Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

  • ⭐⭐⭐

    @datanist Dediğiniz gibi sadece query yazmak olacak ihtiyacım. Bu önerinizi de inceliyorum, çok teşekkürler.


  • @FreeWoRLD, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    İvedi şekilde (1.5 ay içinde) SQL öğrenmem gerekiyor sevgili forumdaşlar. Yeni başlayacağım bir iş için gerekecek (yazılım geliştirme ile tamamen alakasız bir iş).

    Bu işi en iyi şekilde ve hangi kaynaklardan nasıl yapabileceğim konusunda önerileriniz olursa çok memnun olurdum. LinkedIn learning’e erişimim var fakat çok yüzeysel gibi geldi eğitimler..

    Temel düzeyde biliyorum (hatta hiç bilmiyorum bence) ama ondan çok daha fazlasına ihtiyacım olacak.

    Ömer Faruk Çolakoğlu'nu öneririm. Udemy'de, youtube'da kursları var. Bir de Turkcell geleceği yazanlar diye bir yerde kursu vardı sanırım. Sana sadece sorgu yazmayı öğretmeyecek, olayın mantığını, performanslı yazmayı vs de anlayacaksın eğitimlerinde.

    https://twitter.com/omer_colakoglu

  • ⭐⭐⭐

    @haleluja Teşekkür ederim


  • @FreeWoRLD, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    İvedi şekilde (1.5 ay içinde) SQL öğrenmem gerekiyor sevgili forumdaşlar. Yeni başlayacağım bir iş için gerekecek (yazılım geliştirme ile tamamen alakasız bir iş).

    Bu işi en iyi şekilde ve hangi kaynaklardan nasıl yapabileceğim konusunda önerileriniz olursa çok memnun olurdum. LinkedIn learning’e erişimim var fakat çok yüzeysel gibi geldi eğitimler..

    Temel düzeyde biliyorum (hatta hiç bilmiyorum bence) ama ondan çok daha fazlasına ihtiyacım olacak.

    Ben codecademy.com platformunu da tavsiye ederim. Eğitim ve uygulamalı örnekler, projeler oldukça faydalı oluyor.


  • @FreeWoRLD Bilgisayarcilardan Udemy hakkinda hep olumlu seyler duyuyorum. Isterseniz bir bakin.
    https://www.udemy.com/topic/sql/

  • ⭐⭐⭐

    @kronos Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐

    @Senay-Sirin Hemen bakiyorum Senay hn, tesekkur ederim

  • ⭐⭐

    @FreeWoRLD youtube da çok kurs var. Udemy de gayet iyi. Sormak istediğiniz bir konu olursa özeldende sorabilirsiniz. 48 yıllık hayatımın son 24 yılında SQL yazıyorum.😀

  • ⭐⭐⭐

    @arnblt

    Cok tesekkurler sayin @arnblt . Takildigim nokta olur ise, bu yardim teklifiniz ardindan sizin yuklu deneyiminizden faydalanmak icin mutlaka danisirim.

    1 ay surem var ve temel duzeyde biliyorum. Olabildigince tum onerileri elden gecirecegim. Sadece, sorgulamalar ile data analizi yapabilecek kabiliyeti biraz kazanmam lazim gibi gorunuyor. Yeni baslayacagim isyerindeki yoneticim SQL (query) ogrenmemi tavsiye etti, saniyorum ihtiyacim olacak.


  • @FreeWoRLD SQL öğrenmek için, hangi veritabanı kullanacağını söylememişsin ama pek bir önemi yok 🙂 eğer mssql kullanacaksan karmaşık ve anlamlı verilerin bulunduğu northwind database attach edip analiz edebilirsin.

    İki versiyonu var, videodaki biraz küçük versiyonu, diğerini kullanmanı tavsiye ederim. Google'da aratınca github veya msdn'den indirmen daha faydalı olur.

    .


  • @haleluja Skype'dan ABD numarası almayı ben de düşündüm fakat çok pahallı geldi .Onun dışında LinkedIn 'deki konumumu Amerika yaparım tabi sorun değil. LinkedIn'den sürekli iş başvurusu yapıyorum ama dönüş gelmiyor. Özgeçmişimi de atıyorum . Cevabınız için teşekkürler .
    LaçinBoz.pdf

  • ⭐⭐

    @Laçin-Boz eğer cv niz eklediğiniz pdf gibi ise aramamaları normal. Cv nizde çalışma izninizi gösteren statünüzü en tepede bir yere yazın.
    Telefon numarası çok önemli, mutlaka skype numarası alın. Bir de iş başvuruları için cv göndermeyin. Resume yazmanız gerekir. O işe ne kadar yatkınsınız onları ve yaptıklarınızı detaylı bir şekilde yazmalısınız. Cover letter da ekleyebilirseniz çok iyi olur. Bir de adresiniz sol üst köşede Türkiye adresi olarak çok belirgin. ABD nereye gelecekseniz oraya ait bir adres yazın.
    Selamlar


  • @Laçin-Boz Pahalı da olsa US numaranız olması lazım. Aylık 10 dolara mal olur, geleceğe yatırım olarak düşünebilirsiniz. Ben Türkiye'den bu şekilde iş aradım remote buldum. Yabancı numara görünce kolay kolay aramazlar. Ayrıca katılıyorum, cv gibi olmuş bu belge, resume hazırlamanız lazım. Çok fazla gereksiz bilgi var, ev adresine kadar vermenize gerek yok. Mesela xxx-NJ diye yazabilirsiniz. Çalışma izninizi de muhakkak belirtmeniz lazım. Ehliyet, cinsiyet, doğum tarihi, doğum yeri, sürücü belgesi gereksiz. High school da gereksiz. Bu gereksiz alanlar recruiter'ın odaklanması gereken noktaları kaçırmasına sebep olabilir.

    Skiller'i derecelendirmişsiniz. Udemy kursunu referans alarak 5/5 yazdıysanız, yazmayın bence 🙂 O değerlendirmeleri kaldırmanızı tavsiye ederim. Mesela Java 4/5, Flutter 5/5 olarak değerlendirmişsiniz. Sadece kullandığınız teknolojileri belirtmeniz daha iyi olur sanki. Gerçekten öyleyseniz sorun yok ama ben buna bakıp senior seviye olarak algılarım, ona göre soru sorarım veya daha kötüsü juniorsunuz ama bu alanlarda seniorum dediğinizi düşünüp ciddiye almayabilirler.

    Ben şuradaki resume template'i kullanmıştım. Ayrıca bu template'teki iş tecrübelerindeki cümlelerin yapısına bakın o şekilde kurun cümleleri.

    Mesela şu cümlenin pek bir anlamı yok => "I had a productive internship period where I worked on ethical hacking about cybersecurity".
    Bunun yerine cybersecurity'de şu teknolojileri kullanarak şunu yaptım demeniz daha iyi olur. Mümkünse en az 2-3 satır maksimum 4-5 satır(paragraf değil madde olarak) olacak şekilde yazın.

    İnternetten software engineer veya cybersecurity resume templates diye aratıp örneklere bakabilirsiniz. Mesela şurası var.


  • @Laçin-Boz ssn olmadan offer alsanız bile işe baslayamazsiniz. Hatta sirketler greencard ya da calisma vizesini de gormek istiyoar. Offer geldikten belli bir süre istemek lazim ssn ve greencard icin


  • @Laçin-Boz googledan ücretsiz alabilirsiniz Abd numarasını. Telefonunuza google voice indirip kullanabilirsiniz kolaylıkla.

  • ⭐⭐

    Kendim hakkinda bahsetmem gerekirse, sirf yazilim ilmi icin Ingilizce yazma ve okuma pratikleri yapiyorum.
    2019'dan beri araliklarla Linux kullaniyordum son 1 senedir full Linux kullaniyorum, bosta 300 MB RAM kullanan
    bi distrom var. Canim LXLE Linuxum 🙂 Ingilizce okumada ve yazmada akicilik kazansam her sey hallolacak gibi.
    Front-end kariyer yapmak istiyorum, bazi frameworklerde uzman olmak istiyorum. Iste istmekle olmuyor, yok mu su ingilzicenin hapi ya.
    1 senedir calisiyorum hala A2...

  • ⭐⭐

    Abilerim, ablalarim. Software Tester hakkinda hangi konularda uzmanlasmam gerektigine dair bilgilere ihtiyacim var... nacizane sorumdur

  • ⭐⭐

    @celica, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    Abilerim, ablalarim. Software Tester hakkinda hangi konularda uzmanlasmam gerektigine dair bilgilere ihtiyacim var... nacizane sorumdur

    Frontend'den vazgeçip tester mi olmaya karar verdin?

  • ⭐⭐

    @uzaysan Frontend'in ulkemizde de oldukca populer oldugunu gordum, yani kaynak bolca var ve herkes neredeyse herkes front end bilgisine sahip gibi duruyor, onu kapali gibi. Hali hazirda bazi test kutuphaneleriyle oyun hesabi calmisligim var, buradan yuruyeyim dedim

  • ⭐⭐

    @uzaysan tester + fullstack de olabilirim. tester + fullstack + mobil gelistirici de olabilirim. impossible gelebilir ama niye olmasin... baslangic icin tester olmayi dusundum. cok zorlanirsam kendimi front-end gelistiririm... Sence kotu bi yol haritasi mi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum