Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
@Laçin-Boz abd'ye girişte zaten sizi ayrı bir odaya alıp zarfınızı teslim etmenizi isteyecekler, ayrı bi' şey yapmanıza gerek yok.
-
Arkadaşlar selam. Dv2021'de ağustos 19'da green card'ı aldım. Daha sonra ekim 2021'de 1 günlüğüne git-gel yaptım. En son da şubat 2022'de giriş yapıp 1 ay kaldım ve 10 mart 2022'de türkiye'ye döndüm okulu bitirmek için. Sorum şu; kalıcı olarak gitmeyi planlıyorum ağustos ayında ama uçak biletleri çok pahalı. 8 9 eylül'e uygun bilet bulabildim fakat vizeyi aldıktan 1 sene sonraya kadar kalıcı olarak yerleşmemiz gerekiyor diye biliyorum. Bu durumda 19 ağustos 2022 tarihini geçirmiş oluyorum. Fakat en son çıkış yaptığım tarihten beri 6 ay geçmiyor. Sizce paraya kıyıp riske atmamak için ağustos 19'dan önce mi gireyim yoksa daha ucuz bilet alıp eylül 8-9 civarı mı giriş yapayım? (İki durumda da 6 ay abd dışında kalmıyorum fakat birinde vizeyi aldıktan sonra 1 sene yerleşme şartını sağlayamıyorum) @gucarslan ve @crazycells 'in görüşlerini merak ediyorum..
-
@Arne-Saknussemm ilgili hesaplama son girişiniz üzerinden yapılır.
eğer onun üzerinden 6 ay geçmiyorsa girişinizi yapabilirsiniz ama gelecek sorulara da hazırlıklı olmanızı, mümkünse okulunuzu bitirdiyseniz de yanınıza bununla ilgili bir mezuniyet belgesi (ing) almanızı tavsiye ederim. -
@gucarslan Anladım, teşekkürler sayın @gucarslan . 1 sene içinde yerleşme şartı yok muydu? Ben mi yanlış biliyorum.. Sormamın sebebi böyle bişi yoksa 6 ay ABD dışında kalmıyorum ve sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Ama varsa problem olabilir.
-
@Arne-Saknussemm hayır öyle bir şart yok.
o durum, pasaportunuza basılan vizenin 1 yıl süreyle geçerli olmasından dolayı aklınızda kalmış muhtemelen.
ama ben siz kartınızı teslim aldığınız için bunu sorma gereği duymadım. -
Merhabalar, Green card aldiktan 1 sene sonra ABD icinde baska bir adrese tasindigimda, adres degisikligi icin belge doldurmam gereklimi? Gerekli ise islem baslattigimda ABD disina seyahat edersem sorun olurmu?
-
Arkadaşlar, Green Cardı olup da re entry için izne başvuran ne kadar sürede hallettiğini nasıl halletiğini, hangi beşgeler istendi? online mı başvuru yapılıyor hangi form doldurulup nereye teslim ediliyor? yazabilir mi acaba? NYC için soruyorum esasen ama diğer eyaletler de fikir verir en azından.
Çok teşekkürler.
-
@ebc, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhabalar, Green card aldiktan 1 sene sonra ABD icinde baska bir adrese tasindigimda, adres degisikligi icin belge doldurmam gereklimi? Gerekli ise islem baslattigimda ABD disina seyahat edersem sorun olurmu?
Online olarak AR-11 formu dolduracacaksınız o kadar. Link aşağıda. ABD dışına seyahat edebilirsiniz. Sorun yok.
-
Merhaba arkadaşlar özel bir durumum var. 2019 senesinde işsizlik nedeniyle başvurduğum greencard çekilişini kazandım. 2020'de tüm işlemleri halledip sadece greencardımı almak üzere 3-4 günlüğüne abd'ye gidip gerekli ödemeleri yaptım ve bir arkadaşın adresini vererek 4-5 ay içinde kalıcı yerleşmeyi yapmak üzere tekrar Türkiyeye döndüm. Sonraki ay bu arkadaş üzerinden greencardım bana ulaştı.
Ancak ülkeye döndüğümde kendi eğitimim doğrultusunda girmek istediğim kamu işine kabul edildim. Birde ailevi sağlık durumlarından dolayı ülkede kalmaya karar verdim. İşin eğitim süreçleri vs. derken Greencard ve iptali hakkında hiçbir işlem yapamadım.
Sorularım :
1- Şu anki greencard statüm nedir ? İptal edilmişmidir ?
2- Sadece 3-4 gün abd de bu işlem için kalmama rağmen vergi borcum varmıdır ?
3- Eğer Greencard vizem iptal olmadıysa nasıl iptal edebilirim? İptal etmelimiyim ?Şimdiden çok teşekkürler benim için çok önemli bir konu
-
@otgm, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba arkadaşlar özel bir durumum var. 2019 senesinde işsizlik nedeniyle başvurduğum greencard çekilişini kazandım. 2020'de tüm işlemleri halledip sadece greencardımı almak üzere 3-4 günlüğüne abd'ye gidip gerekli ödemeleri yaptım ve bir arkadaşın adresini vererek 4-5 ay içinde kalıcı yerleşmeyi yapmak üzere tekrar Türkiyeye döndüm. Sonraki ay bu arkadaş üzerinden greencardım bana ulaştı.
Ancak ülkeye döndüğümde kendi eğitimim doğrultusunda girmek istediğim kamu işine kabul edildim. Birde ailevi sağlık durumlarından dolayı ülkede kalmaya karar verdim. İşin eğitim süreçleri vs. derken Greencard ve iptali hakkında hiçbir işlem yapamadım.
Sorularım :
1- Şu anki greencard statüm nedir ? İptal edilmişmidir ?
2- Sadece 3-4 gün abd de bu işlem için kalmama rağmen vergi borcum varmıdır ?
3- Eğer Greencard vizem iptal olmadıysa nasıl iptal edebilirim? İptal etmelimiyim ?Şimdiden çok teşekkürler benim için çok önemli bir konu
1 -GC 10 sene gecerlidir, uzerinde son kullanım tarihi yazar.
2- GC sahibi olmaniz vergi odeyeceginiz manasinda gelmez, sadece bildirim yapmaniz gerekir. Turkiyedeki kazancinizdan dolayi kur farkini gozununde bulundurursak ABD de vergi odemezsiniz
3- İptal etmek icin konsoloslukla iletisime gecebilirsiniz. Forumda basligi var . Hala degismedi ise, GC nizi iptal ettiginizde size isterseniz 10 yıllık turist vizesi veriyorlar. İptal ettirmeli sorusuna siz karar vereceksiniz. Abd ye yerlesip sıfırdan hayat kurmak, dil ogrenmek, is hayatina atilmak, yalniz basiniza ya da ailenizle de gelseniz ilk zamanlardaki sikintilar gozunuzde buyuyor olabilir, Turkiyeden ayrilmak , alistiginiz duzeni bozmak zor gelebilir. Artı ve eksileri iyi degerlendirin, karar sizin. Bol sans -
Cevaplarınız için çok teşekkürler.
Bir soru daha sormak istiyorum. Greencard vizesi için 10 senelik demişsiniz. Acaba iptal ettirmeyip 5 sene sonra tekrardan kalıcı ikamet için giriş yapmak istesem sorun yaşarmıyım ?
Şimdiden teşekkürler.
-
@otgm vergi konusu ile ilgili kimsenin sizi yanıltmaması için bilgi vermek isterim;
Bu çok değişken bir olay, yani kazancınız belki döviz kuru baz alındığında düşük kalabilir (-ki bununda limiti var ve siz bunun üzerinde bir kazanç sağlıyor da olabilirsiniz.) ancak bir takım yatırımlarınız vardır bunlar size gelirler getiriyordur bunları bildirmeniz ve vegisini ödemeniz gerekir. Ev al sat yaparsınız, araç al sat yaparsınız vs. bunların hepsi, kısacası tüm gelir gider durumunuza binaen vergi mükellefi olarak varsayılırsınız.
Diğer sorunuza gelince; 5. yıl değil 6. aydan itibaren USA dışında kaldığınız her bir gün için sorun yaşayabilirsiniz. 6 aydan uzun süre giriş yapmadıysanız gümrükte sorguya tabi tutulabilir ve burada gelişen olaylar sonucunda ülkeye girişinize izin verilebilir ya da kalıcı olarak sınır dışı edilebilirsiniz.
-
@gucarslan Abd’ye giriş yaptıktan sonra kart elimize ulaşmadan dönersek, 2. Girişte kart olmadan, pasaportta basılı olan vize ile giriş yapabiliyoruz değil mi?
-
@USkamyon, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@gucarslan Abd’ye giriş yaptıktan sonra kart elimize ulaşmadan dönersek, 2. Girişte kart olmadan, pasaportta basılı olan vize ile giriş yapabiliyoruz değil mi?
Giris tarihinden itibaren 1 yil icerisinde yapabilirsiniz.
-
@USkamyon evet, sn. @Ryback'İn de dediği gibi, pasaportunuza basılı vizeyi ilk girişinizden itibaren 1 yıl süreyle kullanabilirsiniz.
ancak sonraki girişleri transit uçuş almadan, direkt uçuşla yapmaya çalışın çünkü bazı ülkeler pasaportunuzdaki damgayı değil, vizedeki tarihi baz alıp size sorun yaratabilir. -
@gucarslan Çok teşekkür ederim
Vizeyi almadım henüz ama, umarım alırısam sonraki birkaç aylık süreç konusunda planlamada zorlanıyordum, bu durum bana esneklik sağladı. -
@Ryback Çok teşekkürler

-
@otgm, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Cevaplarınız için çok teşekkürler.
Bir soru daha sormak istiyorum. Greencard vizesi için 10 senelik demişsiniz. Acaba iptal ettirmeyip 5 sene sonra tekrardan kalıcı ikamet için giriş yapmak istesem sorun yaşarmıyım ?
Şimdiden teşekkürler.
6 ay girisyapmadi iseniz, giriste gumruk muhafaza polisi sizi sorguya cekebilir, neden bu kadar zamandır yurtdısında kaldniz, neden yerlesmediniz gibi . Eger 5 sene sonra yerlesmeyi dusunuyorsaniz, ABDye gelip, 2 senelik re-entry permit almanizi oneririm. Bu permit hemen alinamiyor, bir sure ABDde evrak isleri icin kalmaniz gerekiyor, forumda basligi mevcut. Daha sonra tekrar re-entry permit alabilirsiniz, 2 sene suresi bitince. Hic bunlari yapamam, 5 sene sonra ben sansimi kapida denerm de diyebilirsiniz, eger 5 sene neden ABDye yerlesmediginizi kapidaki gorevlilere saglam gerekcelerle anlatabileceginize inaniyorsaniz, bu da olabilir. Saglam gerekceler calisma olmaz ama, saglik ya da okul gibi vs sebepleri sunablirsiniz. Kolay gelsin
-
Öncelikle merhaba bir sorum olacak çok değerli arkadaşlara . Erkek arkadaşım bu sene vatandaşlık için başvuru yapacak fakat şöyle bir durum var beş yıldır sürekli yılın 4 veya 5 ayını Türkiye de geçirirdi çünkü yüksek lisansı devam ediyordu ama bu süre 6 ayı geçmedi hiç bir yılda . Vatandaşlık için formu dolduruken sanırım adres kısmında türkiyedeyken kaldığı adresi göstermesi gerekir mi ?
-
@Buse-Esen eğer ikameti Türkiye ise yazmak zorunda, ama Amerika’da da kirada bir evde oturuyorsa yazmasına gerek yok.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum