Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı


  • neden sonra bizler vize alamıyoruz sorunun cevabı bu olmalı.


  • ülke o kadar dolandırıcı, hırsız, yasalara saygısız insan dolu ki, ben olsam direk ülkeye almam.


  • herkes bir umut peşinde. ne kadar doğru bir haber bilmiyorum ama bir yerde tam bir trajedi

  • ⭐⭐⭐

    Ne olursa olsun yasal yollar dışında hiç bir geçişi doğru bulmuyorum. Bu gibi durumlar gerçekten yasal yolla gitmek isteyen, çabalayan kişilerin önünde büyük engel oluşturuyor. Bir yandan da insanların ülkede nasıl zor durumda kaldığının, bunaldığının bir özeti bu görüntüler…


  • NJ kahvesinde bunlari gorebilirsiniz Paterson taraflarinda. Kurdish oldugu icin ayrim goruoruz dioruz diyeni var ve ya fetocuyuz diolar. Isi Agri lilar kocaeli dilovasindan yurutuo iyi de Para kazaniolar.
    Beylikbagi gebzeden giden giresunlu da var ciddi bir kesimde Kanadaya geciyorlar. Biz adamlardan kacioz huzur icin bunlar geliyor. Demokratlari sevmeme nedeni direk, dinci cumhurietcilere oy verdirmek icin ellerinden geleni yapiolar.

    Nerden biliosun diyenler babam Gider NJ ye turklerin arasina 6 aydir buradayim bir Kere ugramadim. Cogu duzenbaz hirsiz bos Adam. Zaten 7 gun Calisip Zor gecinioruz.


  • Doğru haberler biraz araştıran görür- ama benım demek istediğim işte boyleleri yüzünden bizler yasal anlamada hiç bir doğru düzgün vize alamayız bu bir gerçek- ne diğeceğimi bilemiyorum !!!

    susuyorum.


  • Burada bir arkadasin yaninda calisan Turk de ayni sekilde Meksika sinirindan kacak girerek 2 yil once gelmis. Isin ilginc tarafi simdi de esi ve cocugu ayni yolla gelmisler. Ustelik isyerinden izin alip Texas'a onlari karsilamaya gitmis!!


  • tum yasal yollari kenara atip kacak gelmek emeksiz kolay para felsefesindeki bizim millete gore bir is


  • O yolları biraz araştıran merak eden ne kadar zor ve tehlikeli yollar olduğunu bilir. İnsanlar bunu göze alıyor/almak zorunda kalıyorsa mutlaka zor durumda kalmışlardır. İşin mali tarafını karşılamak bile ayrı mesele. Kınamak için bu kadar acele etmemek lazım.


  • Bildiğim kadarıyla Amerika'da birçok yer yasadışı göçmenlerin tutuklanmasına izin vermiyor. Yasadışı yollarla göç etmek hem yasadışı hem de yasal hâle geliyor. Tuhaf bir durum. Bulunduğun bölgenin politikalarına göre değişiyor. Tabi Amerika'da yaşayanlar daha iyi bilir.


  • @celica Malesef insanlar caresiz hissediyorlar ve bir umuttur dusuncesiyle boyle yollarla gelmeye calisiyorlar. Eskiden gemide calisiyorlarmis ve calistiklari gemi ABD'de bir limana ugradigi zaman kaciyorlarmis. Simdi ise artik Meksika uzerinden geliyorlar.


  • Bir yandan Türkiye'nin durumunun ne kadar sıkıntılı olduğunun özeti, diğer yandan bizim milletin emeksiz, kurnazlıkla para kazanma huyunun göstergesi. Malesef hem itibarımız zedeleniyor, hem de kaçtığımız zihniyet buralara geliyor. Türklerin vize alıp ziyaret etmesi de imkansızlaşır bu gidişle ki zaten zor.
    Bana en üzücü gelen tarafı artık halkın bu kadar çaresiz hissedip bu şekilde kaçak yaşamyı göze alıp kaçması. Ne hallere düştük.


  • @MySea Evet oyle... Bir de sebekelerin en ucuzu 4000 dolardan 5000 dolara kisi basi hizmet veriyormus duyumu aldim. Vizeyle ugrasmak istemeyen beyaz yakali aileler bile bu yolu tercih etti... Ekonomik ilticanin sebebi olamaz bana gore biz insan degil miyiz yada bi akilli onlar mi


  • Makina muhendisligi yeni bitirmis birisi var, Philly'de Turklerin islettigi bir restaurantta calisiyor. Kendisi ile tanismadim ama patronlarindan duyduguma gore, kendisi de bu yolla gelmis.

    Ayni sekilde NJ'de iki kisi daha var; hatta birkac hafta once bir tamirci dukkanini ortak satin almislar ve simdi yanlarinda calisacak tamirci ariyorlarmis. Ikisi de tamir isinden cok fazla anlamiyorlarmis! Cesareti goruyor musunuz? Hem kacaklar hemde baliklama dukkan satin aliyorlar! Sanirim kaybedecek birseyimiz yok diyerekten hareket ediyorlar..


  • @celica, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı

    @MySea Evet oyle... Bir de sebekelerin en ucuzu 4000 dolardan 5000 dolara kisi basi hizmet veriyormus duyumu aldim. Vizeyle ugrasmak istemeyen beyaz yakali aileler bile bu yolu tercih etti... Ekonomik ilticanin sebebi olamaz bana gore biz insan degil miyiz yada bi akilli onlar mi

    Bende 8bin$ duydum hcam. ABD sponsor bulup el paso ya kadar kamp a geliyorlar sonra sponsor o para karşılığı kefaleti ödüyor ve ABD ye geçiyor. YouTube çok fazla bu şekilde geçen kişiler mevcut. YouTuber olmuşlar birde. Kiminin babası kiminin oğlu kiminin kızı ,,abisi eşi, hatta ailecek gidenler mevcut. Çocuklu aileye oncelikliymis ve en erken kamptan çıkanlar çocuklu ailelermis. Sponsorsuz gelenlerde mevcut onlar uzun bekliyorlarmis.
    3-5 günde salıverilen de var 3-5ay sonra salıverilen de. Detaylı bir şekilde antiyorlar YouTube da yasal gibi :))


  • @sadıkkurtoglu bunun sebebi beyni çalışmayan demokratların saçma sapan politikaları.
    kaçak göçmenlere laf edince ırkçı ilan ediyor beyni sulanmış bu tipler


  • @MySea hocam o gemi muhabbeti onyıllardır var ve bizi çok etkiledi son 5 senede.
    2011de cruise'a başladım, o zamanlarda c1dye başvurana b1'de verilirdi. Şimdi verilmiyor eğer gemide 2-3 kontrat yapmadıysan.
    bazı limanlarda 3 kontrat yapmadıysan dışarı çıkartmıyorlar(boston-maine tarafları,bazen new york). Hatta covid öncesi 2018de boston kalkışlı cruise yapmıştım 2-3 ay. Bostonda o kadar çok personel kaçmıştı ki cbp sadece senior officerların inmesine izin vermişti.
    Türkler bu işi çok yapmıyor ki zaten gemide çalışan çok türk yok. Lakin adam c1d alıyor, kontratla giriyor abdye ama gemiye katılmıyor, kayboluyor direk ülke içinde. Ara ki bulasın.


  • @mexido kolombiyadayken(1.5 ay önce) istanbuldaki arkadaşımın yakın arkadaşı bogotaya gelmişti. Amacı kolombiyadan meksikaya gidip oradan kaçak abdye geçmek.
    Bu elemanı belize uçağına almadılar(belizenin meksikaya sınırı var). Guatemalaya girdi, oradan rüşvet verip meksikaya girdi yasal olarak(500 dolar verdi mafyaya). Meksikaya girdikten sonra narkotiklere para verip kuzeye kadar gitti.
    Lakin abdye kaçak gitmek yerine narkotiklerle anlaştı bu herif, türkleri,arapları vs. kaçak götürüyor abdye. Kişi başı 3000 dolar aliyor kendisi(geri kalan para narkotiklere gidiyor). vergisiz direk cash para.
    Teknik olarak meksika gibi corrupt bir ülkede parayi aklamanın yolu daha fazla abdye nazaran. Rüşvetini verir oturum iznini alır, paravan iş kurar parayı aklar vs.
    Bu bahsettiğim kişinin tr profili bir işe yaramayan,tembel, kahvede oturup paso parasızlıktan şikayet eden bir tip.


  • @charon Oturduğum mahalleden biri de Meksika'dan Amerika'ya kaçak girdi. Bu yolda kendisine yardımcı olanlara 100.000 TL'ye yakın para ödemiş. Ayrıntıları bilmiyorum.

  • ⭐⭐

    Türklerin kaçak yollarla gelip işlerini elinden aldığını gören kaçak latinolar propably; "No quiero turcos en mi pais"


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

67
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum