Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Betfair39, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @Ryback, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @Betfair39, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @gucarslan, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @shagydigy merhaba.
    başlığın ilk iletisinde de gördüğünüz ve sizin de bildiğiniz gibi green card sahiplerinin abd'de dışında 6 aydan fazla kalmaları LPR statüleri için tehlikelidir.
    bu yüzden bu durumda olanların re-entry permit almalarını tavsiye ediyoruz. bu sayede abd dışında yasal olarak kalablirsiniz ama şuan sizin durumunuzda bu çok da mümkün olmaz.

    ikinci durum da SB-1 vizesidir ama bu da ciddi bir süreç ve sizin durumunuz için şuan elzem bir seçenek olarak görünüyor diyemem.

    tavsiyem, en kısa sürede abd'ye girip re-entry permit başvurusunda bulunmanız ve okulunuza bu şekilde devam etmeniz. diğer türlü abd'ye her girişiniz riskli olacak ve statünüzü kaybetme riskiniz olacaktır.

    elbette bahsettiğiniz gibi bir kaç sene sonra bile abd'ye giriş yapanlar var, olacaktır ancak; bu sizin de sorunsuz giriş yapacağınız anlamına gelmez, gelmemeli.

    karar elbette sizin ama doğru ve en sağlıklı olan re-entry permit almanızdır.

    Benim esim ilk geldiginde 2018 de 6 aydan fazla kalmisti 7 ay sanirim tam hatirlamiyorum sonra LAX e geri indiginde bir daha olmasin 6 aydan fazla kalamassin deyip gecmesine izin vermisler.Bizim geriye donuk re entry permit almamiz gereklimidir simdi?

    Hayır. Re-Entry permit, geri dönüşte sorunsuz giriş yapabilmeniz için alınır. Giriş yapıldıysa sorun yok. Geriye dönük alınan bir belge değil.

    Aynen giris yapildi da simdi biz nasil sayacagiz o aylari o kismi anlayamadim 🙂 6 aydan fazla kalinirsa toplam aylar sayilmayi diye bisey okumustum.Ama re entry permit vs almadik dedigim gibi hic.

    6 aydan fazla kaşındığı taktirde vatandaşlık süresini sıfırdan saymaya başlıyorsunuz. Ama istisnaları var sanırım. Vatandaşlık başvurusu yapma zamanınız geldiğinde tekrar değerlendirmeniz gerekli.


  • Merhabalar,

    1 yıl boyunca ABD dışında bulunan biri var mı acaba? İş görüşmesi yaptım ve teklif aşamasına kadar geldik ama 1+1 yıl olarak Türkiye'de görev alabileceğim söylendi. ABD'de bulunan bir şirket tarafından görevlendirildiğimi vs nasıl belgelemem gerekir acaba..


  • Merhaba ben bu Ağustos ayında dv2022 den greencardı kazandığım için ilk girişimi yapıp sonrasında Türkiyeye döneceğim . Türkiyede ameliyat olmam gerekebilir ve Amerika'ya temelli girişim(2.giriş) uzayabilir. Sizlere 3 sorum olacak :
    1)Kartımı kaybetmemek için ne yapabilirim ?
    2) İlk girişimde kaç gün Amerika'da kalmam yeterli olur?
    3)Kart Amerika'ya giriş yaptıktan ne kadar süre sonra belirtilen adrese geliyor ?
    Teşekkürler.


  • @Laçin-Boz kartı haketmek için giriş yapmanız yeterli.1 ay içinde adrese gelir kartınız.6 aydan fazla ABD dışında kalmamaya dikkat edin


  • @Laçin-Boz, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhaba ben bu Ağustos ayında dv2022 den greencardı kazandığım için ilk girişimi yapıp sonrasında Türkiyeye döneceğim . Türkiyede ameliyat olmam gerekebilir ve Amerika'ya temelli girişim(2.giriş) uzayabilir. Sizlere 3 sorum olacak :
    1)Kartımı kaybetmemek için ne yapabilirim ?
    2) İlk girişimde kaç gün Amerika'da kalmam yeterli olur?
    3)Kart Amerika'ya giriş yaptıktan ne kadar süre sonra belirtilen adrese geliyor ?
    Teşekkürler.

    1. 6 ay dolmadan gir-çık şeklinde kartı aktif tutabilsin ama bunu çok sık yapmamaya özen göster çünkü sonra girişlerde sıkıntı yaşayabilirsin.
    2. Amerika’da 1 gün durup geri dönmen de yeter, yeter ki giriş yapmış ol.
    3. Bu durum çok değişkenlik gösterir yoğunluğa bağlı olarak ç, belki kartını yenice almış olan üyeler cevap verebilir, ortalama olarak. Bizim 4 ay sürmüştü 5,5 yıl önce.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yuzuf merhaba. burada statünüzü kaybetmemek için muhtemelen re-entry permit almanız gerekecektir diye düşünüyorum.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi/

    yine de sn. @crazycells'i ekliyorum onun da yorumunu almak için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Laçin-Boz merhaba,
    ilgili ayrıcalık (green card) abd'de daimi olarak yaşamanız ve bunu korumanız için size tahsis ediliyor. yani ilgili kartı sürekli giriş - çıkış yaparak kullanmamanız gerek, bu lpr statünüzü kaybetmemenize sebep olabilir.

    ikinci girişinizi tahmini ne zaman sonra yapmayı planlıyorsunuz?

    1)Kartımı kaybetmemek için ne yapabilirim ?

    abd dışında 6 aydan fazla kalmamaya ve bunu giriş çıkışları sıklıkla yapmamaya gayret göstermelisiniz.

    1. İlk girişimde kaç gün Amerika'da kalmam yeterli olur?

    bir sonraki uçuşla bile dönebilirsiniz, önemli olan ilgli göçmenlik dosyasını havalimanında cbp görevlisine teslim edin.

    3)Kart Amerika'ya giriş yaptıktan ne kadar süre sonra belirtilen adrese geliyor ?

    bu giriş yapacağınız eyalete göre değişiyor aslında. son zamanlarda giriş yapan arkadaşlarımızın ortalama 1 ~2 ay içinde geldi.


  • @gucarslan Teşekkür ederim .İkinci girişi 5 ay sonra en geç yapmayı planlıyorum. İşlemimin başlaması için bana verilen zarfları vs nereye teslim etmem ya da ne yapmam gerekiyor daha detaylı paylaşabilirseniz çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Laçin-Boz abd'ye girişte zaten sizi ayrı bir odaya alıp zarfınızı teslim etmenizi isteyecekler, ayrı bi' şey yapmanıza gerek yok.


  • Arkadaşlar selam. Dv2021'de ağustos 19'da green card'ı aldım. Daha sonra ekim 2021'de 1 günlüğüne git-gel yaptım. En son da şubat 2022'de giriş yapıp 1 ay kaldım ve 10 mart 2022'de türkiye'ye döndüm okulu bitirmek için. Sorum şu; kalıcı olarak gitmeyi planlıyorum ağustos ayında ama uçak biletleri çok pahalı. 8 9 eylül'e uygun bilet bulabildim fakat vizeyi aldıktan 1 sene sonraya kadar kalıcı olarak yerleşmemiz gerekiyor diye biliyorum. Bu durumda 19 ağustos 2022 tarihini geçirmiş oluyorum. Fakat en son çıkış yaptığım tarihten beri 6 ay geçmiyor. Sizce paraya kıyıp riske atmamak için ağustos 19'dan önce mi gireyim yoksa daha ucuz bilet alıp eylül 8-9 civarı mı giriş yapayım? (İki durumda da 6 ay abd dışında kalmıyorum fakat birinde vizeyi aldıktan sonra 1 sene yerleşme şartını sağlayamıyorum) @gucarslan ve @crazycells 'in görüşlerini merak ediyorum..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Arne-Saknussemm ilgili hesaplama son girişiniz üzerinden yapılır.
    eğer onun üzerinden 6 ay geçmiyorsa girişinizi yapabilirsiniz ama gelecek sorulara da hazırlıklı olmanızı, mümkünse okulunuzu bitirdiyseniz de yanınıza bununla ilgili bir mezuniyet belgesi (ing) almanızı tavsiye ederim.


  • @gucarslan Anladım, teşekkürler sayın @gucarslan . 1 sene içinde yerleşme şartı yok muydu? Ben mi yanlış biliyorum.. Sormamın sebebi böyle bişi yoksa 6 ay ABD dışında kalmıyorum ve sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Ama varsa problem olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Arne-Saknussemm hayır öyle bir şart yok.
    o durum, pasaportunuza basılan vizenin 1 yıl süreyle geçerli olmasından dolayı aklınızda kalmış muhtemelen.
    ama ben siz kartınızı teslim aldığınız için bunu sorma gereği duymadım.


  • Merhabalar, Green card aldiktan 1 sene sonra ABD icinde baska bir adrese tasindigimda, adres degisikligi icin belge doldurmam gereklimi? Gerekli ise islem baslattigimda ABD disina seyahat edersem sorun olurmu?


  • Arkadaşlar, Green Cardı olup da re entry için izne başvuran ne kadar sürede hallettiğini nasıl halletiğini, hangi beşgeler istendi? online mı başvuru yapılıyor hangi form doldurulup nereye teslim ediliyor? yazabilir mi acaba? NYC için soruyorum esasen ama diğer eyaletler de fikir verir en azından.

    Çok teşekkürler.


  • @ebc, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhabalar, Green card aldiktan 1 sene sonra ABD icinde baska bir adrese tasindigimda, adres degisikligi icin belge doldurmam gereklimi? Gerekli ise islem baslattigimda ABD disina seyahat edersem sorun olurmu?

    Online olarak AR-11 formu dolduracacaksınız o kadar. Link aşağıda. ABD dışına seyahat edebilirsiniz. Sorun yok.


  • Merhaba arkadaşlar özel bir durumum var. 2019 senesinde işsizlik nedeniyle başvurduğum greencard çekilişini kazandım. 2020'de tüm işlemleri halledip sadece greencardımı almak üzere 3-4 günlüğüne abd'ye gidip gerekli ödemeleri yaptım ve bir arkadaşın adresini vererek 4-5 ay içinde kalıcı yerleşmeyi yapmak üzere tekrar Türkiyeye döndüm. Sonraki ay bu arkadaş üzerinden greencardım bana ulaştı.

    Ancak ülkeye döndüğümde kendi eğitimim doğrultusunda girmek istediğim kamu işine kabul edildim. Birde ailevi sağlık durumlarından dolayı ülkede kalmaya karar verdim. İşin eğitim süreçleri vs. derken Greencard ve iptali hakkında hiçbir işlem yapamadım.

    Sorularım :

    1- Şu anki greencard statüm nedir ? İptal edilmişmidir ?
    2- Sadece 3-4 gün abd de bu işlem için kalmama rağmen vergi borcum varmıdır ?
    3- Eğer Greencard vizem iptal olmadıysa nasıl iptal edebilirim? İptal etmelimiyim ?

    Şimdiden çok teşekkürler benim için çok önemli bir konu


  • @otgm, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhaba arkadaşlar özel bir durumum var. 2019 senesinde işsizlik nedeniyle başvurduğum greencard çekilişini kazandım. 2020'de tüm işlemleri halledip sadece greencardımı almak üzere 3-4 günlüğüne abd'ye gidip gerekli ödemeleri yaptım ve bir arkadaşın adresini vererek 4-5 ay içinde kalıcı yerleşmeyi yapmak üzere tekrar Türkiyeye döndüm. Sonraki ay bu arkadaş üzerinden greencardım bana ulaştı.

    Ancak ülkeye döndüğümde kendi eğitimim doğrultusunda girmek istediğim kamu işine kabul edildim. Birde ailevi sağlık durumlarından dolayı ülkede kalmaya karar verdim. İşin eğitim süreçleri vs. derken Greencard ve iptali hakkında hiçbir işlem yapamadım.

    Sorularım :

    1- Şu anki greencard statüm nedir ? İptal edilmişmidir ?
    2- Sadece 3-4 gün abd de bu işlem için kalmama rağmen vergi borcum varmıdır ?
    3- Eğer Greencard vizem iptal olmadıysa nasıl iptal edebilirim? İptal etmelimiyim ?

    Şimdiden çok teşekkürler benim için çok önemli bir konu

    1 -GC 10 sene gecerlidir, uzerinde son kullanım tarihi yazar.
    2- GC sahibi olmaniz vergi odeyeceginiz manasinda gelmez, sadece bildirim yapmaniz gerekir. Turkiyedeki kazancinizdan dolayi kur farkini gozununde bulundurursak ABD de vergi odemezsiniz 🙂
    3- İptal etmek icin konsoloslukla iletisime gecebilirsiniz. Forumda basligi var . Hala degismedi ise, GC nizi iptal ettiginizde size isterseniz 10 yıllık turist vizesi veriyorlar. İptal ettirmeli sorusuna siz karar vereceksiniz. Abd ye yerlesip sıfırdan hayat kurmak, dil ogrenmek, is hayatina atilmak, yalniz basiniza ya da ailenizle de gelseniz ilk zamanlardaki sikintilar gozunuzde buyuyor olabilir, Turkiyeden ayrilmak , alistiginiz duzeni bozmak zor gelebilir. Artı ve eksileri iyi degerlendirin, karar sizin. Bol sans


  • @cnpist

    Cevaplarınız için çok teşekkürler.

    Bir soru daha sormak istiyorum. Greencard vizesi için 10 senelik demişsiniz. Acaba iptal ettirmeyip 5 sene sonra tekrardan kalıcı ikamet için giriş yapmak istesem sorun yaşarmıyım ?

    Şimdiden teşekkürler.


  • @otgm vergi konusu ile ilgili kimsenin sizi yanıltmaması için bilgi vermek isterim;

    Bu çok değişken bir olay, yani kazancınız belki döviz kuru baz alındığında düşük kalabilir (-ki bununda limiti var ve siz bunun üzerinde bir kazanç sağlıyor da olabilirsiniz.) ancak bir takım yatırımlarınız vardır bunlar size gelirler getiriyordur bunları bildirmeniz ve vegisini ödemeniz gerekir. Ev al sat yaparsınız, araç al sat yaparsınız vs. bunların hepsi, kısacası tüm gelir gider durumunuza binaen vergi mükellefi olarak varsayılırsınız.

    Diğer sorunuza gelince; 5. yıl değil 6. aydan itibaren USA dışında kaldığınız her bir gün için sorun yaşayabilirsiniz. 6 aydan uzun süre giriş yapmadıysanız gümrükte sorguya tabi tutulabilir ve burada gelişen olaylar sonucunda ülkeye girişinize izin verilebilir ya da kalıcı olarak sınır dışı edilebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum