IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@fyztrl, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba herkese forumda yeniyim bir şey sormak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim, dosyam şuan NVC'de fakat ikinci kez ek belge istiyorlar ve bu istedikleri belge sistemde yüklü belgeler böyle bir durum yaşayanlar var mı aranızda veya bir fikri olan yapabileceğimiz ne var bu durumda? İlk eksik belgede bizim bir yanlışımız vardı onu düzelttik tekrar 3 ay bekledik şimdi tekrar yüklü bir belgeyi istiyorlar yani bu belge yüklü olmasa ilk talep ettiklerinde de isteyebilirlerdi hiçbir şey anlamış değiliz benzer durum veya fikri olan var mıdır? 😔
Hangi belgeyi istediler, yine eksik yuklemis olabilir misiniz?
-
@fyztrl, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@t34 aslında eksik değil yüklü fakat neden istediler tekrar anlamadık. sponsorla iligili W-2/1099 ve tax transcript evrağı
Sponsorunuzun geliri sponsor olmak icin yeterli mi acaba? Su basligi inceleyin isterseniz:
-
@Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells @Tugba @yonca_2020 arkadaslar I-130 ucsis submit ettikten sonra mail aldik 2 hafta önce. Şimdi bize mail olarak gonderilen I-130 submitted dosyasina bir göz attik. Uzerinde electronic form only yaziyor . Bu kısımda sorun yok lakin, name of all your sposes (if any) part 1in 21. Kisminda date marriage ended var. Bu bilgi benimle ilgili olduğu için buraya evlilik bitiş tarihi yazmadik dogal olarak. Her neyse. Oraya 2. Kisimda ki spouse bilgisine yazdigimiz evlilik bitiş tarihi yazilmis olarak gözüküyor. Hem spouse 1 hem de spouse 2 nin evlilik bitisinde esimin once ki evliliginden kalan bosanma tarihi yaziyor. Bu tarihi oraya yazmadigimiza eminiz. Var mi böyle sorun yasayan daha önce?.... yani ucsise yazmamizi gerektiricek bir sorun mu sizce?.. sureci uzatir mi veyahut geri dönüş almamiz aylar surer mi?.. var mi contact yapabileceğimiz bir numara vs. Bu hatayi düzeltmek adina.
Cevap gelirse mutlu oluruz, kolayliklar..Form veya kullandiginiz web browser, otomatik olarak yazmis olabilir onu. Silmeniz ve gondermeniz gerekliydi...
Formu incelerken yanlis yazdiginizi dusunup bosanma belgesi isteyebilirler, size ulastiklarinda yanlis anlasilmayi duzeltmeniz durumunda sorun yasamazsiniz.
-
@Kerem-Kaleli, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhabalar, Nişanlım amerikan vatandaşı ve evlenmek istiyoruz. Yalnız greencard başvurusu için hangisi daha sağlıklı olur bilemiyoruz. Türkiye'de mi evlenip başvuralım yoksa K1 vizesine başvurup orada mı evlenelim? Teşekkür ederim.
Sizin planlariniza en uygunu hangisi ise o sekilde yapabilirsiniz. Eger yakin zamanda evlenmeyi planliyorsaniz size tavsiyem evlenip IR-1 surecini baslatmaniz.
-
@crazycells, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@MYusuf Ankara'da mulakata girecekseniz Turkce olan belge de yeterli olmali. Ne oldugunu anlamamis olabilirler, belgeyi tam ve duz bir sekilde yuklediginize emin olun. Yan donmus ya da ters yuklenmis belgeleri de kabul etmiyorlar.
Arşiv kayıtlı adli sicil kaydını e-devletten İngilizce indirip yüklemiştik, kabul edilmedi. Orjinal Türkçe belgeyi istedi.
Evlilik belgesinin sadece İngilizce çevirisini yükledik. Yine Türkçe halini istedi.
18 Nisan'da yükledik, bekliyoruz. Haziran'ın 27'si civarında haber gelir sanıyorum. -
@crazycells teşekkür ederim. bir de yeni birşey yazıyor buradaki diğer üyelerde, eşim amerikalı ve orada boşanmıştı, onun boşanma belgesinin aslını istiyorlar mı? benim ki zaten yanımda var ama o kendisininkini nvc sitesine upload etmiş idi ve kabul edildi yazıyor. acaba onun boşanma belgesinin orjinalini isterler mi benden mülakat sırasında.
-
PTT kaydı ile ilgili maili elçilik gönderecek değil mi? Görüşme günüm belli fakat bir mail daha mı gelecekti pasaportun teslim alınması için ptt kayıt maili?
-
@fenercag kaydı AIS sistemi üzerinde kendiniz yapmanız gerek.
-
@mustafawashington merhaba her iki tarafında boşanma evrak Aslı isteniyor
-
@sertas teşekkür ederim, bu bilgi nvc nin yanınızda geirilmesi gerekenlerde yazmıyor, çok faydalı bilgi oldu, yoksa sonradan yollayacaktım bu da süreyi uzatacaktı.
-
@mustafawashington kesinlikle istiyorlar. Benden istediler gidip county clerk ofisten certified copy alsin islak damgali muhurlu. Ve fedex ile hemen yollasin.
-
@yonca_2020 teşekkür ederim elinde orjinali vardı bugün onu yolladı fedex ile..
-
Dün whatsapp grubunda yazmıştım, buraya yazmayı unutmuşum.. Benim neredeyse 1 yıldır uğraştığım NVC aşaması nihayete erdi.
Dosyaları 27 Martta yeniden submit etmiştik, dün DQ aldım. Eski JS ve eşini sistemden sildiler, yeni JS ve eşinin de tüm dökümanlarını doğru yüklemişiz bu sefer. Siz siz olun tax dökümanları çok karmaşık olmayan bir JS bulun :face_with_tears_of_joy:Interview günü bekliyorum şimdi :)
-
@drserdar hayırlı olsun gözünüz aydın
-
@cokbekledik86 Çok teşekkürler :)
-
@fenercag, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Selamlar arkadaslar,
Bizim de NVC sürecimiz tamamlandı , NVC mail attı Ankara Amerikan Konsoloslugundan tarih aldıklarında notice göndereceklerine dair suan tarih bekliyorum. Bu süreçte neler tavsiye edersiniz ? İnterview tarihi belli oldugunda doktor randevusunu kaç gün öncesine almalıyım? Başka nelere dikkat etmeliyim?
Mulakattan 1 hafta oncesine almaniz yeterlidir, bol sanslar.
-
@Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Tugba çok teşekkürler.. dikkate alacağım.
Bosanma durumu onemli, cunku eger resmi olarak bosanma islemi gerceklesmemisse sonrasinda yapilan evliliklerin gecerliligi olmuyor.
O nedenle evliliginizin resmi olarak tanindigini gostermek icin bosanma bilgisi ve evraklari oldukca onemli.
-
@Ataberk-Karabulut nvc ye evlilik kanıtı olarak ne gibi belgeler yuklediniz?.. nvcye call logs,nisan, dugun gibi resimleri yukleyemez miyiz?.. var mi bilgisi olan arkadaslar. Mesela nvc de photographs bolumune call logs u 4 parça pdf halinde yuklesem, nisan resimlerini 2 parca pdf halinde yuklesem sıkıntı çıkar mı?.. daha sonra interview zamani geldiğinde nvc ye yukledigim tum herseyi yanimda mi getirecegim?. Net bilgisi olan var mi... @crazycells @Tugba @Yonca
USCIS'e yuklediklerinizin aynisini yukleyebilirsiniz.
4 parca veya 2 parca ayri ayri pdf olarak yuklemek yerine, tum fotograf ve evraklari tek bir pdf haline getirmenizi ve gereken tum yerlere o pdf'i yuklemenizi tavsiye ederim.
-
@GMT, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba herkese, 1 Hazirandaki mulakatim icin konsolosluktan yine bir email geldi gerekli belgeleri CEAC sistemine yukleyin seklinde. Ornegin nufus kayit ornegi, arsiv kayitli sicil kaydi, bunlarin updated versiyonlarini mulakattan once tekrar yuklemek gerekir mi? PTT ciktisini da mi yukleyecegiz CEAC sistemine? Bir de biz 2020 tax return ile DQ olmustuk. 2021leri mulakatta yanimda goturmeyi planliyordum. Ayrica tekrar CEAC sistemine yuklemek gerekir mi?
Tum guncel belgeleri CEAC'a yukleyebilirsiniz, 2021 icin olan gelir belgelerini de...
PTT ciktisini CEAC'a yuklemenize gerek yok.
-
@GMT ama hem ucsis hem nvc ye evlilik kaniti yuklemezsek kafamiza gore interview gunu belge getirmis olmaz miyiz?... ucsis asamasinda ornegin yalnizca marriage certificate ve marriage photos yukledik.
Tum belgeleri hem USCIS'e hem de NVC'ye yukleyebilirsiniz.
Evlilik kanitlarinin asil gitmesi gereken yer USCIS olacak...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum