Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mazeno cok tesekkur ederim. Peki belgeleri hazirladiktan sonra gondermem gereken adres nedir?
    o ilk sayfalar inceledigim ilk yelerdi ama sponsor ve mal varligi ile ilgili pek bilgi yoktu.


  • @sedasrc ilk olarak USCIS'ten I-130 formunu online olarak doldurmanız gerekiyor. I-130 formuyla beraber gerekli belgeleri de online yükleyeceksiniz . USCIS'te bir hesap oluşturup işlemleri yapabilirsiniz. Mal varlığıyla ilgili yeterli bilgiye sahip değilim ama https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-864instr.pdf bu bağlantıyı inceleyebilirsiniz. Finansal yeterlilikler USCIS'ten ilk onayınızı aldıktan sonra ikinci aşamada gerekli olacak fakat ilk aşamayı başlatmadan önce ikinci aşamayla ilgili de tüm gereklilikleri karşıladığınızdan emin olmanız iyi olacaktır.


  • Merhaba. Geçen hafta rfe istenmişti benden ve gerekli certified translate gonderdim dün akşam online olarak. Sabah baktığımda reviewed yapılmış. Documents kontrol edeyim derken baktım ki ı-130 approved şeklinde doküman yüklenmiş. Sanırım gönderdiler. Fakat account üzerinde henüz “approved” ibaresi belirmedi.

    Ayrıca bundan sonraki süreç nasıl işliyor acaba?

    Geçen hafta arkadaşım interview aldı ve interview sonrasında bütün caseler approved oldu.

    Bu şekilde öncesinde approval gelmesi veya account üzerinde belirmesi süreci etkiliyor veya değiştiriyor mu? @crazycells 🫠

    Update: az önce case approved oldu sistemde. Peki bundan sonra eşimin yapması gereken bir şey var mi, yoksa sadece beklemeli mi?
    Notice üzerinde NVC falan yazıyor ama o kısım Amerika’da bulunan eşi pek ilgilendirmiyor diye biliyoruz. Yanlış biliyor da olabiliriz elbet. Bu nedenle bilgiye ihtiyacım var.
    @crazycells
    @crazycells
    @crazycells
    🫠

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   C cokbekledik86 

  • @mazeno merhaba, online olarak I-130 ve I-130a dolduracagiz. Yalniz düğün , nişan vb resimleri hangi bölüme yukleyecegimizden emin degiliz. Marriage proof kisminin aciklamasinda yalnizca marriage certificate yaziyor. Bilgisi olan arkadaslar lutfen onemli 🙏 whatsapp arama kaydi,nikah,nişan resimleri,aile ile cekilmis toplu fotograflar. Bunlari hangi kisima yuklememiz gerekiyor tam olarak? Online basvuracagiz


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @mazeno merhaba, online olarak I-130 ve I-130a dolduracagiz. Yalniz düğün , nişan vb resimleri hangi bölüme yukleyecegimizden emin degiliz. Marriage proof kisminin aciklamasinda yalnizca marriage certificate yaziyor. Bilgisi olan arkadaslar lutfen onemli 🙏 whatsapp arama kaydi,nikah,nişan resimleri,aile ile cekilmis toplu fotograflar. Bunlari hangi kisima yuklememiz gerekiyor tam olarak? Online basvuracagiz

    öncelikle gereken belgeleri yükleyip gönderin. Daha sonra sınırsız dokümanlar ekleyebiliyorsunuz.

    Marriage proof- marriage certificate olarak seçilecek zaten. Diğerleri icin Other documents diyebilirsiniz, ben o şekilde yapmıştım. sorun da olmadı.


  • @Tugba yani ucsis asamasinda dugun nikah resmi yuklemiyoruz? Doğru mu anladim?.. yalnizca marriage certificate yukluyoruz.


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @Tugba yani ucsis asamasinda dugun nikah resmi yuklemiyoruz? Doğru mu anladim?.. yalnizca marriage certificate yukluyoruz.

    İsterseniz yükleyebilirsiniz. Sistem size öncelik olarak gereken evidence seçeneklerini sunacak. Formu gönderdikten sonra da yine istediğiniz kadar evidence yükleme şansınız var.


  • Arkadaşlar merhaba, bugun itibari ile I-130 formunu belgeleri ile birlikte online gönderdik. Ardından case was received diye bir confirmation maili aldık. Bu aşamada yapmamız gereken herhangi birşey var mı? Özetleyecek olursak süreç nasıl ilerleyecek?... bu sürecin 1 seneden daha kısa sürede tamamlanma olasılığı nedir?... Deneyimi olan arkadaşlar cevaplarsa memnun oluruz, teşekkürler....


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Arkadaşlar merhaba, bugun itibari ile I-130 formunu belgeleri ile birlikte online gönderdik. Ardından case was received diye bir confirmation maili aldık. Bu aşamada yapmamız gereken herhangi birşey var mı? Özetleyecek olursak süreç nasıl ilerleyecek?... bu sürecin 1 seneden daha kısa sürede tamamlanma olasılığı nedir?... Deneyimi olan arkadaşlar cevaplarsa memnun oluruz, teşekkürler....

    130 icin extra yapılacak extra bir şey yok. İlerleyen zamanda rfe istenirse letter gönderirler zaten. Received letter 10 güne kadar elinizde olur. Üzerinde yazan priorty date visa bulletinden baktığınızda current görünüyorsa aos işlemlerini başlatabilirsiniz ( usa icindeyseniz)


  • @Tugba teşekkürler Tuğba hanım.. Basvuruyu Türkiye'den yaptik biz. Yani eşim ABD'den başvurdu. Sanırım sizin ve bizim ki ufak da olsa farklı gibi.. cevaplar için teşekkürler umarım süreç sorunsuz işler hepimiz için. Bu noktadan sonra sanırım 2. mailin gelmesini bekleyeceğiz o halde?... tahmini bir süre var mı bunun için acaba.. belki net bilen arkadaşlar cevaplar.. süreci özet geçmek adına.


  • @Tugba
    Merhaba Kızımız AOS olarak bizim için I-130 CA başvurusunu 3 ocakta teslim etti. 8 Şubatta da Biometric tamamladık. Surecimiz sizin tarihlerinize yakın ama hiçbir gelişme yok şubattan beri. Fikriniz var mı? Tesekkurler.


  • @Platon59, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @Tugba
    Merhaba Kızımız AOS olarak bizim için I-130 CA başvurusunu 3 ocakta teslim etti. 8 Şubatta da Biometric tamamladık. Surecimiz sizin tarihlerinize yakın ama hiçbir gelişme yok şubattan beri. Fikriniz var mı? Tesekkurler.

    Merhaba. Biz de biometric sonrası sadece bekliyoruz. Tek gelişme i130 kabul edilmesi oldu bizde. Kızınızın sponsorluk durumu uygunsa yakın zamanda sizin belgeniz de approved olacaktır.


  • @Tugba Cevabınız için tesekkurler. Foruma sık giremiyorum. Gelişmelerinizden haberdar ederseniz memnun olurum. Bizim dosyamızda ki gelişmeleri de bildiririm. Herkesin dilediği sonuca hızla varmasını umut ederim.


  • @Platon59, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @Tugba Cevabınız için tesekkurler. Foruma sık giremiyorum. Gelişmelerinizden haberdar ederseniz memnun olurum. Bizim dosyamızda ki gelişmeleri de bildiririm. Herkesin dilediği sonuca hızla varmasını umut ederim.

    Rica ederim. ❤
    Mutlaka , Tabiki haber veririm. 🤗


  • Merhaba,

    Eşim US vatandaşı ve benim için I-130 dolduracak. Formu benim USCIS hesabım üzerinden mi doldurması gerekiyor, yoksa kendisinin bir USCIS hesabı açıp mı doldurması gerekiyor?

    Teşekkürler.


  • @tampagv, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Merhaba,

    Eşim US vatandaşı ve benim için I-130 dolduracak. Formu benim USCIS hesabım üzerinden mi doldurması gerekiyor, yoksa kendisinin bir USCIS hesabı açıp mı doldurması gerekiyor?

    Teşekkürler.

    Kendi hesabından. Fakat neden hepsini beraber göndermiyorsunuz i485 paketi içerisinde? İ130 online göndermek için $535 veya $575 ödeyeceksiniz. İ485 paketi $1225. Extra ödemesi yok. Ben de i130 once doldurdum ve bi de extra $1225 ödedim. $1700 kusur yanı. Hepsini beraber göndermeniz kariniza olacaktır.


  • @Tugba Selamlar,

    i485 ücretinin hepsini kapsadığını bilmiyordum açıkçası. i485 paketine work permit vs. için olan formları da doldurup, tamamı için sadece $1225 mı ödüyorsunuz?


  • Ayrıca emin olamadım açıkçası. Turist vizesiyle ülkeye giriş yaptım ve uzatma talebinde bulundum; ancak henüz bir sonuç yok olumlu ya da olumsuz. Normal vize sürem bittikten 3 gün sonra evlendik. Out of status durumuna girmiş oluyor muyum acaba.


  • @tampagv, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Ayrıca emin olamadım açıkçası. Turist vizesiyle ülkeye giriş yaptım ve uzatma talebinde bulundum; ancak henüz bir sonuç yok olumlu ya da olumsuz. Normal vize sürem bittikten 3 gün sonra evlendik. Out of status durumuna girmiş oluyor muyum acaba.

    Bu sorunuz icin kesin bilgim yok ne yazık ki. Tecrübeli arkadaşlar cvp verirler sanırım.
    Diğer sorunuza gelince evet, i485 içinde work permit, travel izin, i130, i864,medical exam hepsi yer alıyor. Paket ücreti $1225. Extra ödemesi yok. Benim gibi once i130 gönderirseniz extra $500 küsür ödersiniz evet ☺️ Ben de bilmiyordum. Aslına bakarsanız öyle de yapmak zorundaydım çünkü o zaman green cardliydim ve visa current beklemem gerekiyordu ve current olduktan sonra i485 baslatabilirdim.
    Fakat siz zaten direkt citizen ile evlisiniz, haliyle visa her zaman current ve hepsini bir göndermeniz daha mantıklı.


  • @Tugba Çok teşekkürler cevabınız ve yardımlarınız için.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum