Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Sanırım Bu konu başlığını gördüğünüzde herhalde Forumun gelmiş geçmiş en ilginç başlığına aday olduğunu düşünüyorsunuz. Bende Sizinle aynı fikirdeyim. Bütün her şeyini Türkiye’de iken geride bırak daha sonra gel hayalini kurduğun evin yerine mecburen böyle bir yeri kirala ! Cevap Mecburen . Çünkü Savannahta yüksek sezonda kiralık ev aramak ve de uygun maliyete seçenekler yaratmak çok zor. Boş bir sürü eski ev var . Ancak ev sahipleri biraz tok gözlü. Ben de günümüzün kangrenli sorunu olan yüksek kira ücretli bir ev kiralamak durumunda kaldım. Eski oturduğum oda kiralı evin aksine 600 dolar şık bir yerden 1200 dolar lık bir stüdyo daireye geçtim. Bütün maliyetler ne yazık ki arttı. Gelecek günlerin belirsizliği nedeniyle Ekstra bir gün daha çalışmaya başladım. Eşya almak durumunda kaldım. Ancak artık kendime ait bir evde yaşamaya başladım . Kendime uygun Yemek yapmaya başladım. Hazır gıda sendromundan kurtuldum. Küçük bir bahçem var . Çiçekler diktim ve keyifle kendi yudumlamaya başladım.

    Buraya kadar herşey normal fakat kiralanan yetin karşısının mezarlık olması . Bazıları için tedirgin yaratıyor düşünebilirsiniz. Umulanın aksine çok sakin ve küçük bir bahçemin aksine alabildiğine uzun yeşil bir araziye sahibim. Komşularım çok ünlü , kahraman ve zengin insanlar . Tek özellikleri sessiz olmaları . Kuş sesinden başka bir ses yok. Bizim mezarlıkların aksine burada ağaçlar az Karaca Ahmet deki gibi ağaçlar üstüne üstüne gelmiyor. Her Pazar yürüşümü Mezarlık alanında yapıyorum . Mezar taşlarındaki kişileri Google dan bakıp Sessiz Komşularımın kimler olduğunu öğreniyorum. Zaten 6 gün çalışma temposundan geceleri rahat uyuyorum. Şimdilik ziyaret eden kimse yok. Amerika macerasını hayal et deseler bu tip plan hiç aklıma gelmezdi. Macera dolu Amerika bakalım daha ne gibi süprizlerin var.


  • @redsat2000 abi sen mutlu olduktan sonra başkalarının ne düşüneceğini boşver bence. Sen keyfine bak, bir gelebilsek mezarlık içinde bile ev tutmaya razıyım 🙂
    Anlayacağın bende çıta falan kalmadı 🙂


  • @birisi Umudunu hiç kaybetme Benim 13. Başvurumda çıktı. Ama hayatta devam ediyor. Türkiye’de yoluna devam etmeyi ve planlarını hedeflerini yerine getirmeyi unutma. Beklemediğin bir anda Senin de kapını GC çalabilir.


  • @redsat2000 abi benim 13 olmadı ama birşeyde kalmadı.


  • bu arada manzaran gerçekten güzeldir. adamalar mezarlıklar için çok güzel peyzaj yapıyor.


  • sonuçta ölüden değil diriden zarar geliyor. sadece insanlara olumsuz, hüzünlü ve soğuk geliyor aslında önyargı


  • ya abi bugün çok sevdiğim birisini çok sevdiğim için üzdüm, kafamı dağıtmaya çalışıyorum. kusura bakma artık


  • Zamanında bir video izlemiştim. İstanbul'da üniversite okumayla alakalı. Videoyu bir genç çekiyor ve öğrenci evinde kaldığını söylüyordu. Evinin karşısında mezarlık vardı ve bu yeşillikleri görüp aslında şanslı olduğunu; başka bir yerde böyle yeşil manzarayı göremeyeceğini söylüyordu. Kısacası hoşlandığını anlaşılıyordu. Kaldı ki mezarlık olduğunu söylemese insanlar orman falan sanar.

    Sizin yerinizi bilmiyorum. ABD'deki mezarlıkları da keza yine öyle, bilmiyorum. Videodaki kişi bir apartmanın bilmem kaçıncı dairesinde oturduğu için böyle bir manzarası vardı.

    Demek istediğim ve tek söyleyebileceğim şeyler şunlar: Biraz da bakmak daha doğrusu görmek istediğiniz ile alakalı bu durum. Sonuçta evi almadınız. Kira kontratı süresi dolunca ya da belki de istediğiniz zaman bırakıp başka bir yerden hatta başka bir yere taşınarak bu sorunu çözebilirsiniz. Kısacası şanslısınız ve elinizdeki imkanlar büyük. Bakın biz onu bile bulamıyoruz 😃


  • Abi hayırlı olsun yeni evin. Yoğunluğun biterse uygun zamanda beraber de yürüyüş yapabiliriz 😊. Bizim apartmanda stüdyo daire 1400 civarı.


  • öncelikle kendinize ait bir eve geçişiniz hayırlı olsun.. New York'ta çekmiştim aşağıdaki fotoğrafları.. insana mezarlık gezdirecek kadar güzeldi.. umarım sizin evinizin karşısındaki de bu kadar güzeldir..

    IMG_0489.JPG IMG_0486.JPG IMG_0493.JPG IMG_0491.JPG


  • Hocam selamlar, yeni ev hayirli olsun. Senelerce Zincirlikuyu mezarlgina komsu yasadim, oluler canlilardan daha iyi, emin olabilrsiniz. Dediginiz gbi buradakiler bir de bizim mezarliklara hic benzemiyor, onu acık. Manzara hic kapanmayacak diye de dusunulebilir. Allah kolaylik versin, birsey lazim olursa numaram vardi sizde. Sevgiler


  • @birisi, içinde söyledi: Amerika’da Mezarlık Karşısında Ev Kiralamak

    ya abi bugün çok sevdiğim birisini çok sevdiğim için üzdüm, kafamı dağıtmaya çalışıyorum. kusura bakma artık

    @birisi No problem. Sen esas derdini tatliya bagla


  • @hayallerabd karşımdaki mezarlık resimlerdeki gibi . @cnpist teşekkürler . @msait 6 gün çalışıyorum Herşey yoluna biraz daha girsin görüşelim . @dilmel Kesinlikle haklısınız . Teşekkürler


  • Hocam eski kabristanın üzerine yapılmış (hatta yandaki şantiyede toprak altından kemik çıktı) bir yurtta 3 yıl yaşamış biri olarak ölülerin pek zararının olmadığını söylemekle birlikte manzaranızı nedense çok merak ettim umarım GC çıkarda bize de gitmek nasip olur.


  • Bu çok yakınımdaki ünlü mezarlık Bonaventure Cemetery

    Buraya turlar düzenleniyor. Bayağı Sanatsal Eserler var.
    Tam karşımdaki Mezarlık Catholic Cemetery
    Bir bölümü Şehitlik diğer kısmı Eski tarihi Katolik Mezarlığı


  • Avrupada da yapılan hatta fotografcilik kurslarinin insanlari goturdugu mezarliklar mevcuttur. Islamdaki putlastirma gorusu sebebi ile resim ve heykel pek yoktur. Avrupa ya da uzakdoguda ise mezarliklar heykeller , objeler ile cokca suslenir ve bu ressam, fotografci gibi insanlarin ilgisini ceker. Paristede eger yanlis hatirlamiyorsam bazi mezarliklar bolca fotografcilarin ilgisini ceker.


  • @cnpist Buradaki mezarlıklar da aynı Paris’teki gibi. Bonaventure ‘ye belli zamanlarda fotoğraf çekimi için gidiyorum. Günde 2-3 tane nikah bu mezarlıkta kıyılıyor. Bizim Zincirli Kuyunun ünlüsü çok olduğu gibi bu mezarlığında bayağı ünlüsü var. ABD yerel turistlerinin Savannaha başlıca geliş sebepleri arasında . Savannah İç savaşın en hararetli yerlerinden biri olması ve ABD ye göç kolonilerinin geliş yeri olması nedeniyle turistler özellikle atalarının mezarlarını ziyaret ediyorlar. Burası ABD nin Paris’i Ağırlıklı Avrupa kökenli zenginler ve Sanatçılar çok. Yerleşim düzeni de Paris’i andırıyor. Kendini Amerika’da hissetmiyorsun. Bu açıdan Savannah’ı çok sevdim.


  • @redsat2000 General Sherman, Amerikan İç Savaşında Atlanta'da taş üstünde taş bırakmamasına rağmen Savannah'aya kıyamamış gayet haklı sebeplerden dolayı.


  • Yarın ABD Memorial Day (30 Mayıs 2022)kutlanacak . Bugün Evimin karşısındaki Katolik Mezarlık ve Şehitliği ziyaret ettim. Ara sıra pazar günleri temiz hava almak aracıyla sessiz komşularımı ziyaret ederim. Ama bugün diğer günlerden biraz daha farklı ! Sesiz komşularımı ziyaret eden biraz daha fazla misafirleri var. Yarın daha da misafiri olacağı kesin . Yol boyunca bu özel güne mahsus bu ülke toprakları için canını vermiş ve hatırlamayı bekleyen haçlar sıralanmış. Burası Atalarımızın dediği gibi “ Toprak deyip geçme tanı! Düşün altında binlerce kefensiz yatanı “ hatırlatır gibi Binlerce hatırlanmayı bekleyen şehitlerle dolu. Her ülkenin kendi varoluş savaşı için yatan binlerce canın bulunduğu mezarlıklardan sadece biri . Tıpkı canlarını vermiş şehit olmuş sınıf arkadaşlarım , Atatürk ve Silah Arkadaşları ve ebediyete intikal etmiş bir çok şehitlerle dolu ülkemin toprakları gibi. Ülkeler farklı da olsa her acı hatıra ve şükran aynı.

    Memorial Day veya Şehitleri Anma Günlerimiz sadece bir gün için hatırlamak değil, ,her nefes aldıkça bastığın toprakları unutmama ve dua bekleyen her ülkenin şehitlerinin günü .Uzaklarda da olsan Üstüne bastığın yeri Toprak deyip geçme tanı !


  • 'Evin önü de kapanmaz hem' Bugün çektim.
    WhatsApp Image 2022-06-09 at 18.54.02.jpeg


Benzer Başlıklar

  • 11
  • 39
  • 24
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum