Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, 2018 talihlisiyim ve üniversite son sınıf öğrencisiyim bu sene mezun oldum. Bugün mülakat tarihim belli oldu 9 Ağustos. Aynı zamanda kanadada 4 senelik bir üniversiteden kabul aldım ve vizem de çıktı. Bu nedenle green cardı alıp 3-4 sene sonra kullanabileceğim. Bunu mülakatta belirtmem gerekir mi? Negatif bir duruma düşürür mü beni?


  • Merhaba @eylulb,
    Kesin konuşmamak ile birlikte (kesin bilgiyi sayın @crazycells verir sanırım) bildiğim kadarı ile green card'ı alıp US'e giriş yapmalısınız. Sonrasında re-entry permit ile ülke dışında kalış sürenizi uzatabilirsiniz. Ancak bunu da 3-4 sene uzatabilir misiniz bilmiyorum. Muhtemelen bu durumu görüşmede anlatırsanız da vizeyi zora sokabilirsiniz diye düşünüyorum.


  • Merhabalar,

    Bence de hic karistirmayin baska bir ülkeye egitim amacli da olsa gideceginizi. O sonraki sürec ve bir hal caresi bulunur diye düsünüyorum. Eksi sözlükte yesil kart basligi altinda benzer bir deneyime sahip birisine özelden sordugum bir soruya "kartinin oldugunu ama ögrenciliginden dolayi sikinti cikmadan senede 1 kez USA e giris cikis yaptigini" söylemisti. Tabi yukardaki arkadasin da belirttigi üzere isin uzmani @crazycells daha dogru bir sekilde yönlendirebilir sizi. Mülakatta simdiden basarilar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eylulb Green Card aldıktan 4 sene sonra kullanma içinde söyledi:

    Merhaba, 2018 talihlisiyim ve üniversite son sınıf öğrencisiyim bu sene mezun oldum. Bugün mülakat tarihim belli oldu 9 Ağustos. Aynı zamanda kanadada 4 senelik bir üniversiteden kabul aldım ve vizem de çıktı. Bu nedenle green cardı alıp 3-4 sene sonra kullanabileceğim. Bunu mülakatta belirtmem gerekir mi? Negatif bir duruma düşürür mü beni?

    Negatif bir durum yasanmaz, eger sorarlarsa universite egitiminden sonra ABD'de yasamaya baslayacaginizi belirtebilirsiniz ya da dilerseniz hic bu kisimdan bahsetmeyebilirsiniz. Bir fark olmayacak.

    Sizin konunuz burada:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi

    Kanada'dan ABD'ye cok kolay giris yapabilirsiniz ama 1 yildan fazla ABD disinda kalacaksaniz kesinlikle re-entry permit basvurusu yapin. Bu arada re-entry permit basvurusu illaki ABD disinda kalmanizi gerektirmiyor, o nedenle re-entry permit basvurusu yapip hala ABD'ye giris cikis yapabilirsiniz ve I-327 sizde oldugu surece neden disarda kaldiniz diye sormazlar.

    Re-entry permiti 2 yillik alabilirsiniz ama 2 yil bittikten sonra yeni bir re-entry permit basvurusu yapabilirsiniz. Boylelikle tum universite egitiminizi permit ile kapsamis olursunuz.


  • yanıtlayan herkese çok teşekkür ederim. şöyle bir durumum da söz konusu ne önerirsiniz: Kanada'da okulum 4 eylülde başlıyor fakat ben 18 ağustos tarihinde gitmeyi planlıyordum. şimdi greencard mülakatım 9 ağustosta ve olurda green card almaya hak kazanırsam pasaportumun bana geri dönmesi ne kadar sürecek? bir de daha sonra amerikaya sadece green cardı almak için 1-2 günlüğüne giriş yapıp çıkabiliyor muyum? re-entry permit için başvurularda 1 ay amerikada bulunmamız gerektiğine dair bir yazı okumuştum. kanadada eğitimim devam ederken bu çok zor bir ihtimal benim için, bunun için tam olarak ne önerebilirsiniz?


  • Bir de finansal olarak babam hesabıma temmuz ayında 15.000 dolar gönderecek ancak para son anda geldiği için sorun olur mu? babamın birikmiş hesabının da dökümünü götürüp, "bunun bu miktarı benim için ayrılmıştı artık türkiyeden gideceğim ve okulum bittiği için babam yeni gönderdi" şeklinde açıklasam?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eylulb Green Card aldıktan 4 sene sonra kullanma içinde söyledi:

    yanıtlayan herkese çok teşekkür ederim. şöyle bir durumum da söz konusu ne önerirsiniz: Kanada'da okulum 4 eylülde başlıyor fakat ben 18 ağustos tarihinde gitmeyi planlıyordum. şimdi greencard mülakatım 9 ağustosta ve olurda green card almaya hak kazanırsam pasaportumun bana geri dönmesi ne kadar sürecek? bir de daha sonra amerikaya sadece green cardı almak için 1-2 günlüğüne giriş yapıp çıkabiliyor muyum? re-entry permit için başvurularda 1 ay amerikada bulunmamız gerektiğine dair bir yazı okumuştum. kanadada eğitimim devam ederken bu çok zor bir ihtimal benim için, bunun için tam olarak ne önerebilirsiniz?

    Genelde 1 hafta icinde ulasiyor pasaport.

    ABD'ye giris yapmaniz yeterli, ne kadar kisa sure kaldiginiz dert degil.

    I-131 basvurusu yaptiktan sonra birkac hafta icinde NOA1 mektubu gelecek, bu mektubu aldiktan sonra biyometrik randevu tarihinize henuz sure varken bile USCIS ofislerle konusup egitim icin ABD disina cikacaginizdan o nedenle o gun biyometik kaydinizi aldirmak istediginizi soyleyebilirsiniz. Bu tur tavsiyelerin yukaridaki konuda olmasi lazim, orayi okuyup sorularinizi orada sormanizi oneririm.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eylulb Green Card aldıktan 4 sene sonra kullanma içinde söyledi:

    Bir de finansal olarak babam hesabıma temmuz ayında 15.000 dolar gönderecek ancak para son anda geldiği için sorun olur mu? babamın birikmiş hesabının da dökümünü götürüp, "bunun bu miktarı benim için ayrılmıştı artık türkiyeden gideceğim ve okulum bittiği için babam yeni gönderdi" şeklinde açıklasam?

    bir sorun olmaz, bu sekilde aciklama yapabilirsiniz.


  • Son olarak, ds260 formunu doldururken ogrenciydim fakat bu yaz mezun oldum. Ogrenci belgesi vs goturemeyecegim, diplomami gotursem sorun olmaz degil mi? Bir de yasanilan adreslere yurt adresimi yazmamistim. Evim de okulum da istanbuldaydi ve sadece evimin adresini yazdim, 3 sene yurtta yasadim fakat bunu belirtmeyi unutmusum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eylulb Green Card aldıktan 4 sene sonra kullanma içinde söyledi:

    Son olarak, ds260 formunu doldururken ogrenciydim fakat bu yaz mezun oldum. Ogrenci belgesi vs goturemeyecegim, diplomami gotursem sorun olmaz degil mi? Bir de yasanilan adreslere yurt adresimi yazmamistim. Evim de okulum da istanbuldaydi ve sadece evimin adresini yazdim, 3 sene yurtta yasadim fakat bunu belirtmeyi unutmusum.

    Diplomanizi goturebilirsiniz, bir sorun olmaz.

    Adresleri guncellemenize gerek yok, bu sekilde kalsin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum