I-130 formu ile ilgili sorular
-
@Platon59, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
@Tugba Cevabınız için tesekkurler. Foruma sık giremiyorum. Gelişmelerinizden haberdar ederseniz memnun olurum. Bizim dosyamızda ki gelişmeleri de bildiririm. Herkesin dilediği sonuca hızla varmasını umut ederim.
Rica ederim. ❤️
Mutlaka , Tabiki haber veririm. 🤗 -
Merhaba,
Eşim US vatandaşı ve benim için I-130 dolduracak. Formu benim USCIS hesabım üzerinden mi doldurması gerekiyor, yoksa kendisinin bir USCIS hesabı açıp mı doldurması gerekiyor?
Teşekkürler.
-
@tampagv, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
Merhaba,
Eşim US vatandaşı ve benim için I-130 dolduracak. Formu benim USCIS hesabım üzerinden mi doldurması gerekiyor, yoksa kendisinin bir USCIS hesabı açıp mı doldurması gerekiyor?
Teşekkürler.
Kendi hesabından. Fakat neden hepsini beraber göndermiyorsunuz i485 paketi içerisinde? İ130 online göndermek için $535 veya $575 ödeyeceksiniz. İ485 paketi $1225. Extra ödemesi yok. Ben de i130 once doldurdum ve bi de extra $1225 ödedim. $1700 kusur yanı. Hepsini beraber göndermeniz kariniza olacaktır.
-
@Tugba Selamlar,
i485 ücretinin hepsini kapsadığını bilmiyordum açıkçası. i485 paketine work permit vs. için olan formları da doldurup, tamamı için sadece $1225 mı ödüyorsunuz?
-
Ayrıca emin olamadım açıkçası. Turist vizesiyle ülkeye giriş yaptım ve uzatma talebinde bulundum; ancak henüz bir sonuç yok olumlu ya da olumsuz. Normal vize sürem bittikten 3 gün sonra evlendik. Out of status durumuna girmiş oluyor muyum acaba.
-
Ayrıca emin olamadım açıkçası. Turist vizesiyle ülkeye giriş yaptım ve uzatma talebinde bulundum; ancak henüz bir sonuç yok olumlu ya da olumsuz. Normal vize sürem bittikten 3 gün sonra evlendik. Out of status durumuna girmiş oluyor muyum acaba.
Bu sorunuz icin kesin bilgim yok ne yazık ki. Tecrübeli arkadaşlar cvp verirler sanırım.
Diğer sorunuza gelince evet, i485 içinde work permit, travel izin, i130, i864,medical exam hepsi yer alıyor. Paket ücreti $1225. Extra ödemesi yok. Benim gibi once i130 gönderirseniz extra $500 küsür ödersiniz evet ☺️ Ben de bilmiyordum. Aslına bakarsanız öyle de yapmak zorundaydım çünkü o zaman green cardliydim ve visa current beklemem gerekiyordu ve current olduktan sonra i485 baslatabilirdim.
Fakat siz zaten direkt citizen ile evlisiniz, haliyle visa her zaman current ve hepsini bir göndermeniz daha mantıklı. -
@Tugba Çok teşekkürler cevabınız ve yardımlarınız için.
-
@Tugba merhaba herkesin süreci kısa sürede sorunsuz tamamlanır umarım.Benim oğlum amerika vatandaşı kız arkadaşıyla evlilik yaptı.Nikahları dün yapıldı.Verdiğiniz bilgiler herkesin işine yarıyor teşekkür ederiz.Bende bu süreçte gelişmeleri paylaşmayı düşünüyorum,bir kişiye bile faydamız olsa ne mutlu.i485 paketini ucsis sayfasından mı satın alıyoruz.Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.Sürece hemen başlamak istiyoruz.🙏
-
@kamile, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
@Tugba merhaba herkesin süreci kısa sürede sorunsuz tamamlanır umarım.Benim oğlum amerika vatandaşı kız arkadaşıyla evlilik yaptı.Nikahları dün yapıldı.Verdiğiniz bilgiler herkesin işine yarıyor teşekkür ederiz.Bende bu süreçte gelişmeleri paylaşmayı düşünüyorum,bir kişiye bile faydamız olsa ne mutlu.i485 paketini ucsis sayfasından mı satın alıyoruz.Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.Sürece hemen başlamak istiyoruz.🙏
😊 umarım herkes icin hayırlısı ile sonuçlanır süreçler.
Lütfen bu linke göz atın. Ve lütfen unutmayın. ı-485 paketi içinde yer alan diğer belgeleri de tamamlayarak sürece başlayacaklar. İlgili forum konusunun linkini de ayrica paylaşıyorum . Daha net anlayabilirsiniz. -
@Tugba Teşekkür ederim🙏
-
Merhabalar Herkese süreçte başarılar
Atlanta'da oğlum ABD vatandaşı benim (İzmirde bulunan babası)için Green Card başvurusu yapacak
Benden istenen belgeleri soft pdf olarak ileteceğim, aşağıdaki belgeler yeterli midir?- Aile nüfus Kayıt Örneği ( Apostilli ve yeminli tercümeli)
- Form B Evlenme Kayıt Örneği ( Mevcut eşime ait Apostil onaylı) Çok dili olduğundan tercümesiz
- Form B Evlenme Kayıt Örneği ( Önceki Boşanmış eşime Ait Apostil onaylı) Çok dili olduğundan tercümesiz
4.Boşanma karar yazısı ( Yeminli Tercümeli) - Pasportumun biyografik sayfa Fotokopisi
6.İkamet Belgem Apostil ve yeminli tercümeli)
Bu belgeler doğru ve yeterli midir? Başkaca belge vs gerekli mi Teşekkürler
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba,
Ben Green kartlı olarak Amerika 'da 2017 den beri yaşıyorum. Vatandaşlık sürecimi başlatalı 2 sene oldu ancak 15 Temmuz nedeniyle Türkiye'de havaalanları kapandığı için uçağım iptal olmuş ve 6 aydan biraz fazla Türkiye' de kaldığım için vatandaşlık başvurum Ret edildi. Ben de darbe girişimi yüzünden biletli olduğum halde uçağım iptal edildi diyerek bir kaç belge yollayıp itiraz ettim, 7 aydır da bu itiraz sonucunu bekliyorum. Bu şekilde konuya giriş yaptıktan sonra sorum şu sevgili arkadaşlar.
Türkiye'de 1 sene önce nikah yaptım. 4 gün önce de eşimi turist vizesi ile Amerika 'ya getirdim. Turist olduğu için biliyorsunuz 6 ay izin verildi Acilen O'nun Green Card işlemlerini başlatmak ve legal olarak kalmasını sağlamak istiyorum.
I130 ve I485 formu dolacak anladığım kadarıyla.
I485 formu komple paket de olduğunu okudum kafam karıştı.Şu an tam olarak hangi formlar dolacak.
Cevap verirseniz çok mutlu olurum .
Saygılar. -
@fktanik, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
Merhaba,
Ben Green kartlı olarak Amerika 'da 2017 den beri yaşıyorum. Vatandaşlık sürecimi başlatalı 2 sene oldu ancak 15 Temmuz nedeniyle Türkiye'de havaalanları kapandığı için uçağım iptal olmuş ve 6 aydan biraz fazla Türkiye' de kaldığım için vatandaşlık başvurum Ret edildi. Ben de darbe girişimi yüzünden biletli olduğum halde uçağım iptal edildi diyerek bir kaç belge yollayıp itiraz ettim, 7 aydır da bu itiraz sonucunu bekliyorum. Bu şekilde konuya giriş yaptıktan sonra sorum şu sevgili arkadaşlar.
Türkiye'de 1 sene önce nikah yaptım. 4 gün önce de eşimi turist vizesi ile Amerika 'ya getirdim. Turist olduğu için biliyorsunuz 6 ay izin verildi Acilen O'nun Green Card işlemlerini başlatmak ve legal olarak kalmasını sağlamak istiyorum.
I130 ve I485 formu dolacak anladığım kadarıyla.
I485 formu komple paket de olduğunu okudum kafam karıştı.Şu an tam olarak hangi formlar dolacak.
Cevap verirseniz çok mutlu olurum .
Saygılar.Öncelikle online olarak uscis hesabınız üzerinden i130 ve i130A dolduracaksınız. 2 haftaya kadar elinize i797c belgesi gelecek ve üzerinde priorty date olacak. O tarih visa bulletinde current durumdaysa i485 paketini hazırlayarak uscise göndereceksiniz. Henüz current değilse current olmasını beklemeniz gerekiyor. Green card holder oldugunuz icin direkt 485 paketi gonderemezsiniz.
-
@Tugba çok teşekkür ederim cevap için
Anladığım kadarıyla i130 ve i130A ikisi birden dolacak.
Green Cardlı olduğum için vatandaş olanlara göre daha uzun sürecek ama arada ben vatandaş olursam işler hızlanır mı ki acaba? Sanırım NVC 'yi vatandaş olduğum konusunda uyarmam gerekiyor.
I130 ve i130A form ücretleri iki ayrı form ücreti mi ödemem gerekiyor?
Teşekkürler
-
@fktanik merhaba, bildigim kadariyla 2 formu ayni anda submit ediyorsunuz ve total ödenecek ucret (eş için) 535 usd idi. Yanlisim varsa duzeltilirse sevinirim.
-
@Berkan-Duru anladım, çok teşekkürler
-
Merhaba,
I-130 ve I130A dosyalarını AOS dosyasının içinde göndereceğim; ancak I-130'u USCIS sitesinden doldurup indirdiğiniz zaman marker'lı ve ''Electronic Form Only'' notice'li şekilde veriyor. Formu bu şekilde AOS'a eklemenin bir sakıncası var mı? Aksi takdirde AOS harici $550 ödemeden I-130'u dijital olarak göndermenin bir yolu yok zaten sanıyorum ki.
-
@fktanik, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
@Tugba çok teşekkür ederim cevap için
Anladığım kadarıyla i130 ve i130A ikisi birden dolacak.
Green Cardlı olduğum için vatandaş olanlara göre daha uzun sürecek ama arada ben vatandaş olursam işler hızlanır mı ki acaba? Sanırım NVC 'yi vatandaş olduğum konusunda uyarmam gerekiyor.
I130 ve i130A form ücretleri iki ayrı form ücreti mi ödemem gerekiyor?
Teşekkürler
Formlar $535.
Vatandaş olduktan sonra vatandaşlık belgenizi ve gereken diğer belgeler ile birlikte durumunuzu upgrade yaptığınızı açıklayan cover letter ı-130 başvuru yaptıktan sonra elinize gelen 797c üzerinde yazan centerin adresine göndereceksiniz.
Aynı belgeleri online account üzerine de yükleyebilirsiniz fakat uscis sitesinde de özellikle belge gönderimizin daha iyi sonuçlandığı ve gönderilen zarfın üzerine “ı-130 upgrading “ şeklinde yazılması gerektiği belirtiliyor. Aynı şeyi yaptığım icin emin olarak söyleyebiliyorum. Bunlarin haricinde uscis call center arayarak ayrıca da belirtin ve belgelerinizin bulunduğu centera ruquest oluşturun.
-
Merhaba,
I-130 ve I130A dosyalarını AOS dosyasının içinde göndereceğim; ancak I-130'u USCIS sitesinden doldurup indirdiğiniz zaman marker'lı ve ''Electronic Form Only'' notice'li şekilde veriyor. Formu bu şekilde AOS'a eklemenin bir sakıncası var mı? Aksi takdirde AOS harici $550 ödemeden I-130'u dijital olarak göndermenin bir yolu yok zaten sanıyorum ki.
https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-130.pdf
https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-130a.pdf
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum