Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    989 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 11 Oy
    1k İleti
    204k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k