Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Aleister, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Benim gibi 24 bine mulakat sirasi gelir mi acaba? Formuda elimden geldigince hizli gonderdim.

    Gelebilir. Önümüzdeki sene KCC nin ve Ankara nın nasıl tutum sergileyeceğine bağlı.


  • Present work kısmına yazmam gereken kısmı daha önce çalıştığınız yerler kısmına yazdım iş çıkış tarihinizde günümüze en yakın tarihlerden birini girdim
    present work kısmına ise daha önce işletip şu anda kapattığım internet cafeyi girdim formu tekrar açtırıp düzeltsem mi acaba ne önerirsiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sezer123

    1- yeni doğan çocuklar, 2 yaşıdan gün almadan aileleri ile birlikte abd'ye girebilir ve green cardlarını bu şekilde alabilirler. herhangi bir vizeye ihtiayaçları yoktur.

    2- 30 eylül'e kadar sağlık muayenesini yenileyip tekrardan vize talebi yapabilirsiniz.

    3- elbette mümükn ama bunu tavsiye etmiyoruz. çünkü geçmiş yıllardaki deneyimler gösteriyor ki, alınan mülakata girmek her zaman en ama en sağlıklı olandır. yine de teknik olarak mülakat ertelemek elbette mümkün.

    4- ortalam 5-7 gün arası pasaportlarınız size ulaşıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caht-sdal ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    şuan için bir değişiklik yapmanıza gerek yok, bunun için formu açtırmayın.


  • @gucarslan tekrar düzelme imkanımız olacak mı mülakata çağrılma konusunda sorun olmaz değil mi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caht-sdal tekrar ediyorum lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    bunun yüzünden mülakata çağırılmama durumunuz olsa size bu tavsiyeyi vermeyiz merak etmeyin.

    karar sizin, isteseniz formunuzu açtırıp düzeltin.


  • @crazycells teşekkür ederim e devletten aldığım belge 1 günlük geçerli oluyor dediğinizi deneyecegım umarım problem yatarmazlar


  • Merhabalar ben dv2023 u kazandım

    ben bu yazin work and travel a gideceğim
    bana 5 yıllık vize verdiler aslında olmasi gereken 3-4 ay

    bu durum greencard dv lottery mulakatini etkiler mi ? @crazycells @gucarslan @EzgiLera


  • @gucarslan bey cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ancak tam olarak süreci anlayamadım, biz greencardlarımızı aldıktan sonra Türkiye'ye döndüğümüzde doğacak çocuğumuz için ayrıca bir greencard başvuru süreci olmayacak mı? Ya da Amerika'ya sonraki seyahatte vizesiz olarak bizimle giriş yaptığında greencardın işlemi orada yapılıp orada mı düzenlenecek?


  • @EzgiLera @crazycells benim eşim talihli oldu ds260 formunu da doldurduk gönderdik fakat aklımıza takılan bir soru var biz hesabımızda belirli bir miktar para göstermemiz gerekiyor fakat bu parayı kimin hesabında göstermeliyiz eşimin hesabında mı yoksa benim hesabımda dursada olur mu ? 2. olarak yeni bir hesap açmalı yada eşimin hesabına para atacaksak bunu son tarihlerde değilde şuandan itibaren atsak daha doğru olur mu çünkü hesaba bi anda yüklü bir para aktarmak ne kadar mantıklıdır diye düşündük

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sezer123 vizenizi aldıktan sonra doğumu türkiye'de yapan bir annenin bebeği, anne ile birlikte doğumdan sonraki ilk girişte, bebek 2 yaşıdan gün almadan abd'ye vizesi girebilir. ilgili yasal prosedür için bu FAM kuralına göz atın.

    (b) Waivers. (1) A waiver of the visa required in paragraph (a) of this section shall be granted without fee or application by the district director, upon presentation of the child’s birth certificate, to a child born subsequent to the issuance of an immigrant visa to his or her accompanying parent who applies for admission during the validity of such a visa; or a child born during the temporary visit abroad of a mother who is a lawful permanent resident alien, or a national, of the United States, provided that the child’s application for admission to the United States is made within 2 years of birth, the child is accompanied by the parent who is applying for readmission as a permanent resident upon the first return of the parent to the United States after the birth of the child, and the accompanying parent is found to be admissible to the United States.

    konunun deneyimlerini ve forumdaki başlığı için de bu konuyu inceleyebilirsiniz.
    Green Card Sahiplerinin ABD dışında doğan çocukları

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • @gucarslan sadece merak ettim teşekkürler


  • @gucarslan Hocam iyi günler. Ds-260 formunda ben askerlik kısmını No olarak işaretledim fakat bedelli askerlik yaptım 21 gün. Bu bilgi için formu açtırtıp düzeltme yapmam gerekir mi yoksa mülakatta sürecinde halledebilir miyim ?


  • Askerde yazıcıydım ama resmi kayıtlarda ne kadroda olduğumu bilmiyorum.. Askeri uzmanlığa ne yazacağımı şaşırdım..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Barıstaylan "communication and back service" olarak yazabilirsiniz.


  • @Borankartl tavsiyem mülakat tarihi al sonra açtır düzelt


  • @gucarslan Süpersiniz..İyiki varsınız..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Borankartl ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    bunun için formu açtırmanıza gerek yok, mülakatta bildirebilirsiniz.


  • merhaba eğer ki önceden amerika vize başvurusu red edildiyse nasıl bir açıklama yazmalıyız. red için verdikleri kağıdı atmıştım ben orada yazıyordu. açıklamaya red aldım fakat nedenini bilemiyorum yazsam doğru olur mu?


  • Merhabalar, 2023 DVLottery kazananıyım, öncelikle grupta yaptığınız güzel, kapsamlı ve bunca fedakarlık gerektiren işler için çok teşekkür ederim.
    Günlerdir forumda kaç başlık altında kaç ileti okudum, telegramdaki sabitlenmişlere kaç kere tekrar baktım inanın sayamadım 🙂 ancak bu kadar okumama karşın şu sorunun cevabını gönül rahatlığıyla netleştiremedim, yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.
    Erkek arkadaşımla (3,5 yıldır birlikteyiz) hali hazırda Amerika’da bir kariyer planımız mevcuttu, buna yönelik olarak bir araştırma pozisyonu ayarlamıştım (plan J1 ile gitmekti); evlendikten sonra ben Amerika’ya gidecektim, erkek arkadaşım uzmanlık eğitimini tamamlayıp yanıma gelecekti. Bu süreçte ne mutlu ki şans yüzüme güldü ve GC talihlisi olduğumu öğrendim.
    DS-260 formumu bekar olarak hızlıca doldurup gönderdim.

    1. Okuduklarımdan öğrendiğime göre bu süreçte evlenip eşimi ekleyebiliyorum, ancak telegram grubunda mülakat tarihi belli olmadan evliliği bildirmenin negatif etki oluşturabileceği belirtilmiş; forumda ise her iki türlü de olabileceğine dair birçok yazı okudum. Burayı netleştirebilirseniz çok sevinirim (benzer soru işaretleri olanlar da tekrar faydalanacaktır).
    2. Konuştuğum laboratuvara J1 için eligible olmadığımı söyleyip, H1 talep etmem mi doğru olur; yoksa, tüm bu süreci tamamlayıp GC ile geleceğim demek mi?
      Şimdiden yanıtınız için teşekkür ederim 😊🌼

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum