ABD Yolunda Evlilik
-
@MogoltayUral, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhabalar,
Öncelikle destekleriniz için şimdiden teşekkürler. @gucarslan ve @crazycells tavsiyelerinizle, sonuçların açıklanmasının ardından ileri tarihli planladığımız evliliğimizi yıldırım nikahıyla gerçekleştirdik. Bu süreçte tekrar tavsiyelerinizle ds-260 doldurma tarihinin geç olmaması için formu evliliği beklemeden asıl talihli adına bekar olarak doldurduk. Doldurduğumuz form için mülakat maili aldıktan sonra Ankara konsolosluğu ile mailleşip güncellemek üzere açtırmamız gerektiğini biliyoruz ancak diğer eş için ds-260 formunu şuan mülakat maili almadan doldurmanın mı yoksa mülakat maili aldıktan sonra asıl talihli için güncellemeleri yaparken mi doldurmanın daha risksiz ve doğru olduğu konusunda emin olamadık. Bu konuda önerileriniz bizim için çok değerli olacak.-Birde kendim şuan hala wat j1 vizesi için idari işlem sürecindeyim ve programa bu tarihten sonra devam etmek istemiyorum ancak yine de idari işlemin tamamlanmasını beklemenin gitmesem bile büyük ihtimalle onay alacağım için benim yararıma olduğunu düşünüyorum. Ya da konsolosluğa mail atıp idari işlemi sonlandırma gibi bir seçenek mevcut mu. Görüşleriniz için şimdiden çok teşekkürler.
Eger CEAC ana sayfasindan esiniz icin form doldurabiliyorsaniz onu tamamen doldurup gonderebilirsiniz. Ana kisinin formu gonderme tarihi daha onemli.
Daha sonra siz mulakat tarihi aldiktan sonra dediginiz gibi formu actirip kendi formunuzdaki bilgileri guncellersiniz.
Maalesef idari islem surecine bu sekilde etki edemiyorsunuz, mulakat surecinizi ertelememenizi tavsiye ederim. Idari isleme kalmis olmaniz, bir daha kalma ihtimalinizin normale gore daha yuksek oldugu anlamina geliyor ne yazik ki... Isim ve soyisminiz cok sik gorulen bir isim mi?
Ayrintili bilgi icin su basligi inceleyebilirsiniz:
-
@ICu, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Bir de şöyle bir şey var deniliyor hocam; farklı service center'ların dosyaları işleme süreleri farklı imiş.
Gerçekten de şu (https://egov.uscis.gov/processing-times/ ) sitede hangi merkezin ortalama ne kadar sürede hangi dosyayı işlediği bilgisi veriliyor. Mesela PR'ların eşleri için I130 belgesi Nebraska'da 6 ayda işleniyor diyor.
Bu bilgiye ne kadar itibar etmeliyiz?
Dogrudur sayin @ICu , farkli servis merkezlerindeki is yuku farkli olabilir. Ama zaten bir yerde yigilma olunca bazi dosyalari digerlerine aktariyorlar.
Bir de o sayilar max. bekleyeceginiz sureyi belirtiyor, genelde o sayilardan once size sira gelmis oluyor.
-
@crazycells, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@ICu, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Bir de şöyle bir şey var deniliyor hocam; farklı service center'ların dosyaları işleme süreleri farklı imiş.
Gerçekten de şu (https://egov.uscis.gov/processing-times/ ) sitede hangi merkezin ortalama ne kadar sürede hangi dosyayı işlediği bilgisi veriliyor. Mesela PR'ların eşleri için I130 belgesi Nebraska'da 6 ayda işleniyor diyor.
Bu bilgiye ne kadar itibar etmeliyiz?
Dogrudur sayin @ICu , farkli servis merkezlerindeki is yuku farkli olabilir. Ama zaten bir yerde yigilma olunca bazi dosyalari digerlerine aktariyorlar.
Bir de o sayilar max. bekleyeceginiz sureyi belirtiyor, genelde o sayilardan once size sira gelmis oluyor.
Peki sn @crazycells, gönderdiğim dosyanın nerde işleneceğini nasıl öğrenebilirim?
-
@ICu Dosyanızın nerde olduğunu Emma Virtual Assistant'a bağlanıp öğrenebilirsiniz. Emma'ya bağlanmak için "expedite request" yazıp listeden "live chat" i seçin ve receipt number'ı yazıp sıraya girin. Daha sonra sizden başvuranın tam adı adresi ve doğum tarihini istiyor. Sonra sorunuzu sorabilirsiniz. Benim için işe yaramıştı. İyi şanslar. Bu arada çalışma saatleri hafta içi 8:00-20:00 tatiller hariç
-
Yönlendirmeleriniz için teşekkürler.
Ben aslında başvuru yapmadan hangi dosyanın nerde işleneceğini öğrenmeye çalışmıştım. Çünkü yapacağım başvuru yoğun bir merkezde işlenecekse, bir manası yok gibi
-
@ICu Maalesef ona biz karar veremiyoruz. Hızlı bir merkezde başlasanız bile yoğunluğa göre transfer edilme ihtimali var. 2 ayda onaylanan da var 2 yıldır bekleyen de. En kötüsünü düşünüp başka şeylere odaklanmak lazım
-
@ICu evet ama o tarihler geçmiş verilerin bir ortalamasını veriyor yani geçen ay o serviste 2019 yilindan kalan tek bir dosya bile islendiyse şuan 2021 çoğunlukta dosya işliyor olsalar bile o 2019 dosyası verdikleri süreyi yukarı çekiyor. Tarihler genel fikir veriyor ve çok müsade etmeselerde siz sürelerin dışında kalırsanız dosyanızla ilgili talepte bulunabiliyorsunuz. Servis center seçemiyorsunuz evet kimi 3 ayda kimi 30 ayda işleyebiliyor benim dosyam 3 servis değiştirdi mesala. Yani şans yada başka faktörler ama sürece başlarken belli bir süreyi gözden çıkarmak mental olarak çiftleri daha sağlam tutar bence şöyle örnek vereyim biz başvurduğumuzda en fazla bir yılı gosteriyordu servisler ve dosyamızın nebraskada olduğu bildirimini almıştık orası 5 ay gösteriyordu ve eşimle çok sevinmiştik bir yılda biter diye düşünüp ama geldiğimiz noktada dosya tekrar sorgulattigimizda potomacta cıktı ve süreyi 30 ay veriyor 21 aydır bekliyoruz karamsarda olmayın çünkü biz beklerken bizden sonra başvurup 3 ayda dosyası nebraskada olduğu için onay alıp süreci tamamlayanlarda oldu. Şimdi tekrar bir sorgulama yapıyor avukatımız güncel servisi teyid etmek için merak ediyoruz bu kez nereden çıkacak dosyamız. Servis center süreleri sürecin icerisindeyken evet bir fikir veriyor fakat çok değişken olduklarını unutmamak lazım başlangıçta 1 yıl dediğimiz süre şuan 3 yıl oldu kafamizda bunu özellikle belirtmek isterim.
-
Bunlar her yerde bulunmayan değerli bilgiler. Hem size hem bir şekilde buna sebep olanlara teşekkür ederim.
Görünen o ki, riskli bir yol.. Öğrenci vizesi yoluyla ilerlemek de bir risk (diğerine kıyasla daha düşük risk olabilir tabi). Keşke bu kadar zorlu bir süreç olmasaydı. Düşündüğüm zaman bir anlam da bulamıyorum esasında
-
@ICu rica ederim ne demek. Aslında risk yok sadece sabır gerektiriyor her ülkenin bir sistemi işleyişi var neticede yapacak bir şey yok, oradan basvurmanizin avantajı bu süreyi birlikte geçirmeniz. Bir taraftanda zaman o kadar hızlı geciyor ki eğer niyetiniz varsa biran evvel başvuruyu yapıp sürece başlayın ki geri sayıminiz başlasın. Sıfırdansa bir iyidir. Kolaylıklar diliyorum.
-
@ecom, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@ICu rica ederim ne demek. Aslında risk yok sadece sabır gerektiriyor her ülkenin bir sistemi işleyişi var neticede yapacak bir şey yok, oradan basvurmanizin avantajı bu süreyi birlikte geçirmeniz. Bir taraftanda zaman o kadar hızlı geciyor ki eğer niyetiniz varsa biran evvel başvuruyu yapıp sürece başlayın ki geri sayıminiz başlasın. Sıfırdansa bir iyidir. Kolaylıklar diliyorum.
Risk derken uzun sürmesini 'risk' diye nitelemiştim esasında.
Peki başvuruyu online veya postayla yapmanın avantajı/dezavantajı varsa nelerdir?
-
@ICu sanırım sadece avantajı var. Dosyanız anında uscis'e ulaşıyor ve kaybolma ihtimali yok. Kargo ücreti ödememek de cabası. Ayrıca istediğiniz an online olarak ek belge sunabiliyor ve dosyanızı takip edebiliyorsunuz.
-
@ICu samet beye katılıyorum online sanki daha avantajlı ve pratik.
-
Merhabalar Arkadaşlar, kız Arkadaşımla evlendikten sonra kendi pasaportumu da değiştirmem gerekiyor mu? Kimlik değiştiriliyor diye biliyorum.
-
@Atii erkeklerin eğer soyisimleri değişmiyorsa pasaportlarını değiştirmelerine gerek yoktur.
-
Merhabalar,
Amerikan vatandaşı bir kız arkadaşım var. O Amerika'da yaşıyor ben ise Türkiye'deyim. Önümüzdeki yaz Türkiye'de evlenmeyi düşünüyoruz. Fakat sürecin nasıl olması gerektiği hakkında bir fikrimiz yok. Açıkcası Türkiye'de evlenmek için gerekli süreci biliyoruz fakat sonrasında benim Amerika'ya gidebilmem için gerekli süreci nereden ve nasıl başlatacağımız konusunda net ve temiz bilgi bulamıyoruz. Türkiye'de evlendikten sonra o Amerika'ya dönüp benimle evlendiğini bildirip herhangi bir yere başvurması mı gerekiyor? Yoksa Türkiye'de evlendikten sonra Türkiye'deki konsolosluğa gidip benim mi başvuru yapmam gerekiyor?
Süreç ne kadar sürüyor? Türkiye'de evlendiğimizde benim Amerika vizesi alıp oraya gitme sürecim, Amerika'ya nişanlılık vizesi ile gidip orada evlenmekten daha mı uzun sürüyor?
Hangi yolu seçmeliyiz ve süreci nasıl devam ettirmeliyiz. Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.Beni endişelendiren diğer bir konu ise şu; Ben daha önce bir evlilik yaptım ve boşandım. Şu anki kız arkadaşımın bu konu hakkında hiçbir bilgisi yok. Yani ona en başta bu durumu söylemedim. Şimdi de işler ciddiye binince haliyle bu durum beni endişelendiriyor.
Eğer Türkiye'de evlenirsek sonrasında ben Amerika'ya gideceğim zaman eşim benim için orada başvurduğunda benden Türkiye'de önceki evliliğime dair herhangi bir belge istenecek mi?
Yahut nişanlılık vizesi ile gidersem ve Amerika'da evlenecek olursam o zaman istenilecek mi? Bu konu hakkında herhangi bir bilginiz varsa lütfen yardımcı olun.
İyi günler dilerim. -
@Birgaripadam, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhabalar,
Amerikan vatandaşı bir kız arkadaşım var. O Amerika'da yaşıyor ben ise Türkiye'deyim. Önümüzdeki yaz Türkiye'de evlenmeyi düşünüyoruz. Fakat sürecin nasıl olması gerektiği hakkında bir fikrimiz yok. Açıkcası Türkiye'de evlenmek için gerekli süreci biliyoruz fakat sonrasında benim Amerika'ya gidebilmem için gerekli süreci nereden ve nasıl başlatacağımız konusunda net ve temiz bilgi bulamıyoruz. Türkiye'de evlendikten sonra o Amerika'ya dönüp benimle evlendiğini bildirip herhangi bir yere başvurması mı gerekiyor? Yoksa Türkiye'de evlendikten sonra Türkiye'deki konsolosluğa gidip benim mi başvuru yapmam gerekiyor?
Süreç ne kadar sürüyor? Türkiye'de evlendiğimizde benim Amerika vizesi alıp oraya gitme sürecim, Amerika'ya nişanlılık vizesi ile gidip orada evlenmekten daha mı uzun sürüyor?
Hangi yolu seçmeliyiz ve süreci nasıl devam ettirmeliyiz. Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.Beni endişelendiren diğer bir konu ise şu; Ben daha önce bir evlilik yaptım ve boşandım. Şu anki kız arkadaşımın bu konu hakkında hiçbir bilgisi yok. Yani ona en başta bu durumu söylemedim. Şimdi de işler ciddiye binince haliyle bu durum beni endişelendiriyor.
Eğer Türkiye'de evlenirsek sonrasında ben Amerika'ya gideceğim zaman eşim benim için orada başvurduğunda benden Türkiye'de önceki evliliğime dair herhangi bir belge istenecek mi?
Yahut nişanlılık vizesi ile gidersem ve Amerika'da evlenecek olursam o zaman istenilecek mi? Bu konu hakkında herhangi bir bilginiz varsa lütfen yardımcı olun.
İyi günler dilerim.Merhaba, Türkiye'de evlenme konusunda bilginiz olduğunu varsayarak o konuyu es geçiyorum( konsolosluktan alınan evlenme belgesi, sağlık raporu vs.) Evlendikten sonra gerekli evrakları toplayarak (gerekli evraklar için IR1/CR1 konusunun ilk sayfasına bakabilirsiniz.) Uscis yani Amerikan göçmenlik ofisine başvuru yapıyorsunuz. Bu başvuru fiziki veya online yapılabiliyor. Eşiniz Uscis hesabı açacak ve evraklarla başvuru yapıp $535 başvuru ücretini ödeyecek. Süreç ortalama 1.5 2 yıl sürüyor. Nişanlılık vizesi için kız arkadaşınızla 2 yıl içerisinde en az 1 kez yüz yüze görüşmüş olmanız gerekiyor diye biliyorum. Aranızdaki konuşmalar yazışmalar hepsini sunmanız gerekli. Eski evliliğiniz elbette sorulacak. Boşanma evrakının aslını sisteme yüklemeniz ve vize görüşmesine götürmeniz gerekiyor. Kendi düşüncem kız arkadaşınızdan hiçbir konuyu saklamamanız yönünde. İlerde ortaya çıkarsa ki mutlaka çıkacak. Daha büyük hayal kırıklığına mahal verebilir. Nişanlılık vizesi için tahmini süreler 4.5-13.5 ay arasında değişiyor. Dosyanızın hangi servis merkezine düşeceğine göre değişiklik göstermekte. Aşağıya tahmihi bekleme sürelerini içeren linki ekledim.
https://egov.uscis.gov/processing-times/ -
Bizim validenin 6. ay oldu ne bir guncelleme var ne bir hareket , mail attim bakalim ne yazacaklar cok merak ediyorum .
-
@masewu Merhabalar,
Geç dönüşüm için kusura bakmayın lütfen. Bu postumun ertesi günü nikah kıydık, sonrasında da hemen ds260 formunu doldurduk. Şu an mülakat tarihimizi bekliyoruz, umarım o gelirse de güncel bilgi ve dokümanlarımızı konsolosluğa ileteceğiz.Umarım sizin için de her şey yolunda gitmiştir :)
Herkese yardımları için çok teşekkürler demiş olayım buradan da.
-
Herkese merhaba,
Dün akşam itibari ile mülakat maili aldım. Bu süreçte partnerim ile nikah kıyıp birlikte gitmeyi planlıyoruz ancak sürecin son ayına denk geldiğimiz için bu riskli olur mu? Benim soy ismim değişeceği için pasaportumu değiştirmem gerekecek. 1 hafta içerisinde nikah kıyarsak süreç nasıl olur? Mülakat tarihim 13 Eylül
-
Herkese merhabalar oncelıkle.
Esım 1 sene once Turkıye’ye geldı ve beraber yasamaya basladık. Asıl hedef burada yasamaktı fakat gıtmek ıstedı ve surecı baslattık .Lakın ınternette surecle ılgılı cok fazla bılgı yok( sukurler olsun bu forumu buldum)
Soracagım soruları muhtemelen cogu kısı sormustur bunun ıcın sımdıden ozur dılerım. Bılgılı arkadaslardan bılgı alabılırsem cok müteşekkür kalacagım.
Esımle mayıs 31’de evlendık. Hazıran ayında ıse UCSIS’e tum evraklarımızı onlıne olarak yukledık. Oncelıkle bırıncı sorum bız forumda konusulanların aksıne hıc bır evrakımızı fızıksel olarak gondermedık. Bızden onlıne yuklememızı ıstedıler ve oyle yaptık. Acaba sıstemı guncelledıler mı? Esım orada ordu falan ıcın calıstıgı ıcın bu konulara baya hakımdı.
Ikıncı sorum ıse Sponsporluk ıle ılgılı. Basvuru yaptıgımız zaman esım onlıne olarak buyuk bır fırmada calısıyordu. Lakın ısten ayrıldı. Tekrar sponsor bulmamız şart mı?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum