olduk. Cunku burada her sey cok daha uygun geldi bize.
Sonrasinda size Loki den bahsedeyim kisaca. Thy ile direkt ucusumuz vardi ve Loki ile birlikte gidecegimiz icin sanirim 4 saat onceden havalimanindaydik. Cunku kopegimiz kabinde bizimle seyahat edecegi icin check-inimizi online yaptiramadik. Once kendi check-in ve biletleme isimizi hallettik sonra oradan aldigimiz bir kagit ile Lokinin islemlerinin yapilacagi Thy bilet satis yeri gibi 8-10 giseli ve numara ile islem yapilan bir yere gectik. Orada evcil hayvanimizin tartilip, cantasinin uygun olculerde olup olmayacagi kontrol edilecekti. Numaramizin yandigi gisedeki hanimefendi evcil hayvanimizi tartmadi ve cnata olculerini kontrol etmedi. Sadece biz oncesine kg bilgisi vermistik onu referans alarak check-inini olusturdu ve odemeyi aldi. Canta olculeri de biraz standardi assa da standart diye belirtmistik. Hic kontrol edilmedi. Sonrasina odeme yaptigimiz kagidi alip tekrardan siraya girmeden check-in yaptigimiz countera goturduk ve islemler tamamlandi. Kendisini hic cantaya koymadik, havalimaninda tasma ile gezdirdik bir problem olmadi. Hatta ucakta yerimize oturana kadar. Sonrasinda ne kadar ugrassakta cantada gidecek dediler ama sadece inis ve kalkisti 5 er dk falan cantaya koyduk onun disinda yanimizda koltukta yata yata geldi kendisi.29 Haziran aksami Houston,TX e indik. Genelde herkes vatandas oldugu icin vatandaslar kisminda biraz sira vardi ama biz others tarafindan beklemeden hemen gorevlinin yanina gittik. Pasaport kontrolunden sonra bir yetkili cagirdi ve bir odaya alindik. Butun sureci ve siralamayi gayet iyi okumus ve ogrenmis olmama ragmen odaya girince sasirdim cunku uzanmis yatan insan, herkesin elinde kek ve meyve suyu gibi bir seyler, hatta uzeri battaniyeli ve hipotermi battaniyesi olan insan gorunce acaba dedim yanlis alana mi aldilar. Soru sordugumda cevap alamadim sadece bekleyin dediler. 5 dk sonra sari zarflari istediler verdik sonrasina hadi kopek kontrolu dediler ama her sey boyle alel acele oldu. Hemen hizlica kimsenin olmadigi bir yere baska bir kontrol noktasina gittik. Orada evcil hayvanimiz icin pasaportlarimiz kontrol edildi. O sirada siz gidip valizlerinizi alin dediler. Valizleri alip geldik ama evcil hayvanimiz icin hic bir evrak kontrolu yapilmadi ve valizleri x-rayden gecirip ciktik.
Karsilama alanina kadar ciktigimizda her sey okadar hizli gelismiti ki hic bir sey anlamadik. Pasaportlarimizi orada kontrol ettim sonrasina I-94 formu doldurmadigimiz aklima geldi ve ciktigim yerden geri girdim o heyecan ile
Sonra tabi gorevliler uyardi yaptigin suc, polis seni tutuklar veya hapse atar gibi seyler soylediler. Bende gecisimde eksik evrak oldu sanirim gumruk gorevlileri ile gorusmem lazim dedim ama butun kapilardan ciktigim icin ulasamadim kimseye. Bir de havalimaninda calisma var her yer birbirine girmis vaziyetteydi. Daha sonra adminlerimizden ogredigim kadari ile I-94 doldurmamak bir sorun olmadigi icin rahatladim. Giriste valizlerimiz acilmadi, uzerimizdeki para veya kiymetli esya sorulmadi ve oylece gectik. Abim ve esi ile birlikte yasayacagimiz icin Jersey Village, Hosuton tarafina yola koyulduk.30 Haziran sabahi sabirsiz davranip ssn numaralarimizi ogrenebilirim umudu ile ssa ofise gittik. Giriste her ne kadar numaralarinizi ogrenemezsiniz beklemeyin deselerde baska islemlerimizde var deyip ilerledik israrla ve orada gorevli yoneticiye durumu anlatip hizli bir sira aldik. Cagrildigimiz veznede ssn kaydimizin yapilmadigini ogrendik. Her ne kadar ben formlarimizi doldururken ssnlerimiz adresimize gelsin secenegini isaretlemis olsamda. Orada hemen hizlica tekrardan esim ve kendim icin ayri ayri elle formlarimizi doldurduk. 2 ile 4 hafta arasinda gelecegini soyledi ve ayrildik.
1 Temmuz gunu eski Texas ehliyetimi yenileyebilmek umudu ile Texas dps e gittim fakat uzerinden expired olali uzun bir sure gectigi icin en bastan ehliyet almam gerektigini ogrendim. Ehliyeti yenileyemedim. Oyuzden Turk ehliyetimin bilgileri ile abimin aracina kendi adima insurance eklettimve araci kullanmaya basladim.
6 Temmuz gunu tekrardan ssa ofisine gidip numaralarimizi ogrenmek icin siraya girdik cunku ssn olmadan hic bir sey yapamayacagimizi farkettik. Yarim saat icinde bu sefer cagrildik ve beklememiz gerektigi soylendi yine 2 ile 4 hafta arasinda elinize ulasir diye bizi yollamak istediler. Bende guzelce kendimi acikladim ve durumumuzu izah ettim. Sadece numaralarimizi ogrenip bir kac isimizi halletmek istiyoruz dedim. Sonrasina tek tek bilgilerimizi bize dogrulatti ve social security numalarimizi ogrenip not ettik.
7 Temmuz gunu gunler aracbakmamiza ragmen sifir arac bulamadik. 2. el duzgun araclar sifir fiyatina satiliyor. Sifir almak istesek 6-7 hafta bekletecekler diye Carmax den bir kac arac begendik. En son olarak onlarca oto galeriden sonra son kez bir AutoNation a bakalim baya yayginmis derken oradan sifir ayarinda bir arac aldik. Araci abim sehir disinda oldugu icin abimin esi ve kendi uzerime kredi cekerek aldim. Kredi skorum olusmadigi icin abimin esi bana co-signer oldu hem araci uygun kredi orani ile almis olduk, hem de kredi olusturmak icin hizli ve guzel bir yol oldu. Arac kredisine girerken sadece ssn ve pasaportum kullanildi. Ayni gun araca yine kendi adima insurance eklettim ve araci alip eve dondum.
8 Temmuz gunu arac kredimizin onaylandigi Wells Fargo Bankasina gidip esim ile birlikte ayri ayri hesap actirdik. Hesap icin ssn, pasaport, adi soyadi dogrulamak icin Turkiyeden her hangi bir kredi karti ve her hangi birimizin adi ve adresin yazdigi belge istendi ve hesaplarimizi actik. 500 er usd hesapta durdugu surece veya 2 haftada bir en az 500 usd lik paycheck girmesi halinde islem ucreti olan 10 veya 15 usd nin kesilmeyecegini ogrendik. Paralarimizi yatirdik bir kac gun sonra debit kartlarimizi alacagiz.
Bu arada kredi skorumuzu daha saglam bir sekilde olusturabilmek icin beni abimin hali hazirda kullandigi bir kredi kartina, esimi de abimin esinin hali hazirda kullandigi bir kredi kartina ekledik. Bizim adimiza ayri kredi kartlari gelecek ama beklemedeyiz. Gelince o konu hakkinda da guncelleme yaparim.
Ayni gun butun operatorleri dolastiktan sonra(AT&T, Verizon ve T-Mobile) T-Mobilden hat almaya gittik. T-Mobilde her hat alana ucretsiz android telefon veriliyor. Biz android kullanmadigimiz icin iphone kampanyalarini ogrenmek istedik. 1 adet iphone 13 Pro Max 1100 usd 2. ise 700 usd indirim ile 400 usd yapabiliriz dediler. Yani 2 adet icin toplam 1500 usd, onu da 24 aya faizsiz boluyorlar. Sadece ilk gun taxlerini oduyorsunuz 2 telefon icin. Odemeler 1 ay sonra basliyor. Yaninda apple watch, airpods veya sarj kablasonun prizi gibi aksesuarlar almak isterseniz onlari da faizsiz boluyorlar. Hatlarimizi her sey unlimited ve ekstralar ile aldik. Ornegin ucretsiz netflix vs gibi. Tavsiye ederim.Son olarak buraya CDC izni ile kopeginizi getirecekseniz, CDC son kuduz asisi tarihine bakmaksizin girisinizden 10 gun icinde Amerikada kuduz asisi yapilmasini zorunlu tutuyor. Bunu izin verirken de belirtiyor. Onun icin bir randevu alip veterinere gittik. Veterinerde cok fazla islem yapildi saglik kontrolu, kalp testi, virus kontrolu, fiziksel muayane, bir kac asi ve kuduz asisi yaptirdik 8-10 kalem islem yapildi toplamda 110 usd odedik. Kuduz asisi 16-20 usd arasi bir seydi. Toplamda 1-1.5 saat arasi surdu ve en sonra veteriner hekim bize 15-20 dk bilgi ve tavsiyeler verdi.
Umarim faydalanabileceginiz ufak tefek de olsa bilgiler bulabilirsiniz sevgili forum ailesi. Herkese bol sans diliyorum.
-
@BurakKuloglu hosgeldiniz. Ehliyet ile ilgili basa bir ofise daha gitmenizi oneririm. Esim 30 sene onceki expiry etmis Boston ehliyetini kullanarak yazılı sınavdan sonra direksiyon sinavina girmeden yeni bir Kaliforniya ehliyeti aldi. Once DMV web sayfasini biraz karistirin, belki sadece yazili sinav ile degistirebilirsiniz. Bol sans.
-
@cnpist Deneyecegim. Cok tesekkur ederim.
-
Merhaba arkadaşlar, bizim uçuş tecrübemiz ve Amerika'ya ilk giriş tecrübemizden bahsedeyim. Biz yaklaşık üç haftalığına geldik, ikinci gelişi temelli düşünüyoruz. 26 Haziran 08:30 uçuşu için Ankara'dan 25 Haziran 19:00 gibi arabayla yola çıktık(Gece uyumazsak yolda uyuruz diye düşünmüştük, bir tık yanlış düşünmüşüm). İlk olarak İstanbul girişinde otobanlarda çalışma vardı 2 saat geciktik, gece 03:00 gibi havaalanındaydık. Arabayı otopark park ettim aylık abonmanlık aldım(tek sefer 475 TL gibi bir fiyat). Biraz oyalandıktan sonra(yanlış sıraya girmişiz Amerika bölümü ayrıymış), valizleri vermek için sıraya girdik, ilk güvenlikte GC deyince harç sormadı sadece zarfları görebilir miyim dedi, sonra ki bölümde sadece çantaları kutuya koyup geçtik. En son uçağa giriş bölümünde ayrıntılı arama yaptılar, çantaları boşaltırdılar. Uçak çok doluydu ve uyuma kısmı sıkıntılıydı, film falan derken geçti ama çocuklarla biraz sıkıntılı oldu. Bir kahvaltı ve bir yemek verdiler, bence doyurucuydu yemekler. Dulles Havaalanına indik, ilgili bölümdeki sıraya girdik sorunsuz şekilde ilk güvenliği geçtik(bu arada internetten adres değiştirmiştim, değişmemiş galiba, adres değiştirmek istiyorum dedikten sonra elle düzeltti zarftaki adresi). İkinci güvenlikte biraz bekledik ama birkaç klasik soru ve bilgilendirmeden sonra geçtik ve valizlerimizi alıp çıktık. Türkcell yurtdışı paketi almıştım ama çalışmadı yada çekmedi, eşiminki hala çekmiyor ben buradan hat aldım onunla idare ediyoruz. Uberden araba kiralayıp, airbnb'den tuttuğum eve geldik sorunsuz şekilde bir hafta geçirdik. Bu üçüncü haftamız biraz iyi biraz kötü tecrübelerle devam ediyoruz. Umarım faydalı olur anlattıklarım, buraya kadar gelmemizde emeği geçen başta Uğur Bey'e ve adminlere, adres konusun yardımcı olan Kadir Bey, Mustafa Bey ve Nazile Hanıma(tanışmak için gittik sağ olsun Türk usulü ev yemeği ve nezaketi ile karşıladı bizi) Teşekkür ediyorum.
-
Giden herkesin yolu açık olsun, bol şans diliyorum yeni hayatınızda. Bu başlığın altına her bildirim geldiğimde çok mutlu hissediyorum hemen okuyorum.. umarım bir gün bende bu başlığın altinda tecrubelerimi paylaşabilirim.

-
Merhabalar bende Amerika ya ilk gidisimizi anlatayim sizlere.Biz 6 Temmuzda Houstona uctuk.Istanbul havalimaninda gözen security asi kartlarimizi ve evraklarimizi sordu.kontrolleri yapti.Yurt disi cikis harci odemedik.(oturum iznimiz oldugu için )Ucak yolculugu iyiydi.Houston havalimaninda pasaport kontolunu yaptik.adres degistirmek isteyenler burada adreslerini değiştirebilirler. Ardından triftty den arac kiralamistik havalimaninin disinda shuttle var.rent car bolumune shuttle gidiyorsunuz.shuttle ücretsiz. Her dakika bulabilirsiniz.Araci teslim alip havalimani yakinindaki otelimize gectik.ertesi gün dallas a dogru yola ciktik.yolda sagdan yavas yavas giderken arkadan polis arabasi geldi. Bizi durdurdu ve sagdan gidip ona yol vermedigimiz icin bize ceza kesti.ilk gunden buzim icin kotu ve stresli bir deneyim oldu.navigasyon icin internetimiz olmadigi icin oncesinde google haritalar cevrim disi mutlaka indirin. Bizim cok isimize yaradi..1 hafta dallasta kaldik.Ardindan donus icin houstona donduk.yalniz biletinizi mutlaka e bileti ozellikle kontrol edin.bize gelen ucus bilgisi ile e biletteki bilgi farkliymis.bizim ucak 1 gun onceymis.havaalaninda cok zor saatler gecirdik.ucaga 1080 dolar fazla odeyerek zar zor yetistik.yani biraz zor ve yorucu bir deneyimdi bizim icin .
-
@mia Hem hayırlı olsun hem de gecmis olsun olsun. Bazı tatsızlıklar yasansa da dilerim bundan sonra hersey gönlünüzce olur.
-
Teşekkür ederim
-
American Airlines, Air France, Lutfhansa ve British Airways (THY haric) ile Amerikaya ucus tecrubelerini paylasmak isteyen var mi? Yemeklerler. koltuklar vs.. Saygilar
-
Abd ye ilk girisde sari dosyayi teslim gibi islemler ne kadar suruyor. Maalesef aktarmasiz bilet bulamadigim icin Arkansasa. 2 saatlik aktarma suresi cok riskli olur mu ? Aktarma yeri Chicago..
-
@clubhasankara haberlere bakmadığınızı varsayıyorum.
bu zamanda 2 saat aktarma?
havaalanları karmakarışık, bavullar kayboluyor vs. ve 2 saat aktarmalı mı aldınız? -
@clubhasankara bu konu değişkenlik gösteriyor. İlk kez giriş yapan ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlardan bazıları dosyalarının pasaport kontrolde teslim alınıp işlemlerinin tamamlandığını, bazıları ise ayrı bir odada bir süre bekletildikten sonra (mesela ben yaklaşık 15-20 dk. beklemiştim) tamamlandığını belirtiyorlar.
-
@clubhasankara, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Abd ye ilk girisde sari dosyayi teslim gibi islemler ne kadar suruyor. Maalesef aktarmasiz bilet bulamadigim icin Arkansasa. 2 saatlik aktarma suresi cok riskli olur mu ? Aktarma yeri Chicago..
Riskli ve tamamen şans. Bence eylül sonuna kadar %70 uçağı kaçırırsınız, %30 yetişirsiniz. Daha önce 15 dakikada tamamlayanda oldu, bizim gibi Los Angeles’ta 3.5 saatte tamamlayanlarda. Bazen uçağın Chicago’ya planlanandan erken indiğide oluyor. Hangi ay giriş yaptığınızda önemli. Biz Eylül başında giriş yapmıştık. Grev vardı. Yıkılıyordu havalimanı. Kaçırırsanız bir sonraki Chicago-Arkansas uçağına binmenin maaliyetini araştırıp, ona göre riskte alabilirsiniz zararınız küçük olacaksa. Hem kaçırma cezası, hem bagaj hakkınızı araştırmanız gerekli.
-
-
Merhabalar
1 aylık deneyimimi yazmak için bilgisayar almayı bekledim ve bilgisayarla yaptığım ilk iş bu yazıyı yazmak oluyor.YOLCULUK HİKAYEM
28 Haziran'da yolculuğum LUFTHANSA ile ANTALYA-FRANKFURT-NEWARK olarak başladı ancak bu şekilde bitmedi
ANTALYA'dan 1.5 saatlik rötar ile uçak kalkış yaptı ve FRANKFURT havalimanına vardık. Aslında rötar öncesi rahattım çünkü 3-3.30 saat gibi bir bekleme sürem vardı FRANKFURT için. FRANKFURT'a vardığımda NEWARK uçağı için terminal değişmek gerekiyordu. Hemen yolu takip ederek terminali değiştireceğimiz trene vardım. Trene bindim tam haraket etti derken tren bozuldu ve 45 dakika trenin içinde kaldık. Ee haliyle NEWARK uçağını kaçırdım. Bunun üzerine LUFTHANSA masasına gittim. Böyle kolay anlatıyorum ancak öyle bir kuyruk vardı ki masaya ulaşana kadar belki 4 hatta 5 saat kuyruğu beklemişimdir. Sıra geldiğinde durumu anlattım ve yeni biletimi yarın 11.00'e JFK'e verebileceğini söyledi ve kabul ettim. Elime de bir yastık bir battaniye verdi
Geceyi FRANKFURT havalimanı banklarında geçirdikten sonra sabah JFK'e vardım. Uçaktan iner inmez pasaport vize kontrol noktasına gittim. 1 saate yakın da orada sıranın gelmesini bekledim. Sıra geldiğinde beni polis odasına yönlendirdiler. Polis odasında da 1 saat bekledikten sonra beni ayrı bir odaya aldı bir polis memuru ve yaklaşık 45 dakika sorular sordu. Resmen tüm formu baştan doldurduk beraber. Kimde kalacaksın - yanında kalacağın arkadaşın kim - arkadaşının instagramını göster - daha sonra kendisi bilgisayardan arkadaşımın fotoğrafını buldu ve "Bu mu?" diye sordu. nerede çalışacaksın - iş yerinin adını söyle - googledan buldu tabelasını gösterdi bu mu dedi - işi nasıl buldun - sana işi kim verdi gibi gibi uzattıkça uzattı. En sonunda sorunsuzca bitti. Sıra valizleri almaya gelmişti. Valiz yerine gittiğimde zaten ortalıkta kimse kalmamıştı ve valizlerin hepsi banttan indirilmişti. Ancak benim valizlerden 1'i kayıptı. Görevliye durumu belirttim ve kayıp tutanağı tuttu. Adresime 2-3 gün içinde gönderileceğini söyledi. Ancak aradan 1 hafta geçti hala yoktu. Havalimanına tekrar gittim ve durumu anlattım. Valizin ANTALYA'dan geç gönderildiğini. Hala FRANKFURT'ta olduğunun söyledi. Ve bize gelir gelmez size göndereceğiz dendi. Tam 17. günde valiz elime ulaştı.1 AYLIK YAŞANANLAR
İlk 25 gün arkadaşımın ayarladığı paylaşımlı bir evde yaşadım. O sırada araba ve oda arayışım vardı. Türkiye'de plan yaparken ilk hafta arabayı alırım 2. hafta odamı ayarlarım vs diyordum ama işler öyle olmadı
Hergün internetten ev baktım. 1 emlaka gittim ancak çok fazla ücretler çıkınca emlaklara gitmekten vazgeçtim. 3-4 farklı odaya baktıktan sonra şu an oturduğum odayı buldum. Gelecek arkadaşlara ön bilgi olması açısında fiyatı da yazayım NJ'de her şey dahil $1K. Evde 3 kişiyiz. Herkesin özel odası var. Ayrıca eve girişte kira harici $1.5K depozito verdim.Özellikle araba konusunda çok zorlandım. Türkiye'den CARGURUS - CARFAX gibi sitelerden fiyatlara bakar ve belli planlar kurardım. Ancak buraya gelince gördüm ki galeriler o fiyatlar üzerine galeriden galerisine göre değişmekle beraber $1K $2K $3K gibi DEALER FEE koyuyorlar. Tabi buna VERGİ - SİGORTA KASKO eklenince planlar şaştı. En son bir tanıdık vasıtasıyla bir AL-SATÇI ile tanıştım ve o latin arkadaştan HYUNDAI SONATA 2013 120K Mil aracı $8K'ya aldım. 1 YILLIK VERGİ=$450, 6 AYLIK SİGORTA=$700 (Türk ehliyetliyle yaptırdım, en basit kasko ve 6 aylık peşin verdim), PLAKA ve RUHSAT=$150, EHLİYET=$40 (Tüm rakamları yuvarlayarak yazdım)
Artık ehliyetimin gelmesini ve part-time olarak UBER EATS - DORDASH yapmayı bekliyorum. Herkese kolaylıklar.
-
Merhaba arkadaşlar. Seyahatten itibaren süresi 6 aydan az kalmış pasaport ile ABD'ye sorunsuz giriş yapabiliyor muyum?
-
@sadıkkurtoglu, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Merhaba arkadaşlar. Seyahatten itibaren süresi 6 aydan az kalmış pasaport ile ABD'ye sorunsuz giriş yapabiliyor muyum?
GC var ise sorun olmaz ama yoksa olabilir. Daha once benzer bir sorunun cevabi asagidaki linkte var.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/189/ucak-yolculugu-ve-ucak-bileti/751?_=1658003330496
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum


