Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek


  • Merhabalar I539 formunu online doldurabiliyor muyuz?


  • @epsilon05, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek

    Merhabalar I539 formunu online doldurabiliyor muyuz?

    evet, B1/B2 vizesini uzatmak icin online olarak doldurabiliyorsunuz.

    https://www.uscis.gov/i539online


  • 10 yillik Turist vizem var , diyelim ki amerikaya gidince 4-5. Ayda ogrenci vizesine dondum.
    Ogrencilik suresi bittiginde ne oluyor? Turist vizem yaniyor mu? Tekrar turiste dondurme sansi var mi ? Tesekkurler


  • @Mlk 50 senelik soru bu, hala net ve kesin bir cevap bulamadım.

    öğrencilik süresinin bitmesine de gerek yok. B1/B2 turist vizesi ile USA'e girdik diyelim. 4-5 ay sonra Change of Status yaptık, student visa aldık. Student visa pasaporta basılmıyor, pasaporttaki vize ise ülkeye ilk girişte kullandığımız B1/B2. Ülkeden çıkarsak geri giremeyeceğimizi söylüyorlar, pasaportta basılı vizen iptal olur diyen var.

  • ⭐⭐

    @materialist vereyim cevabini hemen,aslinda cok basit.
    Ornek olarak bir kisi yazayim;
    -mehmet 2020de 10 sene gecerli tourist vizesi Aldi. Vize 2030da bitecek.
    -mehmet 2021de abdye turist vizesiyle girdi Ve status degistirerek F1 status Aldi(vize degil,statu Aldi). Okulu 2026da bitirerek turkiyeye Geri dondu. Daha sonra abdye tekrar turist olarak gidebilir cunku vizesi 2030a Kadar gecerli.

    Eger ki Mehmet ogrenci oldugu sure icinde abdden cikarsa ogrenci statusu yanar,abdye ogrenci vizesiyle donmesi gerekir.
    Ya da tourist vizesiyle Geri girip tekrar statu degistirebilir,uscis'a bagli.


  • @charon teşekkürler.


  • Örneğin turist ile ülkeye girdik f-1 çevirdik ve red aldık. Ülkeden çıkmamiz gerekiyor fakat biz çıkmadık diyelim ve kaçak duruma düştük. Böyle bir durumda dil okulu, sertifika , master eğitimi alabilir miyiz? Kaçakların eğitim hakkı yok mu?

    Bir diğer soru sponsor bulduk, kaçak durumdayiz ve bize green card çıkarttı. Gc sahibi olunabilir mi bu durumda?

  • ⭐⭐

    @mexido kacaklarin egitim hakki niye olsun?


  • @charon, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek

    @mexido kacaklarin egitim hakki niye olsun?

    Nasıl gidemiyor mu ? Benim bir tanıdık orda tanıştığım arkadaş vardı normal devlet okuluna gidiyordu? Kaçak diye eğitim hakkını elinde almaları doğru değil zaten. En son green card almaya çalışıyordu avukat ile gorusuyordu.

  • ⭐⭐

    @mexido benim bildiğim eğitim veren yerler bilgilerinizi devlete iletmekle yükümlü.
    f1 vizesiyle gelen birisinin notları vs. devlete veriliyor her sene, eğer ki okumadığı ortaya çıkarsa şutlansın diye. Hoş çok sağlıklı bir sistem değil, f1 statüsüyle 40 sene kalan var ülkede.
    Benim bildiğim zaten kayıt yaptırmak için belge istenir. Kaçaksa hangi belge verilecek?


  • @charon, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek

    @mexido benim bildiğim eğitim veren yerler bilgilerinizi devlete iletmekle yükümlü.
    f1 vizesiyle gelen birisinin notları vs. devlete veriliyor her sene, eğer ki okumadığı ortaya çıkarsa şutlansın diye. Hoş çok sağlıklı bir sistem değil, f1 statüsüyle 40 sene kalan var ülkede.
    Benim bildiğim zaten kayıt yaptırmak için belge istenir. Kaçaksa hangi belge verilecek?

    Turist ile gelip kaçak duruma düşüp normal okula gidiyor. F1 vize ile gelmedi hcam. Gelse zaten tr ye giriş çıkış yapar. Türkiye'ye gidemiyor birkaç yıldır,mecburen avukat ile orda birsekilde kalıcı olmanin yollarını arıyordu. Bende bilmiyorum hangi belgeleri verip okula kabul alıp gidiyor. Sadece orda tanıştığım biri. Bir daha kaç senedir görmedim haliyle. Bir yolu yordamı var demekki bizim bilmedigimiz.

  • ⭐⭐⭐

    @charon e ozaman bu dediğine göre f1 statu red olursa neden 1 ayda ülkeden çıkış yapmak durumu var? Hadi korktuk sorun olmasın dedik çıktık diyelim. Pasaportta turist vize var ve sistemde statude değişmedi red aldık çünkü f te değilsin , ozaman daha sonra turistle giriş yapmak istediğinde turist vizeyle girilebilir anlamı çıkıyor doğru mu?


  • arkadaşlar bu turist vizesi ile aos yapınca 6 ayı geçerse ne olur? kaçağa düşmüş olunur mu yoksa aos olduğu için bir sorun olmaz mı?

  • ⭐⭐

    @Ai123, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek

    arkadaşlar bu turist vizesi ile aos yapınca 6 ayı geçerse ne olur? kaçağa düşmüş olunur mu yoksa aos olduğu için bir sorun olmaz mı?

    Hayır aos sonucu gelene kadar kaçak duruma düşmezsiniz. Aos olumsuz olduğu günden itibaren kaçağa düşmüş olursunuz. Aos olumlu gelirse zaten sorun yok.


  • Turist ile gittiğimizde bir iş yeri bulup bize ssn cikarttirabilir miyiz? Green card almasak da olur. Sadece anlaşıp ssn çıkarma imkanları var mı?


  • @mexido, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek

    Turist ile gittiğimizde bir iş yeri bulup bize ssn cikarttirabilir miyiz? Green card almasak da olur. Sadece anlaşıp ssn çıkarma imkanları var mı?

    Up!


  • @mexido turist olana kim niye ssn çıkarsın.çalışma izniniz yok.kim başını belaya soksun.


  • @enemy, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek

    @mexido turist olana kim niye ssn çıkarsın.çalışma izniniz yok.kim başını belaya soksun.

    Parayı seven birileri vardır belki :))

  • ⭐⭐

    @ahsenaydgdu turist vizesi bu durumdan etkilenmez

  • ⭐⭐⭐

    @charon başvurumuz red alışımız vs tekrar girmek istediğimizde acaba sistemlerinde görünücek mi bunu bilmem lazım. Yoksa kapıdan polisler yallah köyüne diyebilir. He görmüyorlarsa içeride farklı bir vize tipine change of stat denenebilir.. kafada hep bi b c d planları kurmaya çalışmaktan la casa profesörüne döndüm gerçekten 🥺


Benzer Başlıklar

  • B2 turist vizesi ile 6 ay kalip 2. Giris

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    10
    0 Oy
    10 İleti
    798 Bakış
    C
    @Kef14 Evet ocak ayinda geldiler ama daha oncesinde de haziran'da gelip aralik basi donmuslerdi. yani sadece 4-5 hafta turkiye'de kalip tekrar ocak ayinda giris yaptilar. Bir sorun cikmadi. Sorgulama yada ekstra bir guvenlik uygulamasi da olmadi.
  • 0 Oy
    6 İleti
    743 Bakış
    B
    Arkadaşlar f1 dan dün red aldım, b1/b2 turistik vizem var , 2022 ve 2023 yıllarında ıkı şer haftalık giriş çıkışım var. Sizce tekrardan giriş yaptığım da bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım? Bostonda bir dil okulundan red aldım , tekrar bostona giriş yaparken bir sorun olur mu ? Yaşayan arkadaşlar bilgi verirse çok memnun olurum🙂
  • Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    3 Oy
    1k İleti
    70k Bakış
    ATS16A
    @Akin-Z https://www.ustraveldocs.com/tr/tr/step-2#how-to-apply-for-non-immigrant-visa
  • B1 vizesi expedited oluyor mu?

    Taşındı Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    3
    0 Oy
    3 İleti
    434 Bakış
    crazycellsC
    @chediak, içinde söyledi: B1 vizesi expedited oluyor mu? Merhaba, B1 ile öğrenci alan bir eğitim programına başvuru yaptım. Program Mayıs ayında başlıyor ve eğer kabul alırsam davet mektubum şubatın ortasında gelecek. Şu an konsolosluk ve büyükelçilikteki vize randevuları çok geç tarihe veriliyormuş COVIDten dolayı. Ben de kabul alıp da vizeden dolayı gidemezsem diye endişelendim. B1 vizeleri ile acil başvuru yapılabiliyor mu? Şu anki durumu bilen var mı? Acil randevu icin basvuru yapabilirsiniz ama normalde diploma veya sertifika saglayan egitim kurumlari B-1 degil, F-1 ile ogrenci aliyorlar. Sizin durumunuzu bilemiyorum ama eger ciddi bir egitim programina baslamiyorsaniz konsolosluk durumunuzu acil olarak gormeyebilir, bilginize.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum