@rashcarter her ne kadar kaldırılmış olsa da, vize mülakatı önceliklerlendirme listesinde K1 vizesi tier 1'daydı.
bu da öncelikli olacaklarını gösteriyor bence.
ama elbette son bunu yüzde yüz bilemeyiz.
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
-
@kürşat Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
@crazycells hocam merhaba ben sponsorluk belgesini aldım şimdiden bı sıkıntı olurmu sponsorum doldurdu gönderdi case numaram 8***
Yok, zaten sizin mulakat da 4-5 ay sonraya olacak gibi gorunuyor. O nedenle ustunden cok gecmis olmayacak. Sponsorluk belgesiyle beraber gelir bildiren vergi bildirimleri vs. de gerekli, onlari da tamamladiniz mi?
-
@crazycells bir banka dekontu birde tax return gönderilmiş yeterli mi acaba?
-
@kürşat Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
@crazycells bir banka dekontu birde tax return gönderilmiş yeterli mi acaba?
bu konudaki ikinci postu inceleyebilirsiniz. Orada gerekli belgeler yaziyor.
-
@crazycells Sponsorluk ile alakalı iki sorum olacak:
1- Sponsor olacak kişi E2 yatırımcı vizesi ile amerikada oturumu olan biri olsa kabul olur mu ?
2- Sponsorluk formunu imzaladıktan sonra formu email ile alsak kabul edilir mi ? yoksa posta ile mi gönderilmesi gerekir ?
şimdiden ilginize teşekkürler. -
@gocagonyalı Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
@crazycells Sponsorluk ile alakalı iki sorum olacak:
1- Sponsor olacak kişi E2 yatırımcı vizesi ile amerikada oturumu olan biri olsa kabul olur mu ?
2- Sponsorluk formunu imzaladıktan sonra formu email ile alsak kabul edilir mi ? yoksa posta ile mi gönderilmesi gerekir ?
şimdiden ilginize teşekkürler.-
GC sahibi ya da ABD vatandasi olmasi gerekiyor maalesef.
-
imzali olmasi gerekiyor, ayrica form tek bir kagit degil, ek belgeler de gerekecek. Hepsini posta ile tek seferde gondermesi pratik olur sanirim.
-
-
@crazycells
Merhabalar, 2018 talihlisiyim ve eylül ayında görüşmeye gireceğim. Üniversiteden yeni mezun oldum ve çok fazla bir birikimim yok. Bununla birlikte ailemin gayrimenkulleri ve yeteri kadarda birikimi var . Bu durumda herhangi bir sponsorluk formu doldurmalımıdır ailem yoksa direk parayı kendi hesabıma mı almalıyım. Mantıklı düşününce 2 bin tl ye çalışan birisinin hesabında birden yüklü para girişinin de soru işareti oluşturacağını düşündüğüm için soruyorum. şimdiden çok teşekkürler -
@şahin-akçay Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
@crazycells
Merhabalar, 2018 talihlisiyim ve eylül ayında görüşmeye gireceğim. Üniversiteden yeni mezun oldum ve çok fazla bir birikimim yok. Bununla birlikte ailemin gayrimenkulleri ve yeteri kadarda birikimi var . Bu durumda herhangi bir sponsorluk formu doldurmalımıdır ailem yoksa direk parayı kendi hesabıma mı almalıyım. Mantıklı düşününce 2 bin tl ye çalışan birisinin hesabında birden yüklü para girişinin de soru işareti oluşturacağını düşündüğüm için soruyorum. şimdiden çok teşekkürlerEger ailenizde Green Card'li ya da ABD vatandasi biri yoksa size sponsor olamazlar maalesef. Butun birikiminizi -ailenizden alacaklariniz dahil- tek bir banka hesabina koyup mulakata gidebilirsiniz, soru isareti olusturma ihtimali var ama genelde bu tur durumlar sorun olmuyor, bu konuda soru da sormuyorlar.
-
I-134 ve I-864 formlari hakkinda guncelleme:
I-864:
Aile sponsorlu vizeler icin gerekli. Ankara Konsoloslugu'nda gocmen vize basvurusu yapan ve sponsorluk belgesini dolduran arkadaslara bugune kadar -formlar islak imzali oldugundan- orijinal formlarla mulakata gitmeye yonlendiriyorduk, fakat gocmen vize sureci devam eden bir arkadas araciligiyla Ankara Konsoloslugu'ndan aldigimiz bilgiye gore sponsorluk formunun pdf'i de kabul ediliyor, ayrica gosterilecek ek belgelerin fotokopisi de yeterli. Yani, bu durumda formlarin orijinallerini ve islak imzali hallerini kolay bir sekilde temin edemeyecek arkadaslar, bu formlarin taranmis hallerinin ciktilarini alarak da mulakata gidebilirler.I-134:
Cesitlilik ya da Nisanlilik vizesi aliyorsaniz gerekli. Belgelerin orijinali isteniyor. Bunun fotokopisinin gecerli olacagi yonunde bir bilgi yok, eger boyle bir deneyim aktarilirsa bu yaziyi guncellerim. -
@crazycells merhaba eşimin abd de ki kuzeni sponsorluk olacak,
ı-134 formunu doldurması ve istenen ek belgeleri göndermesi yeterli midir ?
ayrıca forma imza attıktan sonra bir noter onayı gerekiyor mu bize göndermeden önce?
bu formun herhangi bir ücreti vs. var mıdır?
eğer sponsorumun yıllık geliri ve banka hesabı gibi belgeler yeterli değilse mal varlıklarını da mali açıdan gösterebiliyor muyuz?
ve kendisi bir iş veren bu gibi durumlarda dikkat edilmesi gereken özel bişey varmıdır ?özellikle yıllık vergi beyanını yapmış olma gibi vs. zorunluluklar var mı? -
@mihmandar Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
@crazycells merhaba eşimin abd de ki kuzeni sponsorluk olacak,
ı-134 formunu doldurması ve istenen ek belgeleri göndermesi yeterli midir ?
ayrıca forma imza attıktan sonra bir noter onayı gerekiyor mu bize göndermeden önce?
bu formun herhangi bir ücreti vs. var mıdır?
eğer sponsorumun yıllık geliri ve banka hesabı gibi belgeler yeterli değilse mal varlıklarını da mali açıdan gösterebiliyor muyuz?
ve kendisi bir iş veren bu gibi durumlarda dikkat edilmesi gereken özel bişey varmıdır ?özellikle yıllık vergi beyanını yapmış olma gibi vs. zorunluluklar var mı?Takipte olacagim
-
@mihmandar Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
@crazycells merhaba eşimin abd de ki kuzeni sponsorluk olacak,
ı-134 formunu doldurması ve istenen ek belgeleri göndermesi yeterli midir ?
ayrıca forma imza attıktan sonra bir noter onayı gerekiyor mu bize göndermeden önce?
bu formun herhangi bir ücreti vs. var mıdır?
eğer sponsorumun yıllık geliri ve banka hesabı gibi belgeler yeterli değilse mal varlıklarını da mali açıdan gösterebiliyor muyuz?
ve kendisi bir iş veren bu gibi durumlarda dikkat edilmesi gereken özel bişey varmıdır ?özellikle yıllık vergi beyanını yapmış olma gibi vs. zorunluluklar var mı?Kuzenin GC sahibi ya da ABD vatandasi olmasi, ayrica dediginiz gibi IRS'e vergisini veren biri olmasi gerekiyor.
Formlari doldurup belgelerle beraber gondermesi yeterli, ucret odemeyeceksiniz. Evet, gelir + mal varligi kabul ediliyor.
-
@crazycells çok teşekkür ederim noter onayı gerekmiyor anlaşılan sadece imza atması yeterli. @uda4a
-
@mihmandar Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
@crazycells çok teşekkür ederim noter onayı gerekmiyor anlaşılan sadece imza atması yeterli. @uda4a
hayir, gerekmiyor. imza yeterli.
-
Selam Arkadaşlar,
Bir konuda yardıma ihtiyacım var. Ülkeye yeni girmiş ve part-time olarak çalışan birinin sponsor olma süreci nasıl oluyor? yani geçmiş yılların vergi kayıtlarını gösteremezsin. Paystublar olabilir ama o da hafta ve yıla göre değişkenlik gösteriyor. 1 yıllık kazancın 25 de olabilir 18 de olabilir. Fikirlerinizi alabilir miyim?
Saygılar, -
@pyori Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
Selam Arkadaşlar,
Bir konuda yardıma ihtiyacım var. Ülkeye yeni girmiş ve part-time olarak çalışan birinin sponsor olma süreci nasıl oluyor? yani geçmiş yılların vergi kayıtlarını gösteremezsin. Paystublar olabilir ama o da hafta ve yıla göre değişkenlik gösteriyor. 1 yıllık kazancın 25 de olabilir 18 de olabilir. Fikirlerinizi alabilir miyim?
Saygılar,Tam emin degilim ama ulkeye yeni girmis, daha once vergi odememis (ulkeye yeni girdiginden dolayi) veya ne kadar para kazandigi kesin olarak bilinmeyen birinin sponsorlugunu konsolos kabul etmeyebilir.
Ilk iletideki belgelere bakin, onlardan iki tanesini ayarlayabilirseniz sansiniz artar.
Amac, ABD'de yasayan ve yeterli gelire sahip birinin size finansal olarak sponsor olmasi. Eger bu sartlari sagladiginizi dusunuyorsaniz dediginiz gibi, paystub'lar vs. ile bunu gostermeye calisabilirsiniz. Ayrica calistiginiz yerden calistiginiza dair bir mektup da faydali olabilir.
-
@crazycells Çok teşekkürler.
-
Merhabalar. Bir sorum olacaktı. Arkadaşım Mickey, Amerikada yaşayan bir Amerikan vatandaşıdır. Bana sponsor olup beni yanına (Amerikadaki evine) davet etmek istiyor. Kalıcı bir şekilde yanında yaşamamı istiyor. Maddi durumu iyi denilebilecek düzeyde. Bunun için nasıl bir yol belirlemeliyiz. Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim efendim.
-
@mutkili Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
Merhabalar. Bir sorum olacaktı. Arkadaşım Mickey, Amerikada yaşayan bir Amerikan vatandaşıdır. Bana sponsor olup beni yanına (Amerikadaki evine) davet etmek istiyor. Kalıcı bir şekilde yanında yaşamamı istiyor. Maddi durumu iyi denilebilecek düzeyde. Bunun için nasıl bir yol belirlemeliyiz. Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim efendim.
Maalesef yakin aile uyesi olmayinca, gocmenlik amaciyla sponsor olamiyor size. Ilgili tablo surada:

Dilerse gecici olarak ABD'yi ziyaretiniz icin, size bir davetiye yazabilir; siz de bu davetiye ile turist vizesine basvuru yapabilirsiniz.
-
@crazycells Cevabınız için çok teşekkür ederim. Peki turist vizesi ile gidip orada onunla evlenip Amerikada kalıcı bir şeklide yaşayabilir miyim?
-
@mutkili Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
@crazycells Cevabınız için çok teşekkür ederim. Peki turist vizesi ile gidip orada onunla evlenip Amerikada kalıcı bir şeklide yaşayabilir miyim?
Su konuyu okuduktan sonra sorunuzu yine bu konuda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilikMaalesef su an yanlis konudasiniz, sorularinizi forumdaki ilgili baslikta sormalisiniz.
Benzer Başlıklar
142
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum