Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @coldplay3, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Kullandığım mail adresi 10 yıldan fazla her gün yüzlerce spam {gmail} mail geliyor kcc den gelecek mesajı nasıl bulabileceğim gelen mail adresini bilen varmı sabit bir mail mi yoksa aliexpress gibi sürekli değişen bir mail adresimi veya konu başlığı kelimeler de ne olarak aratmaliyim buna örnek bir mail varmı

    hiç nasip olmadı bilmiyorum ama gelecek mail kcc den gelecektir sürekli mail adresi değişmez 🙂


  • @coldplay3 email adresleri sabit. Yazışmalar genelde [email protected] üzerinden yapılıyor. Bilgilendirme gibi durumlarda [email protected] adresinden email geliyor.


  • Her sabah mail kutunuzda "kcc" "state" "kentucky" gibi kelimeleri aratın. Max 24 saatlik bir gecikme yaşarsınız.
    Ha hiç bu maili almak nasip olmadı ama illaki bir yerinde kcc yazıyordur.


  • @datanist çok teşekkürler 🙏


  • @semavi GC çıkmadı J1 aldım. Navigator'lerden birine veya benzeri bir aracına halen talibim abi YouTubede konuşmuştuk.
    Yakında inşallah geliyorum.
    Selamlar sevgiler


  • Arkadaşlar,
    DV2023 çekilişi kazanan ve 2024 Sohbet odasında soru soran arkadaşlarımızı doğru başlıklar altında yönlendirin lütfen.
    Bu başlık o başlık değil.

    2023 SOHBET ODASI
    2023 ÇEKİLİŞ AŞAMALARI
    2023 MÜLAKAT DENEYİMLERİ


  • @delpooro, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Hep gerçekten isteyenlere çıkar inşallah diyoruz ama birçoğu öyle olmuyor maalesef bi takım şartlar getirilip gerçekten isteyenlerin katılması sağlanmalı.

    Maalesef. Ben hala 2023 sohbet odasını takip edip özellikle olaylardan tamamen habersiz olanlara çıktığını görüyorum. Çok nadir gerçekten gidecek olanlara çıkmış.. Sanırım "justice of the world" her yerde aynı.


  • @R-Topcu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    DV2024 pasaportsuz mu olacak? Çıkma olasılığı azalır mı sizce?

    İnşallah böyle bir şey olmaz. Bu haliyle bile çıkmıyor.


  • @Timur-Nicar kardeş, ben bu foruma başlamadan case number'ın önemini bilmezdim, çıkmayan Dv lottery değil de geçen senelerde kazanıp gidemeyen arkadaşlara çok moralim bozuldu 🙁 şimdi bana göre 3x.xxx case number ile çıkmaması arasından seçecek olsam not selected'i tercih ederim. Yüksek case number çok daha stresli olsa gerek


  • @byn_dogan ben de 35 k tek kişiye yeter mi diye düşünüyordum 😀


  • @servet ben de devlette öğretmenim ama direk istifayı verip gitmeyi düşünüyorum

  • ⭐⭐⭐

    @Netrunner1086 öğretmenim napalım çoluğu çocuğu türkiyede okutmayalım değil mi valla ezbere okumasını istemiyorum herkes fabrikasyon eğitim sor ne hatırlıyosun diye hiç bişey, siz ne düşünüyorsunuz bi düşüncelernizi alalım


  • @ahsenaydgdu gördüğüm kadarıyla küçük bir çocuğunuz var ama ben lise çağı için forumdaki genç birisi olarak genele hitap edecek şekilde tavsiye vereyim.

    Eğer Türkiye'de yaşayanınız varsa ve çocuğunuz lise çağındaysa iyi liselerden birisine girmesine yardımcı olun. Maalesef okullarımız hakkında çok fazla olumsuz söylem ortada dolaşıyor fakat bu ülkenin halen iyi liseleri ve üniversiteleri var. Eğitim anlamında %95'lik bir kısmı vasat altıysa, kalan %5'lik kısım da gayet ortalama üstüdür.

    Çocuklarınızın liseye giriş sınavında ilk 20 bine (%2-3) girmesini sağlayın ve fen liseleri yerine büyükşehirlerin marka anadolu liselerinden birisine gönderin. Özellikle çok başarılı olursa İstanbul'daki yabancı kökenli liselerle harika bir vizyona ve geleceğe sahip olur. Zaten yabancı kökenli liselerden çıkan çocukların hemen hemen hepsi yurt dışında burslu olarak üniversiteye devam ediyor. IB'yi de araştırabilirsiniz.

    Ben de iyi bir lisede okudum. Bir kısmı pandemi dönemine denk geldi ama girdiğim halime göre şimdiki halim çok daha farklı. Keşke okulumun imkanlarından daha da fazla faydalansaydım diyorum.

    Benim okulum %2 civarında olmalıydı. Eğitim anlamında gayet yeterliydi. Sosyal imkanları da fazlasıyla vardı. Bu tip liselere benim bildiğim kadarıyla sadece referansla öğretmen alındığından yetersiz ya da ilk kez görev yapan öğretmenler olmuyor. En azından bana denk gelmedi. Öğretmenlerimiz genellikle ODTÜ gibi iyi üniversitelerden mezunlardı. Bize kolejde okumamamızın eksikliğini hissettirmediler. Belki yabancı dil konusunda kolejler kadar yoğun ders almadık ama yine de katkısını gördük.


  • bende yıllardır eğitim için araştırma yapan bir baba olarak şunları yazayım. Evet çok azda olsa hala iyi üniversiteler ve bölümler var. Ama bugün artık bir aile ve çocuk için maalesef sınavlar vazgeçilmez ve bu ülkede olduğumuz sürece buna uymamız gerekecek.
    Dostlarım eğer çocuğunuz 7. sınıf veya daha alt bir düzeydeyse lütfen LGS sınavına çok iyi hazırlayın, ülkemizde bir çocuğun girebileceği en önemli sınav bu. Çünkü nitelikli liselere ve belli bir seviyenin üzerinde eğitime ancak bu şekilde ulaşabilir. Üniversite sınavının telafisi var ama LGS sınavının yok bunu unutmamak lazım. Benim oğlumla ilgili planım şu şekilde (ona da aşılamaya çalışıyorum). ilk önceliğim yurtdışı temelli liseler (yabancı okullar) bunlar genelde öğrencilerine ib (uluslararası diploma) veriyor ve hangi ülke temelli bir okulsa o dille eğitim alıyor, sonrasında o ülke veya diğer ülkelere gitmesi daha kolay burada şunuda belirteyim yine aynı diplomayı veren devlet okulları ve TR kökenli kolejlerde var, araştırabilirsiniz. bu seçenek olmazsa iyi bir fen lisesi burada fen lisesi fetişti değilim iyi olması lazım, bu da olmazsa iyi bir anadolu lisesi, bu da olmazsa bulunduğu koleje devam etmesi yönünde, çünkü lgs çok önemli ve iyi hazırlanmaları lazım.
    lise'ye giden arkadaşların aileleri için gerçekten bu standardı yakalayamadılarsa çok bilinçli bir şekilde hazırlanmaları gerekli. Çünkü artık rastgele üniversiteleri okumak çok riskli. Burada Üniversite kadar okunan bölümünde çok önemli olduğunu unutmamak lazım ve okul hayatı boyunca kendilerini çok iyi geliştirmeliler. uzun yazmaktan nefret ediyorum, kısa keseceğim. sorunuz olursa cevaplamaya hazırım.


  • @birisi bilinç dediğiniz şey çok önemli hocam. Aynı fen lisesinden mezun iki kişi tanıyorum biri üniversite sınavında 4 bine girdi tıp yazdı öbürü 2 yıllığı zar zor kazandı.
    Önce bölüm sonra üniversite tercihini geleceğe yatırım olarak düzgünce seçmek gerekiyor. Mesela Erciyes Bilgisayar Müh. YTÜ İnşaat Müh'den daha gelecek vaat ediyor bence. Çünkü yazılım hem ülkemizde hem uluslararası alanda iş sıkıntısı çok oluşturmuyor. Okuduğum üniversite mükemmel hatta bana göre güzel bir üniversite değil ama zamanında kendisini geliştiren bir şekilde yurt dışına ya da ülkemizde iyi işlere girenler olmuş.
    Burada kapı tekrardan bilinç dediğimiz noktaya çıkıyor. Emek olmadan iş o da olmadan aş olmuyor kısacası.

    Bilincin yanında çalışma becerisi de olması gerekiyormuş. Bunu deneyimledim ve deneyimlemeye de devam ediyorum. Gelecek planlarım var ama yapamıyorum çünkü tembelim. Hal böyle olunca ortaya derslerini çoğunlukla burun farkıyla geçen ya da geçemeyen biri çıkıyor.


  • Hersey bireyde biter buna sözüm yok. Iyi bir okuldaki herkes iyi bir bölümü kazanacak diye bir durumda yok. Ama başarı oranları, ayrıca nitelikli okulların öğrenci kalitesi, öğrencilerin birbirini etkilemesi ve desteklemesi gibi bir sürü detay var. Mesela bir okul var öğrenciler tenefüse bile çıkmıyor ders çalışıyor, test çözüyor, bir okul var öğrenciler öğretmene ders işletmiyor. Zaten yabancı okul eğitim standartları daha farklı onlar zaten iki eğitim modeli sunuyor. Tr için ayrı, yurtdisi için ayrı. Çünkü ib programı farklı bir süreç . Bu süreçte eğitim kadar sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetlerde çok önemli. O müfredat bambaşka


  • @ahsenaydgdu ben ingilizce öğretmeniyim. Genel anlamda dil eğitimi adına faydalı bir müfredat var. Ama sorun, çocuğun dili öğrenmesi yerine sınava girecek olması önceliği. Sistem, sürekli bir sonraki sınava hazırlamak zorunda. En azından benim çalıştığım devlet okulları mantığı budur. Aslında olması gereken, çocuğun küçük yaştan itibaren proje yapmaya yönelik bir eğitim görmesi. Meb'in sistemi de bu yönde ilerliyor, projeye teşvik ediyor sözde ama çocuk sınavı kazanamadığı zaman hiçbir değeri yok. Abd'de iyi eğitime erişmek ya para ile ya başarı ile diye biliyorum, çok araştırmadım o yüzden bunu da bilenler anlatsınlar 🙂


  • 2024 çekilişi için mantık evliliği yaparak çıkma oranını yükseltmek isteyen 24-29 yaş aralığında birisi var ise mantık evliliği için evlenirim. Bana çıkarsa yarı yolda kimseyi bırakmam. Maxwell sözü. Ararsan bulursun,sorarsan söylerler, çalarsan açarlar. Bu entry ben bekar başvurmadığım sürece geçerlidir. Bana bekarken çıkarsa kimseyi yancı olarak getirmem. Devletimiz Bi yasak koymuş hepimiz buna uymakla mükellefiz(50 promille yazıyorum ceza kesmeyin lütfen)


  • @alfredoo biri vardı 40bin dolar teklif almış foruma soruyordu ne yapayım diye.


  • @enemy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @alfredoo biri vardı 40bin dolar teklif almış foruma soruyordu ne yapayım diye.

    Fake evliliğe karşıyım. Dediğim gibi mantık evliliği istiyorum := Buradan gitmek isteyen kolay yol arayan ve şansını arttırmak isteyen birisi varsa okeyim. Hemen şimdi evlenirim. 40k dolares verecek kadar kimseye güvenmem + yasalara karşı gelmem. Bana çıkar da 40k dolares vereyim evlenek diyen birisi olursa da kabul etmem biz de böyle bi delikanlıyız, vallahi gayretullaha dokundunuz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum