DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Not_Born_Yesterday teşekkür ederim. Hayırlısı


  • @gucarslan Merhaba Gürcan Bey .Sizlere bir kaç sorum olacak.Cevaplarsanız çok makbule geçer.1-Curtis Morrison davasına katılamadım.Süreç içerisinde bu tür davalara nasıl dahil olabilirim.2-Süreci etkiler mi? 3-Davanın sonuçlanması mali yıl için mi netice sağlıyor? Bu arada dosya transfer maillerini dün akşam şu ülkelere ilettim"BOSNA-KOSOVA-MAKEDONYA-SIRBİSTAN-GÜRCİSTAN-ERMENİSTAN-İSRAİL". Şuana kadar sadece Sırbistan ve İsrailden yanıt aldım ve olumsuz olarak döndüler.Bu konuda da bir tavsiyeniz var mıdır? Çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @braveheart-34 merhaba,

    1- ilgili avukatları ve forumda açtığım başlıkları takip ederek dahil olabilirsiniz.
    2- hayır, elbette ki olumsuz etkilemez.
    3- 30 eylül'e kadar sonuçlanması gerek yoksa bir anlamı olmaz.
    4- herhangi biri kabul edene kadar devam etmelisiniz.

    bol şans.


  • @gucarslan Çok teşekkür ederim.Süreç hakkında bir gelişme yaşarsam buradan paylaşacağım.


  • @Sevval @Not_Born_Yesterday
    Merhabalar, bu şu demek mi oluyor. Bu linkteki numara listesi Ağustos ayı içinde mülakat alacak numaralar.


  • @Güler-Özçelik genel olarak bölge bölge yazıyor konsolosluk bazında degil. CN numaralarini da belirtiyor. Bu ay bitene kadar Ağustos mulakatlari verildi bitti gözüyle bakmayın, benim bildiğim. Yanlışım varsa bilemiyorum ama forum yöneticilerinden daha doğru bilgi edinebiliriz.


  • @Sevval @Güler-Özçelik
    Siteyi takip edin, mülakat geldiğinde mail de gelmiş oluyor çoğu zaman.
    Yani maillerinizi ve siteyi takip edip, belirttiğiniz siteden de hangi bölgede hangi CN'lara mülakat verildiğini görebilirsiniz.
    Tecrübe ettiğimiz kadarıyla mülakatlar genellikle 19:30'la gece 01:00 arası açıklanabiliyor.


  • @gucarslan Tekrar mail göndermiştim. Aşağıdaki cevap geldi;

    Thank you for your inquiry.
    Your case number is now current for interview processing. Once the interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.
    KCC is aware of recent executive orders and is actively working on Diversity Visa (DV) Program cases. Please monitor travel.state.gov for general updates to the DV Program and related regulations. You should also check the information posted by the Embassy or Consulate you chose for the location of your interview for operations details. The process for scheduling DV appointments has not changed from previous years. Selectees will be asked to check the Entrant Status Check (ESC) website by an email sent to the address they provided as soon as an interview is scheduled. KCC cannot predict when individual cases will be scheduled for interview, and you are not asked to take any additional steps if you have already provided all your documents and information. Please remember that selection for participation in the DV Program is not a guarantee of a visa or of a visa interview. If you have a specific inquiry not related to scheduling an interview, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.
    In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center. For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/


    Rebecca
    Support Contractor – LDRM/DTSV
    CA/VO/DO/KCC
    Kentucky Consular Center
    3505 N Highway 25W
    Williamsburg, KY 40769
    [email protected]

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @koc2022 kısaca artık sadece mülakat maili beklemelisiniz.
    bundan sonra KCC sürecinizle alakalı bir işlem yapamaz, yapmayacak.


  • Merhaba,
    Süreci ve sizleri son zamanlarda takip etmeye başladım. Malum ben de aynı şekilde beklemedeyim. En son 2 Mayıs tarihinde durumumla alakalı ilettiğim maile dönüş bu oldu. "Thank you for your inquiry.

    Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Once the Kentucky Consular Center has finished processing your DS-260, you will receive an email from the Kentucky Consular Center giving you instructions to complete in order for your case to continue processing."

    Burada atladığım ya da kaçırdığım bir durum var mı? Excel sıralamasına göre nasıl bir tahminde bulunup yorumlayabilirim?


  • Bu ileti silindi!

  • @Adam merhabalar, turist vizesiyle mi giris yaptınız, eğer oyleyse suana kadar bir zorluk yasadiniz mi gümrükte veya vize alırken bahseder misiniz? Aos için de bol şans dilerim


  • @Sevval haklısınız ama genel olarak şimdiye kadar bu listeler toplu halde tek seferde açıklandı ve sonrasında başka numaralar açıklanmadan ayı kapattılar. Açıkçası Ağustos ayı içinde beklentim yok 😕


  • @Cavit-Güdücü-0 merhaba evet turist vizesi ile nfk den giris yaptim giriste biraz tuttular ama sukur bir sorun cikmadi new jersey de turk avukatlar var onlarla iletisime gectim bir ay beklicez sonrasinda islemlere baslicaz . Umarim mulakatlar dagitilir bizde daha sorunsuz bisekilde tc de mulakat aliriz


  • Herkese merhabalar. Sürecin sonunda pişman olmamak adına herkes elinden geleni yaptı ve yapmaya çalışıyor.Kimileri AOS yaptı kimileri oturumu olmadıgı ülkeye mail atıp dosyasını oraya tasıyıp işlemlerini devam ettirdi kimileri USA hükümetine karşı açılan dv2022 davalarına katılım sağladı.Son bir öneri olarak Ankarada toplanıp konsolosluk önunde protesto yapıp sesimizi duyursak mı diyorum ne kaybedebiliriz arkadaşlar keşke dememek için son çırpınışa var mısınız?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sniper-0 tekrardan mail atın lütfen KCC'ye.
    muhtemelen "Thank you for your inquiry.
    Your case number is now current for interview processing. Once the interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov." şeklinde bir mail alacaksınız.
    bu da herkes gibi sadece mülakat beklemeniz gerektiğini anlatan bir mail.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @braveheart-34 böyle bir şey sadece sizin değil, bütün DV talihlilerini için çok kötü olur.
    uygulamayı bir yana bırakın, konuşulması bile zararlı bence.


  • @gucarslan Gürcan Bey uyarınız için teşekkür ederim.Lakin bir şeyler yapamamak ve göz göre göre elinden kayıp gitmesini izlemek çok can yakıyor.Eminim çogu arkadaşımda bu şekilde düşünüyordur.Elbette yasal kısmı uygun karşılanmayabilir bu davranışın ama bir şekilde sesimizi duyurmamız gerekir. Bizler özgürce davranışımızı dile getiremiyorsak elçilik önünde o vakit nasıl bir özgürlükler ülkesinde yaşamayı düşünebilirzki.Sonuçta bizler bir terörize eylemde bulunmayacagız.Takdir edilirse ben varım her türlü sonucuna da katlanırım.Çünkü kaybedecek zamandan başka bir şey yok gibi duruyor.En azından sesimizi bir şekilde duyurabilirsek max.sayıda arkadaşlarımız bu süreçten yararlanabiliyor olacak.Bu işi sosyal medyada dile getirmeye çalıştık fakat nafile.Fikrimce çok rahatsızlık vermeden gürültüsüz bir şekilde afişlerle vs en azından şans denenebilir diye düşünüyorum.Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @braveheart-34 bu fikre gark olan ilk kişi değilsiniz, daha önce de bu tür fikirler oldu ve aynı cevabı verdim.
    bulunduğunuz ülke bu tür eylemlerin "özgürce" dile getirilebileceği bir coğrafya değil ne yazık ki. bunu yapmak hem vize sürecinizin, hem de tr'deki hayatınız için faydalı olmaz, olmayacaktır.
    en ufak bir ihlalde bile konsolosluk aylarca kapalı kalabilir, bu yaşandı çünkü.
    sesinizi twitter hesabımızdan yaptığımız şekilde dile getirmeye devam edebilirsiniz, en sağlıklısı bu olur.

    https://twitter.com/sDiversityVisa


  • @gucarslan; sosyal medya bu işin kilit noktası bence de. Ocak gibi DV-22 talihlileri bir video çekmişti ve bu videodan hemen sonra 2 Şubatta yığınla mülakat alan oldu Türklerden. Sonra yine azaldı ve artacak gibi de durmuyor. ABD Ankara konsolosluğunun instagramdaki gönderisinin altında iranlı talihlerin yorumları kaynıyor bizden yok. O yüzden de bence ANK nın iranlılara verdiği mülakat hep türklerden fazla. Ağlamayan bebeğe misali usul usul bekliyoruz kaderimizi. Bakalım sonumuz ne olacak.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

253
Çevrimiçi

41.5k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum