Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Selam Arkadaslar,

    DV2022 talihlisi olarak 2021 Mayis ayindan itibaren vizemiz cikana kadar olan sureci mumkun oldugu kadar detayli bir sekilde paylasmak istiyoruz.

    Oncelikle burayi okuyorsaniz ya greencarda yeni basvuruyorsunuz ya da talihlilerden birisiniz. Her iki durumda da tebrik ederim, cunku en guvenilir ve yasanarak tecrube edinmis onlarca deneyimi buradan ediniyor olacaksiniz.

    Eger talihli iseniz forum yoneticileri ile iletisime gecerek telegram gruplarina dahil olabilirsiniz. Ve ne onemlisi ister greencarda yeni basvuruyor olun, ister talihli olun herhangi bir danismanliga kesinlikle ihtiyac duymayacaksiniz. Greencard uzun bir surec ve bunun cok cok buyuk cogunlugu sadece beklemekten geciyor ve yardima ihtiyaciniz oldugu an forum ve telegram yoneticilerine basvurabilirsiniz. Soz buraya gelmisken oncelikle bu olusumu yaratan ve vakit ayiran sevgili yoneticilere bu surecte yasadigimi panigi cok guzel yonettiler ve aklimiza gelen her soruyu yanitladiginiz icin cok tesekkur ediyorum.

    [[Sağlık Muayenesi Hakkında]]

    Selam arkadaşlar sağlık muayenesi tecrübemizi paylaşmak isterim.

    15 Şubatta 12 has Alti 2 çocuk ve 2 ebeveyn olarak muayeneye gittik.

    Pasaport+PCR+Mülakat tarihini belirten yazılarının yeterli olduğunu söyleyip bu evraklari hazırlamamızı istediler. Daha sonra sırayla alınıp muayene olduk. Muayenede çocukların asi kartları olmasına karşın hepimize 2 ser asi vurarak muayene ücreti ve asi ücreti olarak toplam $1060 ödedik. Yetişkinler için kan+akciğer filmi icin ise $95 ödedik. Tutar olarak muayenenin tamamı icin ödediğimiz rakam buydu. Daha sonrasında bir aksilik olmazsa ertesi gun saat 15:00 sonrasında evraklari teslim almak icin bizi çağırdılar ve ertesi gün muayene evraklarını sarı zarf içerisinde aldık.

    Genel olarak dikkatimi çeken

    1. 12 yaş altı icin çocuk basına asi dahil $250 alındı
    2. Yetişkin icin kişi basına muayene ve asi icin $280, kan tahlili+akciğer filmi icin $47,50 alındı
    3. Muayene esnasında doktorun birkaç sorusu oldu “Madde, icki ve sigara kullanımı var mi?” Bu soruya hayır yanıtı verdiğim halde ikinci soru beni şaşırttı “Hiç alkollu ehliyet cezası yeme ve alkollu araç kullanma gibi bir durum oldu mu?” bu olay 2008 yılında yaşadığımı söyledim ehliyetimi sanırım 6 ay almışlardı tabi üniversitenin son sınıfı olduğu icin ergenlik diyelim 🙂 Simdi öyle okuzluklerimiz yok çok şükür 🙂 Her neyse doktorun bunu sorması çok garibime gitti çünkü doktorluk bir mevzu değildi doktor da 10 seneden fazla olmuş dedi ve bunu tekrarlamamam icin tembihte bulundu o kadar 🙂
    4. Muayene saatlerimiz 10:15 ile başlayarak sanırım 5 dk arayla tüm aile olarak muayene olduk ve totalde 1-1,5 saat içerisinde bitti
    5. Muayene tarihinde bekleme salonu çok kalabalıktı birçok İranlı olmasına şaşırmıştım ertesi günü (16 Şubat) saat 15:00 de evraklarımızı almaya gittiğimizde ise sanırım muayene saati olmadığından bombostu.
    6. Sarı zarf ile birlikte olduğumuz asi kartlarını da aldık onu ise girerken çocuklar ise okula kayıt olacaklardan gerekeceğini belirterek birkaç kopyasının elimizde sürekli bulunması gerektiğini söylediler kaybedersek tekrar asi olup tabii ki de yine $ vereceğiz.
    7. Toplamda Ankara’da 2 gün kalmış olduk otel olarak Tunalı hilmi caddesi üzerinde bulunan Tunalı oteli kesinlikle öneririm ailecek aynı odada kaldık ve kahvaltı dahil gecelik 500 ₺ ödedik. Otel unganlara yürüyerek 3-4 dk uzaklıktaydı Ankara dışından geleceklere öneririm.

    [[Mulakat Hakkinda]]

    02 Mart Saat 10.50'de olan mulakatimiz icin randevu saatinden 30 dk once konsolosluk kapisindaydik. Ustumuz aranarak iceri girdik ve gorevli tarafindan sira numarasi verildi. Numaramizi beklerken birbiri ardina vizeleri alan kisilerin keyifli yuzlerini gorunce rahatladik ve heyecanimiz biran olsun yatisti.Numara yaklasik 3 kere yandi;

    1. Numaratorde siramizi gorunce evraklarimizi teslim etmek uzere ailece ilgili bankoya gittik. Her aile uyesi icin ayri ayri evraklari teslim ettik.
    2. Ikinci kez numaramizi gorunce vezneye gittik ve her aile uyesi icin $330 odedik. Toplamda $1320 odedik ve tekrar cagrilacagimiz bildirildikten sonra mulakat icin tekrar siramizi beklemeye basladik.
    3. Son kez numaramizi gorunce, bankoya gittik. Mulakati Asyali hanim ile gerceklestirdik. Forumdan okudugumuz mulakat deneyimlerine cok calismistik ve sorulacak sorulara hazirlanmistik. Bekledigimiz gibi asagidaki sorular geldi;
      • Ne is yapiyorsun?
      • Amerika'da ne is yapacaksin?

    Bu sorulari yalnizca asil talihli olan benim yanitlayacagimi dusunuyorduk ki Asyali konsolos esime donerek kendisiyle ingilizce konusmak istedigini soyleyerek soze basladi ve asagidaki sorulari sordu;
    - Ne is yapiyorsun?
    - Amerika'da hangi eyalete gidiyorsun?
    - Kimin yanina gidiyorsun?

    Bu sorular sonrasinda Asyali konsolos bilgisayar ekranina bakarak, Administrative Process'e kaldigimizi, tekrar mulakat olmayacagini, gerekli evraklarin talep edilecegi bir mail alacagimizi ve maildeki yonergeyi izlememiz gerektigini soyleyerek tum aile uyelerinin pasaportlarini geri verdi. Administrative Process' in esim sebebiyle oldugunu da sozlerine ekledi. Herkes vize aldigi icin rahatlamistik ama bu cumlelerle ne oldugunu anlayamadik ve kisa sureli bir sok gecirdik. Ne olduguna ve neden olduguna anlam veremeden binadan cikarak otele esyalarimizi almaya gittik ve Istanbul'a donmek uzere trene bindik.

    Esim daha once gida imalat sektorunde calismasi sebebiyle Iran, Azerbaycan ve Rusya gibi ulkelere birkac kez ziyaretleri olmustu ve su an siber guvenlik sektorundeydi. Kendisinin yorumuna gore yaptigi meslekten veya yukaridaki ulkelere giris cikis yapmasi sebebiyle bu inceleme surecine kalmis olabilirdik.

    Telegram grubundan mulakat tecrubemizi paylastigimizda yoneticimiz @gucarslan tarafindan hemen bu AP surecine kalan diger arkadaslarin bulundugu telegram grubuna dahil edildik. @gucarslan tarafindan sizin icin inceleme gerceklestirilecek. Gun icerisinde veya yarin bir mail alacaksiniz gonderilecek formdaki bilgileri dikkatli girin bilgisini aldiktan sonra ilk soku atlatmis olduk. Tesaduf ki 15-20 dk icerisinde maili aldik ve yoneticimize danisarak maildeki dokumani doldurduk ve 1 saat icerisinde geri gonderdik. Tren saati gelmisti ve trene bindik, hala neden boyle oldu diye dusunurken 0312'li bir telefondan arandim. Arayan konsolosluktu, benim ve 2 cocugumun pasaportlarini istediklerini vize vereceklerini pasaportlari getirmemizi soylediler. Istanbul'a gittigimizi ve trende oldugumuzu soyledim o halde kargoyla yarin gonderin dediler. Esim icin AP durumunu sordum ve onun ne zaman vize alabilecegini sordugumda ise, onemli birsey olmadigini rutin inceleme oldugunu en kisa zamanda onun da vize alacagini soylediler.

    Ertesi gun sadece pasaportlari kargo ile gonderdik ve yaklasik 5-6 gun sonra ptt'den pasaportlarimizi teslim aldik. Yaklasik 2.5-3 ay icerisinde de AP surecimiz tamamlandi ve sistem uzerinden tum aile uyelerimizin ISSUED durumuna gectik.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Şeyma-YILDIRIM gözünüz aydın!
    biraz sancılı ve stresli oldu ama sonunun güzel bitmesi önemliydi.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum. sonraki süreçte de yolunuz da bahtınız da açık olsun..


  • @forester Tebrikler.ABD deki hayatınızda bol şanslar .


  • @forester Hocam tekrar tebrik ederim, zorlu ve uzun bir süreci alnınızın akıyla atlattınız, yolunuz açık olsun.


  • @Ghettodman hayırlı olsun yeni hayatınızda bol şans 🙂
    sadece sağlık raporunuz eksikti onu göndermenize rağmen neden AP süreciniz 2 ay uzadı acaba

  • ⭐⭐⭐

    @forester Aksilikler üzmüş ama sonu iyi bitmiş. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.


  • Arkadaşlar merhaba,

    Ben de green card sürecimizi (eşim, ben ve oğlumuz) sizlere aktarmak istiyorum. Sağlık muayenesini daha önce paylaşmıştım zaten.

    4 Mart günü saat 10.15’teki randevumuz için konsolosluğa 9:00 gibi geldik. Karşıdaki kafede çayımızı içtik ve eşyalarımızı 15 TL karşılığı emanet ettik. Daha sonra içeriye alındık. İlk önce bir sıra numarası verdiler ve üç defa aynı sıra numarasının yanacağını söylediler. 10 dk kadar bekledikten sonra birinci defa sıra numaramız yandı ve kişi başı 330 dolardan 990 dolar ödememizi yaptık. Tekrar beklemeye başladık. Yaklaşık 20 dk sonra ikinci kez sıra numaramız yandı ve görevli hanımefendinin her birimiz için tek tek ve ayrı ayrı istediği evrakları kendisine teslim ettik. Bu arada, biz mülakat öncesinde üç ayrı klasör oluşturduk ve aklımıza gelen, istenilebilecek ne var ne yok koyduk. Tedbirli olmak her zaman iyidir. Tekrar heyecanlı bir şekilde beklemeye başladık. Bu kez 30 dk kadar bekledik. Hangi görevliye denk geleceğiz diye bayağı heyecan yaptık.

    Nihayetinde veznenin yanındaki 6 numaradaki hanımefendinin ışığı yandı. Önce merhabalaştık. Daha sonra üçümüzün de parmak izlerini aldı ve ellerimizi kaldırarak yemin ettirdi. Sonra asıl talihli olan “eşime nereye gideceksiniz”, “orada tanıdığınız var mı”, “orada ne iş yapmayı düşünüyorsunuz” diye sordu. Daha sonrasında, “burada ne iş yapıyorsunuz”, “ne kadar zamandır bu işi yapıyorsunuz”, “en son hangi okulu bitirdiniz”, “hiç yurtdışına çıktınız mı”, “hiç hapis yattınız mı” gibi sorular sordu. Aynılarını bana da sordu. Oğluma da bir iki soru sordu. Sonrasında eşim ve oğluma “vizeniz onaylandı” dedi fakat bana “idari işleme tabi tutulacaksınız” deyip bir kağıtla beraber sadece benim pasaportumu iade etti. “Sebebi nedir” dediğimizde “size email gelecek” dediler. Üzülerek çıktık ve kafeye vardık. Daha sonra güvenlik isimlerimizi bağırarak geri çağrıldığımızı söyledi. Panikle “acaba yanlışlık oldu da bana da mi vize verecekler” diye düşünürken, Türkçe bilen bir görevli bir yanlışlık olduğunu ve AP’ye kalanın ben değil, asıl talihli olan eşim olduğunu, dolayısıyla üçümüzün de pasaportlarını geri vereceklerini ve gelen emaile göre hareket etmemiz gerektiğini söyledi. Bu sefer daha da üzgün bir şekilde konsolosluktan ayrıldık. "DV2022 TÜRKİYE" grubuna durumu yazınca, Uğur bey ( @gucarslan ) sağolsun bizi hemen AP grubuna aldı. Burada Uğur bey önce bizleri teskin etti, korkmamız gerekmediğini, biraz sabır sonucunda vizelerimizi alacağımızı söyledi. Kendisine ne kadar teşekkür etsek az gerçekten. Çok yardımcı oldu, hem grup üzerinden hem de özelden sorduğumuz tüm sorularımıza nezaketle, sabırla ve anında cevap verdi hep. Buradan bir daha teşekkür etmiş olayım ailem adına. Umarım sizler de vizenize ve hayallerinize bir an önce kavuşursunuz Uğur bey 🙏

    Mülakat günü akşamüstüne doğru, bir belge (DS-5535) doldurup göndermemizi isteyen bir email aldık konsolosluktan. Zaten AP grubuna girer girmez, Uğur bey bu emailin geleceğini bize söylemiş ve doldurulması gereken belgeyi bizimle çoktan paylaşmıştı. Bu belgeyi aynı gün doldurup yine email üzerinden gönderdik ve beklemeye başladık... En zor kısmı da beklemek oldu zaten. 4 Mart’tan 6 Mayıs'a kadar bekledik acaba olumlu mu olacak olumsuz mu diye. 6 Mayıs günü idari soruşturmanın bittiğini belirten ve pasaportlarımızı AIS kaydı oluşturarak Ankara'ya göndermemizi isteyen bir email aldık. Aynı gün pasaportları ve mülakat günü bize verilen AP belgesini gönderdik. Kargo, 9 Mayıs Pazartesi günü ellerine ulaştı. Belgeler tekrar incelemeden geçtikten sonra 20 Mayıs Cuma günü CEAC sisteminde durumumuz "Administrative Processing"e, 23 Mayıs Pazartesi günü de "Issued" durumuna geldi. 24 Mayıs’ta da pasaportlarımız elimize ulaştı.

    Bu sürecin her adımında ve en stresli anlarında yanımızda olan Yeşilkart Forum adminlerine (Uğur bey en başta olmak üzere) ve diğer tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Umuyorum ve can-ı gönülden inanıyorum ki herkes vizesini bir an önce alacak ve herkes hayallerine ulaşacak.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   G gedemos 
  • ⭐⭐⭐

    @gedemos Hayırlı uğurlu olsun. Darısı bizlere inşallah. Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Bu arada nereye gitmeyi düşünüyorsunuz ?


  • @SkyH Cok tesekkurler, sizlerin de ayni sekilde hayalleriniz gercek olur umarim 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gedemos tebriker, gözünüz aydın.
    AP sürecini de sorunsuz şekilde hallettiniz ve vizenize kavuştunuz sonunda.
    eminim bu sancılı süreci, abd'deki gülerek hatırlayacaksınız 🙂

    tekrardan bol şans diliyorum.
    forumu ve bizleri unutmayın..


  • @gucarslan Uğur bey, gerçekten şimdi tadı daha başka oldu.


  • @AYSY33 Çok teşekkür ederim. Selamlar.


  • @Programmer Evet, üst üste covid durumu biraz üzdü ama dediğiniz gibi, sonu güzel bitti. Çok teşekkür ederim.


  • @Eren_A Eren bey, çok teşekkür ederim. Darısı sizin başınıza inşallah. Mülakat tarihi belli olunca uğra lütfen, bir kahve ikram edeyim.


  • Herkese selamlar, Kuala Lumpur'da 14 Haziran'daki vize görüşmem için elçilikten döküman yollamam istendi ve bu dökümanlardan bir tanesi de 6 aydan fazla yaşadığım bütün ülkelerden adli sicil kaydı almam gerektiği. Halbuki ben 12 aydan az fakat 6 aydan fazla süre öğrenci olarak bulunduğum KKTC'den belge almayacağımı düşünüyordum resmi sitedeki yönergelere göre. Türkiye ve Malezya polis kayıtlarını yollayıp KKTC'yi göndermesem acaba bir sorun olur mu? Daha önce 6 ay kaldığı bir yer (şu an yaşadığı yer olmadığı halde) için polis raporu istenilen kimseye rastlamadığım için benzer durumda ne yapılabilir kestiremedim. Konsolosluğu aradım bugün defalarca ama telefona çıkan bile olmadı şimdi bu belge istenilen e-mail'e travel.state.gov'da 12 ay demişsiniz benden 6 ay süre için sicil kaydı istiyorsunuz emin misiniz diye de yazılmaz ne yapsam bilemedim. Tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımlarınız için çok memnun olacağım. Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Guybrush şahsen 12 aydan kısa kaldığınız için almanıza gerek yok olmadığını düşünüyorum, resmi yönergelerde bunu açıkça belirtiyorlar. bildiğimiz sadece ingiltere'de 6 ay kuralı var. almanız mümkün değilse durumu açıklamanızın yeterli olacağını düşünüyorum. zaten bu durumdan red vermezler, eksik evrak sebebiyle AP durumu olur en fazla.

    mailinize cevap vereceklerdir, şimdiden bol şans.


  • @gucarslan çok teşekkür ederim, bu hafta içerisinde diğer bütün belgeleri tamamlayıp email ile soracağım süreci de ilerleyen günlerde güncelleyeceğim bir gün benzer durumda olan arkadaşların faydalanması açısından


  • @10ursay Ben de aynı durumdayım. Uğur bey'in dediği gibi beklemekten başka çare yok, ama ilk mülakat dağıtımında bize sıra geleceğini umuyorum.


  • @forester Kahveler benden olacaksa mutlaka uğrarım hocam. Hele bi mülakatı alalım. 😃


  • Selam Arkadaşlar,

    2021 Mayıs itibari ile başlayıp 24.05.2022 tarihinde vizelerimizin issued olması ile green card sürecimiz tamamlanmıştır. Umarım bekleyen tüm arkadaşlarımız tez elden vize’lerini alarak hedeflerine ulaşırlar.
    Aşağıda olabildiğince detaylı olarak hem mülakat sürecimizi hem de AP sürecimiz anlatmaya çalıştım umarım herkes için faydalı olur.

    11.03.2022 09:45 mülakatımız için 2 gün önceden (kar fırtınası riskine istinaden) Ankara’ya gelerek günümüzü bekledik ve aylarca farklı duygu değişimleri yaşadığımız süreçten sonra mülakat günü sabah 09:00 da kaktüs cafe’de yerimizi aldık. Mülakat’lara girip çıkan arkadaşların sevinçlerine ortak olduktan sonra 9:30 gibi güvenlik noktasından geçerek meşhur ağır kapıdan geçtikten sonra girişte bekleyen hanım efendinin sıra numarası vermesinden sonra bekleyişimiz başladı. Numaramız ilk yandığında 330*3 olacak şekilde vize ücretlerini ödedik 2.kez yandığında evraklarımızı çağrılan banko da teslim ettik. Bu esnada mülakatı İngilizce yapabilir misiniz diye de sordu evet İngilizce yapabiliriz cevabı ayrıldıktan sonra 3.kez numaramızın yanmasını beklemeye başladık. Bu bekleyiş esnasın da bizden sonra olan bütün numaralar mülakat için çağrılıyorlar ve herkes mutlu mesut ayrılıyorlardı bir aksilik mi var diye düşünmedim değil. Neyse sonunda numaramız yandı ve sarışın uzun boylu ABD’li görevli önce yemin ettirip sonrada sadece 2 soru sorup pasaportları uzatınca AP’ye kaldığımızı anladık. Bir form’un mail olarak geleceğini hızlı şekilde doldurup göndermemizi istedi. Büyük bir moral bozukluğu ile Istanbul’a dönüş yoluna girdik bu esna’da sevgili @gucarslan gerekli destekleri sağlamak suretiyle moralimizi yükseltti. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. En kısa zamanda kendisinin de mutlu sona ulaşmasını diliyorum. Gelen DS5535 formunu hızlıca doldurup gönderdik. Kuvvetle muhtemel eşim ve benim çok sayıda olan Ortadoğu ziyaretleri nedeni ile AP’ye kalmıştık. Ardından 56 günlük bir bekleme süreci sonunda bayramdan sonraki Cuma günü sürecimizin tamamlandığı ve pasaport’ların gönderilmesi gerektiğine dair mail’i alınca mülakat aldığımız günden daha fazla sevinmiştik. Hemen hızlıca pasaportları gönderdik ve 10 gün sonra da vizelerimiz issued oldu.

    Sevgilerle


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum