[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
eşim ikinci üniversitesini okurken bıraktı diploma degree yerine "no degree" yazcağımıza "none" yazdığımızı fark ettim formu açtırıp düzeltmemize gerek var mı ? formu açtırmazsak mülakatta bir problem olur mu ?
-
@bates7, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar istanbulda önerebileceğiniz bir avukat var mıdır bu işlemleri yürütebileceğim
Formu submit etmişsiniz. Tam olarak ne için bu avukata ihtiyacınız var?
-
@Famel, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Sayin @crazycells ve @gucarslan simdi konsolosluk istatistiklerine bir goz attim. DS 260 i biran once submit etme telasi ve daha once ki Ankara'da mulakata girme tavsiyeleri sebebi ile mulakat yerimizi Ankara sectik ama hata yapmis olabiliriz. Eger tabloyu dogru okudu isem Nicosia da mulakat sirasinin daha cabuk gelme ihtimali var gibi gorunuyor. Sizden rica etsem musait oldugunuzda sizde bir goz atip mulakat yeri degisikligi yapip yapmamiz konusunda bize bilgi verebilirmisiniz? (KKTC vatandasiyiz ve burada ikamet ediyoruz) Tesekkurler.
En son KKTC konsoloslugunun gorusmeleri rafa kaldirdigi bilgisi foruma tasinmisti:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3970/kktc-den-usa-için-b1-b2-başvurusu
Ama bilgilerin ustunden 4-5 ay gecmis...Bu durumun eskiye dondugune emin misiniz?
-
@ozn-gl, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Ben burada üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Okulumu oraya transfer edip hem çalışıp hem okuyacağım dersem sorun çıkar mı vizede?
Eger hem okuyacak hem de yasayacak kadar maddi birikiminiz varsa sorun yasamazsiniz.
-
@snjper, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba,
Bende greencard kazananlardanim. Bir sorum olacak. Amerika turist vizem mevcut 27.06.2020 tarihinde amerikaya gittim amerikda annem ve uvey babam yasiyor. Korona zamani onlarin yaninda olmak istedim ve krona asilari olup turkiyeye donmek istedim. Ayni zamanda turist uzatma vizesine basvurdum ve ogrenci vize degisikligine basvurmustum. Parmak izi randevum gelmeden 18.06.2021 tarihinde amerikadan ayrildim turkiyeye geldim. Bu yilda greencard kazandigimi ogrendim. Bu konsoloslukta bir sorun teskil eder mi? Ds-260 Formda belirtmelimiyim?Turist vizeniz ile kalışınız 1 seneye uzadı mı yoksa siz +6 ay over stay mi yaptınız?
-
@frodo_2023, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@barankngl bizde yes dedik. Çünkü PDF teki çeviri yanlış. Siz yes diyerek doğru cevap verdiniz. Sunu diyor “Amerika Birleşik Devletleri'nde bu tür bir iş yapmak isteyen ancak henüz Yabancı Lisansüstü Hemşirelik Okulu Komisyonundan veya eşdeğer bir onaylı bağımsız sertifikasyon kuruluşundan sertifika almamış bir sağlık uzmanı mısınız?” Cevap yes olacak. PDF i hazirlayan arkadasin bunu düzeltmesi lazım.
PDF'teki ceviri dogru :) Maalesef siz soruyu yanlis cevirmissiniz, dogrusu icin PDF'i inceleyebilirsiniz. O soruyu
YESolarak cevaplarsaniz ve mulakatta israrla degistirmezseniz vizenizin reddedilecegine emin olabilirsiniz :thumbs_up:"yes" derseniz, lisans almamis olmaniza ragmen lisans gerektiren islerde calisacaginizi soyluyorsunuz.
-
@oner, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Asıl talihli benim Evet. Ve maalesef çok istedim ama ilk etap gelemeyecekler yüksek ihtimalle, bir takım özel sebepler de var tabi. Haliyle ben de alternatif çözümlere odaklanmaya çalışıyorum.
DS260 formlarında bana eşlik edecekler diye Aknarayı seçtim ve Mülakata gelmediğinde asıl talihlinin ailesi için talep ettiği bir konsolosluktan mülakat tarihi talep edebilir bilgisi almıştım.
Hâl böyleyken bir de KCC evrak talep mailine evraklarını yüklesem mi , ya da ilk etapta ben gideceğim için buna gerek yok mu sorusuyla kala kaldım.
Eğer sizle mülakata gitmeyip daha sonra aile birleşimi vizesi talep edeceğinize eminseniz onlar için evrak göndermenize ve beraber mülakata gitmenize gerek yok. Konsoloslukta da, önce kendiniz tek gidip düzen kuracağınızı söyleyebilirsiniz. O şekilde yapanlar oluyor.
-
@burcuuak, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
merhabalar
formu doldururken karşıma şuanki işimde 2 yıllık tecrübem olup olmadığı soruluyor fakat şu anki işimdeki tecrübem 2 yıllık değil ve ortaokul diplomam var sadece. bu kısmı hayır diye işaretleyip, daha önceki uzun tecrübeli işlerimi eklesem kabul olur mu ?Su basligi okumanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1807/lise-mezunu-olmadan-green-card-dv-almak
Eger lise diplomaniz yoksa, vize alabilmek icin meslek sartini saglamak zorundasiniz, bilginize.
-
@jordan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar
Eşim için ds formunu nasıl açıcam bilgisi olan cevap verebilirse sevinirimEvliyseniz hesabinizin giris sayfasindaki "Add Applicant" tusu ile yapabilirsiniz...
-
@Şeyda, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba, kazanan arkadaşları öncelikle tebrik ederim. Kazanamayanlar ve gerçekten gitmek isteyenler ise asla pes etmesin , içtenlikle dualarım sizinle .
Benim @crazycells e bir sorum olacaktı .Ben DS 260 formunun adresler kısmında takılmış durumdayım . E devletten belli bir tarihe kadar olan adresleri temin ettim ama üniversite dönemi KKTC ndeydim ve oradaki açık adreslerimi hatırlamıyorum . Sadece son oturduğum evin mahallesi aklımda :( . nasıl bir yol izlemeliyim? Sayfa bütün bu adreslerin yazılmasını ben sayfa içinde aktifken bile beklemeden atıp duruyor, gerildim :( destekleriniz için çok teşekkür ederim.Sadece hatirladiginiz kadarini yazmaniz yeterli, eger hicbir sey hatirlamiyorsaniz yazmasaniz da olur.
-
@uurse, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Dv22 current tarihlerinin olduğu site vardı bulamadım? Hatırlayan var mı?
Visa bulletin mı acaba sorduğunuz?
-
@kalendercelebi, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Korkmayın, girin sisteme :))) Tamamdır, az sonra bütün hazırlıklarımı tamamlayıp sisteme girip bitirmeyi hedefliyorum. Cok tesekkurler :))
Elbet düşersiniz sistemden, tek seferde olmayabilir. Şartlamayın kendinizi. En azından 1 gün kontrol süresi bırakın kendinize derim.
-
@Tugba54, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Yine ben🤪Ezgi hanım benim oğlumda nasipse onumuzdeki haziranda liseyi bitirmiş olcak onunla ilgili bi soru gelebilir mi acaba üniversiteye başlama çağında olduğu için gelirse ne demek lazım ve gerçekten Amerikada tüm üniversiteler ücretli mi🤦♀️
su bolumu incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/category/117/önlisans-ve-lisans-eğitimi
-
@caht-sdal, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Ben formu doldurup gönderdim
Fakat hali hazırda çalıştığım iş için çıkış tarihi olarak doldurduğum günün bir önceki gününü girdim problem olur mu ?
Boş mu bırakmam gerekirdiPresent kısmında yazmalıydınız çalıştığınız işi 😅
Sorun olmaz. Mülakatta ne iş yapıyorsunuz diye sorarlarsa cevap verirsiniz.Ayrıca sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen!
-
geçen seneki istatistiki verilere nereden ulaşabilirim excel sayfası vardı birkaç tane
-
@gulsahh, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, öncelikle kazanan herkesi tebrik ederim. Formu doldururken adres kısmını ingilizce mi Türkçe mi yazmalıyız? Çünkü İngilizce cevap vermemiz gerektiği yazıyor başlangıç kısmında. Teşekkürler
İngilizce karakter kullanarak bulunduğu ülkenin dilinde yazmalısınız adresleri.
Ayrıca sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.
-
@kalendercelebi, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Hocam selamlar size karmaşık bir sorum var,
Vaktiniz olur ve bilgi sahibiyseniz ve cevaplarsanız çok mutlu olurum, şimdiden teşekkürler
33K'lardayım sıra gelme ihtimali düşük, ve dahası ; evliyim, eşim isveç vatandaşı, evlendikten sonra soyisim değişikliği sebebiyle pasaportu değişti, ama isveçteki yoğunluktan dolayı henüz pasaportunu almadı. Ben de zaten DS260 formunda 2 adım öteye gidemedim (sayfa problemi)
Ben tabiki eşim için de form dolduracağım, ama eşimin bilgilerinin istendiği sayfada pasaport numarası yerine ne yazmalıyım? Yada eşim için bir şey yazmasam eşim pasaportunu aldıktan sonra (Haziranın 2. haftası) forma eklenti yapmamız zor mu? Siz ne önerirsiniz. Selamlar, Saygılar
talihli olan kisi sizseniz sayin @EzgiLera 'nin dedigi gibi yapin :thumbs_up:
-
@Berkay-BHR Merhaba,
Evet doğru şimdiye kadar DV2022 için mülakatlar çok az verildi. Bu durumun sizin sürecinize bir ilgisi ya da etkisi olmaz.Dv2023 süreci başladığında her şey belli olur.
Bol şanslar.
-
@emrahcin, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
iyi akşamlar ds 260 formunu ailem ve kendim için doldurdum fakat "Sign and Submit" sayfasında devalı olarak KCC numarasının yanında uyarı işareti oluşuyor ; neden olabilir acaba
Sıfırları kullanmadan yazmanız gerekiyor.
Ayrıca sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.
-
@cerkezkizi09, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan @crazycells müsait olunca yardımcı olursanız sevinirim .forumda benzer konular okudum yazilariniz da okudum ama başka gruplarda cevaplar da var kafam karıştı direk durum özelinde bilgi rica edeyim dedim
Herkes icin guncel pasaport cikartin, evrak isterlerse guncel olanlari ve eskileri gondereceksiniz; eger evrak istemezlerse bunlari mulakata gotureceksiniz. KCC sart kosmadigi surece DS-260 formunun acilmasina gerek yok.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum