Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Önder-Bilgiç şu anda 3. sınıfsınız. bu yıl vizeler verilmeye başlandığında siz 4 olacaksınız. Eylül ayında alsanız bile çok sorun olacak gibi durmuyor. 6 aylık vize süresinin 5 ayında gidersiniz (Şubat ayı).
    Sonraki 6. ayın süresi dolmaya yakın okulunuz bitmiş oluyor. Ki eylül ayında alırsanız böyle. Daha geç olursa kârınıza gibi. (Tabii okulunuzu uzatmazsanız.)


  • @dilmel hayır şu anda 2.sınıfım ( okuldaki 3.yılım 1yıl hazırlık okudum) vizeler verilmeye başladığında 3.sınıf olacağım. Eğer mantıklı bir hareketse 2023 yazında abdye giriş yapıp green card teslimi için orada bulunmak sonrasında türkiyeye dönmeyi düşünüyorum. Hiç gitmeden bu süreci geçirip mezun olduktan sonra direkt abdye giriş yapmak gibi bir şansım yok sanırım. Bu durumda uygulayabileceğim en mantıklı durumları araştırıyorum.


  • @Önder-Bilgiç yazları 3-4 aylığına gidip gelebilirsin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Önder-Bilgiç, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @dilmel hayır şu anda 2.sınıfım ( okuldaki 3.yılım 1yıl hazırlık okudum) vizeler verilmeye başladığında 3.sınıf olacağım. Eğer mantıklı bir hareketse 2023 yazında abdye giriş yapıp green card teslimi için orada bulunmak sonrasında türkiyeye dönmeyi düşünüyorum. Hiç gitmeden bu süreci geçirip mezun olduktan sonra direkt abdye giriş yapmak gibi bir şansım yok sanırım. Bu durumda uygulayabileceğim en mantıklı durumları araştırıyorum.

    Case no 11 bin olduğuna göre vizeyi en erken 2023 başında alabileceksiniz. ABD'ye ilk girişi 2023 yazında yaparsanız ve arada (2024 başında) bir gir-çık yaparsanız bence sorun olmaz.

    Reentry permit maliyeti ABD'ye gidip gelmekten daha fazla. Ayrıca bir süre (en az 1 ay) ABD dışına çıkamıyor olacaksınız.

    Vizeyi aldıktan sonra 6 ay içinde ABD'ye ayak basmak zorundasınız. Yoksa hakkınızı kaybetmiş olursunuz.


  • teşekkürler arkadaşlar her şey olumlu geçerse 2023 yazında abdye ilk girişimi yapıp yeterli süre kaldıktan sonra türkiyeye dönüp mezun olana kadar abdye gir çık yapmaktan başka mantıklı çözüm yok sizin söyledikleriniz de bu kapıya çıkıyor zaten tekrardan teşekkürler tavsiyeleriniz için

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhabalar, iyi günler. Ben Singapur'da eşimle beraber yaşıyorum. 2. Sınıf doktora öğrencisiyim. Bu yıl green card çıktı. Dosya numaramiz 2000 lerde. Biz şu şekilde planlıyoruz;

    1. Dosya numaramız küçük olduğu için erken sira gelir diye dusunuyoruz (ne kadar erken sizce?) İşlemleri Singapur konsolosluğundan yurutecegimiz icin TR den hizli da olabilir.(ki bizim icin bu durumdan ziyade ne kadar gec o kadar iyi)
    2. ilk 6 aylik vize verildikten sonra 5. Ayinda ABD ye girmeyi dusunuyoruz. 2 3 hafta kaldiktan sonra kartlarimiz gelmez ise geri donmeyi dusunuyoruz. Kartlarimizi arkadasimiz araciligi ile Singapur a postalatacagiz.
    3. Sonraki girisimizi 1 yildan erken (10-11. Aylarda) green cardlarimizi kullanarak yapmayi dusunuyoruz. Yine 2 - 3 hafta kaldiktan sonra donmeyi dusunuyoruz.
    4. En son kalici olarak 7-8 ay sonrasinda ABD ye yerlesmeyi dusunuyoruz.(Doktora tezimi submit edip bitirdikten sonra)

    Bu konuda problem yasar miyiz sizce?
    Bahsettigim kisa sureli girisleri kesinlikle bir yil dolmadan yapmayi planliyoruz. (Re-entry permit icin bekleme suresi hayli uzun ve o kadar ABD de kalmam doktoradan dolayi muhtemel degil)

    Ek not: eşim ile green kartlarimizi aldiktan sonra fizyoterapist olarak calismak icin (eşim lisans + yuksek lisans; ben sadece lisans mezunuyum) NY eyalet Board ına diploma denkligi icin basvurmayi dusunuyoruz. (ABD disindan da yurutulebilen bir surec)
    Bu konuda daha once tecrubesi, bilgisi olan varsa yönlendirir/paylaşırsa seviniriz.


  • @emreb17 GC mülakatından sonra vizenizi alır almaz gidin. Re-Entry Permit form doldurup başvuru yapın, eğitimi gerekçe gösterin. 2 yıl kazandırır size. Rahat rahat her şeyinizi yapar tamamlar stressiz gider yerleşirsiniz.


  • @JackFoxy Cevabiniz icin tesekkurler. Fakat bizdeki ana problem benim doktoramdan dolsyi re entry permit surecini tamamlamak icin gereken surede kalamayacak olmam. Bu sebeple bu yolu dusunuyoruz. Bana giriste memurun sormasi durumunda doktora bursum var ve son yilimdayim bitirince donmeyi dusunuyorum demeyi dusunuyorum. Eşim de zaten kocam ile beraber yerlesecegim ve bu notta bahsettigim denklik sureclerini tamamlamaya calisiyorum sonrasinda yerlesecegim diyecek.


  • @emreb17 Hiçbir sorun yaşamazsınız. Sorulan sorulara gerekçeleriyle birlikte belgeleri göstererek doğru cevaplar verdiğini sürece sorun olacağını düşünmüyorum.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @emreb17 merhaba, yaşadığınız sürecin bir benzerini ben yaşadım. olabildiğince özetlemeye çalışarak sizin sorularınıza kendi yaşadıklarımı yazayım diyorum 🙂
    ** Türkiye'de doktora öğrencisiyim.
    2) ilk 6 aylik vize verildikten sonra 5. Ayinda ABD ye girmeyi dusunuyoruz. 2 3 hafta kaldiktan sonra kartlarimiz gelmez ise geri donmeyi dusunuyoruz. Kartlarimizi arkadasimiz araciligi ile Singapur a postalatacagiz.

    • İlk girişte, 6 ayı geçmemek kaydıyla tabii, ne zaman girdiğinizin bir önemi yok. Ben de 5. ayımda illk girişimi yapmıştım. Size tavsiyem giriş yaptıktan sonra vakit kaybetmeden USCIS'e gidip GC'ınızın yollanacağı adresi netleştirmeniz, teyit etmeniz. Zannettiğiniz gibi olmayabiliyor, siz doğru adresi verdim zannedebiliyorsunuz ama sistem öyle anlamamış olabiliyor. Teyit etmekte fayda var 🙂

    Yanlış hatırlamıyorsam DS 260 formunu doldururken GC issue etme ile ilgili bir bölüm vardı. Ben "havaalanından giriş yapar yapmaz işlemlere başlansın ve belirttiğim adrese gönderilsin" gibi bir seçenek vardı diye hatırlıyorum, onu seçmiştim. Ancak günler günler geçti, tık yok. USCIS'e gidip sorduğumda böyle bir işlem yapmadıklarını, GC basılabilmesi için benim oraya gidip başvuruda bulunmamın gerektiğini söylemişlerdi. Başvuru yaptıktan 3-4 hafta sonra GC beyan ettiğim adrese gönderildi (ama ben çoktan Türkiye'ye dönmüştüm maalesef) (Sene 2018, şimdi ortalama süre ne kadardır bilemiyorum).

    3)Sonraki girisimizi 1 yildan erken (10-11. Aylarda) green cardlarimizi kullanarak yapmayi dusunuyoruz. Yine 2 - 3 hafta kaldiktan sonra donmeyi dusunuyoruz.

    • Buraya dikkat. Her ne kadar teoride 1 seneye kadar ülke dışında kalmaya izin verdiklerini söyleseler de, bundan sonraki süreçte esas olanın giriş kapısındaki CBP ve onun yataktan ne taraftan kalktığı olduğunu unutmamanızı rica ederim. CBP 6 aydan fazla kalan her göçmenin ABD'ye göçme gibi bir niyeti olmadığını, bu GC'ı da turist vizesi gibi kullandığını düşünüp ona göre davranıyor. Yani, sizi sorgulayabilirler, negatif davranabilirler, bekletebilirler vs. vs. Psikolojiniz bu süreci kaldırabilirse süper.
      Ben de 11. ayda girdim çünkü çok önemli bir mazeret olarak doktora derslerimi tamamlamamı kabul edeceklerini düşündüm. Ama beklediğim gibi olmadı 😕 Epey terlettiler. Bir daha ABD dışına çıkmayacağıma, çıkacaksam da re-entry permit alacağıma ikna ederek sorgularını bitirdim. Doktora çalışmalarım nedeniyle Türkiye'ye dönmem gerektiği ve 6 ay olmadan ABD'ye giriş yapamayacağımı öngördüğüm için re-entry aldım. Türkiye'ye döndükten 4 gün sonra Çin'de ilk covid 19 vakası görüldü 😛 neye niyet neye kısmet oldu biraz yani :p
      4)En son kalici olarak 7-8 ay sonrasinda ABD ye yerlesmeyi dusunuyoruz.(Doktora tezimi submit edip bitirdikten sonra)
    • CBP ile sıkıntı yaşamamak adına giriş - çıkış planlarınızı 6 ayı aşmayacak bir şekilde yapmanızı tavsiye ederim. Biz akademiklere göre doktora çok aşırı önemli bir mazeret olabilir, ama kapıdaki CBP bunu pek iplemiyor 😛

    Hayırlı olsun şimdiden, kolaylıklar diliyorum 🙂

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • Merhabalar,

    İlk girişimi yaptıktan sonra 26 Kasım 2021'de ABD'den çıkış yapmıştım. 6 ay konusunu tamamen unutup kafamda 1 yıl içinde tekrar dönme ve yerleşme planı vardı, ta ki @gucarslan a hal hatır mesajı atana kadar. Kendisinin tavsiyesi üzerine apar topar bilet al hazırlandım derken yine bazı problemler oldu ama 24 Mayıs 2022'de yani neredeyse 6 ay olmak üzereyken Atlanta Hartsfield-Jackson'a iniş yaptım. Çok defa okumuşsunuzdur ama yenileyeyim, US Citizen sırasına girdim. Sıra bana gelince Green Card'ımı ve pasaportumu uzattım. Görevli memur sırasıyla hangi ülkeden geldiğimi ve ne zamandır ABD dışında olduğumu sordu. Türkiye ve Neredeyse 6 ay oldu cevaplarını verdim. Onaylama manasında kafasını salladı ve hoş geldiniz dedikten sonra pasaportumu geri verdi. Biraz tedirgin olmuştum ama sorunsuz geçtim, bu aralar dönüp 3 ay sonra temelli taşınmayı düşünüyorum. Bakalım zaman ne gösterecek...


  • @yuzuf neden şimdi gelip tekrar Türkiye’ye dönüp 3 ay sonra temelli gelmek gibi plan yaptınız ki? Direkt 9-10 ay sonra temelli yerleşmek için de gelebilirdiniz.


  • @pistolstar evlilik ve mezuniyet durumları var 🙂


  • iyi forumlar herkese 2019 talihlilerindenim 2021 Martta ABD'ye girişimi yaptım ve Eylül sonunda Türkiye'ye döndüm. Normalde bu yaz gidicektim ama okul ve başka sorunlardan dolayı senye yazın gitme durumundayım ve yaklaşık 20 ay ABD dışında kalmış olacağım. Bilgisayar mühendisliği ö2. sınıf öğrencisiyim. Okulumu bahane olarak gösterebilir miyim? Türkiyeden bir işelm yapabilir miyim bununla ilgili? Amerikadayken Türklerle konuştuğumda 2-3 sene boyunca giriş yapmayıp sonrada bile çok rahat girdiklerini söylüyorlardı..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @shagydigy merhaba.
    başlığın ilk iletisinde de gördüğünüz ve sizin de bildiğiniz gibi green card sahiplerinin abd'de dışında 6 aydan fazla kalmaları LPR statüleri için tehlikelidir.
    bu yüzden bu durumda olanların re-entry permit almalarını tavsiye ediyoruz. bu sayede abd dışında yasal olarak kalablirsiniz ama şuan sizin durumunuzda bu çok da mümkün olmaz.

    ikinci durum da SB-1 vizesidir ama bu da ciddi bir süreç ve sizin durumunuz için şuan elzem bir seçenek olarak görünüyor diyemem.

    tavsiyem, en kısa sürede abd'ye girip re-entry permit başvurusunda bulunmanız ve okulunuza bu şekilde devam etmeniz. diğer türlü abd'ye her girişiniz riskli olacak ve statünüzü kaybetme riskiniz olacaktır.

    elbette bahsettiğiniz gibi bir kaç sene sonra bile abd'ye giriş yapanlar var, olacaktır ancak; bu sizin de sorunsuz giriş yapacağınız anlamına gelmez, gelmemeli.

    karar elbette sizin ama doğru ve en sağlıklı olan re-entry permit almanızdır.


  • @gucarslan, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @shagydigy merhaba.
    başlığın ilk iletisinde de gördüğünüz ve sizin de bildiğiniz gibi green card sahiplerinin abd'de dışında 6 aydan fazla kalmaları LPR statüleri için tehlikelidir.
    bu yüzden bu durumda olanların re-entry permit almalarını tavsiye ediyoruz. bu sayede abd dışında yasal olarak kalablirsiniz ama şuan sizin durumunuzda bu çok da mümkün olmaz.

    ikinci durum da SB-1 vizesidir ama bu da ciddi bir süreç ve sizin durumunuz için şuan elzem bir seçenek olarak görünüyor diyemem.

    tavsiyem, en kısa sürede abd'ye girip re-entry permit başvurusunda bulunmanız ve okulunuza bu şekilde devam etmeniz. diğer türlü abd'ye her girişiniz riskli olacak ve statünüzü kaybetme riskiniz olacaktır.

    elbette bahsettiğiniz gibi bir kaç sene sonra bile abd'ye giriş yapanlar var, olacaktır ancak; bu sizin de sorunsuz giriş yapacağınız anlamına gelmez, gelmemeli.

    karar elbette sizin ama doğru ve en sağlıklı olan re-entry permit almanızdır.

    teşekkürler öncelikle. yaz sonuna doğru kısa bir giriş ile izin almak durumundayım hakkımın yanmasını da istemiyorum gerçekten sıkıntılı bi durum


  • @gucarslan, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @shagydigy merhaba.
    başlığın ilk iletisinde de gördüğünüz ve sizin de bildiğiniz gibi green card sahiplerinin abd'de dışında 6 aydan fazla kalmaları LPR statüleri için tehlikelidir.
    bu yüzden bu durumda olanların re-entry permit almalarını tavsiye ediyoruz. bu sayede abd dışında yasal olarak kalablirsiniz ama şuan sizin durumunuzda bu çok da mümkün olmaz.

    ikinci durum da SB-1 vizesidir ama bu da ciddi bir süreç ve sizin durumunuz için şuan elzem bir seçenek olarak görünüyor diyemem.

    tavsiyem, en kısa sürede abd'ye girip re-entry permit başvurusunda bulunmanız ve okulunuza bu şekilde devam etmeniz. diğer türlü abd'ye her girişiniz riskli olacak ve statünüzü kaybetme riskiniz olacaktır.

    elbette bahsettiğiniz gibi bir kaç sene sonra bile abd'ye giriş yapanlar var, olacaktır ancak; bu sizin de sorunsuz giriş yapacağınız anlamına gelmez, gelmemeli.

    karar elbette sizin ama doğru ve en sağlıklı olan re-entry permit almanızdır.

    Benim esim ilk geldiginde 2018 de 6 aydan fazla kalmisti 7 ay sanirim tam hatirlamiyorum sonra LAX e geri indiginde bir daha olmasin 6 aydan fazla kalamassin deyip gecmesine izin vermisler.Bizim geriye donuk re entry permit almamiz gereklimidir simdi?


  • @Betfair39, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @gucarslan, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @shagydigy merhaba.
    başlığın ilk iletisinde de gördüğünüz ve sizin de bildiğiniz gibi green card sahiplerinin abd'de dışında 6 aydan fazla kalmaları LPR statüleri için tehlikelidir.
    bu yüzden bu durumda olanların re-entry permit almalarını tavsiye ediyoruz. bu sayede abd dışında yasal olarak kalablirsiniz ama şuan sizin durumunuzda bu çok da mümkün olmaz.

    ikinci durum da SB-1 vizesidir ama bu da ciddi bir süreç ve sizin durumunuz için şuan elzem bir seçenek olarak görünüyor diyemem.

    tavsiyem, en kısa sürede abd'ye girip re-entry permit başvurusunda bulunmanız ve okulunuza bu şekilde devam etmeniz. diğer türlü abd'ye her girişiniz riskli olacak ve statünüzü kaybetme riskiniz olacaktır.

    elbette bahsettiğiniz gibi bir kaç sene sonra bile abd'ye giriş yapanlar var, olacaktır ancak; bu sizin de sorunsuz giriş yapacağınız anlamına gelmez, gelmemeli.

    karar elbette sizin ama doğru ve en sağlıklı olan re-entry permit almanızdır.

    Benim esim ilk geldiginde 2018 de 6 aydan fazla kalmisti 7 ay sanirim tam hatirlamiyorum sonra LAX e geri indiginde bir daha olmasin 6 aydan fazla kalamassin deyip gecmesine izin vermisler.Bizim geriye donuk re entry permit almamiz gereklimidir simdi?

    Hayır. Re-Entry permit, geri dönüşte sorunsuz giriş yapabilmeniz için alınır. Giriş yapıldıysa sorun yok. Geriye dönük alınan bir belge değil.


  • Tamamen oradaki memurun ruh haliyle alakalı cidden süreç 🙂 ama cidden JFK'da nispeten daha az sorgu sual oluyor.


  • @Ryback, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @Betfair39, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @gucarslan, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @shagydigy merhaba.
    başlığın ilk iletisinde de gördüğünüz ve sizin de bildiğiniz gibi green card sahiplerinin abd'de dışında 6 aydan fazla kalmaları LPR statüleri için tehlikelidir.
    bu yüzden bu durumda olanların re-entry permit almalarını tavsiye ediyoruz. bu sayede abd dışında yasal olarak kalablirsiniz ama şuan sizin durumunuzda bu çok da mümkün olmaz.

    ikinci durum da SB-1 vizesidir ama bu da ciddi bir süreç ve sizin durumunuz için şuan elzem bir seçenek olarak görünüyor diyemem.

    tavsiyem, en kısa sürede abd'ye girip re-entry permit başvurusunda bulunmanız ve okulunuza bu şekilde devam etmeniz. diğer türlü abd'ye her girişiniz riskli olacak ve statünüzü kaybetme riskiniz olacaktır.

    elbette bahsettiğiniz gibi bir kaç sene sonra bile abd'ye giriş yapanlar var, olacaktır ancak; bu sizin de sorunsuz giriş yapacağınız anlamına gelmez, gelmemeli.

    karar elbette sizin ama doğru ve en sağlıklı olan re-entry permit almanızdır.

    Benim esim ilk geldiginde 2018 de 6 aydan fazla kalmisti 7 ay sanirim tam hatirlamiyorum sonra LAX e geri indiginde bir daha olmasin 6 aydan fazla kalamassin deyip gecmesine izin vermisler.Bizim geriye donuk re entry permit almamiz gereklimidir simdi?

    Hayır. Re-Entry permit, geri dönüşte sorunsuz giriş yapabilmeniz için alınır. Giriş yapıldıysa sorun yok. Geriye dönük alınan bir belge değil.

    Aynen giris yapildi da simdi biz nasil sayacagiz o aylari o kismi anlayamadim 🙂 6 aydan fazla kalinirsa toplam aylar sayilmayi diye bisey okumustum.Ama re entry permit vs almadik dedigim gibi hic.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum