Şöyle bir sorum var.
Biliyorsunuz bebekler için çoğu havayolu şirketinde 2 yaş sınırı var. 24 aydan büyük - küçük çocuklar için farklı bir fiyatlandırma yapılıyor.
Benim durumum öyle bir denk geldi ki 23 aylıkken gidiş - 24 ayı doldurmuşken de dönüş bileti alma durumumuz var fakat sadece tek bir yaş seçimi opsiyonunuz bulunuyor, böyle bir durum hakkında seçilmesi gereken yaş aralığı hakkında bilgisi olan var mı?
Bu arada baktığım biletlerde 24 ay öncesi ve sonrası yaklaşık 3.000 tl fark bulunuyor.
Lufthansa müşteri temsilcisi ile görüştüğümde gidiş-dönüş için 24 ay üzerini seçmem gerektiğini söyledi. Lufthansa ile ayrıca mailleşip, diğer firmalarla da göreşeceğim. Olur da benzer durumu yaşayanlar için gelişmeleri buraya eklerim.
Edit: Uçuş tarihini eylül ayına aldığımız için gidiş-geliş 2 yaş üstü olarak biletlendirildi. Kısaca yukardaki sorumun cevabını bulamadım fakat belirttiğim gibi benim görüştüğüm kadarıyla gidişte 24 ay dolmasa bile dönüş tarihinde bu sınır aşılıyorsa her 2 bileti de 24 ay üstünden kesiyorlar.