Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Screenshot_20220730-152110_Chrome.jpg Screenshot_20220730-152133_Chrome.jpg Screenshot_20220730-152220_Chrome.jpg Screenshot_20220730-152257_Chrome.jpg

    Forumda gormustum kuveytten hizli vize alanlar olmuş. Kimisi olur diyor kimisi imkansız diyor. Turkiyeden yogun bir kaçış planı var, fakat azerbaycan ve bosna usa konsoloslukları sakin. Bu gorsellerdeki tarihler için uğraşmaya değer mi? Mesela ingilizcem zayif ama bosnada randevu alsam Turkce konusamayacagim boşnakça ve ingilizce sorusu gelecek tahminen. Bana en mantıklısı azerbaycan kardeş ülke geldi. Hem gitmişken ufak bir gezinti yapılır hemde dil ve ırk konusunda çok garipsenmeyebilir.

    Amerikada işim, kalacak yerim hazır ama bu vize mulakat tarihleri yuzunden form doldurmaya bile üşeniyorum içimden gelmiyor.

    Degerli forum sakinleri bir beyin firtinasi yapalım, başka ulkeden usa visa F veya B alınır mı alınmaz mı?


  • @ethsea başvurduğunuzdaki ilk soru şu olacak;
    neden türkiyeden başvurmadınız
    buna verilecek cevabınız var ise ona göre konuşulur.


  • @charon, içinde söyledi: Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

    @ethsea başvurduğunuzdaki ilk soru şu olacak;
    neden türkiyeden başvurmadınız
    buna verilecek cevabınız var ise ona göre konuşulur.

    Dediginiz mantıklı, bosna için; tatildeydim bir anda gelişti ve buradayken randevu aldım denilebilir,
    Azerbaycan için çok daha geçerli bir cevap bulmak gerekir, 180gun onceden randevu alip o tarihte bakude bulunup mulakata girmek biraz garip olabilir. Tabi dusunerek mantikli bir cevap bulunabilir. Mesela 6ay sonra azerbaycanda uzun sureli kalacaktim es dost ziyaretine gelecektim, calismaya baslayacaktim, turkiyede olamayacagim icin randevumu bakuden oluşturdum vb bir takım uydurmalar (belki) dusuk ihtimalde olsa kabul edilebilir..

  • ⭐⭐⭐

    @ethsea kabul edip etmediklerini bilmiyorum ama dikkat ederseniz B vizesi Bakü içinde 180 gün sonrasına veriliyor yani yakın bir süre değil tabii sizi kurtarıyor mu bu süre bilmiyorum ama dikkatinizden kaçmış ise diye belirtmek istedim.


  • @Emre-Kurtulmuş Evet 180 gün olduğunu gördüm. Cevap yollamıştım ve onay sürecinde olduğu için daha görmemiş olabilirsiniz. Tahminen bu mesajımıda geç göreceksiniz. 180 gün yine Türkiyeden kat kat iyi bir süre. Bu aralar dil okulu da düşünüyorum onun süresi ise 25 gün ve turist visa dan daha olumlu sonuçlanabileceğini düşünmekteyim..


  • Burda eski tarihli bir haber olsada Türkiye büyükelçisi başka ülkeden visa almanın mümkün olduğunu belirtmiş.
    Acentalar imkansız demiş, tabi onlarda ekmeğinde olduğu için böyle demiş olabilir.

    Kıbrısta ABD büyükelçiliği olduğunu bilmiyordum. Denenebilir. Eskiden çalışma izniyle kıbrısta ikamet etmiştim.
    www.cyprus.usvisa-info.com


  • @ethsea bir anda gelişti muhabbetini kimse yemez.


  • @ethsea hocam o zaman abd elçiliği kapalıydı. Tam o zaman ben karadağdan c1d aldım.
    haberde yazan acentelerin dediklerine inanma. Hatta trdeki acentelerin hiçbirisi abd vizesini bilmez(gökçe hanım var sadece,o da eski vize memuru). aralarında abdye giden kaç kişi var o bile muamma.
    acentaların dediklerinin tersi doğrudur genelde. Adamların websitesine giriyorsun abd turist vizesi için tapu getirin diyor yahu.

  • ⭐⭐⭐

    @ethsea bence öncelikle bir neden ve ne amaçla gittiğinize karar verin ve ona uygun bir vize başvurusunda bulunun red yememek için. Mesleğinizle alakalıda gidebilirsiniz size uygun olan vize türü programları olabilir 12 aylık J1 stajı gibi


  • @waterman merhaba attığınız iletiyi banada atabılırmısınız rica [email protected]


  • @ethsea kesınlıkle guzel bır çağrı fakat etkileyıcı bır yorum almak imkansıza yakın.kısa sürede yüksek vize oranıyla bir fikir paylaşımı cok kısıye destek olur teşekkürler ilginiz için.

  • ⭐⭐⭐

    Merhabalar,
    ABD’de yaşayan bir avukata oturum olmasa dahi turist vizesi alabilir miyim diye bi soru yönelttim ve gelen cevap alabilir miyiz/alamaz mıyız sorusuna cok net cevap vermektedir. Kısacası 3.dünya ülkelerinden başvuruların daha rahat olduğu gelişmiş olan ülkelerin ise biraz irdeleyebileceği yönünde ancak güzel bir sebep ile de vize alınabileceği yönünde.

    “As a broad rule, someone is allowed to apply for a nonimmigrant visa, such as a tourist, student, or other temporary visa, at any visa-issuing U.S. consulate or embassy. It doesn't have to be a consulate in the person's home country. Although it might be more difficult to qualify for a nonimmigrant visa when you are already outside of your home country, applying at a third-country consulate can be convenient if you're traveling or living outside your home country and want to travel to the United States.”


  • @waterman Yani imkansız değil, denenebilir hocam..


  • Çocuklar Kuveyt'ten aldı, kesin bilgi, hepsi de gitti, ordalar şuan. Alan alıyor. Tek akıllı sen misinden ziyade, tecrübenizi ve yol haritanızı yazın lütfen.


  • @NightShadow kuveyt konsolosu ne gibi sorular sormuş yani neden ülkenden almadın dememiş mi öğrenebilir misiniz?


  • Youtube'da bi video izledim, 5 kez red yedikten sonra nasıl onay aldım diye. Videodaki abi daha önceki 10 yıllık B1/B2 vizesini uzattığı için -yasal olarak- hep dinlemeden red vermişler. Abi de Guatemala'dan denemiş ordaki officer en azından dinledi, sonra onay vverdi diyordu. Bence de cidden diğer ülkelerde imkan varsa denenmeli


  • Ben azerbaycan doğumluyum trden red aldım.Ordan başvurabilir miyim Türkiyede yaşıyorum kamuda çalışıyorum


  • Ah bu duyumlar 🙂 Turist vizesi bile alamıyoruz maalesef. Önden bi görsek de Gc çıkarsa yaşayabilir miyiz birazcık bilgimiz olsaydı. Üstelik merak ettiğimiz bir ülkeyi yaşadığımız ülkenin ekonomik, siyasi vb. problemleri yüzünden görememek çok acı. Almanya'dan B1/B2 denemeyi düşünüyorum. Daha önce Türkiye'den red aldım. Neden kendi ülkeden başvurmadın derlerse hem red aldığım için bekleme süresi, hem ziyaret ettiğim kuzenimin de Abd seyahati düşünmesi sebebiyle Almanya'dan başvuralım burada o kadar beklemeyiz ve beraber gidelim demesi ne kadar tatmin edebilir muallak. Tecrübe edinen olursa paylaşması hepimiz için bir fikir oluşur.


  • @Sserturk bu inanilmaz onemli bir bilgi bu arada.
    Zamaninda bende uzatmayi dusunuyordum 🙂

    B1 uzatinca,sonraki b1lere red verildigini ogrenmek iyi oldu


  • Makedonya'da okuyan akrabam için DS 160 (B1-B2 )vize müracaat lokasyonunu Makedonya'yı seçerek yaptık ve başvuruyu onayladık ve onay sayfasında :Müracaat yerini Location Selected: **SKO U.S. Embassy Skopje Str. Samoilova Nr.211000 Skopje North Macedonia olarak gördük.Mail adresine gelen onay linkini tıkladıktan sonra açılan form Türkçe olarak geldi .(Daimi ikametgah'ı North Macedonia olarak seçmiştik) Daha sonra kurye bilgisine devam ettiğimizde İstanbul PTT adres seçeneği çıktı.Müracaat Mkedonya USA konsolosluğu pasaport iade yeriİstanbul çıkıyor.Garip değil mi,?
    Bir yerdee yanlışlık var sanırım.
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum