Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells @Tugba @yonca_2020 arkadaslar I-130 ucsis submit ettikten sonra mail aldik 2 hafta önce. Şimdi bize mail olarak gonderilen I-130 submitted dosyasina bir göz attik. Uzerinde electronic form only yaziyor . Bu kısımda sorun yok lakin, name of all your sposes (if any) part 1in 21. Kisminda date marriage ended var. Bu bilgi benimle ilgili olduğu için buraya evlilik bitiş tarihi yazmadik dogal olarak. Her neyse. Oraya 2. Kisimda ki spouse bilgisine yazdigimiz evlilik bitiş tarihi yazilmis olarak gözüküyor. Hem spouse 1 hem de spouse 2 nin evlilik bitisinde esimin once ki evliliginden kalan bosanma tarihi yaziyor. Bu tarihi oraya yazmadigimiza eminiz. Var mi böyle sorun yasayan daha önce?.... yani ucsise yazmamizi gerektiricek bir sorun mu sizce?.. sureci uzatir mi veyahut geri dönüş almamiz aylar surer mi?.. var mi contact yapabileceğimiz bir numara vs. Bu hatayi düzeltmek adina.

    Cevap gelirse mutlu oluruz, kolayliklar..![alt metni](görsel url20220522_121413.jpg )

    Berkan bey, gülerek okudum, çünkü sistemde i130 doldururken otomatik klavyenin mağduriyeti bu 😃Aynı durumu yaşadım ve nisan 8 de RFE istendi. Size de aynısı olacak mutlaka. RFE’ye hemen cevap verirseniz uzamayacaktır. Rfe sunduğum anda i130 onaylandi.

    Uscis call centerdan başka aranacak bir yer yok ama boşuna aramayın. Ben aradım 😂 Öyle bir düzeltme yetkimiz yok dediler. Sizden istenen rfe’ye yanit vermek zorundasınız diye de eklediler.

    Eminim ki yanlışlık olduğunu biliyorlar ama prosedur gereği açıklama almak zorundalar ve sizden de bunu isteyecekler.

    Daha önceki evliliğinize ait bosanma belgeleriniz yanınızda yoksa;
    E-devlet şifrenizle uyap üzerinden boşanmayı kesin gösteren karar belgesi ve ait tüm belgeler de dahil translate yapacaksınız.

    Ben translate icin rush translate sitesinde yaptırdım. Çok iyiler. Certified translate olacak, unutmayın. Noter tasdik gerek yok.


  • @Tugba aslında benim bosanma gecmisim yok. Esimin 1 kere bosanma gecmisi var o da benim ismimin altina yazılmış sanki evlenmemisiz gibi 😁 her neyse bu rfe denilen şey ne zaman gelir ve nereden öğrenebiliriz bunu?.. duzeltme nasil yapiliyor vee...... hic sürece etki ediyor mu bu? Arasak düzeltmezler mi acaba bunu hemencik... siz cevapladiktan ne zaman sonra kabul oldu ve kabul olduguna dair mail mi geliyor.. nasıl bir sistem.. cok soruyorum kusura bakmayin. Not: bizim sadece bu tarihin ismimin altindan derhal kaybolmasina ihtiyacimiz var 😁 yanlis yerde o tarih... unbelievable


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Tugba aslında benim bosanma gecmisim yok. Esimin 1 kere bosanma gecmisi var o da benim ismimin altina yazılmış sanki evlenmemisiz gibi 😁 her neyse bu rfe denilen şey ne zaman gelir ve nereden öğrenebiliriz bunu?.. duzeltme nasil yapiliyor vee...... hic sürece etki ediyor mu bu? Arasak düzeltmezler mi acaba bunu hemencik... siz cevapladiktan ne zaman sonra kabul oldu ve kabul olduguna dair mail mi geliyor.. nasıl bir sistem.. cok soruyorum kusura bakmayin

    Aynı durum. Eşimde yok bende var bosanma geçmişi ve şimdiki eşime de aynı bosanma tarihini yazmışım. Hem evliyim hem boşanmış gösteriyorum. Bu tamamen uscis sitenin basımıza açtıkları ne yazık ki. Haliyle RFE istediler.
    Ben i130 belgemi november 5 gonderdim. RFE april 8’de sistemde göründü. Yani onlar ne zaman sizin dosyanızı işlemeye başlarsa ve bu durumu farkederlerse o zaman rfe gönderecekler size.

    Siz yine şimdi farketmissiniz. Ben rfe gelince anladım yanlışlığı. Bırakacağım linkten e request yapın, Typographic Error. Mutlaka dikkate alacaklardır. Ayrıca uscis call center arayarak da durumu belirtin ve e request yaptığınızı da ayrıca belirtin ve bir an önce dikkate alınmasını istediğinizi söyleyin.


  • @Tugba çok teşekkürler.. dikkate alacağım.


  • Arkadaslar merhaba. 26 Nisanda DQ olduk. Hala herhangi bir interview date gelmedi. Tahmini 2 ila 3 hafta icinde iletisime gecildigini duydum. Yakin zamanda mulakat alan arkadaslar acaba ne kadar sure beklediler?
    Ayrica NVC ye yukledigimiz dosyalara ek olarak fotograf ve whatsapp yazismalarini goturmem yeterli olurmu?
    Tesekkurler.


  • @Ataberk-Karabulut nvc ye evlilik kanıtı olarak ne gibi belgeler yuklediniz?.. nvcye call logs,nisan, dugun gibi resimleri yukleyemez miyiz?.. var mi bilgisi olan arkadaslar. Mesela nvc de photographs bolumune call logs u 4 parça pdf halinde yuklesem, nisan resimlerini 2 parca pdf halinde yuklesem sıkıntı çıkar mı?.. daha sonra interview zamani geldiğinde nvc ye yukledigim tum herseyi yanimda mi getirecegim?. Net bilgisi olan var mi... @crazycells @Tugba @Yonca


  • @Berkan-Duru maalesef bu NVC evrakları çok karışık bir durum. Okadar çok şey duyuyorumki. Bazı kişilerden istenmiş olan belgeler bazılarından istenmemiş. Herkesin bildiği gibi biraz dosyanıza bakan agent a kalmış işler bunlar. Ben eve dönünce yuklediklerimi kontrol edip paylaşırım. Ama fotoğraf veya whatsapp call log yuklemedim NVC ye. Onları USCIS e yollamıştık.


  • @Ataberk-Karabulut merhaba bizim DQdan 1 ay sonra mulakat tarihi emaili geldi. O siralardaki bircok arkadasa ayni gunde haber geldi.
    @Berkan-Duru DQ olana kadar NVC surecinde extra evlilik kaniti yuklemeye gerek yok DQ olmak icin. Onemli olanlar marriage certificate, tax returns vs. Son asamada mulakattan once konsolosluk tekrar istiyor gerci ama DQ olmak icin bir sorun yaratmaz.


  • Merhaba herkese, 1 Hazirandaki mulakatim icin konsolosluktan yine bir email geldi gerekli belgeleri CEAC sistemine yukleyin seklinde. Ornegin nufus kayit ornegi, arsiv kayitli sicil kaydi, bunlarin updated versiyonlarini mulakattan once tekrar yuklemek gerekir mi? PTT ciktisini da mi yukleyecegiz CEAC sistemine? Bir de biz 2020 tax return ile DQ olmustuk. 2021leri mulakatta yanimda goturmeyi planliyordum. Ayrica tekrar CEAC sistemine yuklemek gerekir mi?


  • @GMT ama hem ucsis hem nvc ye evlilik kaniti yuklemezsek kafamiza gore interview gunu belge getirmis olmaz miyiz?... ucsis asamasinda ornegin yalnizca marriage certificate ve marriage photos yukledik.


  • @Berkan-Duru merhaba marriage certificate her turlu yuklemeniz gerekiyor. extra proof simdi ya da mulakat oncesinde sisteme yukleyebilirsiniz. Ancak extra proof su an oldugunuz DQ asamasi icin gerekli degil.


  • @GMT tam olarak anlayamadim. Ucsis dosyasi gonderildi. Sonra ki asama nvc. Oraya da yuklemeyeceksek nereye yukleyecegiz bu saydiklarimi 😁


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @GMT tam olarak anlayamadim. Ucsis dosyasi gonderildi. Sonra ki asama nvc. Oraya da yuklemeyeceksek nereye yukleyecegiz bu saydiklarimi 😁

    İlk sayfayı incelediniz mi? Bi bakın dilerseniz 🤗

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak/2?_=1653414937567&page=1

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Tugba Tugba 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @Berkan-Duru Bizde USCIS e marriage certificate ve fotograf yukledik. Additional evidence istediler. Biz avukat kullanmadik. O sebeple her yaptigim dogru olmayabilir ama sizin icin gonderdigim evraklari siralayim.

    Evraklari istedikleri ayni gun icerisinde gonderdim.
    1- Esimle konustugum 1000 kusur sayfalik bir whatsapp message log
    2- Cok daha fazla fotograf
    3- Instagram hesaplarimizin screenshotlari (beraber cokca paylastigimiz fotografimiz oldugu icin)
    4- Joint kredi kartlarimiz ve Tax returnlerimiz
    5- Esimin her turkiye ziyaretinin ucak biletleri, rezervasyonlari ve pasaport damgalari.
    6- 4 adet amerikan vatandasi olan evliligimizi dogrulayabilecek kisilerden alinmis affidavit. (2 si yakin arkadaslarimizdan ve diger ikiside esimin is yerindendi)
    7- Cover letter (yolladiginiz evidence paketinin ne icerdigine dair).

    Bunlari yolladiktan 1-2 gun sonra USCIS I-130 applicationimizi onayladi. USCIS in additional evidence istemesi isleminizi cok uzatmiyor. Fakat NVC icin her eksik evrakta yaklasik 3 ay bekleniyor. Biz NVC ye fotograf, whatsapp log etc. yuklemedik.
    Finansal kisim icin Sadece Tax return, W2, Affidavit of Support ve proof of assets yukledik.
    Civil icin Pasaport, Vesikalik foto, nufus kayit orenigi, evlilik cuzdani, adli sicil kaydi (ingilizce), ve TC kimlik Karti (cok onemli degil).
    Divorce veya adoption gibi bir olay varsa kesinlikle bulabildiginiz her turlu evraki gonderin.


  • @Ataberk-Karabulut @yonca_2020 @Tugba @crazycells

    Detaylı cevaplar için teşekkürler. Cevaplara karşılık bazı sorular da eklemek isterim;

    1: Ucsise ilk yüklediğiniz fotoğraflar nikah fotoğrafları mıydı?

    2: Ucsis den additional evidence istediklerinde tam olarak ne mesaj yolladılar? Ve bu evidenceleri tam olarak nasıl ve nereye yüklediniz?

    3: Approved onayını case status üzerinden mi öğrendiniz yoksa onaylandığına dair mail mi geldi?

    4: Yolladığınız cover letter örneği var mı tarafınızda?

    5: Nvc civil documentsler için nüfus kayıt örneğini direkt Türkçe olarak mı yuklediniz ve tüm aileyi kapsar şekilde miydi?

    6: Nvc civil documentsler için adli sicil kaydını ingilizce olarak e devletten alabilir miyiz yoksa certified çeviri mi yaptırdınız?

    7: Nvc civil documentsler için military records isteniyor diye biliyorum.  Oraya birşey yüklediniz mi? Yüklediyseniz Türkçe mi ingilizce mi yüklediniz?

    8: Nvc'de photographs kısmı var.  Oraya yalnızca pasaport stili resim mi yükleyeceğiz?... Ve photographs kısmına dilersek şu gibi belgeleri de yükleyebilir miyiz parça halinde : whatsapp call logs, birlikte katıldığımız aktiviteler,biletler, kargo evrakları vs vs. (Bu belgeleri UCSIS başvuru kısmında yükleyeceğimiz alan yoktu o yüzden yükleyememiştik.) Elimizde pek çok doküman var ama nereye yükleriz bilmiyoruz.

    9: Ucsis bölümüne nikah resimlerini yüklemiştik. Ayni şekilde nvc kısmına da yükleyebilir miyiz?..

    10: Nvc ye yüklediğimiz tüm belgeleri görüşme günü yanımızda mı getirmemiz gerek? Yoksa belli belgeleri mi getirmek gerek. (Görüşme günü getirilmesi gereken belge isimleri nelerdir?)

    11: Nvc kısmında minimum dosya boyutu 2mb olmak zorundaymış.  Böyle bir durumda 2mb den büyük olan dosyaları 2-3 parçaya bölüp isim verip pdf olarak yükleyebilir miyiz ve sorun olur mu?...

    Çok sordum biliyorum üzgünüm.  Aklıma geldikçe eklemek sormak isterim. Varsa cevabı olanlar bu sorulara lütfen çekinmesinler.. teşekkürler.  Her bilgi yardımcı olabilir.


  • @Berkan-Duru
    1- iliskimizin basindan gunumuze kadar onemli buldugumuz tum fotograflari yukledik.
    2- Yolladigimiz belgeler iliskimizin gercek oldugunu kanitlamak icin yeterli degilmis etc. USCIS accountunuzdan upload edeceksiniz. Onlar link atiyor upload etmeniz gereken yeri.
    3- USCIS hesabimiza ve emailimize bir update geldi. Case Statusten de gorebilirsiniz ama bazen orayi gec update edebiliyorlar. USCIS accountunuzu kontrol edin.
    4- Cover letter ornegini paylasmam dogru olmaz fakat cok basit. Gonderdiginiz pdfleri isimlendirin ve ya numaralandirin ve her birinin icinde ne oldugunu basit sekilde anlatin.
    5- Tum aileyi kapsar sekilde ve turkce.
    6- E-devletten alidigim ingilizce belgeyi yukledim. Certified ceviri yaptirmadim. Ama bu konuya tam vakif degilim cunku yaptiran arkadaslar olmus. Bizde sikinti olmadi.
    7- Military documents yuklemedim. Kesinlikle Interview a goturecegim ama.
    8- Tekrardan soyleyeyim benimki sadece kendi tecrubemi paylasmak. Kimseyi yaniltmak istemem ama ben NVC ye soylediklerinizin hicbirini yuklemedim. Evet USCIS e de ilk basta gondermemistik. Additional evidence isteyince soylediklerinize benzer evraklar gonderdik. 1-2 gun icinde approved oldu. Uzun surmuyor bence cok kafaniza takmayin.
    9- Bence gerek yok. Benim anladigim kadari ile NVC daha ciddi evraklarin toparlandigi bir yer. Foto, message log etc. gibi diger kanitlar gerekmiyor.
    10- Bende bunun arastirmasini yapiyorum suan. 1000 sayfalik whatsapp logu nasil goturecegim inanin bilmiyorum.
    11- Pdfleri bolmenizi onermem. pdf compressor siteleri ve programlari var. pdf boyutunu goruntu kalitesini bozmadan dusurebilirsiniz.


  • @Ataberk-Karabulut teşekkürler güzel cevaplarınız için. Umalım sorunsuz işler süreç. Benim de whatsapp mesaj geçmişim var ve muhtemelen sayfalari sizinkinden daha çok.. ayrıca 400 sayfa civarı call logs var. Ne yaparız bilmiyorum. Ucsise yuklemedik. nvc ye yuklemeye kalksak bölmeyin dediniz belgeleri. Diğer türlü mümkün değil 2mb nin altına inmek. Tecrübeleri olan arkadaşlar lütfen destek 😁


  • @Berkan-Duru uscis aşamasında hiç whatsap yazışması göndermedik onaylandı 5-6 tane resim yollamıştım ben sadece


  • @Berkan-Duru ayrıca nvc aşamasında da yüklemedik whatsap yazışmalarını eksik evrak istediler benden ama oda yazışma değildi sanmıyorum kimsenin o yazışmaları yüklediğini


  • @cokbekledik86 nvc de de mi eksik evrak talebi aldınız?... cevap evet ise ne idi eksik olan evraklar (nvc için)


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 1234
  • 1468
  • 644
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum