Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green card çıktıktan sonra evlilik vs.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
79 22 31.3k 14

  • @bekircanari Green card çıktıktan sonra evlilik vs. içinde söyledi:

    @crazycells hocam gecenlerde farkli konu altinda green card cikan bir arkadas in da basina bu durum gelmis.lakin vize kalmadigi icin vermemişler anladigim kadariyla...

    Evet, o arkadas mulakattan sonra esini eklemisti dosyaya.

    Forum tavsiyeleri, mulakattan once evlenip mulakata beraber gitme yonunde. Once vizeyi alip, daha sonra esi dosyaya ekleyip tekrar vize almak benim en basimdan beri tavsiye ettigim bir yol degil. Hem ayrica vize parasi da odemis oluyorsunuz ama arkadaslar denilenlere guvenmeyip, once vizeyi alayim, sonra esimi eklerim ona da vize alirim diye dusunuyorlar :)


  • @crazycells anladim hocam gayet aciklayici oldu çok teşekkür ederim. =)


  • Bir sorum daha olacak.Şimdi green card çıktı diyelim.Gittim 1-2 yıl çalıştıktan sonra Türkiyeye gelip geri evlenilebilinir mi?Evlenince eş de yararlanabilir mi?


  • Ben vizemi aldım, yarın uçuşum var hemen greencardım gelince. F2A ya başvurucağım. F2A vizesi 2 sene sürüyor yaklaşık olarak. @bekircanari Sorunuzun cevabı yaşadığım durum aslında gittiğiniz gibi başvurursanız zaten 2 sene sürüyor. 2 sene sonunda vizenizin süreci olumlu biterse eşinizde greencard alıyor.


  • @bekircanari Green card çıktıktan sonra evlilik vs. içinde söyledi:

    Bir sorum daha olacak.Şimdi green card çıktı diyelim.Gittim 1-2 yıl çalıştıktan sonra Türkiyeye gelip geri evlenilebilinir mi?Evlenince eş de yararlanabilir mi?

    Yararlanabilir ama vize kotasi oldugundan sirasini beklemesi gerekecek, ayrintili bilgi icin su konuyu inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari/1


  • @crazycells hocam selamlar ben dv2018 talihlisiyim 7 eylül de mülakatım var. Geçen sene lotoyu kazandıktan sonra evlenmiştim (Kasım 2017) akabinde kentucky ye istek yapıp add spouse açtırdım. Şimdi biz vize görüşmesine gittiğimiz zaman bana verip eşime kalırsa veririz durumuna düşermiyiz?


  • @nuri bey bu sebepten eşinize böyle bir kriter uygulamazlar. Zaten o ay kaç kişiyi mülakata davet ettilerse o kadar kişi için vize ayrılıyor. Yani sizin Case Number için 2 tane vize Ready durumunda.


  • @nuri Green card çıktıktan sonra evlilik vs. içinde söyledi:

    @crazycells hocam selamlar ben dv2018 talihlisiyim 7 eylül de mülakatım var. Geçen sene lotoyu kazandıktan sonra evlenmiştim (Kasım 2017) akabinde kentucky ye istek yapıp add spouse açtırdım. Şimdi biz vize görüşmesine gittiğimiz zaman bana verip eşime kalırsa veririz durumuna düşermiyiz?

    Hayir, sayin @arnblt 'in dedigi gibi bir problem yasamazsiniz.


  • @arnblt Teşekkür ederimm


  • @crazycells , eşim 2019 talihlilerinden. Mülakat sonuçları mayıs 2018 açıklandıktan hemen sonra eşim DS260 formunu kendi adına (bekar olarak) doldurup gönderdi. Eylül 2018 de nikahımızı kıydık, yani şuan evliyiz. 4 gün önce KCC den belgelerinizi gönderin diye mail geldi. Eşim daha öncesinde bekar iken şuan medeni hali evli olarak değişti.
    1- Belgeleri sadece eşimin adına mı yollamalıyız?
    2 -Medeni hali değişikliğini bildirmediğimiz için sorun olur mu?

    Bu konular hakkında daha önce konuşuldu fakat bu sene KCC' den gelen mail kafamızı biraz karıştırdı. Bu sebepten dolayı sorularıma cevap alabilirsem çok sevinirim. Teşekkürler.


  • evlendikten sonra DS260 formunu açtırıp değişiklik yapmanız gerekirdi. Medeni hal değişikliğini bildirmeniz gerekiyor. Mulakatta muhtemelen AP ye kalırsınız, çekilişten onceki ilişkinizi ispat etmeniz gerekir.


  • @sash mülakat tarihi belli olduğu zaman DS260 formunu açtırıp güncelleme yapıcaktık. Çünkü mülakat tarihi belli olmadan dosya açtırma isteğini fazla dikkate almıyorlar diye biliyorum.


  • @cisilhayat dediğiniz gibi kazandıktan sonra evlenen herkes mülakat tarihi belli olduktan sonra eşini ekliyordu. Mülakat sırasını kaçırmamak için.

    Bu yeni uygulamada nasıl olacak ben de merak ediyorum. Buraya (veya ilgili başlığa) gelişmelerden haber verirseniz çok sevinirim.


  • @cisilhayat Green card çıktıktan sonra evlilik vs. içinde söyledi:

    @crazycells , eşim 2019 talihlilerinden. Mülakat sonuçları mayıs 2018 açıklandıktan hemen sonra eşim DS260 formunu kendi adına (bekar olarak) doldurup gönderdi. Eylül 2018 de nikahımızı kıydık, yani şuan evliyiz. 4 gün önce KCC den belgelerinizi gönderin diye mail geldi. Eşim daha öncesinde bekar iken şuan medeni hali evli olarak değişti.
    1- Belgeleri sadece eşimin adına mı yollamalıyız?
    2 -Medeni hali değişikliğini bildirmediğimiz için sorun olur mu?

    Bu konular hakkında daha önce konuşuldu fakat bu sene KCC' den gelen mail kafamızı biraz karıştırdı. Bu sebepten dolayı sorularıma cevap alabilirsem çok sevinirim. Teşekkürler.

    1. Su durumda guncel belgeleri gonderip (esinizin evli oldugunu gosteren) ayrica medeni durum degisikligini yapabilmek icin DS260 formunun acilmasini talep edin. Hem belgeleri kabul edip, hem de DS260 formunu acacaklardir diye tahmin ediyorum.

    2. Hicbir sorun olmaz, isteyebilecekleri tek sey butun formlardaki bilgileri guncelleyip guncel belgeleri gondermeniz olur.


  • @crazycells bende ds 260 doldurdum, kcc belgeleride gonderdim. Fakat suan kiz arkadasimla birlikte gitmeyi planliyoruz. Bu durumda suan evlensek onu surece basil dahil edebilirim?Mulakat tarihi belli olduktan sonra esini ekleme nasil oluyor?


  • @Orcun-Yigit, içinde söyledi: Green card çıktıktan sonra evlilik vs.

    @crazycells bende ds 260 doldurdum, kcc belgeleride gonderdim. Fakat suan kiz arkadasimla birlikte gitmeyi planliyoruz. Bu durumda suan evlensek onu surece basil dahil edebilirim?Mulakat tarihi belli olduktan sonra esini ekleme nasil oluyor?

    evlendikten sonra sorunuzu bir daha sorun isterseniz, surecte oldugunuz yere gore yonlendirelim. Cunku hangi asamada oldugunuza gore yapacaginiz seyler degisebilir.


  • @crazycells basvuru yaptik 1-1,5 ay icinde evlenmis olucagiz. Bu arada KCC den evrak onayi henuz gelmedi. Esimi karti almadan surece dahil edebilirimiyim, ewt ise nasil edebilirim?


  • @crazycells Evlilik icin randevu aldik 1-1,5 ay icinde evlenmis olacagiz. Bu arada KCC ten evrak onayi henuz gelmedi. Esimi surece nasil dahil edebilirim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orcun-Yigit, içinde söyledi: Green card çıktıktan sonra evlilik vs.

    @crazycells Evlilik icin randevu aldik 1-1,5 ay icinde evlenmis olacagiz. Bu arada KCC ten evrak onayi henuz gelmedi. Esimi surece nasil dahil edebilirim?

    Evlenmeden edemezsiniz maalesef.

    Once resmi olarak evlenmeniz lazim, sonra sorunuzu bir daha sorabilirsiniz. KCC'ye email gonderip form acacaksiniz kendisi icin.

  • ⭐⭐

    Merhaba herkese mesela cekilise katildim, kazandim 4-5 ay icinde (turk) nisanlimla evlenecek oldugumu alinan tarihi dugunu vs mulakatta mi soyluyorum yoksa oncesinde bir yere bildirip soylemem ve sureci her ikimiz icinde hizlandirmam mumkun mu? Pasaportum soyadim hersey degisecek bu surecte…Bu sureci yavaslatir mi? Bilgisi olanlar beni aydinlatabilirse sevinirim…


Benzer Başlıklar

  • green card mülakatı

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    733 Bakış
    crazycellsC
    Mulakat deneyimleri konusunu incelemelisiniz ve sorunuzu yine o konuda sormalisiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri
  • 0 Oy
    2 İleti
    561 Bakış
    crazycellsC
    Cekilisle ilgili su konulari kullanabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1455/dv2020-bekleme-odası https://yesilkartforum.com/forum/topic/222/ücretsiz-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır
  • 0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @jasmin Green Card Sahibi Birinin ABD'ye gittikten sonra Türkiyeli biri ile evlenmesi ve onu ABD'ye getirmesi içinde söyledi: @1877ru "Türkiyeli" diye bir sıfat yok. Türk demekten gocunuyorsanız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı diyebilirsiniz ! Cevaplariniz basliktaki konu ile alakali olmali, ayrica forumda siyasi propaganda yasaktir! Turkiyeli kelimesinin "Turkiye Cumhuriyeti Vatandasi" anlamiyla kullanildigi cok basit bir akil yurutmesi ile anlasiliyor (tumdengelim), ki siz de anlamissiniz zaten. O nedenle "propaganda" yaptiginizi soyleyebilirim. Bu forumda yazilanlar acik ve anlasilir olmali. "Turk" kelimesi birden fazla anlama geliyor, bu kavramlari surekli icice karistirmanin bir anlami yok, 100 yil oncede kalip ulusculuk anlayisiyla hayatinizi yasamak isterseniz bu sizin tercihinizdir ama forumda ayristirici ifadeler kullanmak ve ayrimcilik yapmak yasaktir, bilginize!
  • green card

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    646 Bakış
    crazycellsC
    her sorunuz icin farkli bir konu olusturmayin. Sorularinizi sadece su konuda sorun: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum