Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan Merhabalar Eylul ayı için Listeden baktığımda 45 Kişiye mülakat verilmiş görünüyor...
    Eylül ayı için Konsolosluğun mülakat sayısı Bu kadar mıdır? Bu konuda bilgisi olan var mı?
    Teşekkürler....


  • @braveheart-34 merhaba özellikle sizi ve sn @Kitapsever in mail haberinizi bekliyordum bende 😊 çok ama çooook sevindim 👏🏻👏🏻👏🏻 yürekten tebrik ederim umarım sabrınızın sonu selamet 🙏🏻🙏🏻 takipteyim. Mülakatlarınzı ve mutlu mutlu deneyimlerinizi okumak için sabırsızlanıyoruz 😁 hadi son bir gayret inşallah 👍🏻


  • @ggulduk dava konusunda bir başlık açtım fakat tek gönderi benimki kaldı. Kabulleniş safhası yaygın şu anda sanırım. O yüzden yapılabilecek çok az şey kaldı artık.


  • @Not_Born_Yesterday Dava konusunu ben görmedim. Bence de şu aşamada dava açılabilir. Bu konuda ben varım


  • Evet gerçekten ilginç, 60XX CN ce 14 ağustos submit ile bize de gelmedi. Bizden daha düşük CN olup mülakat alamayanları görünce onlar adına da üzüldük. Hiçbir adayın DS i ne zaman doldurduğunun bir önemi yok, CN boşa verilmedi. Süreçte aslolan CN'dir. Bunu KCC ve büyükelçilik bir türlü anlayamadı.



  • @Not_Born_Yesterday @mrbloomer Dava için şu an tek şansınız bireysel mandamus davası açmak.


  • Mülakat dağıtırken submit tarihine göre gittiler o patterne göre 24bin ve 26 binlere mülakat vermeleri normal. Ancak bunlara dağıttıktan sonra başa dönmeleri gerekiyordu yani 2binlerden 3bin 4 bin diye devam etmelerini bekliyorduk. Ancak 7binlerden başlayıp 8bin ve 9 binlere ve bunlar içinde rastgele dağıtmış görünüyorlar. istisna olarak 13binde bir kişi var excel listesine göre. Bence bu kadar rastgele olması haksızlık diye düşünüyorum. bu konuda hakkımı aramak istiyorum.


  • @Not_Born_Yesterday Ben varım. Cuttis Morrison'a iletişime geçelim mi? Nasıl bir plan izleyelim?


  • @mrbloomer, tabi geçebiliriz. Ne yapacaksak 63 günümüz var. Tecrübeli forum adminlerinin fikirleri çok değerli bu noktada. Kendileri sadece katılmamış aynı zamanda bir sürü davanın takipçisi. Buraya gelip "elinize hiç bir şey geçmez, dağılın marş" da diyebilirler. Avukat işin tüccarı bunu göz önünde bulundurmak lazım.


  • @gamefry, ve sizin desteğiniz 😊
    Sizin dava konusunda umudunuz yok sanırım. Bu başlığa değil ilgili başlıkta sebebini öğrenmek isterim. Bu başlığı daha fazla işgal etmeyelim.


  • @Not_Born_Yesterday Aslında dava konusunda umutsuz değilim. Grup davası konusunda olumlu değilim. Zaten çok mülakat dağıtıldı ve vizeler basılıyor. Binlerce insanı grup davasına toplayıp sonrasında sonuç ne olur siz düşünün.

    Bahsettiğim bireysel dava ise yine şans işi. Türkiye dahil güvenlik soruşturması işlemi hariç bireysel dava açan kişi sayısı 44.

    Bu 44 kişiden 7 ya da 9 kişi mülakat aldı. 4 kişi hükümet tarafından iptal talebi aldı. Diğerlerinin işlemi devam ediyor. Neye göre iptal verdikleri ya da mülakat verdikleri belli değil.

    Dava’nın amacı aslında yargılamak değil. Davanız belli bir gün içinde açılır ve sonrasında yargıç atanır. Bundan sonra hükümet yetkililerine 60 gün içinde cevap vermelerini söyleyen bir bildiri gider. Ana amaç bu 60 gün içinde mülakat verilmesi. Yani yargıya devam etmemek. 60 gün cevap süresi hükümetin isteğiyle belli bir süre uzatılabilir. Bu süre sonunda ya mülakat alırsınız ya da hükümet iptal dilekçesi sunar.

    Mülakat alırsanız davayı siz (avukatınız) iptal dilekçesiyle iptal eder.

    Hükümetten iptal dilekçesi gelirse, istediğinize bağlı ek ücret ödeyerek devam edersiniz ya da bırakırsınız. Devam ederseniz tıpkı Dv20 ve Dv21’lerin davaları gibi hakimin size vize basım kararı vermesini beklersiniz. Sonuç yine olumsuz da olabilir.


  • @gucarslan Hocam mülakat deneyimlerinde gördüğüm kadarı ile insanlar mülakat gününe son 3-5 gün kalaya kadar doktor randevusu almışlardı önceden. Burada aksilik çıkarsa riske girmesin diye mi böyle yapmamızı tavsiye ediyorsunuz yoksa düşünmediğim bir şey mi var?


  • KCC ye 13 aydir sonuc bekledigimi ve bana basvurumun kabul edildigini dair mail gelmedigini soyleyen bir mail yazdim.Onlarda bana cevap olarak " Your case number is now current for interview processing. Once the interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application." yazdilar.Benim simdi evrak yuklemem mi gerekiyor.Anlamadigim nokta ben sonucu sorana kadar hic mail atmamislardi.Kafam karisti.


  • @Güler-Özçelik Sizin durumunuzu cidden hiçbir şekilde anlayamıyorum yukarda da sorduğum gibi kime neye göre mülakat dağıtılmış özellikle son dağıtılan eylül mülakatı için aklım almadı o yüzden şikayet vs edebileceğimiz bir yer var mı diye sordum


  • Chance.org olabilir ankara konsolosluğunun sosyal medya platformlarına mesaj yorum olabilir şahsen ben denedim hepsini telefonla konsolosluğa ulaşmayı denedim telesekreteri geçemedim bir türlü sosyal medya için örgütlenebiliriz başkonsolosa instagramdan mesaj atmayı bile denedim 😂 dava konusunda da toplu bir dava açılabilir mi türkiyeden ya da amerikadan bir avukat makul bir fiyata bizi savunabilir mi bunlarla ilgili forumdaki bilgili kişilerden fikir alalım ben forumda tecrübeli olarak bildiğim kişileri buraya etiketleyeyim sizler de farklı kişiler varsa etiketleyin ve ne yapabileceğimize bakalım uğraşalım @gucarslan @smartcells @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Green kart çıkınca sizlere kesin mülalat verilecek diye bir yönetmelik mi var ismi rastgele çekiliş lazandığın zaman sana vize mecbur verilecek diyen birisimi var konsoloslukta ondan dolayı bu başlık çok saçma olmuş sen şu anda gider gitmez amerika hükümetine vergi ödeyeceğin işe girebilcen mi kaç kişiye istihdam sağlayacaksın oandemi desteğinden yararlancan sen hükümete masraf olacaksın ondan bu düşünceden vazgeçin


  • evet ben bugün mail attım KCC'ye kime neye göre verılıyor bu sıralamalar dıye bana donulen mesaja bak şaka gibi " KCC is aware of recent executive orders and is actively working on Diversity Visa (DV) Program cases. Please monitor travel.state.gov for general updates to the DV Program and related regulations. You should also check the information posted by the Embassy or Consulate you chose for the location of your interview for operations details. The process for scheduling DV appointments has not changed from previous years. Selectees will be asked to check the Entrant Status Check (ESC) website by an email sent to the address they provided as soon as an interview is scheduled. KCC cannot predict when individual cases will be scheduled for interview, and you are not asked to take any additional steps if you have already provided all your documents and information. Please remember that selection for participation in the DV Program is not a guarantee of a visa or of a visa interview."


  • @gamefry At nvc de ne yapmayı önerirsin bana ?


  • @ayvalik10, üslubunuza olmasa bile fikrinize saygım var. Bu nedenle hararetli sorularınızı cevaplamak isterim.
    1.Hiç bir ülkenin kimseye vize mülakatı vermek gibi bir zorunluluğu yok. Olduğunu iddia eden de görmedim. Böyle söz veren birisiyle de tanışmadım. Meselenin mülakat vermemek değil, süreci adil ve hakkaniyetli yönetmediği olduğunu tekrarlamak isterim. Dava edilirse de bu edilir.
    2. İlk defa dava eden olmayacağımız için mutlaka daha önce eden ve bu davayı kabul eden ve hatta davacı lehine karar veren makam hakimler sizinle aynı fikirde değil, ben gibi.
    3. Oraya gidince yaşayacağım hayatı bana önceden bildirdiğiniz için size ayrıca teşekkür ederim.
    4. İş bulup bulamama konusunda hakkımda ve orası hakkında az şey bildiğiniz anlaşılıyor. Gidenlerin ortalaması bir profilde olduğumu varsayarsak gidenler size en güzel cevabı veriyor.

    Son olarak bu öfke ve nefret nöbetiniz hakkında önlem almayı düşünüyor musunuz? Yoksa sadece klavye başında mı böyle oluyorsunuz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum