F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
Dq 28 oct 2021 . Sizce randevu be zamana gelir ?
-
@ilkin001 bukadar zaman randevü gelmemesi normal değil sanki siz ceac sistemine girip kontrol ettiğinizde nvc de bütün dosyalarınızın onaylandığına eminmisiniz
-
Evet eminim . Nvcdan bütün evrakları aldıklarına dair email de alıyoruz 60 günde bir
-
@ilkin001 siz konsolosluğa email attınızmı
-
@cokbekledik86 Gürcistan konsolosluk da bekliyor galiba dosyası Ankara değil
-
@bologna evet ama bukadar uzaması normal değil orayada email atmak lazım sizin randevü tarihiniz belli oldumu
-
@cokbekledik86 maalesef bana da randevu gelmedi bakıyorum f2a bekleyen hiç Türk yok ,birkac yabancıyla konuştum en son Temmuz 2021 de onaylananlara randevular gelmiş 6-8 ay beklemişler ama bana Turk vatandaşlarına daha hızlı veriliyor dediler
-
@tubasemra gerçekten de yıpratıcı umarım hepimiz için en kısa zaman da çözülür teşekkür ederim
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
@calido, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhaba, I-130 formunu 7 ay önce submit ettik, 1 ay sonra 22 yaşıma gireceğim. Başvurumla alakalı henüz herhangi bir güncelleme veya geri dönüş almadım. Değerli yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. California Service Center.
Sizin sureciniz buyuk ihtimal F2A'dan F2B'ye degisecek diye dusunuyorum.
USCIS'te bekledigi sureyi yasiniza ekleyeceksiniz en sonunda hesap yaparken ama yine de size mulakat tarihi verilene kadar zaman gececegi icin F2A yerine F2B olarak degerlendirilme ihtimaliniz olacak, bilginize.
suradan bekleme suresini kontrol edebilirsiniz:
-
@kubra94, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Arkadaşlar Amerika’ya girişte eşimin kayıtlı adresine mi ilk giriş yapmamız gerekiyor? Adresi Newyorkta. Biz orlandoya yerleşmeyi planladık. Oraya direkt giriş yapamaz mıyız ?
yapabilirsiniz, problem olmaz.
-
@calido, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhaba,
I-130 formu doldururken, ek kısmına yüklemiş olduğum belgelerin hepsini online ortamda oluşturup gönderdim yani hiçbir belgenin fiziksel kopyası elimde yok, fiziksel çıktı almam gerekir miydi? Teşekkürler.
NVC'ye yukleyeceginiz belgelerin orijinallerini mulakata goturmeniz yeterlidir, USCIS belgelerine gerek olmayacak, bilginize.
-
@nargiz94, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhabar heskese, biz NVC den böğle bir mesaj aldık , bu durumla karşilaşanlar rica bir sonraki adım olarak ne yapmamiz gerekiyor bilgi almak isterdik)
This case does not meet the minimum income requirement to sponsor the intending immigrants. To avoid delays, an additional Affidavit of Support Form I-864 from a joint sponsor may be submitted. For more information visit https://nvc.state.gov/aos. The consular officer will make a decision regarding this requirement at the time of the interview. For more information, please visit https://www.uscis.gov/i-864p.Yeni bir sponsor bulabilir misiniz? Gelir seviyesi yeterli olmali.
-
@nargiz94, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@ecom Teşekkürler, yalnız bizdeki aklımızda kalan soru 864 formu eşim yeniden sponsorluğunu ekliye bilirmi acaba? bu sene gelir vergi ödemeleri iyi olmuş diye. Yoksa mutlaka başka birini sponsor göstermeliyiz bilemedik
Eger esinizin gelirinde bir artis varsa o durumda tekrar belgeleri gondermeyi deneyebilirsiniz. :thumbs_up:
-
@ilkin001, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Gecen ayin 8ine randevu almıştık bazı sebeplerdem dolayı gidemedik .gürci konsolosluğunu aradık ne yapalım diye bir şey yapmanıza gerek yok siteye girip her gün kontrol edin yeni randevu günü açılınca size uyğun başka bir gün seçin dediler .martın 14üne yeni randevu günü seçdik .evraklar hazır hepsi muayeneni gecen ay yapməştık otomatik gitmişdi komsolosluğa.6ay süresi var yenisini yapmamıza gerek yok diye düşünüyorum
Eger saglik raporunun suresi gecmediyse bu raporla hala vize alabilirsiniz, ama alacaginiz vizenin son gunu saglik raporunun son gunu olacak, bilginize.
-
@Meltem-Koç, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhaba ben ABD giriş yapalı 2.5 ay oluyor ama henüz elime greenkard ulaşmadı. Türkiye’de ödemesini yapmıştım bunun için arayabiliceğim Bilgi alabileceğim bir yer var mi ? Ne zamana geliyor ?
Eger 90 gunde gelmediyse, su formu kullanarak yeniden isteyebilirsiniz:
-
@ilkin001, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhaba ayın 14üne randevu aldım https://cgifederal.secure.force.com/ Sitesi üzerinden . Sonra email aldık Congratulations, you have successfully scheduled an appointment. Your appointment details are below. …… ama sonrasında başka bir email aldım dün emailde böyle yazıyor . Dear Nurana Karimli,
This notice is to inform you that your case for an immigrant visa is documentarily complete at the National Visa Center (NVC) and has been since 28-Oct-2021. NVC has received all of the fees, forms and documents required prior to attending an immigrant visa interview. Your petition is awaiting an interview appointment. At this time, no further action is required. We appreciate your patience.
Your case will remain at NVC until an appointment is scheduled, at which time we will send it to the appropriate U.S. Embassy or Consulate General. We will notify the applicant, petitioner, and attorney (if applicable) when an appointment is scheduled.
The U.S. Embassy or Consulate tells NVC which dates they are holding interviews. NVC fills these appointments on a first-in, first-out basis and is unable to predict when an interview will be scheduled. …… sizce appointment aldıkdan sonra böyle bir mail gelmesi normalmı? Randevu aldığım sitede martın 14üne randevu olduğu gözüküyor fakat içime kurt düşdü niye böyle email geldi diye .lütfen eger bilen varsa cevaplasın nerden baka bilirim randevuma başka yerden?
Gurcistan'daki konsoloslukta mulakat tarihiniz varsa dosyanizin oraya gonderilmis olmasi gerekiyordu.
Gurcistan'daki gocmen vize basvurularinda mulakat tarihlerinin kisiler tarafindan secildigine emin misiniz? Ankara'da gocmen vize mulakat tarihlerini konsolosluk kendisi atiyor, siz secemiyorsunuz.
-
@Rauf, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
I-130 Online versiyonuyla alakalı hiçbiryerde bilgi bulamadım.Yardımcı olursanız sevnirim.
I-130 ile ilgili sorulariniz icin su basligi kullanabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/422/i-130-formu-ile-ilgili-sorular
-
@emine-olgun, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhaba 19.02.2020 ilk başvurumuz
21.02.2020 dosya ulaştığına dair approved
09.03.2022/CA approved maili aldık
Bundaki sonra ki süreç umarım kısa sürede sonuçlanır .ilk başvuru sürecinden sonra çok bekledik ve yıpratıcı oldu.Umudumuz en kısa sürede bitmesi hayırlısıylagozunuz aydin, bol sabirli beklemeler.
-
@Rauf, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Arkadaşlar,6 martda I-130 formunu doldurmuştum eşim için.Bugün 10 mart NOA mektubu aldım.8 martda “ We have taken an action on your case” maili almıştım ama USCIS hesabıma baktığımda hiçbirşey değişmemişti.Herhalde bu mektupmuş değişiklik.Şimdi 2ci mektubu bekleyeceğiz öyle mi?
Bir de Californiadan gönderilmiş mektub.Bu süreç ordaki servisten devam edecek anlamına mı geliyor?
Evet, I-130'un onaylandigini gosteren mektup NOA2 olacak... Su an aldiginiz NOA-1 mektubunun sol alt tarafinda hangi service center'da oldugu yaziyor olmali.
-
@Hasret-Yerlikaya, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhaba arkadaslar,
Esim green cardli mart'in basinda amerikaya tasindik kendisi yeni ise basladigi icin. Bende kendisiyle amerikaya turist vizemle giris yaptm ve benim icin green card basvurusu yapmayi düsünüyoruz. Ben ne yazik ki nisanin sonunda tekrar amerika disina cikmam gerekiyor. Sürec devam ederken amerika disina cikmam Green card sürecimi etkiler mi ?
Cok tesekkür ederim simdidenAOS surecine baslarsaniz , AOS sureci bitmeden veya (I-131 basvurunuz onaylanmadan) ABD disina cikamazsiniz, yoksa AOS sureciniz iptal olur, bilginize.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum