Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak


  • @mrblack Kesin bir sure yok ama 2.5-3 ay surebiliyor, dosyanin bakildigi ofise bagli olarak.

  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • Merhabalar ben bu yaz work and travel için amerikaya gideceğim . şuan polonya da üniversite okuyorum

    dv lottery 2023 ü kazandım
    numaram 7XXX ler de

    yazın work and traveldan sonra greencard sürecini amerikada devam ettirebilir miyim ?

    bu süreç nasıl sürer ve türkiyeden mi devam etmek yoksa amerikadan mı bu işlemi sürdürmek daha iyi olur ? @crazycells

    Tesekkurler


  • Merhaba
    EB2 ile devam eden bir green card surecim var. Birkac hafta icinde i-140 formu onaylandiktan sonra AOS icin i-485 gonderecegiz. Sirketimin avukati i-485 hazirligi icin birkac dokuman istedi. Takildigim birkac konuyu sizlere sormak istedim.

    • Forumda birth certificate ile iligili yazismalari okudum. Sonuc olarak e-devlet uzerinden alinan vukuatli nufus kayit ornegini certified translate ile iletirsek kabul edilir gibi anladim. Avukatin bana gonderdigi notlarda ise birth certificate icin alinan dokuman mutlaka anne kizlik soyadini icermeli yaziyor. Tahminim cogunlukla hindistan vatandaslarina dokuman doldurduklari icin boyle bir not ekledikleri. Turk vatandaslarinda boyle bir durum var mi emin olamadim. Son zamanlarda AOS basvurusu yapan forumdaki diger arkadaslar birth certificate icin dokumani ne sekilde aliyorlar?

    • i-485 formunda Part 8'de askerlik-atesli silah kullanimi vs ilgili sorular var. Turkiyede askerligimi yaptigim icin bu sorulara evet demek durumundayim. Bu durumu aciklayan nasil bir belge eklemem uygun olur? E-devletten alinan askerlik durum belgesinde sadece "asagida kimlik bilgileri olan kisi askerligini yapmistir" seklinde bir bilgi veriliyor. Hangi tarihlerde, nerede, hangi rutbeyle vs yapildi bilgisi yok. Ustelik belge sadece 1 gun gecerli gorunuyor. 4-5 yil once e-devletten askerlik durum belgesi aldigimda bahsettigim nerede, ne zaman askerlik yapildi bilgileri vardi. Sanirim son 1-2 yil icinde belgenin formati degistirildigi icin bu bilgiler cikartilmis. Son zamanlarda i-485 dolduranlar askerligini yapmis kisiler bu durumu nasil cozuyorlar?

    Yanitlariniz icin simdiden tesekkur ederim.


  • @deniztemiz333

    1. Ben hem e-devlet uzerinden alip ingilizceye cevirdim hem de konsolosluktan nufus kayit ornegini ingilizce olarak aldim. anne ile ilgili herhangi bir bilgi yoktu anne adi disinda.
    2. Askerlik ile ilgili 49 ve 55'e yes isaretleyip additional information kismina su tarihler arasinda, surada kisa donem er olarak zorunlu askerlik hizmetini tamamladim ve temel askerlik egitimi aldim yazdim. herhangi bir belge gondermedim.
      Yakin zamanda onaylandi i-485 gonderdikten yaklasik 4 ay sonra.
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • @justbasketbol, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Merhabalar ben bu yaz work and travel için amerikaya gideceğim . şuan polonya da üniversite okuyorum

    dv lottery 2023 ü kazandım
    numaram 7XXX ler de

    yazın work and traveldan sonra greencard sürecini amerikada devam ettirebilir miyim ?

    bu süreç nasıl sürer ve türkiyeden mi devam etmek yoksa amerikadan mı bu işlemi sürdürmek daha iyi olur ? @crazycells

    Tesekkurler

    AOS surecine baslayabilmek icin mulakat sirasi size geldiginde ABD'de yasal bir statuye sahip olmalisiniz, DV-2023 takvimine gore mulakatlar basladiginda buyuk ihtimal Turkiye'de olacaksiniz diye dusunuyorum.

    alt metni

    Mulakat yerine Turkiye olarak yazabilirsiniz, eger ABD'de uzun kalirsaniz ve numaraniz ilk ay aktif olursa o durumda bir ihtimal AOS ile surece devam etme ihtimaliniz olacak... AOS surecine basladiktan sonra DS-260 formunun pek bir onemi kalmiyor...


  • Arkadaşlar merhaba geçen sene turist vizesiyle amerikaya geldim ve buradayken vizem bitmeden dil okulu aracılığıyla F1 vizesine başvurdum receipt number ve I 20 belgem geldi fakat henüz vizem çıkmadı. Bu süreçte gecen sene tr deyken yaptığım green card başvurum onaylandı ve şu an DS-260 formunu dolduruyorum. Tek bir konuda emin olamıyorum. Primary Occupation kısmına ne olarak işaretlemem lazım burda çalışmıyorum zaten ama Student mi yazmalıyım okul bilgilerimle birlikte çünkü herkes mülakat zamanı gelene kadar vizemin çıkacağını söylüyor yoksa Not Employed mı? Yada sonradan içeriği değiştirme sansım olur mu öğrenciye? Lütfen bilgisi olan yardımcı olabilir mi?


  • Mesela amerika da work and traveldan sonra f1 statüsü icin başvurup o pending sürecinde iken greencard dv lottery sürecini yürütebilir miyiz ? @crazycells


  • @crazycells , @gucarslan selamlar case numberım 26700lerde dv2023 talihlisiyim ocak 1 gibi amerikaya gidip 90 günlük bekleme süresini geçirdikten sonra sürece amerikadan devam etmek sizce mantıklı mı?numara biraz yüksek haliyle mülakata davet alamamaktan korkuyorum hali hazırda turist vizem mevcut.Yalnız baya fazla aos yapmayı düşünen düşük case numberlı insanların da sürece amerikadan devam etmek istemesi süreci türkiyeden devam etmeyi kolaylaştırabilir bu konuda ki fikirlerinizi alabilir miyim? bu kadar olumsuz olaylara rağmen insanlara yardım etme anlayışınız için teşekkür ederim umarım sizler de amacınıza ulaşırsınız şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tugo merhaba. ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

    biliyorsunuz ki, bir abd vizesini amacı dışında kullanmak kurallara aykiridir. yani B1-B2 vizesi ile AOS yapma konusunda tavsiye vermemiz, size doğru olmayan bir konu hakkında tavsiye vermemiz demek. bu konuda hemfikir olmamız gerektiğine inanıyorum.

    geçen yıllarda bu şekilde vize alan çokça arkadaşımız oldu, bunu da biliyoruz. hepsinin ortak noktası, ankara'nin düzgün çalışmaması ve mülakat alma ihtimallerinin azligiydi. bu riskleri kabul edip devam ederim diyorsanız 90 günlük süre sonrası, cn'niz de bültende current ise AOS'a başvuru yapabilirsiniz.

    hangisinin daha avantajlı olduğunu bilmeniz şuan için çok mümkün değil. tek gerçek, büyük cn'ler için AOS'un her zaman daha avantajlı olduğu (ydu).


  • @gucarslan @crazycells nasıl bir pozisyon almam gerektiğine dair fikirlerimin oluşması için hangi zaman aralıklarını takip etmeliyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tugo takip etmeniz gereken ilk şey elbette vize bülteni. son 8 yılın bültenlerinde cn'niz hangi aylarda cut-off olduğunu ve elbette DV2023 sürecinin nasıl ilerleyeceğini ilgili başlıklardan takip etmelisiniz.


  • Selamlar,

    Evlilik yoluyla GC için evrak toparlamaya başladık ve şu an US'teyim. Birth Certificate gerekli dosyalama için deniliyor; ancak konsolosluk bana oldukça uzakta. Konsolosluğa gitmeden bu sertifikayı talep edebilir miyim? e-Devlet üzerinden alıp İngilizce çevirisini yaptırsam kabul edilir mi? Veya bazı yerlerde sadece pasaport ya da yeni kimliğin de aynı doküman yerine kullanılabileceği yazıyor. Tecrübesi olan var mı?

    Teşekkürler.


  • @tampagv, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Selamlar,

    Evlilik yoluyla GC için evrak toparlamaya başladık ve şu an US'teyim. Birth Certificate gerekli dosyalama için deniliyor; ancak konsolosluk bana oldukça uzakta. Konsolosluğa gitmeden bu sertifikayı talep edebilir miyim? e-Devlet üzerinden alıp İngilizce çevirisini yaptırsam kabul edilir mi? Veya bazı yerlerde sadece pasaport ya da yeni kimliğin de aynı doküman yerine kullanılabileceği yazıyor. Tecrübesi olan var mı?

    Teşekkürler.

    Pasaport veya yeni kimliğin uscis icin önemi yok malesef. Onları da yine ayrica sunmak zorundasınız. BC e-devlet üzerinden İngilizce halinde alınabiliyordu. Ayrıca bağlı olduğunuz konsolosluk neresiyse kendileri ile tlf görüşmesi veya mail üzerinden iletişim kurarak BC ihtiyacınızı belirttiğinizde onlar size geri mail ile adres ve yapmanız gerekenleri açıklayacaklar ve posta ile size BC gönderecekler. Bizzat gitmenize gerek yok. En azından los angeles böyle yapıyor. Diğerleri de muhtemelen aynı çalışıyordur.


  • @Tugba Çok teşekkür ederim.

  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • @huseyin0931, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @crazycells, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @huseyin0931, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    selam herkese,

    simdi KCC belge istemeyi kaldirdi. ben ds260 dolduruyorum, ama soyle bi ikilemdeyim: AOS de yapabilirim, Ankara da. normalde AOS daha mantikli ama KCC belge istemeyi kaldirdigi icin Ankara toplu mulakat verebilir. benim siram arkalarda oldugu icin hangisi hizli olur bilemedim. ds260 doldururken hangisini seceyim? diyelim AOS sectim, ama baktim ankara takir takir mulakat veriyor, ona gecebilir miyim? veya ankara sectim ve mulakat vermiyor, sonra AOSye gecmem mumkun mu?

    Su an ABD'de misiniz?

    evet

    Sayin @gucarslan 'in dedigi gibi Ankara olarak isaretleyip, AOS zamaniniz gelince ABD'deki sureci baslatabilirsiniz. AOS surecini baslattiktan sonra KCC'ye mulakati USCIS ile yapacaginizin bilgisini verebilirsiniz. Bol sanslar.


  • @chrissmith-07, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @crazycells, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @tugba, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Selam arkadaşlar. Advance parole ve work permit biometric verdikten ne kadar sonra geliyor tahminen? Tecrübelerinize talibim

    6 aylik bir sureyi gozden cikarabilirsiniz sanirim. Dilerseniz suradan ilgili servis merkezindeki yogunlugu da kontrol edebilirsiniz:

    https://egov.uscis.gov/processing-times/

    Merhaba hocam bir sorum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. ben şuan tüm belgeleri gönderdim ve parmak izi verdim Portland, ME eyaletinde bundan sonra işlemlerim buradan mı devam edicek? yoksa belgeleri gönderdiğim Chicago dan mı?

    • bir de benim sağlık belgeleri daha yeni elime ulaştı ve tüm belgeleri doktor kendisi doldurmuş acaba benim bir ekleme yapmam lazım mı? mülakat sırasında yanımda götürmeyi düşünüyorum sizce kargo ile önceden yollasam mı yoksa mülakatı mı beklesem?

    Evet, adresinize en yakin USCIS ofisinde devam edecek. Chicago'da degil...

    Genelde USCIS bu belgeyi mulakatta da kabul ediyor, o nedenle oncesinde RFE olarak isteyeceklerini sanmiyorum; su an icin sizde kalabilir, zaten USCIS size bu konuda bilgi gonderecektir (X, Y, Z belgelerini mulakata getirin diyerek)...


  • @Tugba, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Her yerde sordum burda da sorayım. Priorty date neden değişir ? İ130 gönderdikten sonra gelen 797 üzerindeki priorty date kasım 5. 485 dosyaları gönderdikten sonra gelen en sonki 797 üzerinde Aralık 22 olarak değişmiş. Su an bu tarih current mi bilmiyorum , visa bulletin Sorun var sanırım açılmıyor.

    Ve ayrica visa Bulletin üzerinde hangi tarih göstergesini izlemem gerekiyor, final action mi , date for filling mi? 🥲

    ABD vatandaslari esleri icin bir kota olmadigindan priority date'leri takip etmenize gerek yok, direkt I-485 formunu gondererek AOS surecine baslayabilirsiniz.

    I-797 formlarinda formlarin ulasma tarihi yaziyor olabilir; I-130 ve I-485 iki bagimsiz surec... Iki form da onaylandiktan sonra Green Card'i alacaksiniz.


  • @Luiz-Milano, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Merhabalar,
    Ocak 2022'de esimle beraber evlilik yoluyla green card interviewine girdik. Officer bizi hic zorlamadan sorulari cok kisa tuttu. Fotograf vermedik. Ortak 4 tane dokuman ilettik. I-485 formumdan asagidaki 3 maddeyi degistirdim. Bu maddelerin hepsini gorusmeye girdigim avukatim degistirmemi tavsiye etti.
    1-Issizim yazmistim ama ortagimla 1 yildan beri acik olan bir sirketim var dedim.
    2- Trafik mahkemesi kayitlarimi odendi makbuzlariyla beraber ilettim.
    3-Turkiye'de 1 sene mecburi askerlik yaptigimi ilettim.

    Gorusmeden cikali 7-8 gun oldu ve surec halen 'initial review' olarak gorunuyor. Cok stresliyim. 2. gorusme olur mu? Surec cok uzun surer mi acaba? Tecburesi olan paylasabilir mi?
    Tesekkurler

    Bu kadar sorunsuz gectiyse yeniden cagiracaklarini sanmiyorum. Simdiden tebrikler. Guncelleme bekliyoruz :)


  • @Hasan33, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Selam arkadaslar bugun greencard interview randevum vardi hersey guzel gecti ama bende medical exam istediler ankaradan aldigim asi belgesini gosterdim kabul etmediler neden anlamadim. Iyi tarafi ise greencartim onaylandi bu belgeyi gonderdigim zaman greencardi adresime yolluyacaklarini soylediler vaktim oldugunda daha ayrintili yazacagim arkadaslar

    Tebrikler, Ankara'dan aldiginiz belge tek basina gecerli degil maalesef. Sizden I-693 belgesi istiyorlar:

    https://www.uscis.gov/i-693

    USCIS onayli bir doktordan bunu alip gonderebilirsiniz.


  • @orcunorcun1881, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Arkadaşlar eşimin annesi benim için sponsor oldu
    Şimdi belgeleri göndereceğiz USCIS e
    Tüm belgeler hazır
    Lakin eşimin annesi birth certificate ini bulamıyor evde.
    Birth certificate i almak çok zormuş.North Carolina doğumlu 1 ayda geliyormuş bu belge.Şaka gibi
    Pasaportunun da süresi geçmiş

    Bunu sonradan göndersek work permit ve seyahat izni çok mu geç gelir?

    Bilen arkadaşlar dan yardım rica ediyorum

    Sadece maddi sponsor olacagi icin ve vize sponsoru kendisi olmadigi icin belgeyi sonradan gonderebilirsiniz, sorun olmamasi lazim. I-765 ve I-131 basvurularinin yine de devam etmesi lazim, bol sanslar.


Benzer Başlıklar

  • CEAC Status Check / Visa Status Check (NIV & IV)

    Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    182
    3
    61 Oy
    182 İleti
    22k Bakış
    T
    NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

    Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum