Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak


  • @tugb-ylmz, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhaba 28 haziranda interview var. 1,5 aylık bebeğim var bırakabileceğimiz bir yer yok. Bebekle giden var mı daha önce acaba? Ya da bir sorun olur mu bebeği götürmem?

    sorun olmamasi lazim, bol sanslar.


  • @basoglukoray1, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Herkese merhabalar an itibariyle USCIS binasindan ayrildik green cardim onaylabdi fakat interview cok zor gecti FO Long Island saat 1 de gorusmemiz vardi 15 dk once binaya vardik ve 1:30 da bizi iceri aldi yasli bir kadin ilk andan itibaren cok kotu davrandi yaklasik 1 saat bize kabus yasatti I485 uzerindeki butun yes no sorularini sordu onun disinde iliskimizle ilgili pek bir sey sormadi fakat joint olan butun belgelere ve 3 tane fotograf albumu goturmustuk hepsine bakti. Son olarak onayladigini ve bir kac hafta icinde kartin teslim olacagini soyledi fakat nedendir bilemiyorum o an hic mutlu olamadim daha yeni atlatiyorum umarim kimse bunu yasamaz herkese bol sans diliyorum

    gecmis olsun. onemli olan onaylanmasiydi, tebrikler :thumbs_up:


  • @ismail-dincer, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    arkadaslar merhaba, 5 gun once ar-11 formunu receipt numaramla beraber doldurup online olarak submit ettim. uscis'e girdigimde hala eski adresimi goruyorum. sizce adresim degismis midir? ne yapmaliyim? tesekkurler.

    birkac hafta icinde duzelmis olur, AR-11 doldurduysaniz bir sey yapmaniza gerek yok.


  • @tugb-ylmz, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhaba dün interview vardı. Aklımda kalanları paylaşayım. Biz randevudan yarım saat önce gittik ve bizi Asya kökenli bir görevli içeriye çağırdı. Bu arada bebeğimizi de yanımızda götürdük sorun olmadı. Görevli çeride oturacağımız yerleri eşime ve bana gösterdi prosedürü özetledi. Bana;
    Formdaki benimle ilgili suç sorularını, ABDdeki ev adresimi, ABDye ne zaman girdiğimi sordu. ABD vatandaşı eşime;
    Nasıl ne zaman tanıştınız?
    Eşinin doğum tarihi ne?
    Eşinin anne baba isimlerini biliyor musun?
    Eşinin trdeki adresini biliyor musun?
    Evlilik kutlamanız nasıldı?
    Trye kaç kez gittin?
    Başka çocuğun var mı?
    İkinizin de ilk evliliği mi?
    Aklımda kalan sorular bunlar. Çok fazla soru sormadı. İlişkiye dair bana hiç soru sormadı. Fotolarımızdan bir kaçını aldı ama bize anlattırmadı. En son benim birth certificate imi istedi. Ben trden apostilli nufüs kayıt örneği getirmiştim. Tercüme de ettirmiştim ama orijinalini verdik tercümesi fotokopide kalmış. Görevli beğenmedi adresler yok filan dedi. Eşim de ülkelerde sistemler farklı o yüzden trdeki bu şekilde dedi. Görevli tekrar üzerinden geçeceğim ona göre yA onay ya red alırsınız ya da ek belge istenir dedi.
    Bizim başvuru yaparkenki avukatımız da maalesef yanımızdaydı keşke gelmeseydi. Eşim gelmesini istemedi ama çok ısrar etmiş geleceğim demiş. Görüşme sırasında, avukat telefon görüşmesi yapmak için çıktı ve görevliyi kızdırdı. Belki bu yüzden bile bize gıcık olmuş olabilir. Avukatın yanımızda olması bir artı değilken eksiye döndü. Dünden beri bakıyorum dosya durumumda değişiklik yok. Ne olacak nasıl sonuçlanacak bilmiyorum. Dünkü deneyimim umarım başka arkadaşlara yardımcı olur.

    tebrikler, hayirli olsun simdiden :) iyi haberlerinizi en yakin zamanda bekliyoruz.


  • @crazycells

    Hangi soruda hata yapmissiniz?

    Ilk soru.

    30153e29-8720-4170-baaf-4979260b61b8-image.png

    Bilgisayarda doldurdugum ilk formda isaretliydi. Cikti almadan once gozden kacirdim sanirim.


  • @crazycells teşekkür ederim ☺️ Dosyam bugün approved olmuş görünüyor 🎉


  • Merhaba arkadaşlar, haziran 28 de görüşmem vardı ve baya olumlu geçti memur gerçekten çok cana yakındı. herkese sorulan basit soruları vs sordu nasıl tanıştınız, nerde kalıyorsunuz, formlardaki evet hayır sorularını sordu. bir dünya belge götürdüm ama nerdeyse hiçbirine bakmadı bile, doktordan aldığım belgeleri de görüşmeye götürdüm onu ve banka dökümanlarını elden verdim ve dosyamızı onayladı. buraya kadar yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

    üzerinden 4 gün geçmesine rağmen online olarak dosya da bir değişme olmadı o canımı sıkıyor ama onaylandığına göre 1 hafta ile 1 ay arası sürer dedi umarım kısa sürede GC gelir artık.

    şuraya da anlık olarak detaylıca sorulan soruları anlattığım videoyu bırakıyorum göz atmak isteyen olursa diye

    https://youtu.be/v6_WPzlWTUQ


  • @chrissmith-07 tebrikler dostum, ayni gun bizimde interview vardi kadin case'i onayladigini kartin bbir kac hafta icinde onaylanaycagini soyledi fakat I485 hala interview was scheduled gozukuyor fakat EAD card produced oldu. Bakalim onumuzdeki hafta bir gelisme olacak mi tebrikler tekrardan :)


  • @mazk2104 ben 215 gün oldu hala bekliyorum ne çalışma izni ne interview geldi RFE gelmedi bana bide ben sağlık raporu ne varsa gönderdim interview olmadan approve edilirmi Daha ne kadar beklerim


  • @mutu_23, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @mazk2104 ben 215 gün oldu hala bekliyorum ne çalışma izni ne interview geldi RFE gelmedi bana bide ben sağlık raporu ne varsa gönderdim interview olmadan approve edilirmi Daha ne kadar beklerim

    Uscis ulaşmaya çalışsanız, Expedite şansı deneseniz. Biz financial loss diyerek Expedite yaptık emma ile live chat yaparak. Buna dair kanıt gönderin dediler ve eşim sadece bir cover letter yazdı. 10-12 gün sonra kabul edildi. Yanı biz bu nedenle work ve seyahat izinlerinin kabul edildiğini düşünüyoruz. Çünkü subattan beri hiç birinde hareket yoktu. Belki işinize yarar.


  • @basoglukoray1, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @chrissmith-07 tebrikler dostum, ayni gun bizimde interview vardi kadin case'i onayladigini kartin bbir kac hafta icinde onaylanaycagini soyledi fakat I485 hala interview was scheduled gozukuyor fakat EAD card produced oldu. Bakalim onumuzdeki hafta bir gelisme olacak mi tebrikler tekrardan :)

    bende hala değişen bir şey yok ya :confused_face:


  • @Tugba emma ile canlı chat nasıl bağlandınız ben iki defa denedim olmadı hangi adımlar kullandınız yardımcı olursanız çok sevinirim nasıl bir cover latter yazdı birazcık içeriğinden bahsedenseniz sevinirim


  • @mutu_23, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba emma ile canlı chat nasıl bağlandınız ben iki defa denedim olmadı hangi adımlar kullandınız yardımcı olursanız çok sevinirim nasıl bir cover latter yazdı birazcık içeriğinden bahsedenseniz sevinirim

    Emma ile live chat icin her zaman tutmuyor. Sıralamayı da hatırlamıyorum açıkçası. Yanı her şeyi denedim. infopass dedim, olmadı, live chat with an agent, olmadı. Agent, live agent, Customer support vs. Ama infopass genelde zor da olsa tutuyor. Ekrana hep sorry sonra gel falan çıkıyor ama devamlı yapınız. Bir şekilde en son bağlıyor. Olmadı arayın ve direkt görüşerek oluşturun.

    Cover lettera; uzun suredir burada olduğunu ve finansal olarak tükenmek üzere olduğunu, ayrıca okuluna devam etmek zorunda olduğunu ve eğer calisamamaya devam ederse okulunu bırakmak zorunda kalacağını, bütün masrafların benim tarafımdan karşılandığını ve psikolojik olarak artık benim de yorgun hissettimi vs detaylar belirtti.


  • cok tesekkur ederim. yaklasik 10 gun oldu adres degisikligi formunu gondereli, profilim kisminda hala eski adresim gozukuyor bu da beni tedirgin ediyor acikcasi. bu sure zarfinda ben dosyalarimi uscis'e gonderdim. uscis tarafindan adresime yapilan bir geri bildirimde eski adresime gitme ihtimali var midir? umarim boyle bir sey olmaz cunku eski adresimden bana ulasabilecek kimse yok. @crazycells !


  • Merhaba arkadaşlar, I131 formu için expedite başvurusu yaptım ve geçen hafta kanıt istemeleri üzerine kanıtlarımı fax ile yolladım. Bundan sonra herhangi bir email vs gelecek mi faxın onların eline geçtiğine dair ya da direk sonucu mu bekleyeceğim?


  • @Tugba ben uzun suredir umutsuzluktan girmiyordum kanitlarimi gondereli aylar olmustu tier 2 officer a ulasmaya calisiyordum. Nihayet bugun arayip kartimin onaylandigini ve 7-10 is gunu icinde elimde olacagini basim icin request yaptiklarini soylediler. Sevinecek hal birakmadilar ama kartim geliyor nihayet. Eger bosta is kaldiysa calisabilirim :))


  • @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba ben uzun suredir umutsuzluktan girmiyordum kanitlarimi gondereli aylar olmustu tier 2 officer a ulasmaya calisiyordum. Nihayet bugun arayip kartimin onaylandigini ve 7-10 is gunu icinde elimde olacagini basim icin request yaptiklarini soylediler. Sevinecek hal birakmadilar ama kartim geliyor nihayet. Eger bosta is kaldiysa calisabilirim :))

    Work permit di mi? Yoksa green cardin kendisi mi 😍 hayırlı olsun inşallah. Gerçekten sevindim. Bizim advance parole geldi, work card bekliyoruz. Bugün ulaşır sanıyorum, dağıtımda görünüyor. Allah hepimize hayırlı etsin inşallah 🤲


  • @debra, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhaba arkadaşlar, I131 formu için expedite başvurusu yaptım ve geçen hafta kanıt istemeleri üzerine kanıtlarımı fax ile yolladım. Bundan sonra herhangi bir email vs gelecek mi faxın onların eline geçtiğine dair ya da direk sonucu mu bekleyeceğim?

    Hayır. Herhangi bildirim yapmıyorlar. Kabul veya red durumu olursa email alacaksınız.


  • @mazk2104 hocam tebrik ederim sonunda sizinde yuzunuz guldu. Bende dun EAD card i elime aldim sonunda :)


  • @basoglukoray1, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @mazk2104 hocam tebrik ederim sonunda sizinde yuzunuz guldu. Bende dun EAD card i elime aldim sonunda :)

    Tebrikler. Sizin interview nasıldı? Yazdıysanız bile konudan biraz koptum sanırım, hatırlayamıyorum 🥲 interview olmasına rağmen ead geldi ama green card henüz yok mu? Biz de bugün bekliyoruz ead, inşallah hemen gelsin de eşim şimdi de uyku uyumuyor heyecandan 🤩


Benzer Başlıklar

  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    909 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    84k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum