Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Yolunda Evlilik

• @betfair39 ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Bir arkadaşım için soruyorum kendisi amerikan vatandaşı aynı zamanda türk vatandaşı.Kendisi burada bu yıl kız arkadaşı ile evlendi amerikan vatandaşı olarak ve konsoloslukta evlenmediler amerikan kanunlarına göre.Eşi şimdi tr de ve greencard için sıra bekliyorlar.Hangi yolları izlemesi gerekiyor evlilik belgesi olarak ne vermeleri gerekiyor buradan aldıkları ingilizce belge ile TR'de soyadını değiştirip statüsünü evli yapabilirmi?

Devrik cumle ve zamirlerden dolayi cevaplamadan durumdan emin olayim :)
    Su bilgiler dogru mu?

• ABD vatandasi arkadasiniz ABD'de kiz arkadasiyla city hall'de evlendi ve bu evliligi TC konsoloslugunda tescillemedi.
    • Esi sonra Turkiye'ye gitti?
    • I-130 basvurusunu yapip basvuruyu baslattilar ama henuz bunun disinda hicbir sey yapmadilar? (yoksa hicbir basvuru mu yapmadilar?)

Isterseniz su konudan sorulari cevaplamaya devam edelim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak

• Merhaba arkadaşlar.
    Görüşme için götüreceğim nüfus kayıt örneği için
    ''Başvuru sahibinin tüm aile fertlerini içeren Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’nin aslı
    ve her aile bireyi için birer fotokopisi gerekmektedir. Nüfus kayıt örneğinin aslının Nüfus Müdürlüğü’nden
    alınmalı ve üzerinde Nüfus Müdürlüğü’nün kırmızı renkli damgası olmalıdır. ''
    Diyor. Her aile bireyi derken kardeşlerimin dahil nüfus kayıt fotokopilerini de istiyorlar mi acaba. Vukuatlı de çıkan annem babam ve ben yeterli oluyor mu teşekkürler cevabınız için.

• @raicho ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Merhaba arkadaşlar.
    Görüşme için götüreceğim nüfus kayıt örneği için
    ''Başvuru sahibinin tüm aile fertlerini içeren Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’nin aslı
    ve her aile bireyi için birer fotokopisi gerekmektedir. Nüfus kayıt örneğinin aslının Nüfus Müdürlüğü’nden
    alınmalı ve üzerinde Nüfus Müdürlüğü’nün kırmızı renkli damgası olmalıdır. ''
    Diyor. Her aile bireyi derken kardeşlerimin dahil nüfus kayıt fotokopilerini de istiyorlar mi acaba. Vukuatlı de çıkan annem babam ve ben yeterli oluyor mu teşekkürler cevabınız için.

Hayir, sadece kendi nufus kayit ornegini almaniz yeterli. Aile bireyleri derken, Green Card alacak her aile bireyi icin fotokopisini almanizdan bahsediliyor. Nufus kayit orneginde esiniz gorunmuyor mu?

• @crazycells .... tarihinde abd vatandaşı...... kişi ile evlenmiştir yazıyor. Not olarak.
    Ama normalde ben annem babam görünüyor.

• @raicho ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

@crazycells .... tarihinde abd vatandaşı...... kişi ile evlenmiştir yazıyor. Not olarak.
    Ama normalde ben annem babam görünüyor.

Tamamdir, o halde hicbir sorun yok :)

Bu arada sizin konunuz surada:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak

Oradan bilgileri alip, sorulari yine orada sormaniz en faydalisi olur :)

• @crazycells tamamdır çok teşekkür ederim :)

• @crazycells ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

@betfair39 ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Bir arkadaşım için soruyorum kendisi amerikan vatandaşı aynı zamanda türk vatandaşı.Kendisi burada bu yıl kız arkadaşı ile evlendi amerikan vatandaşı olarak ve konsoloslukta evlenmediler amerikan kanunlarına göre.Eşi şimdi tr de ve greencard için sıra bekliyorlar.Hangi yolları izlemesi gerekiyor evlilik belgesi olarak ne vermeleri gerekiyor buradan aldıkları ingilizce belge ile TR'de soyadını değiştirip statüsünü evli yapabilirmi?

Su bilgiler dogru mu?

• ABD vatandasi arkadasiniz ABD'de kiz arkadasiyla city hall'de evlendi ve bu evliligi TC konsoloslugunda tescillemedi.
    • I-130 basvurusunu yapip basvuruyu baslattilar ama henuz bunun disinda hicbir sey yapmadilar? (yoksa hicbir basvuru mu yapmadilar?)

Şuan onaylattılar konsoloslukta evliliği eşide soyadını değiştirdi TR'de.
    I130 başvurusu yapıldı gönderdiler şimdi de interview için ankaradan cevap bekliyorlar.

• @betfair39 ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

@crazycells ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

@betfair39 ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Su bilgiler dogru mu?

Şuan onaylattılar konsoloslukta evliliği eşide soyadını değiştirdi TR'de.
    I130 başvurusu yapıldı gönderdiler şimdi de interview için ankaradan cevap bekliyorlar.

ABD Vatandasi ile ABD'de evlenip surece ABD'de devam etmek isterse su konuyu:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak/

ABD Vatandasi ile evlenip Turkiye'de surece devam etmek isterse su konuyu:

inceleyebilirsiniz...

• Bu ileti silindi!

• @hosgeldin ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Merhaba,
    Greencard lottery'si sevgilime çıktı ve diyelim ki çıktıktan sonra DS260'ı göndermeden önce evlendik. Amerika'ya gittik ve ben yapamayacağımı anladım, boşanmak istedim mesela 6 ay içerisinde. Bu durumda ben boşandıktan sonra GC hakkım oluyor mu yani Amerika'da kalabiliyor muyum yoksa Türkiye'ye dönmek zorunda mıyım?

Bu durumda soyle oluyor... Green Card'lariniz tabii ki sizde kaliyor. Green Card'iniz oldugu muddetce ABD'de kalabiliyorsunuz ve yasayabiliyorsunuz ama vatandaslik basvurusu yaptiginiz zaman cekilis sonrasi evlendiginiz ve ABD'ye geldikten sonra bosandiginiz goruneceginden, dosyanizi inceleyen USCIS gorevlileri evliligi sadece kart almak icin yapip yapmadiginizi anlamaya calisiyorlar. O durumda iyi niyetli evlilik oldugunu ispatlamak (gocmenlik amaciyla yapilan sahte bir evlilik olmadigini) size kaliyor.

• Merhabalar,
    Benim Amerikan vatandaşı kız arkadaşım şuan Amerika' da acaba ben turist vizesiyle gidip evlensem bu süreçte sorun yaşarmıyım. Yada onu Türkiye' ye getirip burada evlenip Amerika' ya yerleşmem daha doğrumu olur bu konuda yardımınızı rica ederim. Teşekkür ederim.

• @greetings ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Merhabalar,
    Benim Amerikan vatandaşı kız arkadaşım şuan Amerika' da acaba ben turist vizesiyle gidip evlensem bu süreçte sorun yaşarmıyım. Yada onu Türkiye' ye getirip burada evlenip Amerika' ya yerleşmem daha doğrumu olur bu konuda yardımınızı rica ederim. Teşekkür ederim.

ABD vatandasi ile evlenmek amaciyla turist vizesiyle giris yapamazsiniz normalde, cunku turist vizesi bu amacla verilmiyor, ama girdikten sonra sartlar degisirse ve boyle bir karar alirsaniz evlenmenizde ve surece ABD'de devam etmenizde bir sakinca yok.

Eger son iki yil icinde konusup gorustuyseniz, nisanlilik vizesi de evlenmeden basvuru yapabileceginiz bir vize turu:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi

Nisanlilik vizesi ve Turkiye'de evlenip CR1'e basvurmak surecin bitmesi icin yaklasik 1 yil boyunca Turkiye'de durmanizi gerektirecek. Sonrasinda vizenizi alip ABD'ye giris yapabileceksiniz.

Fakat ABD'de evlenip surece devam ederseniz, ABD disina cikmadan AOS yapabilirsiniz.

Burada tek problem, evliliginizin gercek oldugunu gosterebilmeniz. USCIS bu tur evlilikleri anlamak icin sizin gosterdiginiz belgelerin yanisira ABD'de bu evliligin ne zaman gerceklestigine de bakiyor. Eger ABD'ye girdikten sonraki 90 gun icinde evlenirseniz, cok fazla soru sorulabilir bu konuda. Cunku turist vizesiyle evlilik amaciyla giris yapmamaniz gerekiyor. Fakat tabii ki hayat bu :) ne olacagi belli olmaz, sartlar degisebilir ve acil evlenmek durumunda kalabilirsiniz, bu durumda aslinda ABD'de evlenmek istemediginizi fakat sartlarin sizi bu duruma getirdigini aciklayabilmeniz lazim. Eger bu sekilde bir evlilik yaparsaniz, turist vizeye sahip olmaniz surec icin bir problem yaratmaz. En onemlisi evliliginizin iyi niyetle yapiliyor olmasi. Eger iliskinizin uzun ve koklu oldugunu gosterebilirseniz, surecte o kadar az sorun yasarsiniz ve az soruyla karsilasirsiniz.

• öncelikle bilgi için çok teşekkür ederim,
    Ayrıca bir durumum daha var şuan Türkiye' de her ne kadar beraber yaşamasak da resmi bir evliliğim var ve ayrılık aşamasındayız. Turist vizesi alırken evli olarak çıkmanın artısı olabileceğimi düşündüğüm için Türkiye' de avukata vekalet verip ABD ye gittiğimde boşanmam mümkündür. Ayrıca kısa sürede yeni bir evlilik yapmak bir sorun yaratır mı? Bu konuda bir yol gösterebilir misiniz? Çok teşekkür ederim.

• @greetings ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

öncelikle bilgi için çok teşekkür ederim,
    Ayrıca bir durumum daha var şuan Türkiye' de her ne kadar beraber yaşamasak da resmi bir evliliğim var ve ayrılık aşamasındayız. Turist vizesi alırken evli olarak çıkmanın artısı olabileceğimi düşündüğüm için Türkiye' de avukata vekalet verip ABD ye gittiğimde boşanmam mümkündür. Ayrıca kısa sürede yeni bir evlilik yapmak bir sorun yaratır mı? Bu konuda bir yol gösterebilir misiniz? Çok teşekkür ederim.

Saniyorum vekalet ile bosanmanizda yasal olarak bir problem yok, ama tamamen bosanma islemi bitmeden yeni bir evlilik yapmamalisiniz. Yasal olarak cok fazla sorunla karsilasabilirsiniz.

Bosanmanin ardindan kisa sureli evlilik yapmaniz soru isaretleri uyandirabilir tabii, artik burasi sizin kendi hikayenize ve sartlariniza bagli :) onemli olan evliliginizin iyi niyetli oldugunu gosterebilmek.

• @fatihuslu ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Evet konsolosluga mail atmanız gerekiyor ayrıca burdandanda yazmanizi tavsiye ederim https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
    @crazycells

Merhabalar,

Bu formu kullanarak evlilik için konsolosluktaki formu tekrar açtıracağım. Acaba bunun haricinde bir mail adresi var mı mail atmamız gereken? Konu içerisinde bulamadım.

Ek olarak: Evlilik nedeniyle soyisim değiştiği için form yeniden açıldığında soyismi değiştirmeli ve pasaport bilgilerini güncellemelimiyiz, yoksa sadece soyismimi değişmeli yoksa hiç karışmamalı mıyız? :)

Teşekkürler,

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@met ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

@fatihuslu ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Evet konsolosluga mail atmanız gerekiyor ayrıca burdandanda yazmanizi tavsiye ederim https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
    @crazycells

Merhabalar,

Bu formu kullanarak evlilik için konsolosluktaki formu tekrar açtıracağım. Acaba bunun haricinde bir mail adresi var mı mail atmamız gereken? Konu içerisinde bulamadım.

Ek olarak: Evlilik nedeniyle soyisim değiştiği için form yeniden açıldığında soyismi değiştirmeli ve pasaport bilgilerini güncellemelimiyiz, yoksa sadece soyismimi değişmeli yoksa hiç karışmamalı mıyız? :)

Teşekkürler,

Formdan ulasmaniz yeterli. Evet, pasaport bilgilerini ve diger kisisel bilgileri guncellemelisiniz.

Evlendiginizi gosteren bir belgeyi tarayip yine form uzerinden ulastirirsaniz sorunsuz bir sekilde esinize de form acmalarina yardimci olmus olursunuz.

• @crazycells benim formum düzenlemem için açıldı, düzenledim fakat eşimin formunu henüz oluşturmadılar. Zaman alan bir süreç mi acaba bu? Veya aramamız gereken başka bir yer var mı acaba?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@met ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

@crazycells benim formum düzenlemem için açıldı, düzenledim fakat eşimin formunu henüz oluşturmadılar. Zaman alan bir süreç mi acaba bu? Veya aramamız gereken başka bir yer var mı acaba?

Hayir, unutmus olabilirler. Siz ilk sayfadan "add applicant" tusuna basarak esinizi eklemeyi deneyin eger sistem izin vermezse tekrar mesaj gonderin.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba desteginize ihtiyacim var islemlerim icin turistik vizeyle gittigim amerikada 2. Gidisimde birisyle tanistim ve vizemi avukat araciligiyla 6 ay daha uzatip bir yila yakin kaldim ve cikmam gereken tarihten mart 2014 2 ay sonra gay marriage yaparak LA de evlendik miamide kaldim 2015 subata kadar iliskim istedigim gibi gitmedi orda is ortamim olmadigi icin evraklarim hazir olmasina ragmen tr ye dondum ve uzerinden 3 yil gecti ve biz yeniden baristik biz simdi Benin oraya gelebilmem icin vatandasligini yada vizeye basvurmak istiorum cunku ben vize cikis suremi 9 ay gecirdigim icin Hali hazirda olan vizem iptal olmus olabilor normalde 2022 e kadar turistik vizem var ve 3 yil ban koyuluo cikis tarihimi gecirdigim icin yasal olarak been o sureyide doldurdum green card a basvursam burda 1 yildan fazla beklemem Ben daha erken gellmek istiyorum simdi benim icin ne yapabiliriz size danismak istedim desteginize simdiden tesekkur ederim komplke bir durum sifir hata ilerlemek istiyoruz donusunuzu bekliyorum tesekkurler sevgiler

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    221 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • Amerikan vatandasi esin uzun suredir ABD’de bulunmamasi

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    24
    0 Oy
    24 İleti
    2k Bakış
    Ekto OktanE
    @ofcepeci Merhabalar öncelikle şunu belirtmek isterim ben sürecin anlık olarak içindeyim sürecin ilk aşaması yani I-130 formunu doldurduğunuz aşamada eşinizin ABD içindeki ikameti ve bağları sorgulanmıyor bu aşamada sorgulanan tek şey evlilik bağınız ve evliliğinizin gerçekliği. Bu süreçte ortalama 12-17 ay arasında sürmekte yani ilk 1.5 yıllık süreçte bunu düşünmenize bile gerek yok formu doldurduktan sonra. Sonraki süreçte formunuz onaylandığında ve NVC'de vize başvurusu aşamasına girdiğinizde bu konu oluyor bu noktada Amerikan vatandaşı eşin ABD'ye geri dönmesi orada bir kira sözleşmesi,iş,banka hesabı,yeni bir eyalet kimliği,sizin soy isminizi eğer kadınsa belgeleri alıp değiştirmesi vs bağ için önemlidir ve bunu belgelerle sağlamalı. Biz bu son 1 senelik süreçte hep birlikteydik ve son geçtiğimiz 1 aydır eşim Amerikada tüm belgelerini benim soy ismim ile güncelledi vs ve orada şuanda çalışıyor yani domicile'ı oluşturduk bağ olarak NVC aşamasında bunu sunucağız sizde aynı şekilde süreç ilerlediğinde bizim gibi sonraki aşamada bunu ilerletebilrisinz.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k