Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @fener18 eski yıllarda 40-50 gün öncesi mail gelmiş insanlara.agustos ortası süreç başlar sanırım


  • @cerkezkizi09 evrak maili yok galiba dimi bu sene? direk mülakat mı verecekler?


  • Merhaba arkadaslar
    Mulakatin net tarihi kac gun onceden belli oluyor?
    @crazycells @gucarslan @Muhtaradana


  • @fener18 hocam süreci imzada belirtirseniz daha net yardımcı olunabilir size. Daha önce başka bir nickte belirttiğinizi söylemiştiniz ama bunda da belirtirseniz daha akıcı olabilir çünkü genelde buradan yazıyorsunuz.

    İkinci olarak; DV2022 Baz alınırsa aktif olan current no üzerinden, submit tarihine göre mülakat sırası verilecek.

    Daha sade anlatımla, diyelim ki sizin case no 14xxx'lerde. benim case no ise 2xx. Eğer ben atıyorum Mayıs ayında değilde Temmuz ayında DS-260 formunu göndermişsem (submit etmişsem) ve siz de Mayıs ayında submit yapmışsanız, KCC sizin dosya numaranızı daha erken gönderdiğiniz için benden önce işleme almış olacak. Dolayısıyla ben de Mayıs ayında DS-260 FORMUNU GÖNDEREN tüm kişilerden sonra mülakatımı almış veya alamamış olacağım.

    Aslında sıralama mantığı aynı. Burada sadece DS-260'ı ne kadar önce gönderdiğiniz önemli. Ben bu durumu da konsolosluğun bir yandan DV2022 sürecini devam ettirirken, diğer taraftan DV2023 sürecini başlattıklarından dolayı olduğunu düşünüyorum. Ellerinde vize bırakmak istemiyorlar. Olabildiğince ve vize sayısı yettiğince herkese vize vermek istiyorlar ve süreci hızlandırmak adına böyle bir uygulamaya girdiklerini düşünüyorum.

    Eğer siz DS260 formunu mayıs ayı içinde gönderdiyseniz ve Current No 20xxx altındaysa hiç endişe etmenize gerek yok. Sizden kaynaklı bir sorun olmadığı müddetçe önümüzdeki yıl vizenize kavuşursunuz. 20xxx üzerinde ise %70 şansla alırsınız. Ne kadar yükselirse vizeyi alma şansı o kadar düşüyor malesef.

    Sancılı ve heyecanlı süreç biliyorum. Mesela bizim case no 2xx ama biz de tedirginiz çünkü yeterli maddi kaynağı kısa sürede tam olarak toplayamazsak AP sürecinde nasıl bir sancı çekeceğiz kestiremiyoruz. Eğer ölüm olmazsa vizeyi alırız büyük ihtimalle ama işte bilemeyiz neyin ne olacağını :)

    Dediğim gibi ilk olarak insanların sizi burada daha ciddiye almayı için imzanızı güncelleyin. Bu bir rica aynı zamanda da forum kurallarına göre bir zorunluluk. Unutmayın ki Amerika özgürlükler ülkesi olsa da kurallar çerçevesinde yönetilen ve kuralları uymayanı ağır cezalarla karşı karşıya bırakan bir ülke :) Siz de bu yolun başı olarak en azından buradaki kurallara uyarsanız müthiş olur.

    Saygılarımla efenim.


  • @reyhanncetinn Merhaba öncelikle Sürecinizi imzanıza taşıyın Dv23 İçin forumdan henüz KCC tarafından mail alan yok sürecin nasıl ilerleyeceği belli değil pilot uygulama devam ederse KCC hiç evrak istemeden direk mülakat maili alabilirsiniz. Forum dv23 excel listesine katılabilirsiniz.Excel listesi


  • Arkadaşlar merhaba.Telegram için kayıt formunu doldurdum fakat “eklemek istediğiniz not” kısmına gönderdiğim bilgilerin kız arkadaşımın olduğunu ve greencard vizesinin ona çıktığını eklemeyi unuttum. Eğer buradan bir arkadaş görürse lütfen red değilde (bilgiler uyuşmadığı için) onaylarsanız çok sevinirim.


  • Bu ileti silindi!

  • KCCn nin esas aldigi DS-260 submit tarihi, ana applicant (kazanan basvuru sahibi)'nin yaptigi midir, yoksa tum aile bireyleriyle beraber hepsinin yapildigi son tarih mi?
    kendi adima bu 31.05 iken, cocuklarin pasaportlarini bekledigimden dolayi digerleri haziranda oldu mesela.


  • @vecihi geçmiş seblerde 40-50 gün önceden mail gelmiş


  • @fener18 geçen sene ayrı olarak gelmemiş evrak talep maili bu sene de aynı olursa mülakat maili 40-50 gün sonrasına mülakat olur


  • @sallymustang eşinizin kimliğini pasaportunu yenileyip formu doldurdunuz değil mi?
    ben de aynı durumdayım yenilemeden form dolduracaktım ama yapan birinden net bir cevap almak istedim.
    çekiliş için yaptığımız ilk başvurudaki pasaport numarasının değişmesi sıkıntı yaratmaz mı acaba ds 260 formunda
    bu konuda bilgi aldınızmı


  • @cerkezkizi09 Evrak maili ile mülakat mailinin beraber geldiği bir durum olduğunu sanmıyorum. En azından ben görmedim. Mülakat emaili geldiyse zaten KCC ile işiniz bitmiştir ve evrakları mülakata götürmeniz gerekir.


  • @datanist belki yanlış aktardım. eskiden evrak için önceden ayrı mail geliyormuş ve evraklar önden mail atılıyormus.o iptal olup tek mail gelip mülakat maili gelmeye başlamış o tarihten itibaren evrakları toparlayip mülakata gidiliyormus.yani mülakat maili de evrak hazırlama için start ip gibi.daha açıkçası bu olur sanırım


  • @cerkezkizi09 artık mail gelsinde yaparız birşeyler..😎 kcc bitirsin hele incelemeyi gönderir yavaş yavaş...😁


  • @cerkezkizi09 KCC bu senede bir değişiklik yapıp 35 binden mülakat vermeye başlasa keşke...😎 Şaka şaka...😁


  • @melikeugur
    Merhaba
    Neden AP süreci dediniz.
    AP sürecine hangi durumlarda giriliyor.
    Özel araştırma istendiği durumlar değil miydi?


  • @Gökhan-Öz Önüne gelene AP demiyorlar tabii. Genelde sicil kaydınız varsa veya sizden emin olmak istedikleri bazı durumlar varsa o konular hakkında AP sürecine dahil edebiliyorlar. Çok sıkıntılı bir durumunuz yoksa sorun olmuyor.


  • @melikeugur sizin case number çok iyi benim 30 bin üstü sizi kesin alırlar melike hanım...
    Case Number 2023EU30XXX
    Submit 11/05/

  • ⭐⭐⭐

    @cck80, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    KCCn nin esas aldigi DS-260 submit tarihi, ana applicant (kazanan basvuru sahibi)'nin yaptigi midir, yoksa tum aile bireyleriyle beraber hepsinin yapildigi son tarih mi?
    kendi adima bu 31.05 iken, cocuklarin pasaportlarini bekledigimden dolayi digerleri haziranda oldu mesela.

    Asıl talihlinin submit tarihi geçerli.


  • @fener18 telegram grubunda değilseniz katılın isterseniz güncel bilgiler orada da paylaşılıyor


Benzer Başlıklar

  • 28 Oy
    6k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 15 Oy
    4k İleti
    494k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum