Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri
-
@sakaryalı93, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhabalar uzun ve meşakkatli bir sürecin sonuna geldim ilk başta @crazycells @gucarslan başta olmak üzere tüm yesilkartforum ailesine tüm yardımları için çok teşekkür ederim .
17 Ağustos Doktor muaynesi deneyimim
09:15 deki randevum için 09:00 da oradaydım ve ilk etap da düzen laboratuvar da kan , idrara ve rötgen çektirdim 117 dolar bir ödeme yaptım K.Kartı ile ödemeyi kabul ettiler bir önceki günün MB kuru ile sonrasında yukarı 4. kata unganlara çıktım bana 12:45 gibi tekrar gelmemi söylediler 12:45 de Dr. Mehmet bey muayne etti ve ne iş yaptığımı geçirdiğim ameliyatlar kronik rahatsızlığım olup olmadığını Amerika da nereye gideceğimi sordu sonrasında 2 adet aşı yaptı bir tane aşı 2 adetmiş toplamda 3 aşı olmuş oldu sonrasında 250 dolar ödeme yaptım K.Kartı ile ertesi gün 3 gibi sonuçları almaya gittim.19 Ağustos Mulakat günü 09:45 deki mulakata yakınımın bir işi sebebiyle 08:30 gibi ordaydım benden önce gelenlere sordum sağolsunlar çok yardımcı oldular yakında bir kafe olduğunu söylediler bende cafede bekledim saat 09:25 gibi elçiliğe giriş yaptım ilk önce numara alıp sonrasında belge teslimi yaptım Üniversite diplomamın sadece e-devletten aldığım barkodlu belgeyi getirdim sorun olumu diye sordum vize memuru karar verir diye bilgi aldım sonrasında ödememi yaptım 330 dolar.
Tekrar sıra numaram yandı ve mulakatımı çok rahat ve yardımsever bir siyahi bir beyle yaptım İngilizcemim iyi olmadığı içi Türkçe yapmak istediğimi söyledim hemen bir tercüman geldi ve ;- Nerede yaşıyosunuz Sakarya da yaşıyorum dedim.
- Ne iş yapıyorsunuz Müşteri hizmetleri uzmanıyım diye yanıt verdim .
- Nereye gideceksiniz ve ne iş yapacaksınız (bende kuzenimin bir arkadaşının adresini almıştım adresim belli olmadığı için ds-260 formunda yamak için bende o adres bilgisini kullandım bu arada halen nereye gideceğim net değil ama New Jersey eyaletine gideceğimi bir arkadaşım olduğunu ilk başta İngilizcemin gelişmesi için Türklerin yanında depo , kasiyer , pompacılık vb. işler yapacağımı söyledim) sonrasında tercüman bayana bir şeyler söyledi ama başından beri bir problem olmayacağını biliyordum vize memuru bey den o enerjiyi almıştım ve sonunda tercüman bayan VİZENİZ ONAYLANMIŞTIR 5 gün sonra ptt şubenizden alabilirsiniz dedi ben şok çünkü 1 yıldır beklediğimiz olay sadece 8-10 dk sürmüştü beklediğimden çok ama çok kolay ve kısa geçti diploma konusunda her hangi bir sorun olmadı barkodlu olduğu için sanırım banka dökümlerine detaylı bakmadı ve sorunsuz vizeyi aldım tekrardan herkese teşekkürler umarım herkes sorunsuz vizesini alır.
-
@TAMURA, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhabalar,
20 Ağustos tarihinde girdiğim mülakattan kısaca bahsetmek istiyorum. Randevum 9.15 de olduğu için 9.10 geçe civarlarında elçilik önüne geldim. Girişte bekletilmedim ve içeri alındım. Öncelikle getirdiğim belgelerin teslimi için verilen numara yandığında ilk bankoya gittim. Burada önemli olan KCC gönderdiğim belgelerin hem KCCye gönderilmiş hallerinin hem de yeni tarihlilerini istemiş olmaları. Daha sonra gerekli ücreti ödemek için vezneye çağrıldım. Bu noktadan sonra üçüncü aşama mülakat oldu. Mülakat oldukça kısa sürdü. Benden öncekilerden takip ettiğim kadarıyla bu süre kişiye bağlı değişiyor. Benden önceki bazı kişilerin mülakatları oldukça uzun sürenler oldu. Mülakatı ingilizce yaptık. Yemin ve parmak izi alma kısımları yapıldı.Temel olarak nereye gideceğim ve ne iş yapacağım soruldu. Ben biraz hızlı konuşan biri olarak gerekenden fazla detay verdim ama en iyi yöntem kısa ve öz cevaplar. Bu iki temel sorudan sonra hayırlı olsun dendi ve mülakatım sonlandı.
Benim girecek kişilere tavsiyem,
Mümkün olduğu kadar kısa ve öz cevaplar verilmesi,
O noktaya gitmeden önce kafada izlenecek planın oturtulması,
Sorulara dürüst bir şekilde cevap verilmesi.Teşekkür ediyorum.
-
@Serhatd, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Arkadaşlar merhaba,
Sonunda mülakat deneyimimizi yazma fırsatı bulabildim. Mülakattan önceki aşamalar, stres vb. durumlar hepimizde benzer olduğu için o kısma değinmeyecğim, Unganlar ile başlayacağım.
Unganlar dan 10.08.2021 tarihine randevu aldık, 3 yaşında çocuğumuz olduğu için İstanbul dan gider mülakata girer ve hemen otel e geçip dinleniriz diye düşündüm (büyük hata!) eşimde sağolsun tamam dedi. Çocukla otel deneymimiz olmadığı için ne kadar az o kadar iyi diye düşündüm (yine büyük hata!)
Yol çalışması nedeniyle 06.15 de çıktığımız yolculuğu 11.15 de tamamladık, oldukça yorucu ve gergin bir yolculuktu (15 dk da bir ne zaman varacağız? Geldik mi? soruları eşliğinde).Unganlar da kısa bir kayıt işlemi ve eğlenceli bir karşılama sonrası bize Düzen lab. inmemiz söylendi. Daha önce söyleyenler olmuştur ama eski bir iş hanının 4. katı oluyor muayenehane. Zaten laboratuvar da bir kat altında. Düzen lab. nispeten düzenli ama kalabalık bir yer. Kısa bir bekleme sonrası önce beni sonra eşimi çağırdılar. Buraya kadar sorun yoktu. (Söylemeden edemeyeceğim, wc de bildiğiniz arap sabunu koymuşlar, hem Ungan larda hem de Düzen lab. da)
Tekrar Ungan lara çıktık ve o gün kalabalık olduğunu, bizi 15.00' te alacaklarını söylediler. Biz 14.50 de Ungan lara vardık, hem bekleme salonu hem de Ungan ların ofisi hınca hınç arap ve İran lı doluydu. Hem hijyen hem de Covid açısından son derece sağlıksız bulduk ve koridorda bekledik. 15.30 da sorduğumda 15 dk içinde alacağız dediler ama 25 dk sonra hala almamışlardı. En son 16.30' da epeyca bir bağırış çağırış yaptıktan sonra son 15 dk dediler ve eşim sinirden ağlamaya başladı. Bunun üzerine 16.50 de bizi içeriye nihayet aldılar. Asıl macera burada başlıyor, herkes dikkat kesilsin lütfen...İlk önce beni çağırdı Mehmet Ungan. Bana yarım ağız bir türkçe ile kendisinin aslında konsolos yardımcısı olduğunu, sağlık muayenesinin işin kılıfı/kisvesi olduğunu, isterlerse bunu sağlık ocağından alabileceklerini vs anlattı. Sonra da dosyamda sorun olduğunu ve Amerika da illegal faaliyetlerle ilişkim olduğuna dair bilgi verildiğini söyledi. (YALAN!!!) Sonra ABd de ne kadar kaldınız? (Hiç gitmedim) Yurtdışında yaşadınız mı (Hayır) gibi soruları sıraladı, bu sırada yalandan muayene ediyor. Yat kalk, dön vs. Ciğerlerimi dinlerken yabancı madde kullanımı , sigara alkol vs gibi sorular sordu. Arada hala kurcalıyor ama yok şöyle mi böyle mi diye. Sonra aşı yapmadan bana gidebilirsiniz dedi, çıktım, eşimi aldı. Ona da kaygılı birisiniz sanırım, intihar etmeyi düşündünüz mü vs gibi depresyonla ilgili sorular sormuş. (Bu arada ara not, eşimle içeri girerken abuk subuk bahanelerle bizi refuse etmeye çalışabilir sakin kalalım dikkatli olalım diye konuştuk) . Sonra aşı unutulmuş bahanesiyle beni tekrar içeri aldı. Bu kez akademisyen olduğumu bildiği için hocam vs diyerek son derece kibar ve nazik konuşmaya başladı. Bu tür karışıklıklar başbakanlık müsteşarında bile oldu siz merak etmeyin konsoloslukta size birşey sormazlarsa sakın bu konudan bahsetmeyin ben herşeyi ayarlayacağım dedi (yalan!). Eşime bir form doldurtacağını, bunu konsolosluğa bildirmeyeceğini ve sadece bizim oraya gittiğimizde rahat bir hayatımız olmayacağını bilmemizi istediğini ve bunlara dayanıp dayanamayacağımızı anlamak istediğini söyledi. Sonra tekrar eşimi çağırdı ve ona kaygı düzeyi ile ilgili bir form doldurttu. (Sonuç: Kaygı düzeyi normal). Sonra çocuğu çağırdı ve aşıları tam olmasına rağmen bir hepatit ve bir su çiçeği aşısı yaptı. Her ikisi için de çocuğumuzun yaşı gelmemişti. Bu nedenle de ekstra ücret ödedik. Resmen bizi ekstra yordu ve uğraştırdı. Çocuklulara öncelik veriyorlar diyen arkadaşlar çoook şanslıymış açıkçası. O gün pert durumdaydık, otele geçtik. Bir boş günden sonra ertesi gün 16.00' da raporlarımızı sorunsuzca aldık. Hatta eşimle şakalaşmışlar.
Gelelim konsolosluk randevusuna:
Saat 11.15 de orada olduk, kibar ve nazik güvenlik bizi sorunsuzca içeriye aldı. Önceden çıktısını aldığımız Covid formuyla ilgilenmeyip bize orada doldurtup imzalattılar. İçerde 10 dk kadar bekledikten sonra evrak teslimi için numaramız yandı. Eşim asıl talihli olduğu için o teslim etti evrakları, fakat bir hata yapmışız, biz önceden adres bildirmediğimiz için adresi yazılı olarak konsolosluğa götürmemiz gerekiyormuş. Ben sisteme işlemiştim ama görünmüyormuş. Tabi ben çocukla apar topar otele gittim, oldukça maceralı oldu ama 15 dk da gidip döndüm. Randevumuzu sorunsuzca 11.30 dan 11.45 e aldılar, ben de yetiştim. Eşimi para ödeme bankosuna, beni de adresi vermem için evrak kayıt bankosuna yönlendirdiler. Görevli bir türktü, bir espri yaptı ve ben de karşılık verdim, sohbet etmeye başladık. O sırada ben DV2021 lerin çok eziyet çektiğinden ve sıra bekleyen arkadaşlarımız olduğundan, yeşilkart forumdan ve Eylül ayından bahsettim. O da evet farkındayız, çok fazla dosya talep ettik ama KCC henüz göndermedi dedi. Ben de ne zaman gönderecekler dedim, bilmiyorum ama birkaç güne gelmesi lazım çünkü biz de ona göre planlama ve hazırlık yapacağız dedi. Ya göndermezlerse ne olacak diye sordum, o da yani bugüne kadar öyle birşey olmadı ama olmaz diyemem, inşallah olmaz biz de isteriz herkes gitsin dedi. Teşekkür ettim. Sonradan öğrendim ki bizi beklerken eşime konsolos bey meslek lisesi diplomasına sıkıntı çıkarabiliyor. Kabul etmeyebilir sormamız lazım, inşallah sorun olmaz. Alanınızda tecrübeniz var mı diye sormuş. Eşim var deyince not almış, hatta eşim SGK dökümü çıkarmaya gerek var mı demiş o da gerek olmaz sanırım ama olursa yardımcı oluruz demiş. Eşimin 2 yıllık üniversite diploması da var, orjinal olmadığı için kabul edemeyiz demiş ama biz Üniversite den diplomanın sadece e-diploma şeklinde verildiğine dair bir yazı almıştık, onu da ekledik deyince bakıp tamam bu iyi olmuş diyerek evrakları kabul etmiş.
Sonra bizi son olarak Uzak doğulu hanımefendi ile görüştürdüler, eşim Türkçe mülakat istediği için tercümanı çağırdı ama sonrasında bana sorular sormaya başladı ve ben ingilizce cevap verince tercümana teşekkür edip yolladı. 3 yaşında çocuğumuzun parmak izlerini almadı, onun yerine annenin sol elinin dört parmağını alıyoruz dedi. Mülakat sorunsuzca tamamlandı ve Congratulations! deyince biz rahatladık. Bugün pasaportlarımız geldi. İnşallah Eylül çok bereketli olur ve Amerika da bir sürü forumdaş komşumuz olur. Herkese sevgiler... -
@Layla, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Herkese merhaba,
Telegram grubuna aktarmıştım ancak kalıcı olması ve başkalarının da faydalanması açısından buraya da Unganlar ve mülakat deneyimlerimi aktarmak istedim. 12 Ağustos 13:15'e verilen mülakat tarihim için Unganlar randevumu 10 Ağustos salı günü 10:00 olarak aldım. Süreçte diğer arkadaşlardan farklı tecrübe ettiklerimi özellikle aktarmaya çalışacağım. Okuduğum tecrübelerin aksine Unganlar'da işlemler tüm gün sürdü, işten izin almayıp, zaten öğleden önce yarım saat öğleden sonra yarım saat sürecek arada işlerimi hallederim diyerek gitmiştim ancak tüm günü Unganlarda geçirdim. Böyle bir durumla da karşılaşabileceğinizi bilerek planlamanızda fayda var. 10:00daki randevum için 9:50 civarı Unganlardaydım pasaportumu, randevu maili ile case numaramın olduğu mailin çıktısını teslim edip laboratuvara indim. Kayıt, ödeme ve kan-idrar verme aşamaları 40-45 dk kadar sürerken akciğer filmi için 1 saatten fazla bekledim sonrasında çekim 1 dk bile sürmedi ve öğleden sonra 14:30'da tekrar doktor muayenesi için gelmemi söylediler. 13:30da gidip erkenden halledebilir miyim diye sorduğumda beklemem gerektiği söylendi. 14:30daki muayene için 15:10 gibi odaya alındım muayene önlüğünü giyip yaklaşık 50 dk doktoru bekledim. Doktor muayenesi de 3 dk sürmedi. Sonrasında ödeme yapabilmek için yine yarım saatten fazla bekledim. Unganlardan çıktığımda saat 16:30u geçiyordu. Bunlar dışındaki işlemler önceki tecrübelerle hemen hemen aynı. Doktor bey bana neredeyse hiçbir şey sormadı; yalnızca ne iş yaptığımı sordu, bir de kolumdaki dövmeyi inceleyip başka dövmen var mı dedi ve onu da görmek istedi. Sonrasında iki iğne yaptı ve geçmiş olsun diyip odadan çıktı. Aşılarla ilgili de ilk yaptığı andan itibaren başlayıp artarak bütün gece devam eden bir yanma oldu kolumda.
Mülakat için 12 Ağustos günü 13:10da konsolosluğun önündeydim, covid formunu doldurup içeri girdim. Danışmada evrakları gelen maildeki sırayla dizip dizmediğimi sorduktan sonra salona yönlendirip numaramın yanması için beklememi söylediler. Birkaç dakika sonra evrakları teslim edeceğim bankoda numaram yandı sırasıyla evrakları teslim ettim. Yüksek lisans diploması fotokopisi ve edevletten hem lisans hem de yüksek lisans için aldığım mezun belgelerimi gerek olmadığını söyleyip geri verdiler, yalnızca lisans diploması yeterli deyip aslını ve fotokopisini aldılar. Bir de adres değişikliği için yazdığım kağıdı son anda hatırlayıp verdim. Görüşmeyi Türkçe yapmak istediğimi belirtip ödeme için beklemeye geçtim bir dakika sonra ödeme için tekrar numaram yandı ve ödemeyi nakit 350,00 USD olarak yapıp para üstümü aldım. Sonrasında mülakat için sanırım 5-6 dakika (bana 1 saat gibi geldi) yine bekledim ve 3 numaralı bankoda uzun saçlı asyalı hanımla mülakatımı gerçekleştirdim. Sanırım tercüman olmadığı için bana "hiç mi İngilizce bilmiyorsun, anlaşmaya çalışalım zorlanırsan yardım isteriz" dedi, peki dedim. Yemin etmem ve parmak izlerimi alması sırasında vücut diliyle anlattı her şeyi sonra ne iş yaptığımı sordu. Laboratuvar cihazları satan bir firmada çalışıyorum Amerika'dan ve Avrupa'dan ithal edip Türkiye'de satıyoruz, Amerika'ya gittiğimde de New Jersey'deki ofiste çalışmaya devam edeceğim dedim. İngilizce konuşmama şaşırıp "e sen çok iyi ingilizce konuşuyorsun" dedi (bu arada ingilizcem iyi değil) ben de heyecandan Türkçe bile konuşamayabileceğim için İngilizce yapmak istemediğimi söyledim. "Endişe edeceğin hiçbir şey yok her şey yolunda görünüyor" dedi. Sonra iş konusuna dönüp "Amerika'da aynı şirkette çalışmaya devam edeceksin, doğru mu?" dedi evet dedim, "neresi demiştin?" dedi New Jersey dedim. Bekar mısın? hiç evlendin mi? çocuğun var mı? sorularına da hayır diye cevap verdikten sonra "tebrik ederim pasaportun 5 iş günü içinde sana ulaşır" dedi. Bu kadar mı dedim "evet 5 gün içinde gelmezse bizimle iletişime geçebilirsin" dedi hayır mülakat bu kadar mı? bitti mi? diye tekrarladım, "evet bu kadar, yeni hayatında başarılar" dedi. Belgelerim arasında iş teklifi yoktu şu an çalıştığım yere dair de bir döküman sunmadım hesapta yaklaşık 5bin dolar (4bin9yüzküsür) ve vadeli hesapta 90.000 TL vardı. 90bini mülakattan 2 hafta önce hesaba yatırdım bunun kaynağını sormalarından endişe duyuyordum ancak hiç birşey sormadılar. Konsolosluktan çıktığımda 13:30du saat tüm işlemler toplam 15 dk sürmemişti bile. Dilerim herkesin mülakatı bu kadar kolay ve sorunsuz geçer. -
@Nehir-Siyamm, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
19 Agustos 08.45 randevusu için iki gün önce Unganlarda muayne oldum. Önce 4. Katta kayıt ve ardından üçüncü katta testler yaptıktan sonra tekrar verilen saatte muayne icin 4. Kata gittim. Tansiyon, şeker, tiroid hastalığı, ameliyat oldun mu veya başka bir hastalık var mi ve sigara içip içmediğim dışında hiçbir soru sormadi. Sadece çıkarken saçlarımın on kısmındaki beyazı görüp, stresli bir yaşantın mi oldu diye (bence öylesine sordu bunu) sordu. Yoo öyle bişey olmadı dedim, sadece akademik son eğitimin zorlayıcı olduğunu söyledim. O da, o yeter diyorsun Yani dedi evet dedim. Sonuçları ertesi gün aldım.
Mülakat günu:
Sabah onceden anlaştığım taksici sabahın 6.50'sinde (gerçekten de öyle) gelip kapıda beklemeye başlamış. Yedide lan bu bizim taksici mi diye camdan bakmamla araması bir oldu, yarım saattir kapıdayım dedi. Hızlıca çıktık. Sabah Ankara trafiği çok olur ama yine de 7.30 da konsolosluk iki nolu kapının önündeydik. ( Ana cadde değil iç tarafta kaliyor). O sırada bizden önce mülakatı olan arkadaşları görüp yanlarına gittik. Gayet neşeli, gülmeli bir muhabbet sonrası onları ugurlayarak beklemeye başladık.
Binaya giriş :
Binaya girerken kapıdaki güvenlik gorevlilerine kendi enerjinizi yansitmamizla çok hoş gülmeli bir giriş yaptık. Ancak bekleme salonu dışarıdaki tüm sıcaklığı süpüren bir havadaydı. Gerçekten tuhaf bir sogukluk çöktü. Önce numara verildi. Numarayla ilk olarak belgeleri verdim. Belgeleri hazırlarken her belge ikişer adet, hem orijinal hem e-devlet şeklinde uç ayrı şekilde hazırlamıştım. Sırasıyla sadece yazılı evraklari aldıktan sonra, adres değişimi için kağıt verdim ve öğrenci belgemi de verdim. Öğrenci belgemi de aldı. Sadece master diplomasini geri verdi ve çok büyük zarar görmesin, mülakatta yeniden verirsiniz dedi. Sonra tekrar ödeme için bekledik. Ödeme 330 (330 da yedek getirmiştim) usd olarak ödedim. Sonra mülakat için beklemeye başladık. Bu arada 8 15 randevusu olan arkadaşlarımız hala mülakat yapmamisti, 8.45 ise 4 kisiydik. Onlarin pasaportlariyla mulakattan ayrıldığını görmek moral bozucu oldu, AP'ye kalmışlardı. Hem onlar için üzülurken hem de oluşan gerilimle sabahki güzel enerji baya kara kuru birşey kalmisti. Neyse mülakat için numara yandı, gittim, bir de ne göreyim, Asya-Amerikan hanımefendi.( buna sevinmiştim onun Mulakatlari sanki daha soft geçiyor gibi geldi, [ yani önlerinde dostlarımızı tarayan müthiş bir yazılımları olduğunu ve mulakatin biraz da formalite olduğunu düşünsem de neyse ]) günün ilk mulakatina benle başladı. Yan bankolarda suregiden mulkatlar vardı. Önce ma diplomasini istedi o sırada lisans diplomasini da verdim. Yemin, parmak izi ve sorular: Nereye gideceksin, Austin; neden Austin büyüyen bir işgucu piyasası ve sosyal açıdan aktif bir şehir; tanidigin var mi, arkadaşlarim var; Ne iş yapacaksin, kısa dönemde geçici isler, orta ve uzun dönemde akademi; su an ne iş yapıyorsun, öğrenciyim; peki hangi aşamadasin, bitti sayılır eylül gibi savunmam var, kesinlikle okulu bırakmayacağım zaten son dönemim diye vurguladım. (bunu sorarken gözümün içine baktı, bunun dışında neredeyse hiç göz temasimiz olmadı), hesabında Ne kadar para var, nereden geldi, kendi birikimi olduğunu söyledim. Peki dedi (tüm bunlar maks 5 dk surmedi, zaten benle pek ilgilenmedi tam bir profesyonel gibi sadece sordu ve yazdı. Hatta neredeyse mimik dahi yapmadı. (Zaten benim dosya da sıkıcıdır 😅 ne sorsun ) , vizeni onaylıyorum dedi. Teşekkür ettim. Bu arada bana bir sorun var mi dedi. Hayır dedim. Bir hafta içinde pasaportunu yolariz dedi. Ve bitti. İlginçtir ki ne doktor ne vize memuru hiçbir şekilde irdeleyen sorular vb sormadi. Mülakatı ingilizce yaptık, sormadılar, sorsalardi da İngilizce isteyecektim zaten. Herkese bol sans. -
@remeus, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Herkese merhaba;
17 ağustos sağlık muayenesi, 20 Ağustos vize görüşmesi olarak görüşmelerimizi tamamlayıp vizemizi aldık.OTEL
20 Ağustos mülakatımızı öğrendikten sonra 17'si için sağlık muayenesi randevumuzu aldık. Telegram grubundaki önerilere uyarak Seven Deep Hotel'den Tatilbudur sitesi aracılığıyla rezervasyonumuzu tamamladık. 16 Ağustos akşamı otelimize giriş yaptık. Otel Bestekar sokakta baya gürültülü bir bölgede ama hem Unganlara hem de konsolosluğa çok yakın. Uyku sorunu olanların yaz mevsiminde başka alternatifleri değerlendirmeleri daha sağlıklı olacaktır. Verilen ilk oda (B1 kat no 605) çok küçüktü ve ilk gece açıkçası moralimiz bozuldu. Duşun kapısı daha önce kırılmış ve yerinde yoktu. Duş alındıktan sonra otel terlikleri buzda kayar gibi kaydı az kalsın eşim düşüyordu. Sabah kahvaltı hazırlayan personel o odanın tam altında dışarıda sigara içiyor ve sizin camınız açıksa içeriyi sigara kokusu basıyor. En azından o odayı tutmamaya çalışın. Rica ederek ertesi gün odamızı değiştirmelerini sağladım ve 2. katta 205 no'lu çok daha büyük olan bir odaya geçtik ve memnun kaldık.
SAĞLIK MUAYENESİ
Otel ne kadar yakın olsa da 17 Ağustos günü 11:55'te olan sağlık muayenemiz için arabamızla otelden çıkıp Unganlar ve Düzen Laboratuvarı'nın bulunduğu binanın arkasındaki otoparkta aracımızı bıraktık. Burada 2 adet otopark var, araçla gidecekler için anahtarlarınızı teslim etmeden aracınızı girişi arka taraftan olan otoparka bırakabilirsiniz.
11:30 gibi 4. kata çıkıp Unganlar'a giriş yaptık ve bir kayıt açıldı. Düzen Laboratuvarı'na inmemizi ve testlerden sonra tekrar geri dönüp öğlenden sonra için randevu almamızı söylediler. Testlerimizi yaptırdık, ödememizi yaptık ve tekrar Unganlar'a çıktık. Öğlenden sonra 14:30 gibi gelmemiz istendi.14:30 gibi bekleme salonunda yerimizi aldık ve beklemeye başladık. Telegram grubundan tanıştığım ve aynı davada davacı olan @thementor (Safa) ve ailesi ile birlikte muhabbet ederken Mehmet Bey beni 15:00 gibi çağırdı. İçeride önlüğü giyip beklemeye başladım. 5 dk gibi bir bekleyişten sonra Mehmet Bey gelip şu an ne iş yaptığımı, orada ne yapacağımı, hangi eyalete gideceğimi sordu. Stresli olduğumdan çenem düştü, anlattım da anlattım. Zaten hali hazırda Amerika pazarında online satış yaptığımı, Türkiye'de yönetim sistemleri üzerine denetim ve belgelendirme şirketimin olduğundan bahsettim. Mehmet Bey de kendisinin ne kadar dolar kazandığını unutmuş olacak sanırım, bana helal olsun bizim zamanımızda böyle işler yoktu gibisinden kolumu pışpışlayıp tebrik etti. Eşimin bu muhabbetten sonra kendisi ile olan muayenesi eğlenceli geçmiş güler yüzle oradan ayrıldık.
MÜLAKAT GÜNÜ ÖNCESİ
Cıvıl cıvıl Ankara mekanlarının ortasında eşim, Safa ve ailesi durup değerlendirmesi, evrakların tekrar kontrolü için otel önünde buluştuk. Haberler çok iç açıcı değildi. 19'u Perşembe günü mülakata girenlerde AP patlaması yaşanmıştı. Herkes zaten yeterince gergindi bu da tuzu biberi oldu. Evrak kontrolü sırasında genç bir çift yanımıza gelip selam verdi ve bizim evrakları görünce kendilerinin de o gün mülakata girdiklerini ve AP'ye kaldıklarını söylediler. Daha önce Amerika'da yaşamalarına, bankada 15'er bin dolar göstermelerine ve herhangi bir eksik evrak olmamasına rağmen neden AP'ye kaldıklarını anlayamadıklarını söylediler. Kendi adıma kanım çekildi, buz kestim diyebilirim. O gece bunun üzerine de zaten uyuyamadım.MÜLAKAT GÜNÜ
Sabah 10:15 mülakatı için iki aile konsolosluğa tek araçla gittik. Araçla mülakata gidecekler için söylüyorum; çok kolay yer bulunmuyor son dakikaya bırakmayın, mümkünse 1 saat önce kapıda olacak gibi hesap yapın.
Güvenlik içeriye aldıktan sonra bir gün öncesinde doldurup imzaladığımız e-mail ile gelen Covid formunu istemedi, kendilerinin bize verdiği formu doldurmamızı ve imzalamamızı istediler. Formu doldurup teslim ettikten sonra sırayla güvenlikten aranarak içeriye alındık.
Safa'ların mülakatı 10:45 bizimkisi 10:15'te olmasına rağmen yanlarında çocuk var diye sanırım, ilk onları içeriye aldılar. Kendileri 21 biz de 22 numarayı aldık.Bekleme salonu tabir-i caizse buz gibiydi, memurlar hiç gülümsemiyorlardı (gülümsemelerini beklemiyordum ama girişte siyahi kardeşimizle göz göze gelmiştim, gözlerimi kısarak selamla karışık pasımı almadı) açıkçası zaten gergindik daha da gerildik. Numaralarımız evrak teslimi için yandı. Bizden KCC’ye daha önce gönderdiğimiz evraklar da istendi.
Harçları da yatırdıktan sonra Safa’yla muhabbet ederken ikimiz de 3 numaralı gişedeki siyahi arkadaşın çağırmasını, 5 numaradaki Asyalı arkadaşın çağırmaması dileğiyle gişeleri kesiyorduk. Önden 21 numara yandı ve Safa ailesiyle siyahi arkadaşın gişesinde yerini aldı. Memur arkadaş onlara mülakatlarını Türkçe’mi İngilizce mi yapmak istediklerini sordu ve mülakatlarına Türkçe devam ettiler. Ben de sessiz bir şekilde onların mülakatlarını dinliyordum. 5 dakika sürdü sürmedi mülakatları olumlu sonuçlandı ve biz iki gişe boşaldıktan sonra bir 5 dakika kadar daha bekledik.En sonunda numaramız yanmıştı ama Asyalı hanımefendi bizi bekliyordu. Gişeye vardığımızda ben baş selamı verdim ama kısık gözlerle bana bakıp sert bir bakışla bana bakıp adımı sordu :) Daha sonra eşime adını sordu ve mülakat direkt İngilizce başladı. Bir an gişede evrak gözünde diplomamla bordo renk bir şey gözüme ilişti, evlilik cüzdanımızmış, o kadar AP durumundan sonra pasaport zannettim resmen aklım çıktı.
Ben de dil tercihi sormayacak mısınız bile diyemeden açıkçası durumu kabullenmiştim. Herkese sorulan kalıp sorular sorulduktan sonra mevcut işimin ne olduğu sorusunun cevabını benden açmamı istedi. Detaylı bir anlatımdan sonra orada ne iş yapacağımızı sordu. Daha önceden çıktısını aldığım freelancer sitesi Fiverr’daki satıcı profilimi, Etsy dükkanlarımızın vitrinlerini ve Amazon satıcı hesabımın çıktılarını kendisi istemese de cama yapıştırdım ve kontrol ederse iyi olacağını söyledim. Biraz baktıktan sonra tamam diyip vizemizin onaylandığını 5 iş günü içerisinde pasaportlarımızın adreslerimize postalanacağını söyledi.
Bütün mülakat boyunca eşimin ve benim pasaportlarımızı iç içe geçiriliş bir şekilde klavyeye yazmadığı anlarda elindeydi. Pasaportları sürekli olarak köşesinden tık tık masaya vurması hiç aklımdan çıkmadı, her an geri verecek diye de içimden geçirmedim değil hani…Herkesin en kısa sürede vizesine kavuşmasını dilerim. Bu süreçte Telegram grubumuzda mesai harcayan @gucarslan @Muhtaradana ve @covacik kardeşime teşekkür ederim.
-
@isik, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Bugünkü mülakat deneyimimi paylaşayım;
Sabah 7:00 uçağı ile Ankara’ya vardım. İlk işim Unganlardan zarfı alıp elçiliğe yürümek oldu. Saatimden erken vardığım için emanet alınır yazısı olan Cafe Paris (ya da benzeri bir isim) de mülakatımı bekledim. Saatim gelince eşyaları emanet edip elçiliğe geçtim. 1 su 1 çay ve emanet için 19₺ ödedim bu arada (dönüşte).
Elçilik girişinde denildiği gibi form doldurtuluyor, elinize bir kağıt parçası (zehir testi (?)) sürülüyor ve güvenlikten geçiliyor. Elemanlar türk. İçeride pasaporta etiket yapıştırıp no veriyorlar sıradaki türk arkadaşlar.
Oturup bekledim, ilk çağırılmam para içindi. Burada pasaportumu ve numara kağıdımı da aldı, ezberde tutmak gerekiyor. İkincisi evraklardı. Bu vezne arkada zor görünen bir yerde, ve bir basamak var. Evrakları tek tek teslim ettim, yeni ve eski nüfus ve sicil, lise ve üniversite diploması, banka, tapu, iş teklifi, Amerika adresi, sağlık raporu aldı benden. Yine türktü çalışan. Dönüşte o basamak yüzünden az kalsın düşüyordum. :)
Son çağırılma ise mülakatın kendi. Bana forumda Asyalı kadın diye anlatılan konsolos denk geldi. Hello ve merhaba dedi hello diye cevap verdim ingilizce istediğim için. İngilizcem yeterince iyi olduğu için bunu tercih ettim. Sorduğu sorular ağırlıkla verdiğim evraklarda yazan şeylerdi, kontrol etmek için herhalde. Nasıl erken yaşta daire sahibi olduğumu sordu, dürüstçe aile yardımı olduğunu söyledim. Bu sorulardan sonra bekle biraz not alacağım dedi ve bir şeyler yazmaya başladı. Bunun ortasında da bir anda yüzündeki gülümseme ciddileşti. İçimden eyvah dedim. Sonra son bir soru sordu, hiç Amerika'da bulundun mu, cevabım hayır. Sanırım turist vizesine ret yediğim için sordu bunu. Sonra da pasaportumu dosyaya koydu, içimden dedim oldu bu iş, ve beklenen Congratulations lafını duydum. Gerçekten o ana kadar bin türlü şüphe vardı aklımda. Birkaç kere teşekkür edip ayrıldım. Şu anda havalimanında uçağımı bekliyorum.
Birikim 5000€ + 3000$ + 4000₺ + iş teklifi + tapu ve eksper raporu gösterdim. İş teklifi Chicago'da (pahalı) ama sorun olmadı.
-
@mertozo, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
#mülakatdeneyimi
Mülakat deneyimi
12 ağustos 2021 sabah saat 09.15 deki mülakatamız için saat 08.50’de konsolosluk önünde hazır bekliyorduk görevli güvenlik hanımefendi Covid formunu imzalattıktan sonra bizi konsolosluk kapısından içeriye alıp Xrayden geçirdi, daha sonra konsolosluğun ve bekleme salonunun bulunduğu kapıdan içeri girdik girişte görevli bir arkadaş bize sıra numarası verdi ve daha sonra beklememiz istendi numaramız yandıktan sonra sırasıyla evraklarımızı verdik, yeni evlendiğimiz için ds260 formunu doldurdunuz mu diye sorup formu da istediler daha sonra formu geri teslim ettiler bu aşamada kcc’ye gönderdiğimiz evrakları bizden istemediler, mülakatı türkçe mi ingilizce mi yapmak istediğimizi sordular türkçe diye cevapladık. Daha sonra numaramızın tekrar yanmasını bekleyip 660 dolarlık bir ödeme yaptık ve o çok beklediğimiz mülakat anı için bir daha beklemeye başladık son numara yandıktan sonra çekik gözlü hanımefendi ile mülakata başladık yanında çevirmen yoktu ingilizce başladı bizde ingilizce devam ettik, bize verdiğimiz bilgilerin doğru olduğuna yemin eder misiniz diye sordu bizde evet dedik daha sonra yeni evlendiğimiz için (bir yılı geçti)
-Nerede tanıştınız?
-Hangi okuldan mezunsunuz?
-Ne zaman mezun oldunuz? Aynı yıl mı mezun oldunuz?
-İlişkiniz toplam kaç yıl sürdü?
-Meslekleriniz neler?
-Aileleriniz ne iş yapıyor?
-Daha önce Amerika’ya gittiniz mi?
-Nereye gittiniz Amerika’da?
-Amerika’da tanıdığınız var mı?
-Nereye gideceksiniz?
-Banka hesabınızda ne kadar para var?
gibi sorular sordu. Hepsine doğru ve basit cevaplar vererek konuşmayı uzatmadan mülakatın bitmesini bekledik, en sonunda vizeniz onaylandı diyip bizi gönderdi hesapta 2 kişi için 23k dolar(asıl talihli hesabında) +114 bin tl (ortak hesapta) gösterdik.Yayında ve yapımda emeği geçen bütün dostlara teşekkür ediyorum, içerde hepimiz için dua ettim. Dualarımız kabul olur inşallah.
-
@ugr2021, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Herkese merhaba,
Bu uzun yolculuğumuzun ardından; 19 Ağustos tarihli 11.15 vize mülakatım olumlu şekilde gerçekleşmiş bulunmaktadır. Öncelikle bu forum çatısı altında bizi buluşturan @crazycells'e ve adminler başta olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.
11.15 vize mülakatım için 10.30'da konsolosluğun 2 no'lu kapısında hazır bulundum ve güvenlik personeli tarafından ikişer gruplar halinde saat 10.45'te içeriye davet edildik. Konsolosluğa geçilmesi akabinde giriş bölümündeki masada bulunan beyefendiye pasaportumu teslim ettim, sıra numaramı teslim aldım. Sıra numaramın numaratörde yanmasının ardından evraklarımı teslim etmek amacıyla ilk vezneye geçtim. Veznedeki hanımefendi öncelikle vize görüşmemin hangi dilde yapılmasını istediğimi sordu, görüşmenin İngilizce yapılmasını istediğimi belirttim. Ardından mailde belirtilen sıra ile evrakların tümünü teslim ettim, (KCC'ye gönderilen evrakları teslim edip etmemem gerektiğini sorduğumda ise gerek olmadığını belirtti.) Evrakları teslim etme aşamasının ardından bekleme salonuna geri dönerek numaramın tekrar yanmasını bekledim. Numaram tekrar yandığında 330 USD'lik vize görüşme ücretini veznedeki beyefendiye ödeyip bekleme salonuna geri döndüm. Ödemenin ardından numaratörde son kez numaram yandı ve vize görüşmesine geçtim. Vize görüşmem Asyalı konsolos hanımefendi ile gerçekleşmiş olup hatırladığım kadarı ile sorduğu sorular aşağıdaki şekildedir:
- İsmin nedir?
- Ne iş yapıyorsun?
- Ne zamandır avukatlık yapıyorsunuz?
- Ne üzerine avukatlık yapıyorsunuz?
- En yüksek eğitim dereceniz nedir?
- Hangi fakülteden mezunsunuz?
- Daha önce Amerika'da bulundunuz mu?
- Başka bir ülkede yaşadınız mı?
- Amerika'da nereye gitmeyi düşünüyorsunuz, neden?
- Abiniz Amerika'da mi yaşıyor?
- Hesabınızda ne kadar paranız var?
- Daha önce hiç evlendiniz mi? Çocuğunuz oldu mu?
- Yeni vize basılacağı için vizenizi iptal ediyorum, uygun mudur?
Yukarıdaki soruların cevaplanmasının ardından "vizeniz onaylandı, 7 gün içerisinde seçtiğiniz postaya pasaportunuz teslim edilecektir." cümlesi ile vize mülakatım sona ermiş oldu.
Vize mülakatı bekleyen tüm arkadaşların deneyimlerini okumak dileğiyle...
-
@TT-TT, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhaba, 20 ağustosta eşim, ben ve iki kızım (8 yaş) vize onayımızı aldık. Genel olarak mülakat aşamalarımız ve sorulan sorular yapılan paylaşımlarla benzerdi. 17 ağustosta sağlık muayenesinde yetişkinler olarak iki aşı ve çocuklar birer aşı oldu. 250+250+170+170 toplamda 840 dolar ödedik. Ertesi gün laboratuvardan söylendiği üzere saat 4 te giderek raporlarımızı aldık. Mülakattan 1 gün önce de konsolosluk sayfasında verilen fotoğrafçılardan Özgün fotoda 6 adeti 40 tl den fotoğraflarımızı çektirdik. Fotoğrafçı konsolosluğun çok yakınında ve sahibesi hanımefendi çok güler yüzlü ve yardımseverdi. Ayrıca konsolosluğa yakın olduğundan görüşme öncesi ortamı görme açısından iyi oldu. Konsolosluk civarı araç parketmek için yerler var ancak kalabalık olabiliyor konsolosluğa yürüme mesafesinde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi otoparkı var günlük olarak çalışıyor ve ücreti 15 TL anahtarı bırakmanız da gerekmiyor. Konsolosluk girişinde araç anahtarını yanınıza alabiliyorsunuz. Görüşme ile alakalı olarakta evraklarınızı tüm aile fertleri için evrak türüne göre dizerseniz verirken kolaylık olur ben her birimize ayrı dosya yapmıştım verirken dosyalar arası dönmek zorunda kaldım. Mülakatımızı da ingilizce olarak yaptık. Şuan ready aşamasında kaç gün içinde issued olur bilgi verebilen olursa sevinirim.
-
@msener, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
MÜLAKAT DENEYİMİ
Herkese merhaba, hepimiz için çok zor bir dönem oldu bu yıl. Bazılarımız mülakat tarihini almak konusunda şanslıydı. Kimimizse davaların sonuçlanmasını ve o uzun zamandır hayal ettiği mutlu sona kavuşmayı bekliyor. Herkes için tüm kalbimle en iyisini diliyorum. Bu süreçte birçok sorumu sabırla yanıtlayan arkadaşlara teşekkür ederim. Özellikle sayın @crazycells ve sayın @gucarslan sayesinde çok sancılı ve zor geçebilecek bir dönemi yara almadan atlatmayı başardık. Bugün geriye dönüp baktığımda, bazı sorularımın normalde gereksiz sayılabileceği halde, ne denli içtenlikle ve üstelik çok kısa zamanda yanıtlandığını görüyorum. Tekrar herkese teşekkür ederek deneyimimi aktarıyorum.HAZIRLIK DÖNEMİ
Konu başlıklarının altındaki bilgileri dikkatlice okumak ve ondan sonra aklınıza takılanları sormak bence en sağlıklısı. Bu forumun en dahiyane yanı sizi doğru yönlendirmesi ve bilinmeze sürüklememesi. Bazı bilgilerin kafanızda netleşmediğini hissederseniz kesinlikle sormaktan çekinmeyin. AİS formunun doldurulmasından, mülakat için gerekli belgelerin hazırlanmasına ya da yeni evlendiğimiz için bunun süreçle ilgili aşamalarını öğrenmeye hep bu forum sayesinde eksiksiz hakim olabildim. Sordum, sordum, sordum ve yanıt alarak soru işaretlerinden kurtuldum.DOKTOR RANDEVUSU
Mülakatımız 20 Ağustos'tu. Biz 17'si için randevu aldık. Muayenehane umduğum kadar kalabalık değildi. Her aşamada çok az bekledik. Düzen Laboratuvarı olsun, Unganların muayenehanesi olsun; tüm çalışanlar son derece nazik ve yardımcı. Sürekli doğru adımlar için yönlendiriliyorsunuz. Doktor bey son derece sıcak ve hasta iletişiminde empati sahibiydi. Yaklaşımını son derece insancıl ve medeni buldum. Korkmanızı ya da çekinmenizi gerektiren hiçbir durum yok. Yeter ki iletişime açık, dürüst ve olası kısa beklemelerde anlayışlı olun. Hangi asansör kaçıncı katta duruyor, soldaki bankonun sağ yanında ne var gibi ayrıntılara takılmayın.MÜLAKAT
Aşamaları defalarca yazıldığından tekrarlamak istemiyorum. Ancak büyükelçiliğin kapısından girdiğiniz anda sanki zaman kavramını yitiriyorsunuz. Önceki geceyi sakin ve olabildiğince stressiz geçirmenizi tavsiye ederim. Mülakat belli soruların etrafında dönüyor: Şu an ne iş yaptığınız, orada ne iş yapacağınız, nereye gideceğiniz, bir tanıdığınızın olup olmadığı, bankadaki birikiminiz vb. sorulara net ama bence kesinlikle robotik olmayan yanıtlar verilmeli. Samimiyetiniz ve fark yaratan noktaları vurgulamanız mülakatı sohbet havasına çeviriyor.Bize Türkçe ya da İngilizce tercihi sorulmadı. İngilizce mülakatımız çok kısa sürdü. Yeni evlendiğimiz halde, hiçbir soruyla karşılaşmadık. Bunda elbette yıllardır aynı evi ve hayatı zaten paylaşıyor oluşumuzun, beden dilimize yansıyan bir doğallığı ve rahatlığı vardır. Bazı arkadaşların mülakat sırasında neredeyse hazırol duruşunda kasıldığını gördüm. Elbette o sırada heyecandan ve gerginlikten bu durum çok normal. Ama bence kendini ifade ediş şeklini sorgu kalıbından çok, sohbet şekline dönüştürmek her şeyi daha kolay kılıyor.
Vizemizin onaylandığını söylerken, konsolos neredeyse bizden daha heyecanlıydı. Gerçekten müjdeli bir haberi verir şekilde bu mutlu anı bize yaşattı. Tabii ki mülakat öncesi kafanızda ister istemez bir sürü olumsuz durum canlanıyor. Ben mülakatın uzun bir inceleme sürecinin ardından verilen kararı iletmek için resmi bir formalite olduğunu düşünüyorum. Maddi durum yetersizliği, eksik evrak gibi durumlar yoksa; o kararı değiştirecek fazla bir etkenin olduğunu sanmıyorum. Vizemizi aldığımız için mutlu bir azınlığın üyesi olduğumuzun farkındayım. Tekrar herkese emekleri için teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte de pek çok soruyu merakla soracağımdan emin olabiilirsiniz.
-
@supertramp, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
19 AĞUSTOS MÜLAKAT DENEYİMİM;
15 dakika kala konsolosluğun önündeydim, kovid için verilen formu doldurdum, güvenlik kontrolünden geçtim ( cüzdan taşıyabilirsiniz, akıllı olmayan saat takabilirsiniz, o gün poşet dosyaya bir şey denmedi ama evrak klasörü daha iyi olur).
Güvenlikten sonra düz yürüyüp soldaki kapıyı açtığınızda Türk görevli sizi karşılıyor ve bir numara veriyor ve bu numarayı takip etmenizi söylüyor.
Numaram yandı, Türk memura evraklarımı teslim etmeye gittim. Bunlar : adli sicil kaydı, vukuatlı nüfüs kayıt örneği, eski ve yeni pasaportum, sağlık raporu ve banka hesap dökümü. Üniversite diploması çok büyük olduğu için fotokopisini alıp, görüşmede göstermenizi istiyorlar.
Evrakların yeni tarihli olanlarını vermemi ister misiniz diye soru sorduğumda verin cevabını aldım( vukuatlı nüfus kayıt örneği ve adli sicil kaydı) ve evet yeni tarihli olan belge dosyamı düşürmüşüm :D sağa sola bakıyorum yok, dedim kesin ap'yim moralim bozuldu.
Memur ise endişe endicek bir durumun olmadığını sorun olursa söylerler dedi ve tekrar salona döndüm.
Yaklaşık 15-20 dakika sonra numaram yandığında yine Türk görevliye 330 $ ödeme yaptım. TL olarak ödemeyin kuru acayip yüksek çarpıyorlar, 8.45 iken arkadaşımdan 8.90 olacağı söylendi. Makinede okumama ihtimaline karşı yedek dolar alabilirsiniz ne olur olmaz.
Tekrardan bir bekleyişin ardından numaram yandı ve siyahi beyle görüşmemi gerçekleştirdim
Ben: Günaydın kolay gelsin
S.B: Tebessüm etti ardından ingilizce yapabilir miyiz diye sordu
Ben: Biraz ingilizce konuşabilirim ancak türkçe kendimi daha açık ifade edebilirim
S.B: İngilizce başlayalım ihtiyacın olursa Türk tercümanı çağırırım dedi, anladım dedim ve başladık.
S.B: Nerede yaşıyorsun ?
Ben: Antalyada yaşıyorum
S.B: Ne iş yapıyorsun ?
Ben: Şu an barista olarak çalışıyorum
S.B: Diplomanı görebilir miyim ? Gösterdim güzel dedi, sanırsam sadece burada yüz yüze iletişim kurabildik, sürekli bilgisayara not alıyor.
Bence bilgisayara irem hayalet sevgilim sözlerini yazıyor fjfdf
S.B: Nereye gideceksin ?
Ben: New Jersey Cliffside Parka gideceğimi söyledim ve ben de new jerseyde yaşıyorum dedi,
güldürdük sonunda abimizi birazcık da olsa
S.B: Ne iş yapacağımı sordu
Ben: Manav olabilirim, arkadaşım o işte çalışıyor, davet etti eğer başka işe ihtiyacım olursa ingilizcemi geliştirene kadar restoran, kafede çalışabilirim dedim.
S.B: Arkadaşının yanında mı kalacaksın ?
Ben: Hayır kendime ev bulacağım
S.B: Evli misin ?
Ben: Bekarım
S.B: Amerika'da hiç bulundun mu ?
Ben: Hayır bulunmadım
Yüzüme sonunda bakıp your visa is approved dedi, pasaportunuz ptt ile 3-5 gün içinde geleceğini söyledi ve binadan ayrıldım.
Banka hesabımda 18.750 $ gösterdim.
Umarım bekleyen herkes bu mülakat heyacanını yaşar, hayallerimize birlikte adım atabiliriz, herkese bol şans diliyorum. Forumun sevgili yöneticileri @crazycells @gucarslan abi @Muhtaradana abi ve diğer sevgili forum üyelerine bu süreçte çok teşekkür ederim. -
@alia, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Herkese Merhaba, vizesini alan herkesi kutlarım, ap sürecine girenlerin ve henüz mülakat alamayanların da en kısa sürede vizelerini almalarını temenni ederim. Umarım herkes hayallerine kavuşur.
26 Ağustos saat 10:45'te olan mülakatımızın sonucunda vizemizi aldık. Bu süreçte Yeşilkart Forum'dan o kadar çok faydalandık ki, karşılığı ödenmez. Öncelikle @crazycells @gucarslan başta olmak üzere, foruma katkı yapan ve sorularımızı cevaplayan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.
Yaşadığımız süreçler, diğer bütün arkadaşlarınki ile hemen hemen aynı, o yüzden sadece önemli gördüğüm şeylerden bahsedeceğim. Kısaca kendimizden bahsedecek olursam; karı koca yazılımcıyız, Ankara'lıyız fakat 3 yıldır İstanbul'da yaşıyoruz, yıllardır özel sektörde çalışıyoruz, bir dönem kendi şirketimizi de yönettik, yaşlarımız 40+, çocuğumuz yok, asıl talihli benim, çekilişi 4. başvuruşta kazandık.
Muayenemiz 21 Ağustos Cumartesi 10:00 daydı. Biz 9:30 da Unganların kapısını çaldık ve içeri aldılar. Bizden başka kimse yoktu. Hemen kayıt alındı. Burda önemli gördüğüm detay olarak, telefondaki HES uygulamasından oluşturduğumuz covid19 aşı kartlarımızı, çıktı almayı unuttuğumuz için Unganların mail adresine gönderdik. Aşı kartı çıktı alınıp da gidilebilir. Covid19 aşıları, amerikaya giderken götürülecek aşı kartına da işleniyor. Bu yüzden önemli olduğunu düşünüyorum. Akabinde Düzen lab.'a inerek kan, idrar, röntgen işlerini halledip ödemeyi kredi kartı ile TL olarak yapıp ($117,5x2=$235 => ₺2002 , kur ₺8,52) tekrar yukarı çıktık. 12:30 da muayene için geri gelmemizi söylediler ve 12:30 daki Mehmet bey tarafından yapılan muayenemiz rutin bir şekilde tamamlandı ve yine ödememizi kredi kartı ile yapıp ($250x2=$500 => ₺4275 , kur ₺8,55) ordan ayrıldık. Pazartesi günü saat 17:00 civarı da kapalı zarf, aşı kartı ve cd olarak sonuçları aldık.
- Bu paragraf biraz uzun oldu kusura bakmayın. Vakti olmayanlar, mülakat kısmı için direk sonraki paragrafa geçebilirler. Fotoğraf çekimi ile ilgili yaşadığımız tatsız deneyimimizi anlatacağım. Büyükelçiliğin sitesinde bir kaç fotoğrafçının iletişim bilgileri var. Biz işimiz garanti olsun diye bunlardan birine gidelim dedik. Uzaktan çalışıyoruz ve mesaimiz 18:00 gibi bitiyor. Fotoğrafçılar da genelde 18:30 - 19:00 gibi kapatıyorlarmış. Salı akşamı Ayrancı Güvenli caddesindekiler kapanmıştı, Akay caddesinde olana ulaştık, o da kapatmak üzere olduğunu söyledi. En son ROYAL FOTOĞRAF'ı aradık. Onların sitede 2 adresi görünüyor fakat Ayrancı şubesini temelli kapattıklarını sadece Cinnah caddesinde hizmet verdiklerini söylediler. Biz de o gün işimiz hallolsun niyetiyle hemen gittik. İçeri girdik, bir bayan bizi stüdyoya alıp bir kaç poz fotoğraflarımızı çekti. Fotoğraf çekimi sırasında dikkat edilmesini istediğimiz bir iki noktayı belirttik. Tamam dediler fakat sonradan anladık ki tamamen duymazdan gelmişler. Fotoğrafı bilgisayarda ölçeklendirip baskıya gönderecek olan kişi, yanında olan başka bir müşterisinin işini yapıyordu. Bizden 15 dk sonra gelmemizi istediler, bizde karşıda Atakule AVM'yi biraz gezip geldik fakat işleri bitmemişti. Bir 15 dk daha bekledik. İşi bitince bizim fotoğraflarımızı düzenlemeye başladığını gördüm uzaktan. Çekim sırasında 4-5 poz çekilmişti. Ben onlar arasından kendimiz seçim yapacağımızı sanıyordum ama arkadaş kendisi seçip düzenlemeye başlamıştı. Yanına gidip baktığımda ise hem kendimin hem eşimin fotoğrafının iyi olmadığını gördük. Israrımız üzerine diğer çekilenleri açtı ve görece diğerlerine göre daha düzgün olanlarını seçtik. Bu arada bilgisayarı çöktü ve bi 10dk daha bekledik. Sonra düzenlemeleri yapıp fotoğrafların çıktısını aldı ve baktık ki ikimizinde fotoğraflarında yüzümüzün bir tarafında gölge var. Bunu belirttiğimizde ise, fotoları içine koyduğu şeffaf kaptandır diye geçiştirmeye çalıştılar. Sonra gölge olduğunu kabul edip elçilikte sorun olursa gelin yine çekelim diyerek (bunun küçük bi olay olduğunu sanıyorlar), deyim yerindeyse bizi biran önce dükkandan çıkarmaya çalıştılar. Ücret ödeme kısmında da 4'er adet fotoğraf için adam başı ₺100 toplam ₺200 istediler. Ben iyice sinirlendim, çok pahalı olduğunu söyledim. Her yerde 30-40tl arasında olduğunu belirttim. Hal ve tavırları çok laubali. Aslında ödemeden, fotoları da almadan çıkıp gidecektim ama l*net olsun deyip paralarını ödeyip çıktım. ROYAL FOTOĞRAF'ta vesikalık çektirecek olursanız iki kere düşünün derim. İçimizse sinmediği için ertesi gün Güvenlik Caddesindeki ÖZGÜN FOTOĞRAF Hatice hanımın yanına gittik. Sağ olsun bizimle çok güzel ilgilendi. Bir kaç kez fotoğraflarımızı çekti, beğenmezsek tekrar çekeceğini söyledi. Eşimin kıyafetinde gördüğü, fotoğrafta kötü çıkabilecek yakasındaki bir sorunu kendi eliyle düzeltti. 6'şar adet fotoğrafa ₺40, toplamda ₺80 ödedik. Gerçekten yaklaşımı, sohbeti ve verdiği hizmetten çok memnun kaldık. Bir önceki gün yaşadığımız tatsız deneyimi unutturdu. Ayrıca Royal Fotonun çektiği fotoğraflarda ölçeklendirme hatası olduğunu da öğrendik. Bu arada, ÖZGÜN FOTOĞRAF büyükelçiliğe en yakın konumda olan fotoğrafçı. Vize fotoğrafları için kendisini tavsiye ederim.
Mülakat günü 10:45 olan randevumuz için 10:30 gibi kapıdaydık. Kapıda bekleyen birkaç kişi vardı. Bir 10dk içinde sırayla içeri alındık. Sırasıyla covid 19 ile ilgili soruların olduğu formu doldurma, güvenlik kontrolü, sıra numarası alma, $330x2=$660 nakit ödeme, evrak teslimi işlemleri gerçekleşti. Evrak tesliminde KCC ye gönderdiğimiz dökümanların da çıktısını istediler. Onlar da yanımızdaydı ve teslim ettik. Sonra mülakatımızı asya kökenli hanımefendi ile ingilizce olarak gerçekleştirdik. Bankoya vardığımızda diploma orjinali, evlilik cüzdanı orjinali ve ödeme makbuzlarını evrak penceresinden iade etti. Klasik soruları cevaplandırdık. Ne iş yaptığımız, orda ne iş yapacağımız, işletme mezunu olup nasıl yazılım geliştirici olduğumu sordu. Teknik lise bilgisayar bölümünü bitirdiğimi, liseden beri IT sektöründe çalıştığımı ve 10 yıldan fazladır da yazılım geliştirici olduğumu söyledim. Eşimin de yazılım geliştirici olduğunu söyledik. Kaç yıldır evli olduğumuzu, çocuğumuz olup olmadığını, Amerika da tanıdığımız olup olmadığı, maddi birikimimizi ($30k + ₺15k + ₺80k değerinde araba) sordu ve arabanızı satacak mısınız diye özellikle vurgulayarak sordu. Farklı olarak, eşim Hollanda doğumlu ve 9 yaşında kesin dönüş yapmışlar. Hollanda dan edindiğimiz orjinal uluslararası doğum belgesini ve fotokopisini de vermiştik. Bununla ilgili eşimin hollanda vatandaşlığı olup olmadığını, orda aile yada akrabası olup olmadığını sordu. Vatandaşlığı yok ama orda yaşayan kardeşleri ve yeğenleri olduğunu belirttik. Son olarak yurt dışında bulunup bulunmadığımızı, Amerikada daha önce bulunup bulunmadığımızı sordu. Ve "congratulations, your visa has been approved" cümlesini duymamızla, 1 senedir üzerimde oturan filin kalktığını hissettim :elephant: :smiling_face: Darısı tüm isteyenlerin başına. Son olarak eşimin orjinal doğum belgesinin onlarda mı kalacağını sordum. Belgeyi ve fotokopisini evraklar arasından buldu ve fotokopiye 2 adet damga basarak (sanırım orjinali görülmüştür gibi birşey) orjinal belgeyi bize teslim etti. Bizde ilerde lazım olur diye aldık. Teşekkür ettik, "have a nice day" dedik ve ayrıldık.
Tüm aşamalarda bütün görevliler çok profesyonel, anlayışlı ve yardımcılar. Biz hiçbir sorun yaşamadık.
Bugün yani 27 Ağustos ta CEAC sitesinde durumumuz AP den Issued a döndü ve az önce de elçilikten vize onaylandı mailini aldık. PTT den haber bekliyoruz.
Okuduğunuz için teşekkür ederim, inşallah bizim deneyimimizde başkalarına yardımcı olur.
-
@cadiber, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Mülakat Deneyimi:
19 Ağustos 8:45 randevumuz için tam 8:30 da büyükelçiliğin 2 numaralı kapısındaydık. 9:45 randevusuna erken gelen arkadaşımıza buradan selamlar, kendisi de forumda yazdığı mülakat deneyiminde sanıyorum bizden bahsetmiş :) Güvenlik öncelikle mail olarak da gönderdikleri covid formunu doldurup imzalamamızı istedi, ardından sıkıntısız bir şekilde güvenlikten geçip içerde sıra numaramızı aldık. Daha sonra belge teslimi için numaramız yandı. KCC'ye göndermiş olduğumuz belgeleri de görevli hanımefendiye verdik ancak inceleyip gerek yok diyerek geri verdi hatta aralarda vize memurunun yanına gidip bir şeyler sorup geri geldi, belki de bu belgelerin gerekliliğini sormuş olabilir diye düşündük. Almanya'dan almış olduğum doğum belgesinin orjinalini de geri vermek istedi ancak bana lazım olmadığını söyleyince bu belgeyi de dosyamıza geri koydu. (Mülakat sırasında vize memuru da gerekiyorsa bu belgeyi size geri verebilirim dedi ama ben onlarda kalması için ısrar ettim) Kısaca bu aşamada askerlik belgesi dışındaki tüm belgeleri görevliye teslim ettik. Daha sonra 660 dolar ödememizi de gerçekleştirip son aşama olan mülakat için beklemeye başladık. Bizden sonra ödeme yapan birçok arkadaş bizden önce mülakatını gerçekleştirdi, yarım saat kadar bekledikten sonra bir sorun mu var acaba diye görevliye sordum o da sorun olmadığını, sırayla değil de dosyası hazır olanların çağırıldığını söyledi.
Mülakatı Asyalı Amerikan hanımefendiyle gerçekleştirdik. İngilizce veya türkçe mi yapmak istediğimiz sorulmadan "what is your name" sorusuyla mülakata başlamış bulunduk ve konuşmaya ingilizce devam ettik. isimlerimizi söyledikten sonra tüm beyanlarımızın doğru olduğuna dair yemin ettik ve ardından parmak izlerimiz alındı. Görüşme esnasında da sırayla aşağıdaki sorular soruldu:
- Kaç yıldır evlisiniz?
- Nerede tanıştınız?
- Ne iş yapıyorsunuz?
- Sahip olduğunuz en yüksek okul derecesi nedir?
- İşinizde kaç senedir çalışıyorsunuz?
- Daha önce Amerika'da bulundunuz mu?
- Hesabınızda ne kadar paranız var?
- Amerika'da nereye gitmeyi düşünüyorsunuz, neden?
- Amerika'da aileniz var mı?
-Almanya’da doğmuşsunuz orada ne kadar yaşadınız? Birkaç aylıkken ailemin döndüğünü söyledim.
-O halde sadece Türkiye’de yaşadınız her ikiniz de, değil mi? - Eski evliliğiniz çocuğunuz vs. yok değil mi?
Göçmen olmayan vizelerinizi iptal ediyorum okay mi? :) Tabi ki..
Ardından vizelerimizin onaylandığını yaklaşık 1 haftada bize ulaşacağını ve herhangi bir sorumuz olup olmadığını sordu, biz de teşekkür edip ayrıldık. :) Süreçte bizlere yardımı dokunan herkese çok çok teşekkür ederiz, inşallah darısı bekleyen tüm arkadaşlarımıza olsun 🙏🏻
-
@thementor, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Nihayet gün geldi ve mülakatımızı yaptık, burada paylaşabiliyoruz.
Long story short: Aldık arkadaşlar.
Detayları çok falza yazmayacağım çünkü merdiven sayısına kadar yeterince yazıldı. Pasaport kontrolü ile elçiliğe giriş yaptık. Normalde 10:45 randevusu bizimdi ancak erken gittiğimiz ve çocuklu olduğumuz için hemen yardımcı olup 10:00'da bizi içeri aldılar. İçeri geçince çağrıldığımız ilk bankoda evrak teslim ettik. Askerlik belgesi, AIS kaydı, DS260 Confimation Page hariç her şeyi aldılar eski (KCC gönderilenler) ve yenisiyle beraber. Sonra 990 USD ödeme yaptık. En son da mülakat için çağırıldık.
Parmak izlerimiz, Nil için eşimin tekrar parmak izi alındı. Siyahi beyefendi merhaba dedi ve gülümseyerek Türkçe konuşmaya başladı. Mülakatınız Türkçe mi olsun İngilizce mi diye sordu. Eşim de Türkçe lütfen dedi. Kızım da "babacım Türkçe yok muymuş?" deyince konsolos güldü ve tercümanı çağırdı.
Sordukları sorular;
Nerede yaşıyorsunuz?
Ne iş yapıyorsunuz? Gidince ne iş yapacaksınız?
Hemşiresiniz lisans mı ? Hangi bölümde uzmanlığınız dedi.
Nereye gideceksiniz? Neden Houston?
Biriyle mi kalacaksınız kendi evinizde mi ?
Geçerli turist vizeniz var mı?
Onları iptal edebilir miyiz?Tebrikler görüşmemiz olumlu geçti vizeniz onaylandı. Pasaportunuz 5 gün içinde söylediğiniz adrese gelecek. Diploma aslını ve evlilik cüzdanı aslını iade etti.
Bir buçuk yıllık yorucu bir sürecin sonunda vizelerimizi almanın mutluluğuyla bu satırları sizlerle paylaşıyoruz. İnşallah herkes vizesine ve hayallerine kavuşur. -
@Meco, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhaba arkadaşlar.
Dün mülakat sonrası iş için Ankara’dan Yozgat'a, oradan akşam İstanbul’a döndüğüm için deneyimimi paylaşamamıştım.26 Ağustos öğleden sonra saat iki gibi sağlık raporumu almak için Ungan’lara uğradım. Sonra yanında kalacağım arkadaşımın evine geçtim ve son kez evraklarımı kontrol edip istenilen şekilde sıraladım. Sabah biraz erken uyandım, heyecandan evde duramayıp saat 08:00 gibi 2 numaralı kapının önüne gittim. Görevli randevumun saatini sordu, 09:15 olduğunu söyledim ve beklememi istedi. Biraz geçtikten sonra diğer arkadaşlarda geldi. Biraz sohbet ettik ve saat 08:20 gibi içeri alınmak üzere kapıda sıraya girdik. İlk dış kapıdan girince önceki gün e-maille gelen evrakı doldurup beklemem istendi. Ardından güvenlikten geçip içeri alındım. İlk önce pasaport kontrolu yapıp, sıra numarası verdiler ve bekleme salonunda numaraları takip etmem söylendi. Saat 08:44 gibi ödeme için 7 numaralı bankoya çağırıldım, 330 dolar ödememi sorunsuz şekilde yaptım. Ardından yaklaşık 10-15 dakika sonra 11 numaralı bankoya çağırıldım. İlk önce adres değişikliği için getirdiğim kağıdı ilettim. Ardından çalışan arkadaş sırasıyla evrakları istendi, diplomam a3 boyutunda olduğundan yanımda getirdiğim fotokopilerini aldı. Finansal olarak 3.800 dolar bakiyeli banka hesap dökümü ve 42k dolar değerinde araç ruhsatı fotokopisini verdim. Kcc’ye gönderdiğim evrakları talep etti ve son olarak başka vermek istediğim bir belge var mı diye sordu, olmadığını söyleyip bekleme alanına geri göndüm. Bu sırada 5 ve 6 numaralı bankolarda sabah karşılaştığımız arkadaşların mülakatları devam ediyordu. 15-20 dakika sonra 6 numaralı bankoya çağırıldım. Siyahi çalışan ile mülakatım başladı. Türkçe mi İngilizce mi diye sormadan İngilizce olarak günaydın nasılsın dedi aynı şekilde karşılık verdim ve mülakat İngilizce olarak devam etti. Sağ elimi kaldırıp yemin etmemi istedi ve parmak izlerimi aldı. Ardından diplomamın aslını görmek istermisiniz diye ilk soruyu ben sordum tabiki dedi, önlü arkalı iceledi ve bilgisayara yazmaya başladı. Sorulara geçti;
- Şuan evlimisin?
- Hayır
- Daha önce boşandın mı?
- Hayır
- Çocuğun var mı?
- Hayır
- Ne iş yapıyorsun?
- Pazarlama ve danışmanlık
- Biraz yaptığın işi anlatır mısın?
- Okul ve ofis mobilyaları satan bir firmada çalışıyorum.
- Amerika’da aynı işi mi yapmak istiyorsun?
- Evet
- Amerika’da nereye yerleşmeyi düşünüyorsun?
- New Jersey
- Orada tanıdığın birisi var mı ?
- Aile dostlarım ve arkadaşlarım var.
- Onların yanında mı kalıcaksın?
- 1-2 hafta aile dostumuzun yanında kalıcam, sonra ev kiralayıp tek yaşayacağım.
- Daha önce Amerika’ya gittin mi ?
- Evet, 4 defa gittim.
- Bu seyahatlerinin amacı neydi?
- Turistik
- Daha önce 6 aydan fazla bir ülkede yaşadın mı?
- Hayır
- (Eliyle, verdiğim araç ruhsatını göstererek) Aracını satmayı düşünüyor musun?
- Hayır, ama vizem çıkarsa Amerika’ya giderken satıcam.
- Vizeniz onaylandı. 3-5 gün içerisinde size ulaşmış olur. Bana sormak istediğiniz birşey var mı?
- Hayır yok, çok teşekkür ederim. Sadece eski pasaportum sizde, onu şimdi mi alıcam?
- Bir saniye turist vizenizi iptal edip geri veriyorum.
Saat 09:35 gibi binadan ayrıldım. Böylelikle uzun süren dv2021 süreci olumlu bir şekilde sonuçlandı. Öncelikle herkesin vizesini almasını dilerim. Forum ve Telegram üzerinden paylaşılan tüm bilgiler ve emekleri için ayrıca herkese tek tek teşekkür ederim.
-
@Lion35, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhabalar, bir saat önce mülakatımızı yaptık. Vizemiz onaylandı. Stresli bir sürecin sonuna geldik. Bundan sonra Amerika yolculuğu kaldı. Mülakatı Siyahi konsolos da ve Türkçe yaptık ve çok kısa sürdü. Stres olduğumuzdan Türkçe istedik.
- Nerede yaşıyorsunuz?
- Burada ne iş yapıyorsunuz?
- Amerika’ da ne iş yapacaksınız?
- Amerika’ da nerede yaşayacaksınız?
- Orada tanıdığınız var mı?
- Yanlarında mı kalacaksınız?
Tebrikler vizenizi onayladım…
Bize sorular bu kadardı.
Forum sitesinde emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederiz. Umarım herkes vizesine kavuşur.
-
@BKB, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhabalar arkadaşlar. 29.09.2021 Mülakat tarihli görüşmem kısa ve öz geçti. Sebebi belki FY bitimine az kalması diye düşünüyorum.
Sabah saat 8:30 görüşmeme 8:00 ordaydım. Sırayla güvenlik içeri almaya başladı. Sıra bana geldi ama listede ismim olmadığını öğrendim. Elimdeki randevu AİS kayıtlarını göstermeye başladığımda içerden başka bir güvenliği çağırdı o ilgilendi ve beklememi istedi. 10 dakika sonra güncel listeyi getirdi ve bu sefer ismim olduğunu söyledi ve güvenlik kontrolünden sonra içeri alındım. İlk listede ismim gözükmediğinin sebebi mülakat tarihinin değiştirmiş olmamdı sanırım.
İçerden verdikleri 001 numarayı takip ettim. Numaram ilk yandığında ödeme işlemlerini hallettim. Oradaki görevli 4 kişilik 330×4 ödeme yapılacağını söyledi bende cevap olarak hayır tek kişilik ödeme yapacağımı söyleyince neden birlikte gelmediniz sonra süreci devam edemezler diye bilgi verdi. Bende aileme daha sonra F2A başvurusunda bulunacağımı söyledim. Tamam dedi ödemeyi aldı ve 11 numaraya gitmeme istedi evrak teslimi için. Sırasıyla evlilik cüzdanı, doğum belgesi, diploma, banka dökümü artı I-134 sponsorluk belgesini uzattım kabul etti. Askerlik belgeni hiç sormadı bile.
On dakikalık bekleyişten sonra mülakat için 07 bankoya numaram yandı. Türkçemi İngilizcemi diye sordu Türkçe dedim. Bir başka birisini çağırdı yanına tercüme yaptı yemin ettik ve mülakat başladı.
S1: Hangi üniversite mezunusunuz bölümünüz ne
S2: Nereye gidiyorum kimin yanına ve orda ne yapmayı düşünüyorsunuz.
S3: Kaç tene çocuğunuz var
S4: Hangi ülkelerde altı aydan fazla bulunduğumu
Banka dökümü sponsorlukla alakalı hiç bir şey sormadı
Tercüman hanım efendi mülakatınız bitti onaylandı 5 iş günü içerisinde pasaportunuz verdiğiniz adrese ulaşacaktır dedi. Hemen bende sürenin yarın biteceğini evraklarda herhangi bir eksik bir şey var mı diye sordum. Hayır hepsi tamam dedi. Bende teşekkür ederek ayrıldım.
Buradan tanıdığım veya tanımadığım Yeşilkart forumdan ve telegram grubundaki tüm arkadaşlara teşekkürler. Uğur bey çok teşekkürler. Saygılarla -
@Gökhan-G, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Herkese merhabalar. DV sürecinde yardımlarını esirgemeyen sn. crazycels,gucarslan, muhtaradana ve yardımcı olan herkese tekrardan çook teşekkür ederim. Mülakata girecek tüm herkese kolaylıklar diliyorum. İnşallah herkesin hayalini kurduğu şeylerin bir an önce gerçekleşmesini diliyorum.
6 ağustostaki mülakat deneyimimi paylaşmak istedim.
8.15teki mülakatım için otelden ayrıldım ve 30 dk öncesinde kapıya geldim. 8.15 randevusu için bekleyen 3 Turk case (2si aile) ve 2 iranlı case olmak üzere 5 case vardı. Kapıda güvenlik görevlisi hanımefendi, sanıyorum bir 10 dk oncesinden içeri almaya başladı. İlk 4 kişilik aileyi listeden çağırdı. Daha sonrasında benim ismimi okudu. Girişteki covid Formunu doldurup isim soyisim, tarih ve imza istedi. formu doldurma 1-2 dk sürdü ya da sürmedi. Formu verdikten sonra siz geçebilirsiniz dedi. İçerde kısa bir güvenlik araması yapıldı. bu aşama tamamlanınca kapıdan çıkıp vize görüşmelerinin yapıldığı bekleme alanına geldim. Buraya girince hemen bir sıra numarası verildi, 2 numaraydım ve pasaportun arkasına bir sticker yapıştırıldı. İçerde henüz 2 case vardı. 2-3 dk bekledikten sonra 10 numaralı gişede numaram yandı. hello good morning, dedikten sonra kibar bir hanımefendi türkçe olarak günaydın dedi ve turkçe devam etti. Belgelerim hazır mı diye sordu. Evet dedim. Tek tek almadı hepsini bir anda ver dedi. Askerlik belgeside göndermişsin onada gerek yok dedi. Diploma ve eki, sağlık raporu, banka dökümleri, eski vizelerimin olduğu 2 pasaportum, fotoğraf, iş teklifi, nüfus kayıt ve polis belgelerini aldı. Greencard adresini bu aşamada değiştirmek istediğimi söyledim ve hanımefendi adresi alıp değiştirdiğini söyledi. Sonra tekrardan bekleme alanına geldim. Yaklaşık 5 dk bekledikten sonra 7 numaralı gişede numaram yandı. gişeye gittim Hello sir good morning dedim, türkçe devam ederek karşılık verdi. 330 dolar ücreti ödedim bu sırada bilgisayara sağlık raporuna bakarak bir şeyler giriyordu. Daha sonra fişi aldım ve beklemeye başladım. Bu bekleyiş çok kısa sürdü ve 3 numaralı gişede numaram yandı. hello Good morning faslından sonra maskemi indirmemi istedi. Bu sırada fotoğrafıma ve bana baktı. Teşekkür etti. Daha sonra sağ elimi kaldırmamı ve yemin metnini okuduktan sonra sadece yes or no dememi istedi. Yes dedikten sonra bilgisayardaki işlerini yapmaya başladı. Toplamda 2-3 dk süren mülakat kısmında başka yaşadığın bir ülke varmaydı diye sordu. sonlara doğruda nereye gidiyorsun diye sordu. New York olarak cevabımı verdim. Bu sorudan sonra bilgisayara cevabımı girdiğini gözlemledim. Ayrıca diplomayı bir göz attı. Degreen var demi dedi B.Sc olduğunu söyledim ve daha fazla incelemedi. Onunde unganlardan alınan raporun bir sayfası vardı bir kaç defa bakıp (tarih sanıyorum) bilgisayara girdiğini gözlemledim bu süre içinde. Eski pasaportlarımdaki vizelerime de göz atıp (wat- j1) tekrardan verdi. Bundan sonra pasaportumu dosyama koyduğunu gördüm ve masasının altına aldı. Bu aşamada çok rahatlamıştım daha sonra tebrikler, yaklaşık 5 iş günü içinde gelir dedi teşekkür ettim ve bu şekilde bitti. 10 ağustosta sarı zarf ve pasaportu aldım.
Özet geçersem çok stresliydim sürekli bir problem buluyordum kafamda ancak mülakat herkesin deneyimlediği gibi çok kolay geçiyor. neredeyse hiç soru sormadı diyebilirim. Hatta banka dökümlerine bakmadıklarına eminim iş teklifinin de etkisi olabilir belki. Belge olarak diploma ve sağlık raporu dışındakilere önem verilmedi. Tabi özel durumlarda suç vs. onlarada bakılıyor.
Sınırların kapanmaması umuduyla. herkese iyi şanslar. -
@Surgeon, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Herkese merhabalar arkadaşlar zor stresli bir süreç sonrası bugün eşim ve çocuğum ile mülakat günümüz vardı heyecanla beklediğimiz gün gelmişti. Uykusuz geçen bir geceden sonra sabah erkenden kalktık saat sanki yerinde sayıyordu mülakat saatimiz 13.15 idi 12.30 gibi konsolosluk girişinin önüne geldik görevliler 10 dakika kala gelmeniz yeterli diye söylediler ve tekrar beklemeye başladık derken ismimiz okundu heya anımız bir kat daha arttı. Covid formunu doldurduktan sonra içeri alındık, girişteki bayan pasaportlarımızı aldı üzerlerine barkod yapıştırdıktan sonra bekleme salonunda oturmaya başladık. Derken numaratörde numaramız yandı ve 10 numaralı gişeye geçtik gayet güzel bir şekilde türkçe konuşan bir beyefendi evraklarımızı aldı ve herşeyi tam olduğunu söyledikten sonra beklemeye başladık 10 dakika kadar sonra vezne numaramız yandı vize ücretini Cash olarak yaptırdıktan sonra mülakatı türkçe mi İngilizce mi istiyorsunuz diye sordu, heyecanlı olduğumuzu türkçe yapmak istediğimizi söyledik sonrasında beklemeye devam derken numaramız yandı ve acabalar korku stresle görüşme kısmına doğru geçtik. Karşımızda genç güleryüzlü bir bayan vardı ve do you konow little english diye sorarak görüşmeyi İngilizce yapalım mı takılırsa çevirmeni çağırırım diyerek görüşmeye başladık. Önce sağ elimizi kaldırarak yemin ettik sonrasında parmak izimizi aldı, 5 yaşındaki oğlum için parmak izini benden aldı, sonrasında hiç amerikada bulundunuz mu nereye gideceksiniz ne iş yapacaksınız ilk evliliğiniz mi sorularını yöneltti veeee congratulations 5 iş günü içerisinde pasaportlarınız adresinize gelecek diyerek görüşmeyi sonlandırdı. O an gerçekten anlatılamaz buradaki tüm arkadaşlara nasip olur inşallah covid sürecinde geçen stresli bir senenin sonunda vize almadığını duymak müthiş bir duygu neredeyse sevinçten orada hüngür hüngür ağlayacaktım. Forum bizlere yardım eden muhtaradana crazycell ve tüm arkadaşlara emeklerine ötürü çok teşekkür ediyorum.
Not: Unganlardan aldığımız muayene dosyamızı bize geri vermediler diğer arkadaşlarda da aynı şekilde mi yaptılar bilmiyorum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
60
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.1k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum