Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?
-
UK'den alabilir miyiz?
-
Bilen var mı acaba? Ya da sıra fazla bekletmeyen bir ülke...
-
@CİHAD-GÜNEŞ UK'de yaşıyorsanız neden olmasın
-
Hemen hemen bütün dünya da Amerika konsoloslukları aynı durumda maalesef. Türkiye’de ekstrem olarak biraz daha bekleme süresi yüksek sadece. Oturumunuz olmasa da baska ülkenin konsolosluklarından nomigrant vize alınıyor. En geçerli bilgiyi konsolosluğa mail atarak sorabilirsiniz. Sonrasında bizi de bilgilendirirseniz sevinirim. U.S. Embassy, London
33 Nine Elms Ln, Nine Elms, London SW11 7US, Birleşik Krallık
+44 20 7499 9000 https://g.co/kgs/rd68PE
@CİHAD-GÜNEŞ -
hayır turist vizesi ile gidip başvurmayı düşünüyorum. azerbaycan için bakmıştım orada da türkiye gibiydi durum.
ingiltere için sıralar ne kadar kötü türkiye gibi mi merak ediyorum. @waterman telefon ile konuşacak ve anlayacak kadar ingilizcem yok maalesef. e-mail olarak da bu konuda cevap vereceklerini sanmıyorum açıkçası.
-
Size özel mesaj yoluyla bi metin gönderdim onu konsolosluğa mail olarak atarsanız geri dönüş sağlarlar diye düşünüyorum. @CİHAD-GÜNEŞ
-
Ayrıca Londra Amerikan konsolosluğu en erken olarak 110 gün sonrasına randevu verebiliyor. F1 ve diğer göçmen olmayan vizeler için süreler 4 gün sonrasına veriliyor. F1 için İngiltere’ye vizesi olup ordan mülakata girmek isteyenler varsa duyurulur. 😂 @CİHAD-GÜNEŞ
-
Araştırırken de denk geldim biraz ard arda oldu cevaplar kusura bakmayın. Sarajevo konsoloslugu 5 gün sonrasına veriyor randevu bakmakta fayda var @CİHAD-GÜNEŞ
-
@CİHAD-GÜNEŞ yapmayın, boşuna red alırsınız.
tek akıllı siz değilsiniz yani. Ya bizim elçilik sıkıntılı gidelim başka yerden alalım.
En basitinden neden türkiyeden başvurmadınız sorusuna tatmin edici bir cevap vermeniz gerek(bana soruldu). Bu tatmin edici cevaplar arasında ya çok uzun süre bekleyecektim diye birşey yok mesela.Hep söylenir başka ülkeden b1'e başvurmayın diye. Bir sebebi var bunun.
-
%100 red yiyebileceğinin garantisini kimse veremez ki. Gittiği ülkede yeni bir plan yaparak ABD’ye seyahat etmek istediğini bunun için başvuruyu burdan yaptığını belirtse bence şansı yüksek olur. Sonucunda f1de göçmen olmayan vize ancak çoğu kişi beklemek istemediğinden veya diğer sebeplerden baska ülkelerde mülakata girerek vizeyi alıyor. @charon
-
@charon, içinde söyledi: Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?
@CİHAD-GÜNEŞ yapmayın, boşuna red alırsınız.
tek akıllı siz değilsiniz yani. Ya bizim elçilik sıkıntılı gidelim başka yerden alalım.
En basitinden neden türkiyeden başvurmadınız sorusuna tatmin edici bir cevap vermeniz gerek(bana soruldu). Bu tatmin edici cevaplar arasında ya çok uzun süre bekleyecektim diye birşey yok mesela.Hep söylenir başka ülkeden b1'e başvurmayın diye. Bir sebebi var bunun.
Merhaba. Siz ne cevap vermiştiniz bu soruya mesela ve sonucu ne oldu?
-
@CİHAD-GÜNEŞ c1dye başvurmuştum ben ve gemiye acil gitmem lazımdı. Kontratta da belirtilmişti ve kabul ettiler.
b1 b2'de başka ülkeden başvurulmasını justify edecek bir durum olduğunu hiç zannetmiyorum. -

Forumda gormustum kuveytten hizli vize alanlar olmuş. Kimisi olur diyor kimisi imkansız diyor. Turkiyeden yogun bir kaçış planı var, fakat azerbaycan ve bosna usa konsoloslukları sakin. Bu gorsellerdeki tarihler için uğraşmaya değer mi? Mesela ingilizcem zayif ama bosnada randevu alsam Turkce konusamayacagim boşnakça ve ingilizce sorusu gelecek tahminen. Bana en mantıklısı azerbaycan kardeş ülke geldi. Hem gitmişken ufak bir gezinti yapılır hemde dil ve ırk konusunda çok garipsenmeyebilir.
Amerikada işim, kalacak yerim hazır ama bu vize mulakat tarihleri yuzunden form doldurmaya bile üşeniyorum içimden gelmiyor.
Degerli forum sakinleri bir beyin firtinasi yapalım, başka ulkeden usa visa F veya B alınır mı alınmaz mı?
-
@ethsea başvurduğunuzdaki ilk soru şu olacak;
neden türkiyeden başvurmadınız
buna verilecek cevabınız var ise ona göre konuşulur. -
@charon, içinde söyledi: Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?
@ethsea başvurduğunuzdaki ilk soru şu olacak;
neden türkiyeden başvurmadınız
buna verilecek cevabınız var ise ona göre konuşulur.Dediginiz mantıklı, bosna için; tatildeydim bir anda gelişti ve buradayken randevu aldım denilebilir,
Azerbaycan için çok daha geçerli bir cevap bulmak gerekir, 180gun onceden randevu alip o tarihte bakude bulunup mulakata girmek biraz garip olabilir. Tabi dusunerek mantikli bir cevap bulunabilir. Mesela 6ay sonra azerbaycanda uzun sureli kalacaktim es dost ziyaretine gelecektim, calismaya baslayacaktim, turkiyede olamayacagim icin randevumu bakuden oluşturdum vb bir takım uydurmalar (belki) dusuk ihtimalde olsa kabul edilebilir.. -
@ethsea kabul edip etmediklerini bilmiyorum ama dikkat ederseniz B vizesi Bakü içinde 180 gün sonrasına veriliyor yani yakın bir süre değil tabii sizi kurtarıyor mu bu süre bilmiyorum ama dikkatinizden kaçmış ise diye belirtmek istedim.
-
@Emre-Kurtulmuş Evet 180 gün olduğunu gördüm. Cevap yollamıştım ve onay sürecinde olduğu için daha görmemiş olabilirsiniz. Tahminen bu mesajımıda geç göreceksiniz. 180 gün yine Türkiyeden kat kat iyi bir süre. Bu aralar dil okulu da düşünüyorum onun süresi ise 25 gün ve turist visa dan daha olumlu sonuçlanabileceğini düşünmekteyim..
-
Burda eski tarihli bir haber olsada Türkiye büyükelçisi başka ülkeden visa almanın mümkün olduğunu belirtmiş.
Acentalar imkansız demiş, tabi onlarda ekmeğinde olduğu için böyle demiş olabilir.
https://www.milliyet.com.tr/gundem/komsudan-abd-vizesi-almak-mumkun-mu-2536089
Kıbrısta ABD büyükelçiliği olduğunu bilmiyordum. Denenebilir. Eskiden çalışma izniyle kıbrısta ikamet etmiştim.
https://mfa.gov.ct.tr/tr/konsolosluk-bilgisi/kktcdeki-yabanci-misyonlar/
www.cyprus.usvisa-info.com -
@ethsea bir anda gelişti muhabbetini kimse yemez.
-
@ethsea hocam o zaman abd elçiliği kapalıydı. Tam o zaman ben karadağdan c1d aldım.
haberde yazan acentelerin dediklerine inanma. Hatta trdeki acentelerin hiçbirisi abd vizesini bilmez(gökçe hanım var sadece,o da eski vize memuru). aralarında abdye giden kaç kişi var o bile muamma.
acentaların dediklerinin tersi doğrudur genelde. Adamların websitesine giriyorsun abd turist vizesi için tapu getirin diyor yahu.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum