Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan bey
    Mesela biz California ı düşünüyoruz
    Bu eyalet için birikim ne kadar olmalı sizce
    Bir öngörünüz var mı
    Bir de tüm birikim asıl talihli de mi olmalı
    Eşim ve iki oğlum ile formları doldurdum
    İstenilen rakamın hepsi eşimin üzerine olsa asıl talihli olan ben de az bir miktar olsa bu sorun olur mu acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gökhan-Öz CA biliyorsunuz ki yaşam maliyetleri en yüksek eyalet.
    birikimlerinizi buna göre ayarlamalı ve göstermelisiniz. şu kadar olmalı diyemem çünkü bunun bir ölçüsü yok.
    ilgili hesabı da ortak hesap yapıp ikinizin de isminin geçmesini sağlayabilirsiniz, bu sayede hesap dökümlerinde ikinizin de ismi geçer ve bu endişeden de kurtulmuş olursunuz.


  • Merhabalar;

    aklıma takılan bir soru var, forumda aradım ama bulamadım, umarım kaçırmamışımdır. ABD' ye gittiğimizde greencard bir süre sonra elimize geliyor bu süreçte bir terslik olursa greencard bir şekilde tarafımıza ulaşamadı ya da ulaştı ama kaybettik diyelim ne yapacağız nasıl bir yol izlemek gerekli? Bu konuda bilgisi olan paylaşabilir mi? Böyle durumlar yaşanabilir verdiğimiz adreste problem olabilir vs.(tabi umarım olmaz) bu tip olayları gözardı etmemek gerekli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Teşekkür ederim. @gucarslan


  • @gucarslan Bey 2022 de evrak talebi istenmediği halde gönderildiği kişiler tarafından ve evrak göndermeyenlere mülakat maili gelmediği konusuluyor gruplarda . İnanılmaz kafam karıştı 2023 için göndermemiz mi lazım yoksa bu bilgiler yanlış mı?


  • @gucarslan çok teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Buse-Esen hangi gruplar bilmiyorum ama öyle bir durum yok.


  • @gucarslan Kafa karışıklığı yaratılıyor bende yok diye forumdan okumuştum . Ben sizin formunuzu doldurdum telegram grubunuza girmek ve doğru bilgilendirmelerden faydalanmak için gün sayıyorum 🙂 Teşekkürler şimdiden


  • @Buse-Esen O zaman bu kişiye neden mülakat verilmemiş?

    Evrakları gönderdiği imzasında görünüyor. CN ise 3 bin

  • ⭐⭐⭐

    Bu yıl aşırı sancılı geçti nasıl sıra verildiği belli olmadı resmen. DS260 submitten tutun diğer bi ton etkenlerle mülakat verildiği iddia ediliyor. Gerçek case 3K olan birine mülakat gitmemesi aşırı şaçma. @ahmet_


  • DV2023 DE SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK? CN SIRASIN GÖRE Mİ? AYLIK DS260 GÖNDERME TARİHİ SIRASINA GÖRE Mİ?

    1-Öncelikle dv2022 mülakat alma süreci dün eylül ayı mülakatlarının belli olmasıyla birlikte bitti. Yukarıdaki sorunu cevabını bulabilmek için öncelikle dv2022 sürecinin nasıl olduğuna bakmak lazım.
    2-Normal şartlarda bir kişinin dv sürecinde mülakat alabilmesi için 1-DS260 formunu göndermesi 2-KCC tarafından evrak istenmesi ve bu evrakları şahıs gönderildikten sonra 3-KCC tarafından bu formun işlenmesi/yada onaylanması 4-Onaylanmış formun mülakat beklemesi.
    3- DV2022 den önceki yıllarda 2 numarada belirtilen form isteme aşamasını KCC, CN numarasına göre talep ederdi. DV2022 de ise KCC ilk kez mayıs ayında submit etmiş kişilerin evraklarını tarih sırasına göre istedi. Bu evrak talebi ds260 formunu gönderme tarihi itibarı ile gün gün yapıldı. Önce 8 Mayıs, sonra 9 Mayıs, 10 Mayıs... Taki 27-28 mayıslarda kadar bu işlem devam etti.
    4-KCC geçen sene 9 Aralıkta evrak talep etmeyi askıya aldığını duyurdu. Artık bu tarihten sonra evrak talep edilmedi. Evrakların tamamı kişiler tarafından mülkakat sırasında konsolosluğa teslim edilecekti. Böylelikle ds260 formunu 08 Mayıs-03 Haziran arası ds260 formunu doldurarak göndermiş olanların tamamına yakınının ds260 formu KCC tarafandan işlenmiş/onaylanmış oldu.
    5-Bu tarihten sonra ise KCC dosya işleme işini cn sırasına göre yapmaya başladı.
    6-Şubat ayına kadar toplam 15-20 tane mülakat verildi. İlk toplu mülakatlar 0001-2999 cn arasına verildi. İlk verilen bu toplu mülakatta Mayısta submit etme şartı aranmadı. Bu durumda herkes mülakatların cn sırasına göre verildiğini sandı.
    7-Bir ay sonra verilen mülakatlar ise ds260 formunun 08 Mayıs- 03 Haziran arası submit etmişlere verildi. Hal böyle iken kafalar iyice karıştı. Kime nasıl mülakat verildiği anlaşılamadı.
    8-Diğer aylarda verilen mülakatların tamamı ise yine ds260 formunun 08 Mayıs- 03 Haziran arası submit etmişlere verildi.
    9-Taki submit tarihine göre mülakat verilmesi işlemi düne kadar böyle devam etti. Dün 26000 li cnlerden mayıs ayında submit etmiş bir kaç kişi ile birlikte, cn sırasına göre 7000-10000 arası mülakat dağıtımına devam edildi. Böylelikle KCC mayıs submit şartını bir kenara bıraktı. Çünkü 7000 ile 10000 arası mülakat verilenlerin çoğu mayıs submitli değildi. Hatta haziran submitli de değildi. Daha da tuhaf olanı 3000-6999 arası cn numarasına sahip olup da, diğer kişilerden daha önce ds260 formunu gönderenlerden bile mülakat alamayan oldu...
    Peki bunlar DV2023 için ne anlama geliyor. Özetle KCC'nin 9 Aralık 2021 tarihine kadar işlemiş olduğu mayıs submitli dosyaların tamamına mülakat verdikten sonra; cn sırasına göre dosya işlemeye çalışıp, dosya işleme tarihine göre de mülakat dağıttığını düşünüyorum. Dosya işlemeye çalışırken de arada gözden kaçanların da mülakat alamadığı kanısındayım. Yani bana göre MAYIS SUBMİTLİ OLMANIN BİR ANLAMI KALMADI. Mülakatlar dosya işleme sırasına göre yapılacak. Dosya işleme sırası neye göre olacak derseniz, muhtemelen cn sırası ile birlikte KCC'nin keyfine göre...
    10-Bu arada dv2022 sürecinde ds260 kilidini açan 5 kişi mayıs submitli mülakat alamazken, 2 kişi geçmişte mülakat aldı. Yani ds260 kilidinin açılması gerçektende sıkıntı oluyor. Benim mülakat alamamamın nedeni de bu...
    11-Bu benim muhtemelen son yazım. Öncelikle Creyzcell ve gücarslana hepinizin huzurunda çok teşekkür ederim. Yılmadan, sabırlıca defalarca usanmadan bizlere cevaplar yazdıkları için. Forumdaki siz yeni arkadaşlarıma şunu tavsiye ederim. Lütfen mülakat almadan kendinizi kaptırmayın. İşinizi gücünüzü bırakmayın. Benim gibi evinizi barkınızı satmaya kalkmayın...Vizenizi aldıktan sonra bunları yapmak için yeterince zamanınız olacak...

  • ⭐⭐⭐

    @sanaldeniz Güzel bir özet olmuş. Küçük bir ekleme yapmak istiyorum, eğer yapmak istedikleriniz varsa yapın, sakın ertelemeyin. Ben ev vs. satmadım ama çok şeyi erteledim. Siz yapmayın. Bu yıl çok karışık ve üzücü oldu. Bir adres bulma yüzünden mayıs submiti kaçırdım. Neyse hayatınıza devam edin. sayın @sanaldeniz 'in dediği gibi gereken işler için zamanınız olacak, o yüzden yaşamaya devam. Bir de kendinizi sakın kaptırmayın.


  • @sanaldeniz ilk kazandığımı öğrendiğimde ve cn numaramın 5k olduğunu gördüğümde hemen danışmanlık şirketleri aramaya başladım bir çok danışmanlık ile görüştüm işte cn numaranız çok iyi kesin gidersiniz 2022 yılı bitmeden size mülakat gelir dediler bizimle çalışın size danışmanlık yapalım dediler ancak hepsinin söylediği ds-260 formunu bir an önce doldurmamız gerek dediler ben neden dediğimde ne kadar erken kadar iyi dediler ben anlam veremedim ama hiç biri dv2022'de ds-20 ile ilgili yaşananları anlatmadılar kısacası olumsuzluklar ile ilgili hiç bir şey anlatmadılar. Ben yaklaşık 15 yıllık bir geçmişi olan otomotiv üzerine bir işletme sahibiyim bende 2022 yıl sonuna kadar gidersin dediler ya iş yerimi ve evimi satmak için girişimlere başladım kesin gideceğiz çünkü sonra bir kaç alıcı ile görüştüm hatta bir alıcı ile anlaştık gibi bir şeydi'ki Taki bu siteyi keşfedene kadar. Bur'da olan neredeyse her şeyi vakit buldukça okudum ve anladım ki bu iş bana her şeyi olumlu anlatan danışmanlık şirketlerinin dediği gibi değil. Bu yüzden dv2023 hiç çıkmamış gibi hayatıma devam ediyorum ama bir yandan belki giderim diye her şeyi takip ediyorum. Bu sitedeki yönetici ve adminlere sonsuz teşekkürler yoksa bir çok kişi bu süreç ile ilgili bir çok şeyi bilmeden hareket ediyor mağdur oluyorlar.


  • @gucarslan Merhaba Birde Eşimin DS260 Formunu Dolduralımmı Yoksa Onudamı Bekletelim,Pasaport Elimize Geç Ulaştığı İçin Beklemeyi Tercih Ettim.Hangi Yolu İzlemeliyim Sizce.

  • ⭐⭐⭐

    O zaman iyi ki burayı keşfetmişsiniz diyelim. Eğer malınızı mülkünüzü satsaydınız daha acı bi deneyim olabilirdi. Ds260ı ne zaman doldurdunuz? @sedat3459


  • @waterman 15 mayısta doldurduk.


  • @gucarslan selam yenı gordum kusura bakmayın, mevcut turist vizem ile ABD de ogrenci iken tanistigim yakin arkadaslarimi ziyaret etmeye, biraz gezmeye ve kafa dagitmaya gitmek istiyorum 2-3 ay kadarligina. Daha once B2 vizesi ile iki seferden 6 ay kalmistim 5-6 sene once ve arkasina F1 vizesi alip 3.5 senede okul okudugumdan baya bir cevre edindim acikcasi ve ozlemimde var yani o yuzden gitmek istiyordum


  • @waterman 2022 kazananı değil, 2023.


  • Merhaba bir sorum olacak eşimin kardeşi 2023 talihlisi cn numarasıda çok düşük ama şöyle bir sorun var başvuru yaparken ilk çekiliş için doğum tarihini yanlış yazmış bu bir sıkıntı çıkartırım. Ds formlarını doldurdular normal gönderildi. Mülakatta bir sıkıntı çıkarmı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum