Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells bilgilendirme için teşekkür ederim. Evlenmeden önce de foruma yazmıştım. Yıllık iznimde turist vizesiyle gelip evlendim. Yarın dönüyorum ne yazıkki. Ancak tekrar geldiğimde tescil ettirebilirim. Benim sorum şu evliliğim gözükmediğinden pasaportum kimliğim değişmeyeceği için tekrar geldiğimde pasaport kontrolünde sorun yaşar mıyım? ABD girişte benim burda evliliğimi görüp girmemi engeller mi? Ben döner dönmez eşim Green card sürecini başlatacak eğer tekrar gelemezsem evliliğimi Türkiye’de kayıt ettirmem de mümkün olmayacak. GC süreci için benim TR’de evli gözüküp gözükmememin önemi nedir?


  • @crazycells Cok tesekkur ederim, tesadufen bu siteyi buldum oncelikle size boyle bir forum icin cok tesekkur ederim daha sonra forumda yardimci olan herkese ayri tesekkur ederim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Caner-0, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Bugun itibariyle 5/26/2022, USCIS in sitesindeki I-693 belgesinin sag ust kosesinde expires 3/31/2022 yaziyor

    Ben belgelerimi bu hafta gondermeyi planliyordum. Acaba benim kapali zarfimdaki raporda hagni tarih var? Bu bir problem olusturur mu?

    Sorun degil, USCIS yeni formlari hazirlayana kadar eski formlari -tarihi gecmis olsa- bile kullanabiliyorsunuz. Zaten sizin elinizden bir sey gelmez 🙂 USCIS'in formlari guncellemesi gerekiyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @strangek, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells bilgilendirme için teşekkür ederim. Evlenmeden önce de foruma yazmıştım. Yıllık iznimde turist vizesiyle gelip evlendim. Yarın dönüyorum ne yazıkki. Ancak tekrar geldiğimde tescil ettirebilirim. Benim sorum şu evliliğim gözükmediğinden pasaportum kimliğim değişmeyeceği için tekrar geldiğimde pasaport kontrolünde sorun yaşar mıyım? ABD girişte benim burda evliliğimi görüp girmemi engeller mi? Ben döner dönmez eşim Green card sürecini başlatacak eğer tekrar gelemezsem evliliğimi Türkiye’de kayıt ettirmem de mümkün olmayacak. GC süreci için benim TR’de evli gözüküp gözükmememin önemi nedir?

    Sorun olmaz, pasaportunuz hala gecerli olacak. Seyahat sirasinda evlilige dair belgeler yaninizda oldugu surece gerisi dert degil...

    Turkiye'de evli gorunmeseniz dahi Green Card surecinizde bir problem yasamazsiniz, onemli olan gercek ve resmi bir evlilik yapmis olmaniz ve ABD'deki evlilik sertifikasi bu amac icin yeterli.

    Tabii, konsolos merak edip sorabilir. O zaman da basiniza gelenleri acik bir sekilde anlatabilirsiniz... acil evlilik + konsolosluktan randevu alinmasi ama surenin yetismemesi + bu islemin Turkiye'den yapilamamasi + ABD'ye gelir gelmez ilk is olarak bunu tescil edeceginiz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @basoglukoray1, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells Cok tesekkur ederim, tesadufen bu siteyi buldum oncelikle size boyle bir forum icin cok tesekkur ederim daha sonra forumda yardimci olan herkese ayri tesekkur ederim 🙂

    vize surecinizde bol sanslar 👍


  • @crazycells çok teşekkür ederim eşimin doğum yeri el salvador olduğu için doğum belgesini alamadık. El salvador konsolosluğu burada ne yazıkki dönüş sağlamıyor. Bu yüzden belgemiz eksik kaldı ve ben dönmek zorundayım. Evliliğimizin gerçek olduğuna dair bir sürü kanıtımız var sanırım sorun olmayacaktır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @strangek, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells çok teşekkür ederim eşimin doğum yeri el salvador olduğu için doğum belgesini alamadık. El salvador konsolosluğu burada ne yazıkki dönüş sağlamıyor. Bu yüzden belgemiz eksik kaldı ve ben dönmek zorundayım. Evliliğimizin gerçek olduğuna dair bir sürü kanıtımız var sanırım sorun olmayacaktır.

    En onemlisi de zaten bu 👍 evliliginizin gercek oldugunu belgelerle de gosterebildiginiz surece zaten bir problem yasamazsiniz. Tekrardan tebrikler ve vize surecinizde bol sanslar 👍


  • @crazycells çok teşekkürler , süreç ilerledikçe yeni sorularla aranızda olacağım. Saygılar☺


  • @crazycells Tesekkur ederim cevap icin, Belgeler hazir. Yarin postaliyorum. Hazirlarken bu sayfadan cok faydalandim. Emegi gecen herkese cok tesekkur ederim.


  • bizim interwiev tarihi haziran 28 ine verildi şimdi belgeleri tekrardan gözden geçiriyordum sonuçta her şeyin orjinal olanını götürmemiz lazım. benim sponsor eşimin anne babası ve onların vatandaş olduğuna dair belgeler içerisinde pasaport ssn ve ehliyet vs kopyasını çekip göndermiştik görüşmeye giderken bu belgelerin aslını mı götürmemiz gerekiyor? ssn pasaport neyse de ehliyet alamam onlardan işe vs nasıl gidicekler o zaman, lütfen kopyaları götürsem bile yeterli olur deyin ya? birder ek olarak sponsor belgeleri arasında w2 1040 gibi belgeleri de götürmem lazım demi? @crazycells


  • @strangek merhaba rica ederim. biz GC başvurusu sırasında nüfus kayıt örneğini de eklemiştik. Ben K-1 nişanlılık vizesiyle ABdye geldim ve Türkiye’den gelirken yanımda nüfus kayıt örneği getirmiştim. Dosyaya bunu koyduk.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Caner-0, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells Tesekkur ederim cevap icin, Belgeler hazir. Yarin postaliyorum. Hazirlarken bu sayfadan cok faydalandim. Emegi gecen herkese cok tesekkur ederim.

    basvuru surecinizde bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @chrissmith-07, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    bizim interwiev tarihi haziran 28 ine verildi şimdi belgeleri tekrardan gözden geçiriyordum sonuçta her şeyin orjinal olanını götürmemiz lazım. benim sponsor eşimin anne babası ve onların vatandaş olduğuna dair belgeler içerisinde pasaport ssn ve ehliyet vs kopyasını çekip göndermiştik görüşmeye giderken bu belgelerin aslını mı götürmemiz gerekiyor? ssn pasaport neyse de ehliyet alamam onlardan işe vs nasıl gidicekler o zaman, lütfen kopyaları götürsem bile yeterli olur deyin ya? birder ek olarak sponsor belgeleri arasında w2 1040 gibi belgeleri de götürmem lazım demi? @crazycells

    baskalarina ait resmi dokumanlarin kopyalari da yeterli 🙂 zaten vatandas olduklarini gosterecek kadar belge var elinizde...

    sponsorluk belgelerinin arasina W2 ve/veya 1040 belgelerini de eklemenizi tavsiye ederim.


  • @crazycells AOS basvuruyu yaptim evlilik yoluyla ve parmak izi icin gidecegim bu durumda da lotteryden kazandigim karti alamiyor muyum ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Jack-Fox, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells AOS basvuruyu yaptim evlilik yoluyla ve parmak izi icin gidecegim bu durumda da lotteryden kazandigim karti alamiyor muyum ?

    Hayir, maalesef alamazsiniz. Sadece ABD'de bir statunuz varsa DV kategorisinden AOS yapabilirsiniz.

    Kac aydir statu disisiniz? Eger 6 aydan fazla ise 3 yillik ban alabilirsiniz, o nedenle ABD'den cikmayip evlilik ile Green Card almak sizin icin daha mantikli olacaktir diye dusunuyorum.


  • @choasista merhaba

    Umarim hala forma giris yapiyorsunuzdur. Ben turizm calisaniyim des moines te is ilanlari ve verilen saatlik ucret ayrica ev kiralari tum bu etkenler iyi gozukuyor. Saatlik 17usd ucret - 2bed 1 bath evler 800-900 usd gibi gozukuyor. Nasip olursa mulakat sonrasi tasinmayi planladigim 3 sehirden birisi ve 1.cisi.

    Tavsiye eder misiniz ?
    İnsanlari nasildir ?
    Kış kaç ay sürüyor ve dondurucu mu?
    İlkokul icin egitim nasil?
    Sosyal hayat nasildir? ( Kendi halinde bir aileyiz )

    Bildikleriniz konusunda bilgi paylasirsaniz cok mutlu olurum

    Simdiden tesekkurler


  • @crazycells 6 aydan fazladir statu disiyim ancak evlilik yoluyla AOS yaptim bu bana statu saglamiyor mu? Ben iki yoluda denemek istiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yavuz-A, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @choasista merhaba

    Umarim hala forma giris yapiyorsunuzdur. Ben turizm calisaniyim des moines te is ilanlari ve verilen saatlik ucret ayrica ev kiralari tum bu etkenler iyi gozukuyor. Saatlik 17usd ucret - 2bed 1 bath evler 800-900 usd gibi gozukuyor. Nasip olursa mulakat sonrasi tasinmayi planladigim 3 sehirden birisi ve 1.cisi.

    Tavsiye eder misiniz ?
    İnsanlari nasildir ?
    Kış kaç ay sürüyor ve dondurucu mu?
    İlkokul icin egitim nasil?
    Sosyal hayat nasildir? ( Kendi halinde bir aileyiz )

    Bildikleriniz konusunda bilgi paylasirsaniz cok mutlu olurum

    Simdiden tesekkurler

    Bu tur sorular icin su bolumleri kullanmanizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/10/amerika-birleşik-devletleri-nde-yaşam

    https://yesilkartforum.com/forum/category/76/eyaletler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Jack-Fox, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells 6 aydan fazladir statu disiyim ancak evlilik yoluyla AOS yaptim bu bana statu saglamiyor mu? Ben iki yoluda denemek istiyorum.

    Siz AOS yapmadiniz sadece AOS surecinizi baslattiniz, yani su anki statunuzun "I-485 pending" olmasi gerekiyor. Saniyorum ki sadece bu statu ile yani oncesinde devam eden bir statunuz olmadigi icin DV kategorisinde AOS isteginiz kabul edilmeyecek; ama emin olmak icin Muslu Hukuk Burosu'na da sorabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor


  • Merhaba. December 22 received date ve en son biometric sonrası actively reviewed. Hiç bir hareket yok. Benden sonra tapanların caseleri kabul edilenler bile var. En azından interview belli olanlar. İletişim kuramıyoruz uscis ile. Hep aynı şey. Aynı zaman dikimi içerisinde başvurusu bulunan ve gelişme kaydeden arkadaşlar var mi acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum