AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@Hasan33, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Selam arkadaslar bugun greencard interview randevum vardi hersey guzel gecti ama bende medical exam istediler ankaradan aldigim asi belgesini gosterdim kabul etmediler neden anlamadim. Iyi tarafi ise greencartim onaylandi bu belgeyi gonderdigim zaman greencardi adresime yolluyacaklarini soylediler vaktim oldugunda daha ayrintili yazacagim arkadaslar
Tebrikler, Ankara'dan aldiginiz belge tek basina gecerli degil maalesef. Sizden I-693 belgesi istiyorlar:
USCIS onayli bir doktordan bunu alip gonderebilirsiniz.
-
@orcunorcun1881, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Arkadaşlar eşimin annesi benim için sponsor oldu
Şimdi belgeleri göndereceğiz USCIS e
Tüm belgeler hazır
Lakin eşimin annesi birth certificate ini bulamıyor evde.
Birth certificate i almak çok zormuş.North Carolina doğumlu 1 ayda geliyormuş bu belge.Şaka gibi
Pasaportunun da süresi geçmişBunu sonradan göndersek work permit ve seyahat izni çok mu geç gelir?
Bilen arkadaşlar dan yardım rica ediyorum
Sadece maddi sponsor olacagi icin ve vize sponsoru kendisi olmadigi icin belgeyi sonradan gonderebilirsiniz, sorun olmamasi lazim. I-765 ve I-131 basvurularinin yine de devam etmesi lazim, bol sanslar.
-
@ellabella, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@tugba, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Herkese merhaba,
AOS sürecini başlatmak için belgelerimi hazırlıyorum. Türkiye’den aldığım doğum belgem hazır fakat adli sicil belgem yok ve şu anda San Francisco’dayım. En yakın konsolosluk ise Los Angeles’ta. Acaba e-devletten alınan İngilizce adli sicil kaydını kullanabilir miyim? Yoksa muhakkak Los Angeles’a mı gitmem gerekiyor? Cevabınız benim için çok önemli vakit ayırıp cevaplarsanız minnettar olurum.
Sevgiler,
Bildiğim kadarıyla kullanılabiliyor barkodu olunca. Fakat konsolosluk konusunda , Gitmenize gerek yok. Konsolosluğu arayın. Onlar size adres verecekler. $15 dolardı sanırım emin değilim, ucret ödemenizi isteyecekler. Ödendi makbuzunu zarfla koyup konsolosluğa gönderiyorsunuz. Onlar size aynı zarfla certificate gönderecekler. Hakan bey veya Figen hanımla görüşeceksiniz büyük ihtimalle. Hakan bey çok ilgilidir.
Size msj göndermek istedim ama başaramadım. 😄
Tekrar merhaba,
Günlerdir konsolosluğa telefonla ulaşmaya çalışıyordum ama başaramadım ve email göndermeye karar verdim.
Gelen cevap şu şekilde;
***Söz konusu Green Card başvurusu için hangi şekilde bir adli sicil kaydının yeterli olduğunu USCIS’ten öğrenmeniz gerekmektedir. Uygulamada kurum ve kuruluşların kabul ettikleri belgeleri kendileri belirtmektedir. Bu yüzden de e-devletten aldığınız barkodlu suretin yeterli olup olmayacağına dair tarafımızdan bir cevap verilememektedir.
Öte yandan Başkonsolosluğumuzdan apostil belgesi verilmemektedir. Dilerseniz adli sicil belgenizi, bizzat başvurmanız halinde düzenleyerek teslim edebiliriz. Apostil şerhi için yerel makamlara başvurmanız gerekmektedir.***
Ne yapacağımı bilemedim, posta yoluyla yollamayacaklar belli ki :(
apostile gerek yok. Turkce aliyorsaniz "certified translation"olmasi yeterlidir, adli sicil kaydi AOS surecindeki en elzem belgelerden olmadigindan e-devletten alinan ingilizce olani gondermeyi deneyebilirsiniz. USCIS'in bunu da kabul etme ihtimali var.
-
@AlmostDone, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Arkadaşlar birth certificate konusunda önerilerinize ihtiyacm var. Forumu inceledim. Konsolosluktan alanların bir kısmında kabul edilmemiş çünkü tek satırlık yanıt geliyormuş. E-devletten alıp çevirtmek yeterli mi? Bir de onun süresi 1 ay. Ben nisan ayı için current oldum. Dosyayı göndermeden hemen mi çevirtmem lazım bilemedim ki...
E-devletten alinan belgeyi "certified translation" yaptirmaniz yeterlidir diye dusunuyorum.
-
@crazycells merhaba,
AOS paketine sadece 2 adet fotoğraf yeterli mi yoksa her belge için ayrı ayrı mı fotoğraf yollamamız gerekiyor?
her form icin ayri ayri koymanizi tavsiye ederim.
-
Merhabalar,
DV-2022 kazananı olarak AOS dosyamı hazırlıyorum. Lise diploması istiyorlar. Ben doktorum. Lise diplomam mezun olduğum tıp fakültesinde. Tıp fakültesi diplomam, uzmanlık belgem hepsi yanımda. Ama lise diplomamı almam mümkün değil. Simon'ın forumuna da sordum ama orada Türk yok. Herkes lise diplomasına ulaşabilmiş. Sorabilirler dediler. Türkiye'ye sadece onu almak için gidemem. Benzer sorun yaşayan var mı? Bu konuda bir bilginiz var mı @crazycells ? Yanıtlayabilirseniz çok mutlu olurum.
Tip fakultesi diplomaniz yeterli olmali. Ayrica lise diplomasina gerek yok.
-
@breeze145, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
forSelamlar,
DV-2022 kazananı olarak AOS dosyamı hazırlıyorum. Form'un yanında eklenecek belgelerr arasında şöyle bir madde var: "Evidence that any derivative applicants were originally included in the DV lottery entry (if applicable)" . Başvuruyu yaparken tabiki eşimin adını da yazmıştım ama elimde buna dair bir belge yok. Seçildiğime dair gelen mektupta da sadece benim adım yazıyor. Ds-260'ı doldurduktan sonra çıkan sayfayı kaydetmiştim ve orada eşimin adı var ve status'u "accompany" olarak yazıyor. bu çıktıyı kanıt olarak sunabilir miyim? yoksa benim bilmediğim başka bir yöntem/form var.
yardımlarınız için teşekkürler şimdiden :)
Sanirim boyle bir belge gerekmeyecek, cunku bunu sizin gosterebilmeniz pek mumkun degil.
Dediginiz gibi DS-260 formlarinin bulundugu ana sayfanin ciktisini alip, eger mulakatta sorarlarsa bunu ibraz edebilirsiniz.
-
@runaslan elinize saglik. :thumbs_up:
-
@selinugr, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Herkese merhaba,
Greencard sahibi eşimle geçen yıl burada evlendik (ABD). Halen F-1 vizesiyle öğrenciliğim devam ediyor aynı zamanda AOS sürecindeyim ve greencardımı bekliyorum. Sorum şu ki, evlendikten sonra pasaportumu değiştirmedim ve tüm başvurularımı eski soyadımın bulunduğu mevcut pasaportumla yaptım. I-131 belgem geldikten sonra Türkiye'ye seyahat edeceğim için psaportumu yeni soyadıma göre değiştirmem gerekiyor. Fakat AOS sürecim o zamana kadar tamamlanmamış olacak. Aynı durumu yaşamış olan var mı? Eski pasaportum ve evlilik sertifikam ile mi seyahat etmeliyim? Konsolosluğa evlilik beyanı yapmaya gittiğimizde bu şekilde seyahat edebileceğimi söylemişlerdi fakat üstünden 1 sene geçtiği için eski pasaportumu kullanmam sorun olur mu diye sormak istedim. Teşekkürler.
pasaportunuzun suresi ne zaman bitiyor?
-
@breeze145 Bu sorunuza Simon'ın forumunda rastladım. Bu işleri çok iyi bilen Amerikalı avukat arkadaşın yanıtı aynen şu : a copy of the eRegistration form is the best evidence for demonstrating applicable derivatives were included in the original entry form, so include it with your AOS package if you have it. For those who do not have a copy of their eRegistration entry form, this is not a problem, don’t start stressing about not having this proof. AFAIK, non-inclusion of this evidence has never been an issue in the past. USCIS will receive this document as part of the “KCC file” anyway when the FO receives that file from the KCC.
Ben AOS paketimi bugün yolladım. Eşim ve çocuğuma da başvuru yaptım. Dediğiniz belgeyi ben de koymadım. Endişlenecek bir şey değil anlaşılan. Daha önce hiç sorulduğuna şahit olmadım demiş ki bu avukatın neredeyse tek işi buradaki green card başvuruları.bilgilendirme icin tesekkurler. KCC'den bu belgeyi direkt almalari mantikli :thumbs_up:
-
@ali-asma-0, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
merhaba arkadaslar esimin evlilik oncesi soyismi Özcan, i-485'e yazarken Özcan mi ozcan mi tavsiye edersiniz?
ingilizce olmali, o nedenle
ozcan -
@gunka_n, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Merhabalar Her kese. Dv talihlisi olarak süreci AOS ile devam etmek istiyorum. Ama bazı sorulara henüz cevap bulamadım o yüzden gitsem mi burada beklesem mi karar veremiyorum. Bu konuda bir kaç sorum vardı. Yardımcı olursanız sevinirim.
- Forumda geriye doğru okuduğum kadar geçen yıl en geç nisanda aos başvularına başlanmış o da zar zor yetişmiş. Benim Mayıs ayının ilk günlerinde risk alarak girmemde eylül sonuna kadar yetişme şansım var mı?
- Evrakları 90 gün beklemeden vereceğim için vizeyi durumundan farklı kullandığım için evraklarım kabul edilmezse Ankara mülakata girme şansım henüz oluyor mu?
- Uscise evraklar verilene kadar Ankaradan onay gelirse orada mülakata giremiyor muyum?
- Bide oraya gelmeden avukatlarla görüşmem bana bir sıkıntı çıkarır mı? ülke girişinde fln.
Çok uzun oldu ama kafamdaki soruları gidermemde yardımcı olursanız sevinirim.
ABD'ye "gocmenlik surecini ABD'de tamamlamak" icin giremezsiniz maalesef, bu amacla alabileceginiz bir vize turu yok. Ancak baska bir nedenle ABD'ye giris yapmis kisiler, eger kendilerine AOS yolu acilmissa AOS surecine baslayabilir. Bu da cogunlukla kisinin ABD'ye baska bir amacla giris yapmis olmasini ve sonradan durumunda beklenmedik bir degisiklik olmasini gerektiriyor.
2.ABD'de sinirdisi edilmis olsaniz dahi vize icin mulakata Ankara'da katilabilirsiniz. Sadece 3 yillik veya 10 yillik ban alirsaniz sorun yaratiyor, bunun disindaki redler pek sorun yaratmiyor.
3.Girebilirsiniz
-
@Jossie, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Herkese merhaba arkadaşlar,
Mart 2021’de K1 vizesiyle giriş yaptıktan sonra AOS başvurum onaylandı ve greencard bugün elime ulaştı.
K1 ile geldikten sonra 90 gün içerisinde evlendik ve çok geçmeden AOS başvurusu yaptık.(Ağustos 2021) Önce başvurum reddedildi USCIS’in bir hatası yüzünden.(avukatımız bunun binde bir olduğunu söyledi o da beni buldu…) USCIS’e itiraz dilekçesi verdikten sonra 1 ay içinde başvuruyu kabul ettiklerimi belirten mektup aldım. Sonra Biometrik randevusu oldu o da çok kolaydı. Biometrik randevumdan 6 ay sonra ise greencard görüşmesi oldu.
Görüşmemiz çok kolaydı, sanırım biz daha mülakata bile gitmeden görüşmenin sonucu az çok belli oluyor çünkü hiç zorlamadılar çok kolay geçti görüşme. Ya da bizim sunduğumuz kanıtlar güçlüydü o yüzden çok irdelemediler. Sonuç olarak ABD’ye giriş yaptıktan yaklaşık 1 yıl sonra greencard elime geçmiş oldu. Covid öncesi çok daha hızlı olan bu süreç şimdilerde yeniden hızlanmaya başladı. Başvuran herkese bol şans ve kolaylıklar diliyorum.Tebrikler, gozunuz aydin.
-
@orcunorcun1881, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Arkadaşlar aosta, medical examination için ne gibi testler yapıyorlar?
Kaç saat sürüyor?
Floridada 350 dolara buldum fiyat uygun mu?
Ne yapmamı önerirsiniz testten önce ?Dediginiz fiyat uygun. Yaklasik boyle oluyor zaten.
Onceden bir sey yapmaniza gerek yok, zaten gerekli her seyi size muayene sirasinda yapacaklar. Saglik durumunuza ait elinizde belgeler varsa goturmeniz yeterlidir (ameliyat veya asi raporlari vs.) Eger cok yogun bir test merkezi ise isiniz 3-4 saat surebilir, ama genelde bunun yarisi kadar bile surmuyor.
Bol sanslar.
-
@yigiyigi çok teşekkür ederim cevabınız için
Benim gözlerimde astiğmat var bu sorun olur mu
Göze de bakmışlar mıydı
hayir, sorun olmaz. Bu testlerin amaci toplum sagligini etkileyebilecek bulasici hastaliklara sahip olup olmadiginizi anlamak.
-
@erdpin, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Merhaba, AOS yaparken, lise diplomasi ve diğer Turkce dokümanların çevirisi konusunda nasıl bir yol izliyorsunuz? Ben tum cevirilerimi kendim yaptım fakat onaylatmak gerekecek, onaylatma işlemini nasıl yapmamı önerirsiniz? Teşekkürler.
Su basliktaki bilgilerden yararlanabilirsiniz:
-
@Tugba, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Merhaba, AOS yaparken, lise diplomasi ve diğer Turkce dokümanların çevirisi konusunda nasıl bir yol izliyorsunuz? Ben tum cevirilerimi kendim yaptım fakat onaylatmak gerekecek, onaylatma işlemini nasıl yapmamı önerirsiniz? Teşekkürler.
Uscis certified translate kabul ediyor, individual kabul edilmiyor. Ben rushtranslate kullandım, memnun kaldım. Türkiye’de portakal çeviri ile görüştüm, sayfa basına 450 TL dediler. Benim 4 sayfaydı.
Orijinal ıslak imzalı belgeleri de talep edince extra 100 TL ptt gönderimi icin ( garantisi yok, kaybolursa sorumlu değiliz ve genelde kayboluyor dediler), fedex veya dhl icin 1500 TL istediler. Parası çok olunca bunda “kaybolmama” garantisi varmış 🫠
Rush translate ile $150 hallettim ve kısa sürede yapıldı. Orijinal evraklar da express mail ile gönderildi. Ben memnun kaldım. Evrakları aynı orijinal görüntü nasılsa o şekilde istediğimi belirttim ve öyle de yapmışlardı, dipnotlara kadar.Universal translate inceledim öncesinde fakat Uscis’in buradan yapılan bir çok çeviride sorun çıkardığını okudum.Tabi evrak ne kadar çok ise fiyat da artacaktır elbette. $150 içinde express shipping de var. Kendi basına evraklar $123 falandı.
ceviri tecrubenizi su basliga da aktarir misiniz?
-
Tesekkurler. AOS icin hangi belgeleri çevirtip USCIS'e yolladınız? Tekrar teşekkürler.
USCIS'e gondereceginiz tum belgelerin dili ingilizce olmali. Eger belgenin dili Ingilizce degilse cevirtmeniz gerekiyor.
-
Merhaba,
Adjustment of Status formu ile birlikte bugüne kadar bizim adimiza cikarilan tum pasaportların kimlik bilgileri olan kisminin ve vizelerin kopyasını göndermemiz isteniyor. Fakat benim 2009 yılındaki pasaportum kayıp ve icinde bir tane vizem bulunuyor, ABD'ye ilk giriş vizem ve I-94'de görünmüyor. Section 14'e bununla bununla ilgili bir aciklama yazmamı tavsiye eder misiniz? Yada baska ne yapılabilir? Teşekkürler.
Aciklama yazip, ayrica pasaportunuzun kayip olduguna dair elinizde belge varsa onu da ekleyebilirsiniz.
-
@mrblack, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Merhaba, arkadaşım bugün GC kazandı. 7 binlerde Case Number’ı. Şu an F1 vizesi ile Amerikada bulunmakta. DV Lottery’de 7 binlerde biri için Covid öncesi şartlarda Türkiyeden vize almak daha mantıklıydı. En geç Aralık başı alınırdı sanırım. Konsolosluklardaki belirsizlik dolayısıyla AOS düşünüyor anlık. AOS sürecinin uzun olacabileceğini duyduk. AOS’ta ortalama ne kadar zaman harcar?
7000 AOS icin iyi bir numara, AOS yapmasinda bir sakinca yok. Maksimum 3-4 ayda bitmis olur.
F1 vizesi ne zamana kadar devam edecek?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum