Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • Merhabalar,
    Bu forumu bugün keşfettim. Henüz hiç bir işlem de yapmış değilim. İlk önce imzama en azından case number eklemem gerektiğini öğrendim ve ekledim:)
    Yılın belli zamanlarını Amerika'da turist vizesi ile geçiriyorum. Mülakat için Ankara yerine orayı seçsem daha mı avantajlı olurum mülakat tarihi alabilmek için?
    Forumu bolca okuyorum, emeği geçen herkese çok teşekkürler.
    Bana genel bir bilgi verebilirseniz sevinirim, çok mu geç kaldım, neler yapmalıyım bu saatten sonra?


  • @bogazici ilk olarak bu kuralın bu şekilde devam edip etmeyeceği belli değil.
    kaldı ki önemli olan bültende cut-off olmak. diyelim ki ilk bültende CN1 ~ CN2500 cutoff içinde oldu. dağıtılan mülakatlar normalde CN1,-2-3-4-5-.. şeklinde dağıtılması gerekir, elbette DS260 submit etmiş olanlar arasında. ama geçen sene CN53 beklerken, CN1300 mülakat aldı, çünkü daha erken submit ettiği için. sonrasında CN53 de aldı tabi.. sadece biraz daha geç tarihte.

    şunu unutmayın, bültende cut-off içinde olmayan hiçbir cn mülakat alamaz. bu yüzden cn'nin her şekilde önemli var. sadece bu sene saçma bir uygulama yüzünden şuan böyle oldu.. devam eder mi bilinmez.


  • @emekliyesilkart merhaba, öncelikle tebrikler.
    sürecinizi abd'de devam etmek istiyorsanız bu işlem AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak işlemidir. ancak, turist vizesi ile abd'ye girip göçmen vize işlemi yapmak sahip olduğunuz vizeyi amacı dışında kullanmaktır ve risk içerir. yapanlar elbette var ama eğer bunu yapacaksanız DS260 doldurmadan ABD'ye girip o şekilde sürecinize devam etmenizi tavsiye ederim.

    ayrıca AOS'a başlamak için cn'nizin bültende cut-off içinde olması gerek.
    baktığım kadarıyla cn'niz oldukça yüksek, bu yüzden geçmiş yılların bültenlerine bakın ve planınızı ona göre yapın.

    sürecinizde bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    Merhaba,
    Öncelikle cevap veren admin arkadaşlara çok teşekkür ederim, gerçekten harika işler yapıyorsunuz, saygı ile takdir ediyorum.

    Yine kendimce meşhur olan sorum 😊 ben 3 yıllık lise mezunuyum bilindiği üzere 😊, yüksek okul terkim. Sizlerin tavsiyesi üzerine ( @gucarslan @EzgiLera ) terk ettiğim okuldan kapalı zarf transkript aldım. Ayrıca diploma arkasında da okul imza kaşesi mevcut. Ayrıca liselerin 4 yıllık olduğuna dair haber siteleri çıktıları ve resmi yazıyı da çıkarttım.

    Asıl mevzu şu ben gc sonuçları açıklanmadan önce üniversite sınavına başvurdum bu cumartesi sınav var iki yıllık bir bölüm yazacağım aöf. Okula kayıt yaptırsam daha mı garanti olur olay, ayrıca mülakat aldıktan sonra formu açtırıp bu bilgileri eklemeli miyim ? Ya da sınava girip ama hiç okula kayıt yaptırmadan mı sürece devam etsem bilemedim.

    Bunları forumda yazıyorum ki, ileriki süreçlerde aynı durumları yaşayanlar olursa faydalansın.

    Çok teşekkür ederim.

    Saygılar.


  • @Erkan-Gürsoy merhaba. tavsiyem eğer aöf'ye kayıt olma imkanınız varsa kesinlikle olun. bu bilgiler için formu güncellemenize gerek yok, mülakat zamanı gerekli öğrenci belgesini temin edip mülakata katılabilirsiniz.

    her zaman söylüyorum, dv sürecinde hayatınızdaki hiçbir şeyi ertelemeyin.
    başka ülke göçmenliği, eğitim, evlilik, çocuk, iş vb konuları her zaman normal sürecindeymiş gibi yaşayın.
    unutmayın ki çekilişi kazanmış olmanız, vize alacağınız anlamına gelmez.


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Erkan-Gürsoy merhaba. tavsiyem eğer aöf'ye kayıt olma imkanınız varsa kesinlikle olun. bu bilgiler için formu güncellemenize gerek yok, mülakat zamanı gerekli öğrenci belgesini temin edip mülakata katılabilirsiniz.

    her zaman söylüyorum, dv sürecinde hayatınızdaki hiçbir şeyi ertelemeyin.
    başka ülke göçmenliği, eğitim, evlilik, çocuk, iş vb konuları her zaman normal sürecindeymiş gibi yaşayın.
    unutmayın ki çekilişi kazanmış olmanız, vize alacağınız anlamına gelmez.

    Teşekkür ederim değerli cevabanız için.


  • @gucarslan Ben de cevabınız için çok teşekkür ederim.
    Amerika'ya kışa doğru gitmeyi düşünüyorum ve ds260 sanırım eylül sonuna kadar gönderilmiş olmalı, o yüzden pek uygun görünmüyor sanırım benim için.
    Bülteni de yanlış değerlendirmiyorsam, pek 30 binlere kadar gelmemiş anlaşılan, bu seneki durumu bilemeyiz ama şansım epey düşük gibi geldi bana.
    Bu sene ds260 gönderme sırası mı yoksa normal CN e göre mi bir sıra olacak belli oldu mu acaba?
    Saygılar


  • @bogazici @fener18 dediği gibi değil o süreç .öncelik gene case number da.yani gucarslan dediği gibi önce case no current olmus mesela 0-2000 arası .bunların içinden da önce submit edenler mualakata daha önce alınmış ama mesela 20000 de 9Mayıs etti.1000 15 Mayıs submit etti kalkıp 20000 olan önce submit etti diye önce mülakat almıyor zira daha 20000 current olmamissa.ve gün bazlı değil ay bazlı önemli imiş submit etme.benim önceki yorumlardan anladığım bilgielr boyleydi


  • @cerkezkizi09 3000 deki mülakat alamamış 16000 deki almış burda farklı bir süreç yürümüş herşey Case Number odaklı yürümüyor onu demek istiyorum. KCC istese bu sene 1 den değil 35000 den başlayıp geri bile gelebilir kim ne diyebilir ki?


  • Çok fena kafa karışıklığı yapıyorsunuz. Durum aslında iki madde ile basitleştirilebilir.

    İlk madde: Henüz bültenler cut-off olmadan ve mülakat tarihleri açıklanmaya başlamadan bunu asla öğrenemeyeceğiz. Onun için kafa karıştırmaya gerek yok.

    İkinci madde: Bu biraz uzun anladığımız kadarıyla anlatayım;

    Mülakat tarihleri geçen yılda yani DV-2022 sürecinde Submit tarihine göre verilmiş. Ama bunun da bir sıralaması var. Atıyorum CN2XXX diyelim. Mayıs ayında submit etmişse ve bültende CN1-CN2500 arası cut-off olmuşsa, CN2XXX ilk mülakat alacaklar arasında yer alıyor. CN1XX Mayıs'ta değil de Haziran'da DS-260 Submit ettiyse, geç kalmış sayılıyor ve 1-2 ay sonrasında mülakat alıyor.

    Sizin verdiğiniz örneklerdeki CN3000, Submiti Eylül ayında yaptıysa, Eylül ayına kadar açıklanan ve ondan önce Submit yapan tüm CN'leri beklemek zorunda kalıyor.

    Bu da tahmin edersiniz ki çok büyük bir sıralama sayısı oluyor. 16000 olanın almış olmasının sebebi bu.

    Eğer Mayıs ayında submit yaptıysanız endişeye gerek yok. Düşük CN olanlar hem konsolosluk tarafında hem de kendilerinden kaynaklanan bir sorun olmadığı sürece mülakatlarını alıp vizelerine sahip olabilecek. Yüksek CN sayısında olanlar da mecburen süreci takip etmek zorunda. Ama daha önce sayın @gucarslan da söylemişti, EU bölgesinde vize alamayan çok az CN var. DV-2022 bir istisna, ne yapıldığı belli olmayan saçma sapan bir yıl olmuş. Tek ümidimiz her şeyin standart şekilde devam etmesi.

    Sevgiler, saygılar...

    @fener18 @cerkezkizi09


  • @melikeugur Açıklama için teşekkürler 2.kısımda söylediğinize pek katılmasamda bekleyip göreceğız süreci.


  • @melikeugur Anlattığınız durumda şöyle bir istisna mevcut. 2022 döneminde, CN 2XXX'e kadar olan kişiler Temmuz veya Ağustos ayında DS-260 submit etseler de Mart ayında mülakat aldılar. Bunun nedeni ise Mart ayı için CN 13XXX uzeri current olmamıştı.


  • Aciklamalar icin tesekkurler herkese. Daha anlasilir oldu benim icin. Herkes vizesine en kisa surede ulasir umarim.


  • @fener18 Süreç geriden başlamayacak. Önce cut off olmak gerekiyor. Bu da ağustos ayının 15'i gibi Ekim ayının ilanı ile başlar. Yani Mülakata girebilecek cn aralığı ilan ediliyor. Muhtemelen Ekim ayının cut off'u yani mülakat alabilecek cnleri 1-4000 arası bir rakam olacak. Diyelim ki 3500 açıkladılar. Ekimde cn3500'e kadar mülakat veriLEBİLİR. Yani baştan başlamak zorundalar. Sadece sıralamada mayıs submitlilere öncelik verilip verilmeyeceği belli değil.


  • @sanaldeniz geriden başlamayı zaten onu farazi bir örnek olarak verdim yani sistemi değiştirmek KCC nin insiyatifinde...Ayrıca ben mülakat verilirken KCC tarafından incelenmiş onay almış ds-260 formlarına göre ve bu formların gönderiliş tarihinin önceliğine göre mülakatların verileceğini tahmin ediyorum

  • ⭐⭐

    @fener18 merhaba DV23 Kazananı mısınız ? Eğer Kazanansanız İmzanıza sürecinizi taşır mısınız?


  • @achillesoag taşıdım imza sürecine başka bir nick ile...


  • @fener18 başka nickten kastınız nedir?


  • @EzgiLera merhaba excell tablosunu dolduruyorum ama kazandığımın ekran görüntüsünü yüklemeyi kabul etmiyor. Pc den de denedim yine olmuyo ne yapabilirim. Sorun oluştu yüklenemedi diyo


  • Merhaba excell tablosunu doldurmaya çalışıyorum ama dosya yüklemede sorun çıkıyo. Kazandığımın ekran görüntüsünü yüklerken dosyaların hiçbiri yüklenemedi diye bldirim geliyo sürekli. Ne yapabilirim


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    520k Bakış
    Ekto OktanE
    @excan 100k Bond konusunun amacı maalesef DV Başvurucuları değil ve DV26 Veya DV27 süreçleriyle hiç alakası yok maalesef konu biraz yanlış anlaşılmış Detaylı şekilde bu konuyu incelemiş birisi olarak WSJ'nin haberi ve diğer kaynakların belirttiği üzere Yurt Dışında DOS tarafından basılan göçmen vizelerinin büyük bir kısmı Amerikan vatandaşlarının yakınlarına ait vizelerdir. Trump yönetiminin 100 bin dolarlık bond kuralı ile hedef aldığı kategori maalesef bu bölgedir. Public charge bahanesiyle maddi gücü yetmeyen orta sınıf bir çok amerikalının aile birleşimini kesmeyi planlıyorlar yasal göçün önünü kesmek için bir fikir DV'yi dahil etme olasiliklari var bu kural çıkarsa ama bu kuralın hazırlanma amacı veya hedefi DV değil Çünkü bir çok kişininde bildiği üzere DV için her mali yılda 55.000 Vize ayrılıyor bu noktada basılan göçmen vizelerininin 500 bin ve yukarısında olduğunu düşünürsek mevcut sistemde DV vizelerinin payı %10 ancak ediyor. Bu haber hala bir dedikodu net bir duyuru yok fakat geldiğimiz noktada bunun DV yasağı ile veya DV ile bir alakası yok tamamen aile temelli göç hedef alınıyor ve orayı kesmek veya kısıtlamak istiyorlar. Saygılarımla.
  • DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    887k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • Green card basvuru

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card forum
    8
    0 Oy
    8 İleti
    833 Bakış
    A
    Resmi siteden örneklere ve ölçü bilgilerine ulaşabilirsiniz, ölçü bilgileri detaylar yönergede de mevcut. Ayrıca aşağıdaki başlığı da inceleyin, işinize yarayacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir?page=1
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum