Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
-
@Ekto-Oktan bakalım daha neler göreceğiz
-
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
Az önce lawfully app üzerinde kabul edilen bir case gördüm. Adam feb 8 2022’de case başlatmış. 34 günde work permit onayı, toplamda 84 günde butun caselere onay almış. Bu nasıl bi haksızlık ya?!!!!! Şimdi diyeceksiniz ki eyaleti neresi vs…. Neresiyse neresi. Caseler NBC’da. Biz de ordayız. Hangi eyalet veya case merkezi olursa olsun, böyle bir hız kim görmüş şimdiye kadar!!!? Deliriyorum. Daha f2A olarak başlatılıp immediate relative statüsüne geçmesi gereken case bile güncellenmediler.i485 hala f2A kategorisinde. Bu nasıl sorumsuzluk ya!? Ulaşamıyorsun da!
-
@Tugba field oficcelar randevusuz kimseyi kabul etmiyor drop diye bir sey yok en azondan ben aradigimda oyle dediler. talepte bulunurlarsa talebe istinaden bir seyler yapabiliyorsunuz. onun disinda tier 2 officer sozde ikinci asama memuru sozde yardimci oluyor ama ben konustum kac kere hicbir yardimi yok ornegin yapilan expedite islemine istinaden arayip bilgilendirip veya iste isini daha da yetkili kisiye yonlendiriyor ama hepsi tamamen sozde. bir keresinde tier 2 officer ile konusma uzerine request yapmisyim ikisinde aramadilar ucuncude arayip ead expeditea istinaden ' herkes gc ya basvuruyor herkesin paraya ihtiyaci yok belgelerine bakiyorlar arama bekle ' deyip kapatti ACAYIP YARDIMCI OLDU HIC BILMEDIGIM HAYATIN GIZLI SIFRELERINI VERDI BANA
-
@Tugba bu sacmalik tamamen uscuisin dosyalari hizlandirma olayindan basladi. oyle bi announce yapildi iste biz ead leri 3 ayda vercez pandemiden kalan dosyalar birikti bitirmeye calisiyoruz diye sacmaladilar. Bundan sonra bu nasil bi sacma harekettir ki 2020 ve 21 den degil 22 den basladilar. 22 de basvuran kim varsa 37 gunde ead si gelen 90 gunde interviewe giren var. E ben aptal miydim da onlarsan once basvurdum 1 sene oalcak elimde bi sey yok sikistim kaldim ulkede aileme bir sey olsa gidemiyorum param yok rezil oluyorum hic adil degil. mahkemeye gitmeyi dusundum esime dedim dava edicem bunlari dedim kimi kime sikayet ediyorsun dedi. Yani bilmiyorum tamamen sacmalik ve haksizlik !
-
Mart ayinda San Francisco'dan basvurduk tahmini bekleme suresi 30 ay diyor saka gibi hic calismiyorlar mi anlamadim
-
@mazk2104 evlilik lisansı geldi , şuanda da okula kayıtlıyım ama bu son ay birdaha gitmem
Evet çoğu arkadaşım evlenince okulu bırakmış . O bence yalan söyluyor çünkü amerikalı gocmenlik avukatı şunları söyledi : Visa ile abd ye giriş yaptıysan gerisi onemli değil evlendıgınde sorun olmaz diyor
Kaçak olup evlenen çok kişi var .. Bir arkadaşım turist olarak geldi evlendi ve daha gocmenliğe başvurmadı bile 1 yılı geçti yeni başvuracak 
-
@gul_bencee, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Mart ayinda San Francisco'dan basvurduk tahmini bekleme suresi 30 ay diyor saka gibi hic calismiyorlar mi anlamadim
Gerçekten şaka gibi. Biz december 14’te gönderdik, 22 de teslim almış uscis yanı işleme almış. Lawfully üzerinde başka caselerin time lines baktığımda, adam december 22 de yollamış, received date 29 falan. Green card bile almış. Ben sıralamayı anlayamıyorum. Adaletsiz bir işleme söz konusu. Tarih sırası yok. Elini havuza daldirdiginda ne denk gelirse onun üzerinde çalışıyor officer. Çok adaletsizce. Yazık gunah insanlara.
-
@Tugba acaba başvuru yapılan yer farkettiriyormu ki ? Sizin işiniz gerçekten çok saçma olmuş

-
@TheKubi, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@Tugba acaba başvuru yapılan yer farkettiriyormu ki ? Sizin işiniz gerçekten çok saçma olmuş

Mutlaka eyalete göre değişiyor ama caselerimiz bile aynı centerda. Hadi onu bırakın şubatta başvuru yapıp Mayıs basında green card eline alan var. Böyle bir sacmalik yok.
-
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
Tugba
-
@mazk2104 Kesinlikle doğru. Bizde de aynısı oldu interview den tam 6 ay sonra onaylandı. Background check bahanesiyle oyalıyorlar

-
@buay, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@mazk2104 Kesinlikle doğru. Bizde de aynısı oldu interview den tam 6 ay sonra onaylandı. Background check bahanesiyle oyalıyorlar

Ya gerçekten anlam yükleyebilmek çok çok zor. Arkadas 1,5 ay önce interview aldı kucağında bebeğiyle. O sırada uscis sisteme ne olduysa sistem çöktü demişler ve odur Burdur ses yok. Kızı öyle gönderdiler haber vericez diyerek. Böyle sorumsuzluk olamaz. Bari work permit ve advance parole verseler, inanın ona da razıyız.

-
8 ay oldu hala ne EAD alabildim schedule olmus interview cancel oldu 2 bucuk aydir ne ses var ne soluk iyi bir firma ile is gorusmesine hazirlaniyordum malesef iptal ettim cunku bu kadar amator calisan bir kurum gormedim. Vallahi green card cok umrumda degil su an work permit i verse yetecek o da yok 4 duvar arasinda skisp kaldim psikolojim bozuldu artik

-
@basoglukoray1, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
8 ay oldu hala ne EAD alabildim schedule olmus interview cancel oldu 2 bucuk aydir ne ses var ne soluk iyi bir firma ile is gorusmesine hazirlaniyordum malesef iptal ettim cunku bu kadar amator calisan bir kurum gormedim. Vallahi green card cok umrumda degil su an work permit i verse yetecek o da yok 4 duvar arasinda skisp kaldim psikolojim bozuldu artik

Yıllarca aylarca bekliyor insanlar, kimisi 4-5 ayda nasıl alıyor aklım ermiyor. Aynı şeyleri yazmaktan usandım ama sinirler alt üst. Aynı durumdan muzdaripiz. Geçenlerde okudum forumların birinde, insanlar birbirleriyle kollektif olma çağrısında bulunuyorlardı Uscis mahkemeye vermek için.
K1/K2 bile 4 ayda ilerleme kaydediyor. Akıl alır gibi değil. Adam burda bile degil, dışarıdan geliyor, üstüne aos başlatıyor ve en az bir case approved oluyor. Ve approval genelde work permit icin. Haksızlık! Çok büyük haksızlık! -
Bu sorunun daha once sorulmus olma ihtimali var ama bulamadim cevabini. Yanitlayabilirseniz sevinirim,
Her form icin tekrar eden bazi dokumanlar var ornegin; iki adet fotograf, en guncel I-94, Pasaport Biografi sayfasi...
Bu belgeleri her istenilen belgeye ek olarak tekrar gondermeli miyiz, yoksa tek bir ek olarak gondermemiz yeterli olur mu?
-
@Caner-0, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Bu sorunun daha once sorulmus olma ihtimali var ama bulamadim cevabini. Yanitlayabilirseniz sevinirim,
Her form icin tekrar eden bazi dokumanlar var ornegin; iki adet fotograf, en guncel I-94, Pasaport Biografi sayfasi...
Bu belgeleri her istenilen belgeye ek olarak tekrar gondermeli miyiz, yoksa tek bir ek olarak gondermemiz yeterli olur mu?
Evet. Hepsine ayrı ayrı koyacaksınız. Zimba kullanmayın, atac kullanin birleştirmek için. Uscis zimba kabul etmiyor. Fotolarınızı evrakların en üstüne minik bir zarf içine koyarak tutturun.
Lütfen yanlış anlamayın ve laubali bir tavır sergilediğimi düşünmeyin ama uscis görevlilerinin bazı şeyleri anlamakta güçlük çektiklerini veya anlamaya tenezzül etmediklerini düşündüğümden, her bir dosyayı gereken evraklarıyla birlikte ayrı zarflara koyarak büyük bir zarfa da hepsini koyarak gonderdim ki, evrak kaybetme veya karışıklığa sebebiyet vermemek adına. Size de fikir olsun. Belki mantıklı gelir.
-
Anladim. Tesekkurler cevabiniz icin.
-
Dun tekrar Interview scheduled edildi umarim bu sefer tekrar sorun cikmaz

-
@basoglukoray1 hayirli olsun sorun cikarsa call centeri ara tirmala kovala baska tur gercekten calismiyorlar yani bir problem var. aklim ermiyor artik. uzerine uzerine kibarca gitmedikce hickimse sallamiyor.
-
@mazk2104 tesekkur ederim umarim sizin icinde en yakin zamanda sonuclanir cok zor bir surec
-
@basoglukoray1 amin insallah
sizin hangi FOydu beden sonra basvurmussunuz acaba umutlanmaya baslasam mi bana da bir sey gelir diye
Benzer Başlıklar
138
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum