Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells tesekkurler hocam


  • Aktarma sirasini bilerek uzun tutup dısari çıkan var mı ? Vizesi olup tabi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @metert Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti içinde söyledi:

    Aktarma sirasini bilerek uzun tutup dısari çıkan var mı ? Vizesi olup tabi

    hangi kosullarda hangi ulkeden bahsediyorsunuz? Cok genel bir soru sormussunuz, TC pasaportuna ya da ABD vizesine sahip olmaniz size her ulkeye giris hakki tanimiyor. Vize demissiniz en sonda ama "transit vize"den mi bahsediyorsunuz? Transit vize de size o ulkeye giris hakki tanimiyor maalesef.

    Seyahat vizesi gerektiren ulkelere suradan ulasabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/236/seyahat-vizesi-gerektiren-ulkeler-green-card-sahipleri-abd-veya-tc-vatandaslari


  • Aktarmalar genellikle avrupa uzerinden oldugu icin direk belirtmedim . Mesela yesil pasaportu oluo bilerek aktarma yapanlar oldugunu okudum burdan deneyimleyen oldumu diye merak ettim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @metert Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti içinde söyledi:

    Aktarmalar genellikle avrupa uzerinden oldugu icin direk belirtmedim . Mesela yesil pasaportu oluo bilerek aktarma yapanlar oldugunu okudum burdan deneyimleyen oldumu diye merak ettim

    Evet, ulkelerin listesini bilmiyorum ama yesil tc pasaportu belli ulkelere vize almadan giris olanagi sagliyor. Eger transfer yapacaginiz ulke o ulkelerden biriyse dediginiz gibi havalimanini terkedebilirsiniz, bir sorun yasamazsiniz.


  • Gençler merhaba! Green Card ilk giriş vizem 26 Ağustosta bitiyor.
    18 Ağustos için, Saudi Arabian Airlines, Jedda aktarmalı Los Angels bileti almak üzereyim.
    İlk defa yurtdışına uçacağım, burdan aktarmada problem olur mu? Bu uçuşla alakalı genel itibariyle tavsiyeniz varmıdır?
    şimdiden teşekküerler! 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @begench Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti içinde söyledi:

    Gençler merhaba! Green Card ilk giriş vizem 26 Ağustosta bitiyor.
    18 Ağustos için, Saudi Arabian Airlines, Jedda aktarmalı Los Angels bileti almak üzereyim.
    İlk defa yurtdışına uçacağım, burdan aktarmada problem olur mu? Bu uçuşla alakalı genel itibariyle tavsiyeniz varmıdır?
    şimdiden teşekküerler! 🙂

    Yanlis hatirlamiyorsam Saudi Arabistan'da 12 saat veya daha fazla kalinca transit vize gerekiyordu fakat su anki uygulamalardan tam emin degilim, resmi sitelerden bir bakin isterseniz ya da guncel bilgisi olan arkadas paylasir.

    Saudi Arabistan hakkindaki transit vize bilgisini sonrasinda su konuya da aktarir misiniz?

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/335/abd-ye-uçak-bileti-hangi-ulkeler-transit-vize-gerektiriyor


  • arkadaşlar kabine şu tip klasik bez bavullar alınıyormu ? https://goo.gl/images/62VeAg

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @metert Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti içinde söyledi:

    arkadaşlar kabine şu tip klasik bez bavullar alınıyormu ? https://goo.gl/images/62VeAg

    evet, aliniyor.


  • Şöyle bir sorum var.

    Biliyorsunuz bebekler için çoğu havayolu şirketinde 2 yaş sınırı var. 24 aydan büyük - küçük çocuklar için farklı bir fiyatlandırma yapılıyor.

    Benim durumum öyle bir denk geldi ki 23 aylıkken gidiş - 24 ayı doldurmuşken de dönüş bileti alma durumumuz var fakat sadece tek bir yaş seçimi opsiyonunuz bulunuyor, böyle bir durum hakkında seçilmesi gereken yaş aralığı hakkında bilgisi olan var mı?

    Bu arada baktığım biletlerde 24 ay öncesi ve sonrası yaklaşık 3.000 tl fark bulunuyor.

    Lufthansa müşteri temsilcisi ile görüştüğümde gidiş-dönüş için 24 ay üzerini seçmem gerektiğini söyledi. Lufthansa ile ayrıca mailleşip, diğer firmalarla da göreşeceğim. Olur da benzer durumu yaşayanlar için gelişmeleri buraya eklerim.

    Edit: Uçuş tarihini eylül ayına aldığımız için gidiş-geliş 2 yaş üstü olarak biletlendirildi. Kısaca yukardaki sorumun cevabını bulamadım fakat belirttiğim gibi benim görüştüğüm kadarıyla gidişte 24 ay dolmasa bile dönüş tarihinde bu sınır aşılıyorsa her 2 bileti de 24 ay üstünden kesiyorlar.


  • Arkadaşlar çok hesaplı bi bilet buldum fakat izlanda aktarmalı ve bu izlanda aktarma yaparken transit vize tarzı birşey istiyormu izlanda bilen varmı yardımcı olabilir misiniz internette baya bi araştırdım fakat bulamadım.Bilgileriniz dogrultusunda alıcam teşekkür ederim şimdiden. @crazycells


  • Ben google flight'dan bakmıştım en ucuz gösterdiği havayolundan da aldım. fiyatlar çok uçuk oynamıyor ama genelde aynı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @onur Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti içinde söyledi:

    Arkadaşlar çok hesaplı bi bilet buldum fakat izlanda aktarmalı ve bu izlanda aktarma yaparken transit vize tarzı birşey istiyormu izlanda bilen varmı yardımcı olabilir misiniz internette baya bi araştırdım fakat bulamadım.Bilgileriniz dogrultusunda alıcam teşekkür ederim şimdiden. @crazycells

    suraya aktarin isterseniz soruyu:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/335/abd-ye-uçak-bileti-hangi-ulkeler-transit-vize-gerektiriyor

    ulkeler hakkinda butun bilgiler o konuda yer alsin...


  • Amerika iç hatları ile ilgili kendi deneyimimi paylaşayım.

    American Airlines: Bilet fiyatları genel anlamıyla uygun, bilet ücretinin içinde valiz bedelleri bulunmuyor. Kiosklarda valiz başına 25 $ ücret ödeyerek seyahat edebiliyorsunuz. Basic economy, main cabin ve first olmak üzere 3 sınıf var. Basic economy biletlerinde uçak içinde sadece koltuk altına çanta alınabiliyor ve uçağa son sırada biniliyor. Ayrıca check-in'e kadar koltuk seçme hakkınız bulunmuyor. Az bir ücret farkı ile main cabin sınıfı (özellikle ailece seyahat edenler için) tercih edilebilir. Main cabinde uçağa daha erken biniliyor ve yolcu başına bir el valizi hakkınız bulunuyor. Ayrıca bileti aldığınızda check-in'i beklemeden ücretsiz koltuk seçimi yapabiliyorsunuz. Sadece acil çıkış ve geniş aralıklı birkaç sıra ücretli satılıyor. Ben daha öncesinde basic economy ile tek başıma seyahat ettim. Eylül ayında ise main cabin ile ailece uçacağız.

    Jetblue: Nisan ayında Tampa'dan New York'a bu firma ile uçtum. Tüm detaylarını hatırlamıyorum ama gayet rahat ve keyifli bir yolculuk oldu. Koltuk araları geniş, çalışanları da kibar ve ilgiliydi. Kendi adıma tavsiye edebilirim.


  • Temmuz sonu UIA ile Kiev Borispol aktarmalı geldim New York'a. Normalde 3:30 saat aktarması vardı ama tarifeyi değiştirdiler 40 dklık aktarma süresi verdiler. Transit geçişte biraz havaalanını bilmediğimden ve daha önce transit hiç uçmadığım için napacağımı bilemedim ve vakit kaybettim transit sırası da uzundu biraz bu yüzden son dakikalarda yetiştim. Süre kısaysa aktarmalarda ön sıralardan koltuk alın milletin inmesini beklemeyin. Havaalanı küçük bir havaalanıydı. Valizimi yetiştirememişler aktarmaya ama 2 gün sonra eve kadar getirdiler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @anka @haleluja bilgilendirmeler icin tesekkurler arkadaslar.


  • Uzun bir Londra aktarmasıyla Houston'a geldim . Uzun aktarma seçeceğinize 400-500 lira fazla para verip başka seçenekleri deneyebilirisiniz.Heatrow da neler çektiğimi ben bilirim. 🙂 4 saatlik aktarmalı bilete bakıp, 14 Saatlik aktarmalı bileti almışım.. Yani 2 öğün havalimanında yemek, birde pound olunca baya sıkıntılı oluyor 🙂 Çektiğim sıkıntılarda cabası ki ben Tahranda,Phukette'de 10 saat havalimanında yatmış biriyim.( Evlenince yaşlanıyor insan sanki: )


  • Merhaba arkadaşlar Ekim ayında amerikaya uçmayı düşünüyorum ukrayna hava yollari ile daha once uçuş tecrubesi eden var mi en uygun kiev aktarmali olarak bulabildim


  • @illusion Cok kalitesiz fakat amac A noktasindan B noktasina uygun fiyata ulasmak ise tercih edilebilinir.


  • Ukrayna hava yollarını bilmemde, ben Güney Kore 'ye uçtum Aeroflot'la baya baya iyi bir havayolları . Koltuklar falan yatak gibiydi.


Benzer Başlıklar

  • 11
  • 8
  • 359
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum