Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

OPT Sonrası ABD'de Kalmak

Yüksek Lisans ve Doktora
2 2 997 3

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Mimarlık yüksek lisansı

Yüksek Lisans ve Doktora
    1
    0 Oy
    1 İleti
    164 Bakış
    Serht SemS
    Merhaba arkadaşar , Başlamadan önce durumumu açıklamak isterim. 2022 Yıldız Teknik Üniversitesi mimarlık bölümü mezunuyum ve bilenler bilir okulumuzun 2025e kadar NAAB akreditasyonu var. Şu anda amerikaya gidip yüksek lisans yapmak bir yandan da çalışmak ve üniversiteyi bitirip mimarlık mesleğimi yerine getirmek istiyorum. Çok fazla bir bütçem yok ucuz bir üniversite aramaktayım. O yüzden birkaç sorum olacaktı sorularımı cevaplandırabilirsem çok memnum kalacağım. Şimdiden teşekkürler. Daha önce NAAB bile olsa EESA sürecini tamamlamak gerektiğini duymuştum. EESA sürecine NAAB akreditasyonunun etkisi tam olarak ne oluyor? Sadece fiyat indirimi falan mı yoksa başka bir durum da var mı. Ayrıca İlla EESA sürecini geçirmem gerekiyor mu? Hangi üniversiteler ödeme, ve fiyat kolaylığı sağlıyor. Tavsiye edebileceğiniz bir eyalet var mı bu konuda? Yüksek bitirip stajları tamamladıktan sonra iş bulma durumları nasıl?
  • Amerika'da MBA yapmak?

Taşındı Yüksek Lisans ve Doktora mba yüksek lisans üniversite
    41
    3 Oy
    41 İleti
    4k Bakış
    ?
    @Ceylan-0, içinde söyledi: Amerika'da MBA yapmak? @kingocali Merhabalar, öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Buradaki sohbetin üzerinden epey zaman geçmiş, görür müsünüz bilmiyorum ama ben de bir soru sormak istiyorum. Amerika’da yüksek lisans için illa iyi bilindik bir üniversiteden mi mezun olmak gerekir? Ve bu alanda mentorlük / danışmanlık yapıyor musunuz? Ben Pamukkale Ünv./ Uluslararası Ticaret ve Finansman mezunuyum, diploma notum 3.36 ABD’de bir master programına başvurmak istiyorum. En çok istediğim doktora yapıp akademisyen olabilmek bu yolda ilerlemek ancak baktığım tüm doktora programları makale örneği vs istiyor. Benim lisans döneminde yazdığım bir makale çalışmam yok. Şuan yükseklisans programlarını araştırıp liste hazırlıyorum kendime ama tek tek yüzlerce ünv sayfalarına bakıp program aramak şartları incelemek epey uzun ve zorlu bir süreç. Kendimden başka hiçbir desteğim yok. Başarabilir miyim bilmiyorum. Amerikada yuksek lisans yapmak, is bavurusundan farki yok gibi birsey. Basvurulari universitelerin sayfalarinda paylasilan yollar ile yapiyorsunuz. F1 statusunde basvuru yapacaksaniz, sizden cok yuksek ihtimalle TOEFL skoru isteyecekler. Eger amerikada dil okuluna gittiyseniz, bazi universiteler dil okulundan alinan transcripti kabul ediyorlar. Butun evraklarinizi basvurunuz ile gonderdikten sonra size geri donus olacaktir. Kabul edildiniz veya kriterlerimizi yerine getiremiyorsunuz diyerekten. eger kabul alirsaniz, genelde sonraki asama telekonferans yoluyla mulakat yapmak. orada soracaklari soru neden okulumuzu sectiniz, sponsorunuz var mi, maddiyat sorulari...vs. F1 ile basvurdugunuzda, min 12 kredilik ders almaniz gerekiyor. okullarin sayfasinda kredi ucreti yaziyor. onu alacaginiz toplam kredi ile carparak odeyeceginiz toplam meblagi gorebilirsiniz. bazi MBA programlarindan 36 krediyle de mezun olabilirsiniz. yuksek lisans programlari da hemen hemen benzer. bu kredi zorunlulugu universitelere gore degisiyor. yuksek lisans yaptiktan sonra, doktora prosedurleri biraz daha farkli. yakin bir arkadasimdan duydugum, universite ile kontrat imzaliyorsunuz ve kontrat suresi icinde belirli miktarda makale yazmaniz isteniyor. isim yapmis cok buyuk universitelere gitmenize gerek yok. mit, harvard ..vs. daha uygun butceli bir suru universite mevcut. universitelerde bir de division 1-2-3 diye seviyeler var. fazla detaya girmeden, basitce D1 en pahalilari, D3 en uygun olanlarini temsil eder. baska ozellikleri de var onlari arastirabilirsiniz.
  • Doktorayı Green Card ile yapmak mümkün mü?

Yüksek Lisans ve Doktora
    9
    0 Oy
    9 İleti
    987 Bakış
    SerappS
    @Elif-EREZ, içinde söyledi: Doktorayı Green Card ile yapmak mümkün mü? Cevap: Doktorayı Green Card ile yapmak mümkün mü? Green card sürecinde iken amerikada bir doktora programından kabul alırsak ve green card almadan amerikaya giriş yapmamız gerekirse nasıl bir yol izlemeliyiz? GC süreci devam ederken doktora yapmak için ABD'ye giderseniz eğer, sürece orada devam edebiliyorsunuz. Konuyla ilgili bu mesajı ve başlıktaki diğer mesajları okumanız faydalı olacaktır. Şu anda eğer GC sürecinde iseniz imzanızı düzenlemeniz rica olunur.
  • Amerika'da Lisansüstü Okul Seçimi İçin Kaynaklar

Taşındı Yüksek Lisans ve Doktora egitim yuksek lisans doktora master phd
    18
    10 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    binbasitomB
    @sofi Elinize sağlık teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k