Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz.
O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor:
"Cancel your current appointment.
Update your profile with the correct DS-160 confirmation number.
Schedule a new appointment."
Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?







KKTC Dışişleri Bakanlığı
Turist vizesi bile alamıyoruz maalesef. Önden bi görsek de Gc çıkarsa yaşayabilir miyiz birazcık bilgimiz olsaydı. Üstelik merak ettiğimiz bir ülkeyi yaşadığımız ülkenin ekonomik, siyasi vb. problemleri yüzünden görememek çok acı. Almanya'dan B1/B2 denemeyi düşünüyorum. Daha önce Türkiye'den red aldım. Neden kendi ülkeden başvurmadın derlerse hem red aldığım için bekleme süresi, hem ziyaret ettiğim kuzenimin de Abd seyahati düşünmesi sebebiyle Almanya'dan başvuralım burada o kadar beklemeyiz ve beraber gidelim demesi ne kadar tatmin edebilir muallak. Tecrübe edinen olursa paylaşması hepimiz için bir fikir oluşur.



